Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Lig Maçları (2014/15)  (Okunma sayısı 240519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
BVL 6. Hafta Vakıfbank - Fenerbahçe Grundig 22.11.2014 [17.00]
« Yanıtla #615 : 16 Kasım 2014, 21:35:18 »

Bayanlar Voleybol Liginde 6. maçta rakibimiz Vakıfbank;

22.11.2014 Cumartesi

17.00 Vakıfbank - Fenerbahçe Grundig DSmart Canlı
(Burhan Felek S.S)

Takımımız ilk 5 maçta 5 galibiyetle 14 puanla lider durumda.

FENERBAHÇE

fbkolik

• Ziyaretçi
Bir de inşallah koç bugünkü yaptığı tercihleri Vakıfbank maçında yapmaz,yoksa o maçta Polen ile falan hiç şansımız olmaz.Tabi bir de haftaya rakip takımın pasörü Nilay olmayacak :)

Bugün Kim kadar tebriği hak etti Nilay,sağ olsun :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Rezil dediğimiz yerden yere vurduğumuz Merve'nin manşet yüzdeleri 10 kat daha iyi denilen Gülden'den daha iyi çıkmış. Aşırı şartlanmamak lazım.

Çevrimdışı Sisley Volley TV

• Üye
Son maçlarda Abbondanza ve Lo Bianco'nun üzerine fazla gidiliyor. Yok yatık jet pas atamıyor yok eskisi gibi değil yok ben zamanında söylemiştim alınmasın diye... Gülüyorum doğrusu.

Takıma geleceksek , ahengi bozan oyuncu , transferini çok istediğim Montano... Basketbolda ki Willie Solomon gibi iki ucu pis değnek. Montano üzerinden hocaya sallamak ise acımasızca. Dünyada Montano'yu ondan iyi bilen kaç antrenör vardır acaba.

Geçen sezon tarihinde ilk kez CEV kupasını alıyorsun , Vakıfbank'a karşı Garay'dan yoksun çıkıp onlara kök söktürüyorsun , Eczacıbaşı'nı alt ediyorsun , ertesi sezon takımı takım yapma yolunda etkisi en büyük olacak olan oyuncun sakat haldeyken ligde ve CL de namağlup gidiyorsun ve adın loosere çıkıyor. Böylesi birtek Türkiye'de olur heralde.

Son olarak formda bir Montano , sağlıklı bir Bosetti ve vasat bir Kim ile dünyanın en iyi takımıyız görüşümü yineliyorum.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 21:50:10 Gönderen: Sisley Volley TV »

fbkolik

• Ziyaretçi
Rezil dediğimiz yerden yere vurduğumuz Merve'nin manşet yüzdeleri 10 kat daha iyi denilen Gülden'den daha iyi çıkmış. Aşırı şartlanmamak lazım.
Abi Eczacı genel olarak kötü servis attı bugün,iyi servis attığı bazı bölümlerde ya Kristin ya da Merve çok fazla hata yaptı.Bizde ise Kristin,Kim,Eda maç boyunca iyi servis attılar,Ferguson'un istatistiklerle alakalı çok güzel bir sözü vardır:"İstatistikler mini etek gibidir,çoğu şeyi gösterir ama asıl merak edileni göstermez" diye :) Öyle bir maç olmuş bu.Bir tek son set çok çok iyiydi Merve bence,tabi sadece manşetleri de kast etmedim ben,savunmada da iyi değildi.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra

Bu istatistik, belli hususlara isik tutmuyor.  Mesela, arka plan savunmasina libero ne kadar katkida bulunuyor?  Cogu topa mudahale edebiliyor mu?  Vakifbank'in iyi oynadigi maclarda Gizem'in performansi guzel bir ornek teskil ediyor: hemen her topu cikariyor.  Gecen sezonun sonuna dogru; Uralochka macinda Merve'nin performansini hatirlayalim.  Ne kadar kritik toplari cikarmisti.  Ayrica kaliteli manset getirme de muhim.  Merve'nin kaybedilen ucuncu setin sonundaki feci mansetini hatirlayalim. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Son maçlarda Abbondanza ve Lo Bianco'nun üzerine fazla gidiliyor. Yok yatık jet pas atamıyor yok eskisi gibi değil yok ben zamanında söylemiştim alınmasın diye... Gülüyorum doğrusu.

Takıma geleceksek , ahengi bozan oyuncu , transferini çok istediğim Montano... Basketbolda ki Willie Solomon gibi iki ucu pis değnek. Montano üzerinden hocaya sallamak ise acımasızca. Dünyada Montano'yu ondan iyi bilen kaç antrenör vardır acaba.

Geçen sezon tarihinde ilk kez CEV kupasını alıyorsun , Vakıfbank'a karşı Garay'dan yoksun çıkıp onlara kök söktürüyorsun , Eczacıbaşı'nı alt ediyorsun , ertesi sezon takımı takım yapma yolunda etkisi en büyük olacak olan oyuncun sakat haldeyken ligde ve CL de namağlup gidiyorsun ve adın loosere çıkıyor. Böylesi birtek Türkiye'de olur heralde.

Son olarak formda bir Montano , sağlıklı bir Bosetti ve vasat bir Kim ile dünyanın en iyi takımıyız görüşümü yineliyorum.

Serkan sana katiliyorum.  Basketbolda da ayni sekilde dusunuyorum: performanslari maclik elestirelim ama takima karsi da comert olup, sure taniyalim.  Ote yandan, mactaki performansa gelecek olursak, Abbondanza'nin performansi kotu idi.  Bu  maclik performans kritigini daha ciddi bir seviyeye tasimak icin sezon sonunu beklemek lazim.  Cunku kadro olarak gercekten iyiyiz ve beklenen sonuclar gelmez ise, Hoca'nin ciddi bicimde elestirilmesi haksizlik olmayacaktir.  Yinelemek gerekirse, bu asamada comert olup, takima zaman tanimaliyiz zira bu seneki en buyuk silahlarimizdan biri daha tek mac bile oynamadi.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Çok şükür kazandık maçı,rahatlıkla 3-0 kazanabileceğimiz bir  maçtı,Eczacıbaşı bugün 2 set almadı,biz 2 set hediye ettik,yine de 3-2 de olsa çok önemli bir  galibiyet aldık ve Bosetti olmadan hem Galatasaray hem de Eczacıbaşı maçlarını sadece 1 puan kaybıyla atlattık,herşeye rağmen önemli bir iş  ama daha çok yol almalıyız,özellikle servis karşılamada büyük problemler yaşıyoruz,zaman zaman savunmada sıkıntı yaşıyoruz.

Ben Eczacıbaşıbasi'nin 2 set almadigi gorusune katilmiyorum.  Ben burada da yazdim: ciddi bicimde vites yukselttiler mac icinde.  Nilay'in bir anda ortalara yonelmesi ile ikinci setin kirilma aninda guzel bir momentum yakalayip, one gectiler.  Ondan sonra da muazzam servis atip, gayet iyi savunma yaptilar.   

Çevrimdışı Besim

• Üye
Zeytinyaplı dolma götünü kaldıramıyordu ama % 35 civarı hücum ediyordu
Montano kaldırıyore da ne oluyor o da % 34 hucum ediyor
ama Montanoya tek laf yok hatta kurtarıcı oluyor. benim Zeytinyağlı dolmamı geçen sene  burada yediniz bitirdiniz :)
bu kadar iyi manşet aldığın maçta ortaları bu kadar az kullanıp oyunu sadece Kİm in zerine yıkıyorsa Elif de bi zahmet gitsin.
harbiden ne zaman gidecek de kurtulacağız merak ediyorum

Besim oluruz takım oluruz biraz daha fazla zamana ihtiyacımız var Bosetti olsaydı çok farklı olaiblirdik geçiş süresi biraz sancılı olacak
haftaya da VAkıfbank'a koyduk mu tadından yenmez

bu arada Larson içine kim kaçmış yahu ? besim sen mi kaçtın diyeceğim ama Londra'dasın zor olur.
yoksa LArson yazın tatil için Londra'ya mı geldi :) 8)

Larson, tum mac kotu oynasa bile tek bir hareketle maci cevirebilecek yetenekte bir smacordur.  Kemal Erdem'in deyimi ile alni secdeye degmis, kadin gibi kadindir. 

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
Eczacıbaşı'nın oyunun pek çok yerinde çok iyi servis attığını düşünüyorum. Özellikle Larson, Nilay ve Şeyma ile. Oralarda manşette zorlanmamız maçı 5 sete götürdü. Bir de konsantrasyonu kaybettiğimizde yaptığımız korkunç basit hatalar. Bizim kadar basit hata yapan takım yok, Abbondanza buna bir türlü çare bulamadı. Yoksa hücumda ve blokta Eczacıbaşı'ndan çok çok daha iyiydik. Savunma performansları da eşit bana göre. Bosetti bu takıma katıldığında, iyi servis atmayı unutmazsak, çok güzel işler yapacağız. Ama CL'nde Eczacıbaşı her şeyiyle çok ciddi bir rakip. Antrenörleri muazzam, hem takımı hazırlamada hem de oyuna müdahale etmede. Bu sene lig ve CL çekişmesi bu iki takım arasında geçer.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
Bu istatistik, belli hususlara isik tutmuyor.  Mesela, arka plan savunmasina libero ne kadar katkida bulunuyor?  Cogu topa mudahale edebiliyor mu?  Vakifbank'in iyi oynadigi maclarda Gizem'in performansi guzel bir ornek teskil ediyor: hemen her topu cikariyor.  Gecen sezonun sonuna dogru; Uralochka macinda Merve'nin performansini hatirlayalim.  Ne kadar kritik toplari cikarmisti.  Ayrica kaliteli manset getirme de muhim.  Merve'nin kaybedilen ucuncu setin sonundaki feci mansetini hatirlayalim.

Voleybolda ışık tutar. Zira tüm takımlarda tvf'nin haricinde kendi istatistikçileri vardır kenarda.
Benim burada dikkat çekmek istediğim husus aşırı abartıya gerek olmayacak derecede iki liberonun bugünkü oyunlarında fark olmadığıydı. Kaybedilen üçüncü sette son manşete kadar koçun tercihleri de önemli. Dördünce sette yanlışından dönmese maç 3-1 gidiyordu.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Voleybolda ışık tutar. Zira tüm takımlarda tvf'nin haricinde kendi istatistikçileri vardır kenarda.
Benim burada dikkat çekmek istediğim husus aşırı abartıya gerek olmayacak derecede iki liberonun bugünkü oyunlarında fark olmadığıydı. Kaybedilen üçüncü sette son manşete kadar koçun tercihleri de önemli. Dördünce sette yanlışından dönmese maç 3-1 gidiyordu.

Iki libero arasinda bugun fark olmamasi, Merve'nin bugun kotu bir performans ortaya koymasi ile ilgili bir sey soylemez bize.  Ayni macta iki libero da hayli hayli kotu olabilir. 

Çevrimdışı iloturo

• Üye
Iki libero arasinda bugun fark olmamasi, Merve'nin bugun kotu bir performans ortaya koymasi ile ilgili bir sey soylemez bize.  Ayni macta iki libero da hayli hayli kotu olabilir.
Ben zaten hiçbir yerde Merve bugun cok iyiydi demedim. Bir eczacı taraftarı olsam onlarin koçunu da elestirirdim. Mac vasat bir macti. Tek isildayan; hücumu, servisleri, blokları ve bitmek bilmeyen enerjisi ile Kim'di.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
Bence vasat bir maç değildi. Fazla basit hata olan bölümler öyle gösterdi ama çok güzel savunmalar, ralliler de izledik. İbre bir o tarafa bir bize döndü, heyecanlıydı da son sayılara kadar. Daha ne olsun :)

Çevrimdışı Sisley Volley TV

• Üye
Bir önceki yorumumda antrenör ile ilgili eksik bıraktığım yerler vardı. Sağolsun Besim abi tamamlamış. Aynı fikirdeyim.

"Bu  maclik performans kritigini daha ciddi bir seviyeye tasimak icin sezon sonunu beklemek lazim.  Cunku kadro olarak gercekten iyiyiz ve beklenen sonuclar gelmez ise, Hoca'nin ciddi bicimde elestirilmesi haksizlik olmayacaktir.  Yinelemek gerekirse, bu asamada comert olup, takima zaman tanimaliyiz zira bu seneki en buyuk silahlarimizdan biri daha tek mac bile oynamadi."
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 22:36:20 Gönderen: Sisley Volley TV »