Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Türkiye Kupası (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 92323 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Bogdan sakatlandığı zaman kafamda soru işaretleri oluşmuştu, zira istatistiksel olarak yansımasa da, onun yokluğunda alan paylaşımında büyük sıkıntı çekiyoruz. Bogdan yeri geldiğinde 1 de oynuyor, 2 de oynuyor, 3 de oynuyor.

Böyle bir jokerin olmayınca tamamen bireysel performanslara mahkum kalıyorsun.

Her ne kadar Bogdan çok büyük bir kayıp olsa da, ki benim için çoktan da büyük bir kayıp, yine de bu tip mağlubiyetlerin mazereti olmaz. Ne olursa olsun buraya kadar gelmişken o kupayı almak gerekiyordu. Çeyrek finalde ya da yarı finalde kaybetseydik kimse bu kadar takılmazdı bu işe ancak finale kadar geliyorsan bunun taraftar üzerindeki yıkımı da bir o kadar büyük olur.

Evet bogdan konusunda ben yanildim sandigimdan cok etkisi varmis takimda ama esas olay enerji düşüklüğü vardi iLk gunde itibaren takim bir turlu  turnuvaya gelemedi

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
gou kötü oynamış olabilir . bu kadar kötü görünmesinin sebebi 2. hucum opsiyonumuzda sıkıntı olması emir kötü oynayıp bogdan da olmayınca bütün savunma ona odaklandı. bir kaç faulu de hakem atlayınca sonuç bu.

gou büyük oyuncudur. winnerdır değildir o başka konu ama kazanmak için elinden geleni yapıcak karakterdir. iyi niyetlidir .

benimde endişelerim oldu sezon içerisinde fazla top kullanmasın takıma zarar verdiğini düşünüyordum . ama gördüm ki takım bunu kabullenmiş . burdaki asıl sorun gou kötü gününde olduğunda ne yapıcaz durumuydu dün ilk defa ortaya çıktı sonuç 60 sayıda kaldık

bütün eleştirilerin gou nun üzerinde toplanması entresan sonuçta gou da insan kötü günü olabilir.

bence asıl sıkıntı guard rotasyonumuz

soldan sağa bakalım

kenan  boş şutları sokmakta istikrarı yok. geçen sene sakatlıktan sonra özgüven problemi yaşadı. Yerine zisis i getirdik

benim gözümde büyük fiyasko . serbest atış dahi sokamıyor. kenan şutları sokamıyor diye aldığımız adam kenandan hiç bir fark yok
asist ikili oyun potaya direk gitme hiç bir opsiyon kullanmadı bugune kadar. karşında lakovic varken bile potaya drive etme opsiyonunu denemiyor
ben dikkatli izlediğim için fark ettim. Efes ve karşıyaka maçlarında mesafe verip savunma yapılıyor artık şutları riske ediliyor yakında maç sonu fauleri dahi riske edilebilir

hickman

dün fena başlamadı ama oyun içinde çok dalgalanıyor. Sanırım obradovic ile çalışmak blatt sonrası zor geldi. mutsuz bir surat ifadesi ile oynuyor maçları.
her kenara geldiğinde ağır fırçalar yedi obradovicten. empati kurduğumda gerçekten zor.obradovici ne olduğunu biliyordu da denebilir .

melih

dün 3. çeyrekte oyuna dahil oldu fena da maç çıkarmıyordu heurtel e karşı bir kaç savunma zafiyeti yaşadığı pozisyon oldu.

maç geçti önümüzdeki maçlara bakmamız gerek heurtel in efesi ivmelendirdiğin düşünüyorum . hucum zafiyeti yaratığını düşünenlerde var. Zisis bize bekleneni veremedi . Memnun olanlar var zisis ten . tabi beklenti önemli umarım devam etmeyiz sezon sonu

bogdan olsa bu maçı rahat kazanırdık diye düşünüyorum .

hayırlısı kupa gitti sakatlık yok bardağın dolu tarafına bakalım :)

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Selamlar...1 haftadır Antep'teydim...Bütün maçları seyrettim. Final maçı için hakemlere çok söylenmişsiniz, doğrudur ama dünkü maçın sonucunda hakem kararı etkisi yoktu. Takım Antep'te ilk günden son güne kadar 'Bitse de gitsek' havasındaydı. Özellikle KSK maçının devre arasında konuşulanlar, mağlubiyet halinde sponsor açısından büyük sorunların olacağı yönündeydi ki zaten sezon sonunda bütçede büyük bir düşüş olacağının işaretleri de var. Özellikle Serhat ve Can transferleri için harcanan paralar kara delik olarak görülüyor.
Gelelim maçlara.Bizim için en önemli kazanç Kenan oldu. Şu üç günde Vesely ve onun dışında sahaya karakter koyan olmadı. Emir'in KSK maçının ikinci yarısındaki oyunu hariç. Nemanja'nın asık yüzüne alıştık hadi ama Gou ondan beterdi. Semih'te artık'Ne yapsam yaranamıyorum' havası oluşmuş. Oğuz hücumda iyi ama savunmada ve setlerde büyük sıkıntı. Örneğin KSK maçında bizim gizli kahramanımız Zoric idi. Zira ne Oğuz ne de Nemanja perdeleme konusunda maharetli değiller. Ya da o kadar yumuşaklar ki rakip içlerinden geçiyor. Ama KSK maçında Zoric oyuna girdiği anda itibaren kısalarımız pota altına gidebildi, çünkü savunmacıları Zoric'e takıldı.
Ivkovic'in en iyi oyunumuzu oynadık sözü, hücum için değil savunma içindi. Bizim kısalar savunmacılarını geçseler bile içerde sürekli ya Lasme ya da Krstic ile karşılaştılar. Ama bizim alanda efes kısaları güle oynaya içeri girip basketler attılar veya Heurtel asist şov yaptı. Bu uzunlarımıza ekstra iş çıkardı.  Ayrıca Krstic ağır belki ama topu her aldığında veya savunmada bütün uzunlarımızı resmen denize döktü. Arkasında kimse duramadı. Vesely çok atletik ama Krstic karşısında ezildi gitti. Ayrıca Cedi, Janing ve Birkan ile Emir'i oyundan düşürdüler. Gou da hem Doğuş ve hem Janing'e takıldı. Yalnız Gou hücum dışında belki de bizde en efektif maçını oynadı diğer istatistiklerde. Ama şutu girmedi işte.
Ayrıca bizim kısaların ribaundla hiç ilgisi yok. Bizim pota altında efes kısaları cirit attılar ribaundlarda ve alamasalar da ribaundu temiz almamızı engelleyip, hızlı oyun silahımızı susturdular.
Set oyununda Bogdanovic'in saha görüşünden mahrum kalıp, Zisis'ten de verim alamayınca çok zorlandık.Bu üç maçta da böyleydi. Sadece Emir KSK maçında gidişatı değiştirdi. Ancak Emir konusunda parantez açmak lazım. KSK maçında Diebler'a iki çelme birden taktı ki hareketi centilmenlik dışı fauldü. Bizim hiç memnun olmadığımız Murat Biricik karşılıklı faul vererek bizi kurtardı. Zira maçın kopma anlarından biriydi o...Ayrıca efes maçında da Saric'i topla dışarı itti. Emir'in bu davranışları play-off'ta başımıza iş açabilir.
Ayrıca savunmada adam değişmelerde biraz daha beklemek lazım gibi...Daha hücumun baçında  adamlar değişince sürekli miss match yedik. Hatta ikinci yarıda Kenan, Krstic ile kalınca arkasına baktı kim var diye..Baktı Gou duruyor. Yardımdan umudu kesip cansiparene dikildi Krstic'in karşısına ve top kaybı yaptırdı.
Hepsinden öte Obradovic de formda değildi. Zisis üç faulle olsa da daha fazla süre alabilirdi. Oğuz 6 dakikada 6 sayı attı ama bir ribaundu alamadığı için bir daha oyuna giremedi. Melih kenardan gelip tempoyu değiştirir gibi oldu, heurtel üzerinden şut attı diye kenara geldi. Semih zaten aklı kenarda oynuyor. Serhat denenmedi bile...Finalde baskıyı son 50 saniyede yaptık. Oysa efes maç boyu tam saha baskı ile bizi oyundan düşürdü. Ayrıca Kenan-Gou-Hickman üçlüsü de ilginçti..
Son olarak kolejliler'de oynayan Ayberk'i yazayım. seneye mutlaka almalıyız. Kolları şimdiden şişmeye başlamış ve muazzam atletik. İyi bir kondisyoner ile Vesely'nin yerli versiyonuna sahip olabiliriz.

« Son Düzenleme: 23 Şubat 2015, 12:32:48 Gönderen: Tekirdağlı »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Tekirdağlı arkadaşımızın söylediklerine genelde katılıyorum.

Daha önceki yorumları okudum da, maçı izlemeden yorumları okuyanlar zanneder ki resmen hakemler yüzünden yenildik.
Hiç alakası yok. Maalesef dün oyunda yoktuk ve yenildik.
Daha önceki yorumlarımda da söylediğim gibi, bu tür yenilgiler her zaman olabilir, olacaktır. Önemli olan tekrar ayağa kalkabilmek. Umarım bir an önce bu maçın kötü etkilerinden kurtulabiliriz.

Emir konusuna gelince, Karşıyaka ve dünkü maçta Emir teknik faul almak için epey zorladı. Bunlara gere yok, biraz daha sakin olması lazım. 
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
ben boyle hakemlerin..ozellikle murat biricik dene adam..o adam art niyetli..ısrarla soyluyorum ama yıllardır bizim amclarda keyfini catıyor adam...yonetici yok ki suna haddini bildirecek federasyon uzerinden..
bence hakemler çok etki etmedi biz o kadar kötüydük ki

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
    • okanc14
Savunma iyiydi gibi gozuktu ama bence o da iyi degildi.  Oyuncu kacirdigimiz kac tane pozisyon vardi ben sayamadim.  Havadaki paslari tamamlayanlar, verilen hucum ribauntlari...  Saymakla bitmez.  Rakip uzun savunmasi da cabasi.
ya Zisis çok düşüşte yani ben Zisis mi Heurtel mi diye Zisis'e sevinmiştim ama Heurtel ağırlık koyabiliyor maça maalesef  Zisis bunu yapamadı

Çevrimdışı HakeemOlajuwon

• Üye
  • Yer: İzmir
ya Zisis çok düşüşte yani ben Zisis mi Heurtel mi diye Zisis'e sevinmiştim ama Heurtel ağırlık koyabiliyor maça maalesef  Zisis bunu yapamadı
Zisis ve heurtel in rolleri farklı, orada heurtel ya asist yapıcak,ya sayı atıcak oyundayken,onun üzerine kurulu oyun.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye

Yalnız Efes cephesi Heurtel'den çok memnun değil. Takım oyununu olumsuz etkilediğini düşünüyorlar.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Hakemler etki etmedi diyene sadece şunu sorayım...

Sen hakemsin..1 tane süre dolmuş basket vermişsin..

Birde özellikle ilk 15 dakıka Efes in yaptığı sertlikle bizimki arası eşdeğer bir düdük performansın yoksa bu hayli hayli maça etki eder..Maça sokmadılar bizi yahu..

Volkan abi senin fikrine saygım var Lakin semihe çaldıkları 2 faul var ki..Cidden çok rezildi.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Ancak Emir konusunda parantez açmak lazım. KSK maçında Diebler'a iki çelme birden taktı ki hareketi centilmenlik dışı fauldü. Bizim hiç memnun olmadığımız Murat Biricik karşılıklı faul vererek bizi kurtardı. Zira maçın kopma anlarından biriydi o...Ayrıca efes maçında da Saric'i topla dışarı itti. Emir'in bu davranışları play-off'ta başımıza iş açabilir

Bir onceki pozisyonda dixonun rickye celmesini es geçtikleri icin emire calamadilar, emirde o pozisyonun intikamini aldi orada, yani durup dururken yapmadı.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2015, 18:46:49 Gönderen: Civa »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye

Birde özellikle ilk 15 dakıka Efes in yaptığı sertlikle bizimki arası eşdeğer bir düdük performansın yoksa bu hayli hayli maça etki eder..Maça sokmadılar bizi yahu..

Volkan abi senin fikrine saygım var Lakin semihe çaldıkları 2 faul var ki..Cidden çok rezildi.

Murat ne farkedecekti...Takım oynamadı ki...Hakem şöyle böyle denilecek bir durum bile yoktu ortada...Efes'in top kayıpları skorun yakın gitmesini sağladı sadece...
Ayrıca Semih'e çalınan ilk faulde yanlıştı...Yani Janning'di galiba sol turnike attı, Semih dokunmadı bile faul çaldı hakem..
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2015, 20:51:25 Gönderen: Tekirdağlı »

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
E abi işte o esnada ritm buldular..Daha ne olcak abi.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
    • okanc14

Ben hala aynı fikirdeyim CSKA maçında hakem maçı aldı Ruslara verdi Efes maçında hatalar olmuştur ama maçın genelinde hakemlerde bir art niyet yoktu Efes maçı sezonun en kötü maçıydı aklımda hakem bile kalmadı

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
Konu Fenerbahçe oldumu Hangi Branş olursa olsun Hakemlerin ve Spor Basının Hatta Spikerlerin bile Yanlı ve Taraflı Davranışlarıyla karşılaşıyoruz.Bu Futboldada veleyboldada,Basketboldada Aynıdır.Ntv Spor Sipekerleri ve yorumları Fenerbahçe Bayan Veleybolundada Fenerbahçe Ülker Maçındad şahit oldum.Efes Maçında da Adana Aski maçındada Hakemler 40 dakika yanlı yönecek değiller.Ama kritik zamanlarda fauller takımın durdururken geride olan takımı Hırslandırıyor.Efes maçında Ağızlarından çıktığı için Krstic attığı basketin elinden çıkmadan sürenin dolduğunu bir kez gösterip yorm yapamadan başka konuya girdiler.O basket bizi 2 sayı içeri attı.okadar görevlimiz varneden itiraz etmediler anlamadım.Kadınlar Maçındada ülker maçındada rakip okadar sert baskı yapıyorki faul çalınmıyor ama bizimkiler değmese bile faul çalınıyor.Ben bunu hiç çözemedim.Taraflımı bakıyorum diyorum.İşte Bu maçlarda ritimi kaybettinmi yakalamak da zor oluyor.Heurtel&Krstic  ikilisini bir türlü durduramadılar.Heurtel'in Krstic'e verdiği her top sayı oldu.ve göstere göstere aynı posizyonlardan sayı yedik.Heurtel'in krıtik zamanlarda ki sayılarıyla  oyun kurucu posizyonunda bizim oyunculardan daha iyilerdi. Bizimkiler maçın içine giremediler,Biz onların Skorer oyuncularını durduramazken onlar bire birde yapıştı kaldılar.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Valla Efes macindaki maglubiyeti hakemlere yuklemek yanlis olur.  O macla ilgili en son deginmemiz gereken sey hakem hatalari olmali.