Yalnız 2. yarıda oyunu kontrol ettiğimize inanmıyorum. Özellikle Emre'nın performans olarak düşmesi ve oyundan düşmesiyle birlikte Fenerbahçe oyundan çok düştü.. Ve geriye yaslandı.. Beşiktaş'ın kötü bir performans sergiliyor olması bence bizi iyi gösterdi. (2. yarı için konuşuyorum)
İlk yarıda maçı hükmetmesi sağlayan sol kanadı. 2. yarı değişikliklerle dağıtması bence İsmail Kartal'ın çok büyük hatasıdır.
Fenerbahçe bence kadro kalitesiyle maç kazandı.. Teknik direktörüyle değil.
Utkan ilk yarıda maçı izleyen her 100 Fenerbahçeliden 90'ı "Ya şu Caner atılmadan ilk yarı bitseydi iyi olacaktı" diye düşünmüştür.Sarı kartı var,sürekli itiraz edip,sürekli hakeme el kol hareketi yapıp durdu.Zaten 1-0 öndesin,rakip 10 kişi kalmış ve adamların hücum gücü olarak en önemli 2 adamı yok(Olcay ve Gökhan Töre).Bu durumda ancak biz 10 kişi kalsak Beşiktaş maça ortak olabilirdi,bu nedenle çok ama çok doğru bir hamleydi İsmail Kartal'ın değişikliği.Caner çıkana kadar mükemmel oynuyordu ama sarı kartından sonra çoğu fenerbahçeli Caner'in hakeme her hareketinde çok korkmuştur.Ayrıca maça sol kanatta Sow'un yerine Alper ile başlaması da çok doğruydu.Bence İsmail Kartal'ın maçı kazanmamızda payı çok büyük bugün.
2. yarıda ilk yarıdaki oyunu oynamamamızın nedeni çok belliydi bence.Orta alanda pas yapıp uygun olduğunda Emenike'nin hızından faydalanıp ona şişirip 2. golü atmak,bu zaman zaman başarılı oldu,olmayınca da takım ilk yarıdaki gibi gözükmedi ama 2. yarıda takım kolay yolu seçti biraz,isteseler yine ilk yarıdaki oyunu hem de 10 kişilik Beşiktaş'a oynayabilirlerdi.Zaten 2-0 olunca takım öyle rahatladı ki 88 veya 89. dakika içinde takımda 5-6 kişi çok önde basıp 1 dakika içinde 4-5 tane top kazandı.Yani 2. yarıdaki oyunu bence Beşiktaş'tan dolayı değil,takım kendisi istediği için öyle oynadık ama Emre çıkınca takım çabuk top kaybetmeye başladı,pas organizasyonlarında sıkıntı oldu,o konuda haklısın.Her zaman diyorum ne olursa olsun Emre inanılmaz önemli oyuncu.
Bugün takımda kötü oynayan yoktu ama bence maçın en iyisi Mehmet Topal ve Meireles'ti yine,mükemmel oynadılar,Beşiktaş'ın ataklarını kestikleri çok fazla pozisyon var,pas oyununa yine çok yardımcı oldular,müthiş faydalı işler yaptılar.Gökhan Gönül de mükemmeldi.