Çok mantıklı gerekçelerim olmadığı için nedenini yazmıyorum ama şuna inanıyorum. Bu maçı kaybeden taraf Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak.
Haydaaaaaa. Serkan, oyle bir laf ettin ki
Mac ile ilgili ustunkoru analizimi yinelemem gerekirse:
(1) Vakifbank, hem file ustu hem de arka alan savunmasinda su anda Avrupa'nin en iyi takimi. Ayirt edici ozelligi, savunmayi takim olarak, her oyuncuyu icine alacak bicimde yapmalari. Rakibin vurdugu her topa bir sekilde degiyorlar: bu ya file ustunde blok vasitasi ile ya da arka plandakilerin topu cok iyi takip edip, pozisyon almalari ile vuku buluyor.
(2) Vakifbank, savunmada cok iyi olmasina ragmen, hucum acisindan, gecen senelere gore daha kotuler. Bunun en buyuk sebeplerinden biri Gozde'deki performans dusuklugu. Keza, Sheilla Castro'nun eski etkinligi yok. Costagrande desen, artik tamamen savunma odakli. Naz'in kotu pas performansi da tum bu unsurlarda etkili oluyor.
(3) Fenerbahce'mize gelecek olursak, Bosetti'nin gelisi ile cok daha karakterli bir takim huviyetine kavustuk. Dunyanin en iyi pasoru Lo Bianco takimi bir siir gibi oynatiyor. Ancak ulkedeki zengin ile fakir arasindaki ucurum gibi belli pozisyonlar arasinda ciddi kalite farkliliklari var. Bauer ve Merve buna ornek teskil ediyor. Dicle ve Eda'nin performanslari nisbeten iyi oldugu icin Bauer'in etkisizligi fazla hissedilmese de benim moralimi bozan unsurlardan biri de yabanci hakkimizi bu sekilde mundar etmis olmamiz. Ayaklari o kadar yavas ki, adamakilli pozisyon alana kadar, rakip smaclari alanimiza coktan indirmis oluyor. File ustunu guzel kapatamayinca da arka plan savunmasi zayif kaliyor maalesef. Merve'ye gelecek olursak... Rakip takimlarin servisleri surekli liberomuza gidiyor. Iste anlayan ne kadar aciz bir durumda oldugumuzu. Allah'tan Bosetti'nin gelisi ile mansetimiz bir nebze olsun duzeldi.
(4) Hucum acisindan soyleyecek fazla bir sey yok. Bu alanda dunyanin en iyisiyiz bence. Kim'de nisbi bir dusus var. Mansetteki yukunun azalmasi nedeniyle eskiden sahip oldugu etkiyi tekrar kazanir diyordum ama olmadi. Olsun, yine de serviste bu sene cok daha etkili. Aslinda takim olarak servislerde muazzam bir performans sergiliyoruz. Sanirim su anda en iyi yaptigimiz sey servislerimiz.
Bu bilgiler isiginda, ortaya soyle bir tablo cikiyor: cok iyi savunma yapip, hucumda aksayan Vakifbank'a karsi, hucumda cok iyi olup, savunmada aksayan Fenerbahce. Bu denklemi ne bozacak gorecegiz ama lig macinda sanirim kazanan Vakifbank olacak.