Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 861182 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #5625 : 14 Nisan 2015, 11:44:30 »
http://zonebasket.com/emir-icin-kritik-sinav/
erdem kardeşim Emir için güzel bir yazı yazdı.
maç öncesi çerez niyetine

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
http://zonebasket.com/emir-icin-kritik-sinav/
erdem kardeşim Emir için güzel bir yazı yazdı.
maç öncesi çerez niyetine

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
büyük heyecana saatler kala reiain ve oyuncularımızın maç ve seri ile ilgili görüşleri:
http://www.ntvspor.net/video-galeri/sampiyonu-eli-bos-gondermek-istiyoruz

valla bana sanki biraz rehavet varmış gibi geldi acıkcası biraz korktum ama konuya takım bu maca inanmış gözüylede bakabiliriz :) hakkımızda hayırlısı olsun inşallah alıcaaazzz ..

kardeşim nasıl bir rehavet sezinledin ? ciddi soruyorum.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
Referees

Crew Chief
CHRISTODOULOU, CHRISTOS, Greece

Referee
CONDE, ANTONIO, Spain

Umpire
BISSANG, JOSEPH, France
Bir ispanyol bir yunan birde fransız kalan 3 kasabı aynı uçağa bindirmişler severim böyle başlayan fıkraları

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
yunan hakemi severim. net bize çalışır.
ama bu fransız hakemi hiç sevmem :(

Çevrimdışı daredevil

• Üye
  • Yer: Muğla
kardeşim nasıl bir rehavet sezinledin ? ciddi soruyorum.
benimkisi daha cok 6.his gibi olmakla birlikte semih in evimizde 2-0 yapıcaz tarzı konusması ve hem semih in hemde reis in maccabi gecen yılki takım degil bircok oyuncusunu ve koçunu kaybetti tarzında konusmasından biraz cıkarım yaptım. hani konustuklarından degil direk ama röportajda bu tarz konusunca sanki kendi aralarında oyuncular biraz daha emin konusuyorlardır diye cıkarım yaptım biraz :) ama dediğim gibi zaten devamında da belirttim olaya maca inanmış kenetlenmiş olarak da bakılabilir sonucta
Obra reis varsa gerisi teferruattır..
Sen kal gerisi farketmez..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
benimkisi daha cok 6.his gibi olmakla birlikte semih in evimizde 2-0 yapıcaz tarzı konusması ve hem semih in hemde reis in maccabi gecen yılki takım degil bircok oyuncusunu ve koçunu kaybetti tarzında konusmasından biraz cıkarım yaptım. hani konustuklarından degil direk ama röportajda bu tarz konusunca sanki kendi aralarında oyuncular biraz daha emin konusuyorlardır diye cıkarım yaptım biraz :) ama dediğim gibi zaten devamında da belirttim olaya maca inanmış kenetlenmiş olarak da bakılabilir sonucta
haa ben semih konuşmasını dinlemedim , sadece obradovic in konuşmasını dinledim
ama fark ettiysen şunu diyor , geçen seneki maccabi değil bir çok oyuncusunu değiştirdi ama Maccabi maccabidir. 6 şampiyonlukları var.

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Bir sürü yazı yazıldı, analiz yapıldı hepsini takip edemedim ne oranda konuşuldu bilmiyorum ama ben faul konusuna değineceğim bu seriyle ilgili. Faul organizasyonunu -ki artık Avrupa basketbolunda bu terimi kullanmakta sakınca yok bence-  doğru yönetmek bu seride büyük avantaj sağlayacak diye düşünüyorum. Nedenlerine gelirsek;

1-Rakibin faul yüzdesinin yüzde 66.2 oluşu. Evet bu alanda bizden bile kötüler ki bence bu ciddi maharet gerektirir. Aslında faul yapmanın diğer avantajlarına bakmadan sadece bu istatistik bile faul yapmayı maç içinde taktiksel bir silah gibi kullanmayı gerekli kılıyor ama biz diğer avantajlarına da bakalım.

2-Özellikle deplasmandaki maç ya da maçlarda tempoyu aşağı çekmek anahtar nokta. Bu konuda hemen herkes hemfikir. Oyunu yavaşlatmanın, rakip arkasına rüzgarı aldığında hızını kesmenin birçok değişik yolu yöntemi var. Akıllıca faul yapmak ve faul almak da bu yollardan biri. Bu seri özelinde belki de en önemlisi. Momentumun rakibe geçtiği, taraftarın işin içine girdiği dakikalarda(taraftar etkenini deplasman maçları için yazdım) faul yapmaktan geri durmamak lazım. Bunun ayrıca ritm bulamadığı zaman ciddi şut tehdidi yaratamayan Maccabi kısalarının da ritm bulmasını zorlaştıracağı kanaatindeyim.

3-Sofoklis sorunu. Bu adamın sahada kalmasının avantaj mı dezavantaj mı olacağı ciddi soru işareti. Sadece dezavantaj olması durumunda faul yapıp çizgiye göndermek ve hücumda üzerine oynayıp faul problemine sokmak devre dışı kalması için yeterli olacaktır. Burada dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Basketbol maçı izlerken en tahammül edemediğim şey rakibe kız gibi faul yapıp olası basketfaule izin vermek. 4 oyuncuyla oynayabildiğimiz 5 numara rotasyonun erkek gibi faul yapmasını istiyorum. Çizgiye göndereceksek baltayı indirip gönderelim.

4-Faul almak artık bir sanat. Hem de savunmaların sertleşip, organizasyonlara izin vermediği maç sonlarında hayat kurtaran bir sanat. Daha önce Goudelock ile ilgili geliştirmesi gereken yönlerinden birinin faul almayı öğrenmek olduğunu yazmıştım. Hoş Andrew'un problemi defansın onu yakalayamayacağı hızda adam geçmesi ama yine de bu seride daha doğru daha akıllıca bir şekilde faul alması belki f4'te bile oldukça işimize yarayacak. Tabii ki Andrew ile birlikte buraları oynamayı en çok bilen oyuncumuz Zisis ve Bogdan'dan da beklentim aynı şekilde.

Bitirirken son bir noktaya da değineyim. Akıllıca faul yapmak derken kastettiğim sürekli faul yapmak değil. Adı üstünde akıllıca faul yapmak. Zira Hickman sakatlığı sonrası 4 kişiye inmiş kısa ana rotasyonu bir de bu problemle uğraşsın istemeyiz. Belki bu nokta da süre aldığı oranda Kenan'dan Melih'ten ve Serhat'tan da faydalanmak doğru olabilir.

Sonuçtan bağımsız olarak takımın gerekli mücadeleyi göstereceğine inancım tam. Boşuna demiyoruz, In Obradovic, We Trust. :)
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2015, 14:37:07 Gönderen: finkployd »

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
4 kişilik kısa rptasyonuna 5.adam şart..ama bu bir kişi olmak zorunda degil...kenan;melih ve serhat...savunmayı düzgun yapıp hepsi bir alana odaklansa toplamda alacakları 12 bilemedin 15 dakika icin yeter bize..yani kenan asist; serhat reb;melih skor yapmalı...
Toplamda 6-7 sayı;3-4 reb ve 3-4 asist yapsalar bize yeterse artar bile...o yüzden konsantre olup odaklanmalilar obranin onlardan istediği göreve...

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
4 saat 40dk :)

• Üye
Geri saymayin beyler..stres oluyorum ister istemez.

• Üye
87-75 1.mac
84-76 2.mac
77-81 3.mac
3-0 tur bizim..

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Rakibi çok küçümsüyoruz ve bu içimizde patlar diye korkuyorum. Adamlar son Euroleague şampiyonu, bu kadar rahat olmamak lazım. Eğer takım da bu havadaysa hapı yuttuk demektir. :(

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Rakibi çok küçümsüyoruz ve bu içimizde patlar diye korkuyorum. Adamlar son Euroleague şampiyonu, bu kadar rahat olmamak lazım. Eğer takım da bu havadaysa hapı yuttuk demektir. :(
Abi rahat ol.
obradoviç in olduğu takım kendine güvenir ama rakibine saygıyı eksik etmez.
röportajında söyledi , kim giderse gitsin Maccabi is Maccabi dedi...
küçümsersek gelirler bi tokat atarlar feleğimiz şaşar :(
ALlah korusun ,
Allah yardımcımız olsun

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Dev seriye son 3 saat. :D Koça ve takıma güveniyorum. Alnımızın akıyla bu seriden çıkacağımıza inanıyorum.

Bence Goudelock'ı yardım getirmeden savunabilecekleri bir oyuncuları yok. Zaten savunması çok iyi olmayan bir takım Maccabi. Ama topa baskıyı iyi yapmaya çalışacaklardır. Mümkün olduğunca sete sette tempoyu düşürüp topu dolaştırarak oynamalıyız. Bu tarz takımlar bu şekilde hücum edildiği takdirde savunmada çözülürler.

Ayrıca birçok yerde yazıldığı gibi rakibe fast break şansı vermemek adına hücum ribaundlarını zorlamalıyız ve Sofo oyundayken onun üzerinden oynayarak çabuk faul aldırmalıyız. Sofo'yu ise bizim nasıl savunacağımızı merak ediyorum. Önden mi almaya çalışacağız yoksa yardımlı savunacağız? Belki de koç risk alıp Semih ve Oğuz'la birebir bırakabilir ama bunu düşük ihtimal olarak görüyorum.

Pargo savunması da çok kritik. Zisis'in geçilmemesi gerekiyor. Hatta bence bu yüzden şutu hafif riske edilerek 1 adım geriden bile savunulabilir.

İnşallah seriyi kazanırız ve F4 yaparız. İnanılmaz olur gerçekten.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic