Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Lig Maçları (2014/15)  (Okunma sayısı 234348 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: BVL 17. Hafta Fenerbahçe Grundig - Vakıfbank 15.02.2015 [14.00]
« Yanıtla #1305 : 11 Şubat 2015, 11:44:53 »
ya bu gencler ligi punanın eklenmesi cok saçma bişey değilmi başka bi organizasyonda boyle bişey varmı?
cidden cok sacma..ve bence kaldırılmalı...

Çevrimdışı otuzbeşbuçuk

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #1306 : 11 Şubat 2015, 18:06:20 »
cidden cok sacma..ve bence kaldırılmalı...

Benim bildiğim biz yetenekli gençleri diğer takımlara kiraladığımız için daha zayıf bir kadroya eklenmiş yaşça küçük oyuncularla oynuyoruz diğer türlü zaten saçmasapan takımlara yenilmemizin izahı yok.

Not: Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar işin doğrusunu anlatırsa sevinirim.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #1307 : 11 Şubat 2015, 18:19:14 »
Vakıf bize ters geliyor. 1-0 olsun bizim olsun modundayım.
Zira Vakıfın galibiyetlerinde Guidetti ve yerli oyuncuları müthüş derecede iticiler, hiç mi hiç çekilmiyor.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #1308 : 12 Şubat 2015, 17:13:27 »
Benim bildiğim biz yetenekli gençleri diğer takımlara kiraladığımız için daha zayıf bir kadroya eklenmiş yaşça küçük oyuncularla oynuyoruz diğer türlü zaten saçmasapan takımlara yenilmemizin izahı yok.

Not: Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar işin doğrusunu anlatırsa sevinirim.

Yetenekli gençleri başka takımlara kiralama gibi bir durum yok. Yetenekli gençleri direk kapıyor diğer takımlar. Çünkü bizim kulüp altyapıya hiç önem vermiyor ve oyuncularla ilgilenmiyor maalesef. Bu açıdan da gençler liginde yaşça ortalamaya göre daha küçük, daha tecrübesiz ve gelecek vadetmeyen oyuncularla oynuyoruz. Ondan sonra da herkese yeniliyoruz.

Vakıfbank maçına gelince, halledeceğiz bir şekilde. 3-2 ya da 3-1 olur, bizim olur.

Çevrimdışı Sisley Volley TV

• Üye
« Yanıtla #1309 : 12 Şubat 2015, 19:42:08 »
Çok mantıklı gerekçelerim olmadığı için nedenini yazmıyorum ama şuna inanıyorum. Bu maçı kaybeden taraf Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1310 : 12 Şubat 2015, 23:45:19 »
Çok mantıklı gerekçelerim olmadığı için nedenini yazmıyorum ama şuna inanıyorum. Bu maçı kaybeden taraf Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak.

Haydaaaaaa.  Serkan, oyle bir laf ettin ki :) 

Mac ile ilgili ustunkoru analizimi yinelemem gerekirse:

(1) Vakifbank, hem file ustu hem de arka alan savunmasinda su anda Avrupa'nin en iyi takimi.  Ayirt edici ozelligi, savunmayi takim olarak, her oyuncuyu icine alacak bicimde yapmalari.  Rakibin vurdugu her topa bir sekilde degiyorlar: bu ya file ustunde blok vasitasi ile ya da arka plandakilerin topu cok iyi takip edip, pozisyon almalari ile vuku buluyor. 

(2) Vakifbank, savunmada cok iyi olmasina ragmen, hucum acisindan, gecen senelere gore daha kotuler.  Bunun en buyuk sebeplerinden biri Gozde'deki performans dusuklugu.  Keza, Sheilla Castro'nun eski etkinligi yok.  Costagrande desen, artik tamamen savunma odakli.  Naz'in kotu pas performansi da tum bu unsurlarda etkili oluyor. 

(3) Fenerbahce'mize gelecek olursak, Bosetti'nin gelisi ile cok daha karakterli bir takim huviyetine kavustuk.  Dunyanin en iyi pasoru Lo Bianco takimi bir siir gibi oynatiyor.  Ancak ulkedeki zengin ile fakir arasindaki ucurum gibi belli pozisyonlar arasinda ciddi kalite farkliliklari var.  Bauer ve Merve buna ornek teskil ediyor.  Dicle ve Eda'nin performanslari nisbeten iyi oldugu icin Bauer'in etkisizligi fazla hissedilmese de benim moralimi bozan unsurlardan biri de yabanci hakkimizi bu sekilde mundar etmis olmamiz.  Ayaklari o kadar yavas ki, adamakilli pozisyon alana kadar, rakip smaclari alanimiza coktan indirmis oluyor.  File ustunu guzel kapatamayinca da arka plan savunmasi zayif kaliyor maalesef.  Merve'ye gelecek olursak...  Rakip takimlarin servisleri surekli liberomuza gidiyor.  Iste anlayan ne kadar aciz bir durumda oldugumuzu.  Allah'tan Bosetti'nin gelisi ile mansetimiz bir nebze olsun duzeldi. 

(4) Hucum acisindan soyleyecek fazla bir sey yok.  Bu alanda dunyanin en iyisiyiz bence.  Kim'de nisbi bir dusus var.  Mansetteki yukunun azalmasi nedeniyle eskiden sahip oldugu etkiyi tekrar kazanir diyordum ama olmadi.  Olsun, yine de serviste bu sene cok daha etkili.  Aslinda takim olarak servislerde muazzam bir performans sergiliyoruz.  Sanirim su anda en iyi yaptigimiz sey servislerimiz. 

Bu bilgiler isiginda, ortaya soyle bir tablo cikiyor: cok iyi savunma yapip, hucumda aksayan Vakifbank'a karsi, hucumda cok iyi olup, savunmada aksayan Fenerbahce.  Bu denklemi ne bozacak gorecegiz ama lig macinda sanirim kazanan Vakifbank olacak.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #1311 : 13 Şubat 2015, 00:04:18 »
Besim Lig maçında Orta oyuncularından 1 tanesi dışarıda kalacak bahar oynayacak bu yüzden File üzeri etkisi mutlak azalacak...

Ayrıca Sheila ve Rasiç kesin kadroda olacakları için 1 hakları kalacak birde Gözdenin formsuz olduğunu düşünürsek Vasileva ile oynarlarsa COSTA jokeri otomatik olmayacak...

Yani bu onların dengesini bozar..Biz ise standart aynı kadro..O yüzden Ligde şansımız daha fazla şu anda
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #1312 : 13 Şubat 2015, 07:39:30 »
Merak etmeyin Gözde Cucumberi bizim maçta hayatının maçını oynar, sahanın en iyisi olur Vakıf ta bizi ezer geçer. Olumlu hiçbirşey göremiyorum bizimiçin bu maçta. Hele siz Abbondanzanın bu maça Leosuz çıkabileceğini pasör olarak dünyanın en iyisi Elif Sultanla başlayabileceği ihtimalini es geçmeyin lütfen.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
Ynt: BVL 12. Hafta Sarıyer Bld. - Fenerbahçe Grundig 25.02.2015 [17.00]
« Yanıtla #1313 : 13 Şubat 2015, 10:13:37 »

Federasyon maçın tarihini değiştire değiştire bir hal oldu. Şimdi yeni belirlenen tarih de normal de Bursa B.B. ile oynanacak Süper Kupa (Türkiye Kupası) çeyrek final rövanş maçının tarihi idi. Artık Bursa maçına yeni gün bulmaları gerekecek sanırım.
FENERBAHÇE

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1314 : 13 Şubat 2015, 10:19:27 »
Merak etmeyin Gözde Cucumberi bizim maçta hayatının maçını oynar, sahanın en iyisi olur Vakıf ta bizi ezer geçer. Olumlu hiçbirşey göremiyorum bizimiçin bu maçta. Hele siz Abbondanzanın bu maça Leosuz çıkabileceğini pasör olarak dünyanın en iyisi Elif Sultanla başlayabileceği ihtimalini es geçmeyin lütfen.
Zaten oyle olacak.Onemli maclara Bosetti-Kim-Montano dısında cıkma secenegimiz yok.Ayrıca ilk 6 iyi de olsa kenardan gelecek oyuncu yok.
Gozde de de maalesef duzelme var.Gozde-Costa-Gui yine bizi sinir etmek icin herseyi yapacaktır.Merve ve Elif de sıkıntı var.Bauer de de buyuk sıkıntı var da o ligde yok.Merve panter olmazsa ve Elif zaten agır ustune de kotu pas atarsa isimiz zor bol bol Ezgi girmeli oyuna

Millette 2 libero var.Biz de 1 tane tam guvenebilecegin yok.Smacor zaten yıllardır hep dar kadro ve yerli smacor eksigi ile oynuyoruz.İnsallah kazanırız.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1315 : 13 Şubat 2015, 10:40:47 »
Haydaaaaaa.  Serkan, oyle bir laf ettin ki :) 

Mac ile ilgili ustunkoru analizimi yinelemem gerekirse:

(1) Vakifbank, hem file ustu hem de arka alan savunmasinda su anda Avrupa'nin en iyi takimi.  Ayirt edici ozelligi, savunmayi takim olarak, her oyuncuyu icine alacak bicimde yapmalari.  Rakibin vurdugu her topa bir sekilde degiyorlar: bu ya file ustunde blok vasitasi ile ya da arka plandakilerin topu cok iyi takip edip, pozisyon almalari ile vuku buluyor. 

(2) Vakifbank, savunmada cok iyi olmasina ragmen, hucum acisindan, gecen senelere gore daha kotuler.  Bunun en buyuk sebeplerinden biri Gozde'deki performans dusuklugu.  Keza, Sheilla Castro'nun eski etkinligi yok.  Costagrande desen, artik tamamen savunma odakli.  Naz'in kotu pas performansi da tum bu unsurlarda etkili oluyor. 

(3) Fenerbahce'mize gelecek olursak, Bosetti'nin gelisi ile cok daha karakterli bir takim huviyetine kavustuk.  Dunyanin en iyi pasoru Lo Bianco takimi bir siir gibi oynatiyor.  Ancak ulkedeki zengin ile fakir arasindaki ucurum gibi belli pozisyonlar arasinda ciddi kalite farkliliklari var.  Bauer ve Merve buna ornek teskil ediyor.  Dicle ve Eda'nin performanslari nisbeten iyi oldugu icin Bauer'in etkisizligi fazla hissedilmese de benim moralimi bozan unsurlardan biri de yabanci hakkimizi bu sekilde mundar etmis olmamiz.  Ayaklari o kadar yavas ki, adamakilli pozisyon alana kadar, rakip smaclari alanimiza coktan indirmis oluyor.  File ustunu guzel kapatamayinca da arka plan savunmasi zayif kaliyor maalesef.  Merve'ye gelecek olursak...  Rakip takimlarin servisleri surekli liberomuza gidiyor.  Iste anlayan ne kadar aciz bir durumda oldugumuzu.  Allah'tan Bosetti'nin gelisi ile mansetimiz bir nebze olsun duzeldi. 

(4) Hucum acisindan soyleyecek fazla bir sey yok.  Bu alanda dunyanin en iyisiyiz bence.  Kim'de nisbi bir dusus var.  Mansetteki yukunun azalmasi nedeniyle eskiden sahip oldugu etkiyi tekrar kazanir diyordum ama olmadi.  Olsun, yine de serviste bu sene cok daha etkili.  Aslinda takim olarak servislerde muazzam bir performans sergiliyoruz.  Sanirim su anda en iyi yaptigimiz sey servislerimiz. 

Bu bilgiler isiginda, ortaya soyle bir tablo cikiyor: cok iyi savunma yapip, hucumda aksayan Vakifbank'a karsi, hucumda cok iyi olup, savunmada aksayan Fenerbahce.  Bu denklemi ne bozacak gorecegiz ama lig macinda sanirim kazanan Vakifbank olacak.
ya besim ne adamsın...
serkan zaten demişki '' çok mantıklı gerekçelerim yok '' yani adam hissiyatını söylüyor
yahu adamın Hissiyatı üzerinden 1 2 3 4 madde sıralayarak açıklama yapıyorsun
yemin ederim muazzam adamsın :) 8)
fazla entel fazla kaliteli olunca demek ki böyle oluyor ;)

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1316 : 13 Şubat 2015, 14:43:02 »
ya besim ne adamsın...
serkan zaten demişki '' çok mantıklı gerekçelerim yok '' yani adam hissiyatını söylüyor

millete laf yetiştireceğine şöyle adam gibi bir maç önü analizi de yap da okuyalım..İyice boşladınız ha...Kızdırmayın beni >:( >:( >:( >:(

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1317 : 13 Şubat 2015, 15:16:34 »
ya besim ne adamsın...

Hemso, yanlis anlamissin.  Ben her zaman derim ki, Serkan burada voleybol bilgisine en cok guvendigim kisidir.  Orada olumsuz bir manada soylemedim.  Kastettigim sey, "cok "sansasyonel" ve ilginc bir yorum olmasi"ydi.  Laf acilinca da kisa bir analiz geceyim dedim. 

Ayni cografyadan gelmemize ragmen, beni hic anlamiyor, dediklerimi hep olumsuz olarak algiliyorsun, Cem :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1318 : 14 Şubat 2015, 10:41:48 »
Hemso, yanlis anlamissin.  Ben her zaman derim ki, Serkan burada voleybol bilgisine en cok guvendigim kisidir.  Orada olumsuz bir manada soylemedim.  Kastettigim sey, "cok "sansasyonel" ve ilginc bir yorum olmasi"ydi.  Laf acilinca da kisa bir analiz geceyim dedim. 

Ayni cografyadan gelmemize ragmen, beni hic anlamiyor, dediklerimi hep olumsuz olarak algiliyorsun, Cem :)
alakası bile yok, ben seni çok seviyorum ve çok değer veriyorum...
sadece naz'ımız geçtiği için sana takılıyorum...
az inatçısın ama güzel adamsın

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1319 : 14 Şubat 2015, 13:52:05 »
Diger bir forumda yaptıgım yorumu paylasmak istedim.

Bazı mevkilerde guvenilecek tek bir oyuncusu bile olmayan takımız.Merve dahil guvenebilecegimiz tek bir liberomuz yok.Yerli smacorumuz yıllardır yok.Elif de son derece istikrarsız bu sekilde isimiz cok zor...

Ozur dilerim ama lanet olsun boyle Fed.'a da onların yonetecegi voleybola da yıllardır klasman sampiyonu 1. olarak direkt CL gidiyordu.1 sene Olimpiyat bahane edilerek yine buna benzer rezil,hakkaniyetten uzak,ucube,igrenc bir sistem uygulandı.Ve FB tek maglubiyetle 2 sene CL dısında kaldı.

4 tane İstanbul takımı var.Sen hangi akla hizmetle kime sorarak klup,taraftar,seyirci,basın 2 tane belirlenecek Sehir'e alıyorsun.Sen kimsin?
Sonra FBG final grubuna cıksa bile kadro yapısı ile GSD ile en dezavantajlı takım ne demek 2 tane lig usulu grup?Zaten Gencler Liginden darbeyi vuruyorsun.Butun oyuncuları Sarıyer,BJK,Canakkale vs oynayan takımlar puan olarak geride olmasına ragmen seni geciyor.Bu da yetmiyor bir dezavantaj daha yaratıyorsun.

FBG bu Klasman Ligini ihtimal olarak Sampiyon bitirme ihtimali var mı?Var?Vakıf klasman samp. olurken direkt CL bileti alıyor.FB de bu ihtimal oldugunda ya da olustugunda yine sacmasapan,mantıksız,gerekcesiz,akıldan nizamdan uzak bir uygulama daha yapıyorsun.Gencler Ligi 1. darbe ki o takımların isterse 30 kisilik kadrosu olsun.Oyuncuya kadrosunda yer vermeyip kiralamıssa o takımın PAV kadrosunda oynar.Bu da kesmiyor Klasman Sampiyonunu yok sayıyorsun.30 mac kazanan takım hicbirsey kazanmazken 10 mac kazanan herseyi telafi ediyor.

FBG 1. bitirdi.Hicbir onemi yok.2. bitirdi.3. bitirdi hicbir onemi yok.Zaten 4. bitirme sansı yok.2 sakatlık oldu gitti GSD ye elendi.Butun sezon,klasman sampiyonlugu,yatırım hersey cope gitti.

TVF siz kimsiniz?Siz hangi gerekceyle,keyfe keder uygulama degistiriyorsunuz?FB bu ulkenin takımı degil mi?Bu klup yoneticileri ne is yapar?Hadi isine gelen sussun?Hakan Dincay sen itiraz etmiyor musun?O toplantılarda ne konusuyorsun?