Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Lig Maçları (2014/15)  (Okunma sayısı 234287 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: BVL 17. Hafta Fenerbahçe Grundig - Vakıfbank 15.02.2015 [14.00]
« Yanıtla #1455 : 17 Şubat 2015, 01:10:31 »
Ya arkadaslar yapmayin.  Izledigim bolumlerde Naz'in paslari yerlerde surunuyordu.  Kazansak, lafi bile gecmeyecek oyunculari yine maglubiyetin bir numarali sebebi yapmisiz.  Biz bu maci Naz bizde olmadigi icin degil, Elif bizde oldugu icin kaybettik.  Buradaki nuans cok onemli. 

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1456 : 17 Şubat 2015, 01:16:47 »
Ya arkadaslar yapmayin.  Izledigim bolumlerde Naz'in paslari yerlerde surunuyordu.  Kazansak, lafi bile gecmeyecek oyunculari yine maglubiyetin bir numarali sebebi yapmisiz.  Biz bu maci Naz bizde olmadigi icin degil, Elif bizde oldugu icin kaybettik.  Buradaki nuans cok onemli. 
yanlış maç izlemiş olmayasın besim
çıkart at artık şu önyargı gözlüğünü.. cidden senin gibi adalet adamına bu adaletsizlik yakışmıyor.
RAsiç e verilen pasları Lo verse hep beraber burda orgazm oluyorduk...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1457 : 17 Şubat 2015, 01:21:11 »
Bir takım kurulurken kadro mühendisliğini iyi tasarlamak lazım abi. Bunu yaptıktan sonrada rol dağılımını iyi yapmak. Yani oyuncuya göre sistemden ziyade (son yıllarda Eczacıbaşı) sisteme göre oyuncu durumu.(Vakıfbank-Bergamo-Fenerbahçe) Tom,Leto,Bosetti ... Bunlar hep sisteme entegre olan oyuncular. Bu yönleri ile birbirlerinden farkları yok. Ama bir yönden farkları var. Üstlendikleri roller... 

Tom ve Bosetti çok iyi birer yardımcı oyuncu olabilirler ve sistemin sac ayağı görevini üstlenirler. Tıpkı Larson gibi. Ama lider olamazlar. Oldukları anda çuvallayabilirler. Leto ise tam bir lider. Tıpkı Sokolova gibi. Bu yönden biraz farklılar. Olaya biraz genel bakmayı tercih ettim :)

Tabi birde oyuncuya göre sistem var ki ne zaman Gui bunu farketti o zaman başımıza bela oldu. Bakalım diğer takım ne zaman farkedecek.
aynen serkanım.
NAti( yeni leto ) özel bir oyuncuydu. o inanılmaz bir liderdi. çok özel oyuncuydu ,
bir onu birde sokolova yı ayrı severim ben zaten ..
o dediğin kimya voleybol için çok önemli.. farkıdaysan Bosetti geldikten sonra parkede daha '' takım '' gibiyiz. bizim saha içi liderimiz aslında avrupa da oynadığı maçlarda Lo, türkiyede bu sıkıtı hala devam ediyor.
hapçılar demişsin bence hiç konuşmaya gerek yok berbat yapılanma içindeler ,gudubet bir klüpler. al işte Larson gibi oyuncu geldi yerlerde sürünüyor resmen. formayı giyen fabrika ayarlarına geri dönüyor :)
biz kaliteli oyunculardan kurulu 12 oyuncuyken Bosetti gelince takım olduk.. daha bi takım görüntümüz var.
Vakıfı yenmek için hatta CL yi almak için kalitemiz yeterli ,Abbo nun maç içinde ''kritik ''zamanlarda hamleler yapması mutlu sonun anahtarı olacaktır.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1458 : 17 Şubat 2015, 01:29:53 »
yanlış maç izlemiş olmayasın besim
çıkart at artık şu önyargı gözlüğünü.. cidden senin gibi adalet adamına bu adaletsizlik yakışmıyor.
RAsiç e verilen pasları Lo verse hep beraber burda orgazm oluyorduk...

Cem, neyin adaleti Allah askina? :)  Bir tarafin kaybinin oteki tarafin kazanci oldugu bir oyundan soz ediyoruz.  Rekabetin en vahsi bicimde husule geldigi bir alandan, rekabetci spordan soz ediyoruz.  Bence adaletin soz konusu olacagi husus, Naz'in Rasic'e verdigi paslari ovmek degildir; ama illa ki oyle ise, bence de, Serkan'in dedigi gibi Rasic'e o paslari vermek mesele degil.  Muhim olan, diger paslari nasil vermissin?  Milli takimda kime nasil vermissin?  Ben soyleyeyim.  Bu kiz, sisirilen bir balondan baska bir sey degildir.  Bu kulubun en buyuk dusmanlarina edebilecegim adil bir yorum yok, olmayacak da.

Derdimi belki soyle ifade edebilirim: duydugum hususlar dahilinde, benim icin bu kiz Ergin Ataman, Fatih Terim, Melo ve benzeri isimlerle birdir.  O yuzden, buradaki arkadaslarim buna ovguleri dizdikce, kusura bakmayin ama bu ovgulerin aksini iddia etme hakkim vardir.  Yanlis ve adaletsiz oldugumu dusunuyorsaniz, o da sizin dusuncenizdir, saygi duyarim.  Yapacak bir sey yok.  Bu arada, her zaman derim ve demeye de devam edecegim: bizdeyken de abartildigi kadar iyi bir pasor olmadigini soyluyordum, simdi de ayni seyi soyluyorum ve bunu en buyuk samimiyetimle soyluyorum.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1459 : 17 Şubat 2015, 01:31:00 »
Haklısın abi Bosetti blok autları her maç yapabilen bir oyuncu. Ama Vakıfbank karşısında bu derece beklemiyordum. Guidetti de beklemiyordu bence. Her blok auttan sonra çıldırdı.

Montano konusunda da üzülerek söylüyorum ki , maalesef haklısın. Bir türlü o aptalca hatalarını frenleyemiyor.

Birde Rasic çok özel bir oyuncu. Kol hızı alışılmışın üzerinde. Bu da rakip defansı baya zorluyor. Cannes sisteminin temel parçası oydu. Hangi takıma giderse gitsin o takım sisteminin en önemli parçalarından biri olur. Söz konusu Rasic ise pasör Antonijevicmiş,Ognjenovicmiş,Nazmış,Ayşeymiş,Elifmiş bunun fazla önemi yok. Eski yazılarımda bize gelmesini istemiştim ama Vakıf kaptı.

Cem abi senden isteğimdir :) Ya sen ya da bu işi yapabileceğine inandığın biri Abbondanza'ya , Stevanovic ismini fısıldasın. Bu transfer olmalı abi :)

voleybol bilgin/ilgin benden kat kat fazladır , bilirsin sana saygım ve sevgim de sonsuzdur.
ama şurası olmamış be dostum. Pasör'ün etkisinin bu sporda inanılmaz çok olduğunu biliyoruz ,
haa başarı için sadece çok iyi pasör olması da yetmiyor bu konu da da hem fikiriz .
önemli olan ortaya iyi bir takım çıkartabilmek iyi bir kimya ve uyum..
Söz konusu Rasiç de olsa THaisa da olsa Sİmon olsa Muserkyi olasa kim olursa olsun . oraya doğru pas gitmedikten sonra olmaz ve güzel kardeşim.
 bunu tartışmak bile bence doğru değil hatta..

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1460 : 17 Şubat 2015, 01:34:16 »
voleybol bilgin/ilgin benden kat kat fazladır , bilirsin sana saygım ve sevgim de sonsuzdur.
ama şurası olmamış be dostum. Pasör'ün etkisinin bu sporda inanılmaz çok olduğunu biliyoruz ,
haa başarı için sadece çok iyi pasör olması da yetmiyor bu konu da da hem fikiriz .
önemli olan ortaya iyi bir takım çıkartabilmek iyi bir kimya ve uyum..
Söz konusu Rasiç de olsa THaisa da olsa Sİmon olsa Muserkyi olasa kim olursa olsun . oraya doğru pas gitmedikten sonra olmaz ve güzel kardeşim.
 bunu tartışmak bile bence doğru değil hatta..

Cem, orada Serkan'in kastettigi sey, oyle ekstra bir pasor performansini ihtiyacin olmadigi.  Kim ve Montano, ne kadar kotu pasorleri de olsa, her durumda 15-20 sayiyi cebe koyuyorlar.  Bunu Ivan da Arslan ile yapiyor. 

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1461 : 17 Şubat 2015, 01:39:17 »
Cem, neyin adaleti Allah askina? :)  Bir tarafin kaybinin oteki tarafin kazanci oldugu bir oyundan soz ediyoruz.  Rekabetin en vahsi bicimde husule geldigi bir alandan, rekabetci spordan soz ediyoruz.  Bence adaletin soz konusu olacagi husus, Naz'in Rasic'e verdigi paslari ovmek degildir; ama illa ki oyle ise, bence de, Serkan'in dedigi gibi Rasic'e o paslari vermek mesele degil.  Muhim olan, diger paslari nasil vermissin?  Milli takimda kime nasil vermissin?  Ben soyleyeyim.  Bu kiz, sisirilen bir balondan baska bir sey degildir.  Bu kulubun en buyuk dusmanlarina edebilecegim adil bir yorum yok, olmayacak da.

Derdimi belki soyle ifade edebilirim: duydugum hususlar dahilinde, benim icin bu kiz Ergin Ataman, Fatih Terim, Melo ve benzeri isimlerle birdir.  O yuzden, buradaki arkadaslarim buna ovguleri dizdikce, kusura bakmayin ama bu ovgulerin aksini iddia etme hakkim vardir.  Yanlis ve adaletsiz oldugumu dusunuyorsaniz, o da sizin dusuncenizdir, saygi duyarim.  Yapacak bir sey yok.  Bu arada, her zaman derim ve demeye de devam edecegim: bizdeyken de abartildigi kadar iyi bir pasor olmadigini soyluyordum, simdi de ayni seyi soyluyorum ve bunu en buyuk samimiyetimle soyluyorum.
farklı şeylerden bahsediyoruz besim
mevzu Fenerbahçe ise afedersin ama nazın da bilmem ne yapayım Vakıfînda gui nin de bilmem ne yapayım....
bunlar ayrı konular. ALlah hepsininde belasını verebilir gram umurumda değil...
Milli takımda benim umurumda değil.. isterse sonuncu olabilir. hatta kötü oynaması da benim hoşuma gidiyor ..
neyse gereksiz uzuyor konu...
takıntılarımızdan ve ön yargılarımızdan kurtulamadıktan sonra bu tartışma '' çıkmaz sokak '' olur kalır...
ama BEsim bir dost tavsiyesi... Gou veya başka sevdiğin sporcuya karşı yapılan sana göre haksız eleştiri de ben olsam ağzımı açmam ...
çünkü aynısını sende yapıyorsun farklı bir spor dalında.
aradaki fark şu ( burada oyuncu kalitelerini ve yeteneklerini tartışmıyorum. farklı sporlar farklı işler )
*senin sevdiğin gönül verdiğin oyuncuya karşı senin tutumun
*nefret ettiğin oyuncuya karşı senin tutumun...

ikinci ruh halindeki sen ile Gou ya takıntılı yazılar yazan misal iskender arasında benim ve adım gibi eminim ki birçok insan gözünde hiç fark yok...

edit : iskender gece gece aklıma sen geldin. mimlemiyim seni .. yanlış anlaşılmasın..

besim'im, güzel yeğenimin gözlerinden öpüyorum, yengeme selamlar.
sana hiçbirşey yok bu akşam :) 8)
ben yatar Allah rahatlık versin...

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1462 : 17 Şubat 2015, 01:40:27 »
Bu arada yanlisim varsa duzeltin, Molico'da Thaisa, Fabiola gibi bir pasorle gecen seneki seride harikalar yaratmadi mi?

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1463 : 17 Şubat 2015, 01:49:19 »
farklı şeylerden bahsediyoruz besim
mevzu Fenerbahçe ise afedersin ama nazın da bilmem ne yapayım Vakıfînda gui nin de bilmem ne yapayım....
bunlar ayrı konular. ALlah hepsininde belasını verebilir gram umurumda değil...
Milli takımda benim umurumda değil.. isterse sonuncu olabilir. hatta kötü oynaması da benim hoşuma gidiyor ..
neyse gereksiz uzuyor konu...
takıntılarımızdan ve ön yargılarımızdan kurtulamadıktan sonra bu tartışma '' çıkmaz sokak '' olur kalır...
ama BEsim bir dost tavsiyesi... Gou veya başka sevdiğin sporcuya karşı yapılan sana göre haksız eleştiri de ben olsam ağzımı açmam ...
çünkü aynısını sende yapıyorsun farklı bir spor dalında.
aradaki fark şu ( burada oyuncu kalitelerini ve yeteneklerini tartışmıyorum. farklı sporlar farklı işler )
*senin sevdiğin gönül verdiğin oyuncuya karşı senin tutumun
*nefret ettiğin oyuncuya karşı senin tutumun...

ikinci ruh halindeki sen ile Gou ya takıntılı yazılar yazan misal iskender arasında benim ve adım gibi eminim ki birçok insan gözünde hiç fark yok...

edit : iskender gece gece aklıma sen geldin. mimlemiyim seni .. yanlış anlaşılmasın..

besim'im, güzel yeğenimin gözlerinden öpüyorum, yengeme selamlar.
sana hiçbirşey yok bu akşam :) 8)
ben yatar Allah rahatlık versin...

Cem, birinde kendi sporcumu savunuyorum, oburunde bize ihanet etmis ve samimiyetle sisirildigini dusundugum bir oyuncuyu elestiriyorum.  Bence Goudelock meselesi ile arasinda daglar kadar fark var.  Benim takintim varsa, rakipteki bir oyuncuya karsi.  Bence burada benim cekinecek bir seyim yok; oven biri olarak sen dusunmelisin.  Ayrica, takintim oldugunu da dusunmuyorum.  Dedigim gibi bizdeyken de abartildigi kadar iyi bir pasor oldugunu da dusunmuyorum.  Bence esas bu kadar abartilmasi benim adalet duygularimi zedeliyor. 

Iskender de Goudelock'a takmis olabilir.  Sorun degil.  Benim sorunum, bahsettigi spesifik hususlarin altini dolduramadigi durumlarda.  Mesela gecen haftalardaki macin ilk yarisi ile ilgili, bence yanlis bir yorum yapmisti.  Maci tekrar izleyip, tek tek yazip, neden yanlis oldugunu belirttim.  Naz durumunda da ayni durum var.  Cogu pasin kalitesine bakiyorum ve neden bu kadar abartiliyor anlamiyorum.  Sanirim, ben bunlari yazinca olusan algi, Naz'in kotu bir pasor oldugunu iddia etmem.  Bunu Serkan iddia ediyor, benim o kadar marjinal bir tavrim yok.  Naz gayet yeterli bir pasor ama abartildigi kadar iyi bir pasor kesinlikle degil.  Bunu diyene saygi duyarim ama, bende yalan yok, icten ice de bunun nasil gorulemedigini anayamam. 

Neyse, hep ayni seyleri soyluyoruz.  Naz hususunda aksini dusundugum hususlarda bunlari dile getirecegim.  Fenerbahce dusmani bir oyuncu icin bunu bana fazla gormeyin lutfen diyorum ve tartismaya katilan herkese tesekkur ediyorum.  Cem, sen onu bana cok gordun ama ben yine de gozlerinden operim :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1464 : 17 Şubat 2015, 01:51:05 »
Milletin kafasini sisirdiysek ben özür diliyorum
ayni mevzulari çevirip çevirip tartışmak laf kalabalığı oluyor.
Hatamiz olduysa affola. Beso /sserkan ters laf ettiysem kusura bakmayınn

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1465 : 17 Şubat 2015, 01:59:48 »

Estagfurullah, Cem, ne demek.  Asil sen kusura bakma.  Ama konustukca, forum bilinci olusuyor, birbirimizin hassasiyet ve fikirlerini daha iyi ogreniyoruz. 

Iyi geceler diliyorum :)

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #1466 : 17 Şubat 2015, 02:56:25 »
Elif 4. Sette Bosetti yerine montano ya atsa 2*3 pası 3-1 kazanmıştık.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2015, 13:30:15 Gönderen: Cem Ağrak »
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #1467 : 17 Şubat 2015, 03:12:59 »
Naz'a inanılmaz ayar oluyorum ama güzel hatun neyse orası ayrı 😂 bu konuya ben de yorumumu şöyle getireyim . Naz bence iyi Pasör ama abartıldığı kadar değil .

Naz bir sporcu olarak her zaman çok şanslıydı sadece onun da nedeni şu: bizdeyken Avrupa'nın en harika takımının pasörüydü Vakıf'a gitti yine Avrupa'nın en iyi takımının pasörüydü(bu onun değil Takımın parçalarının kalitesiyle alakalı) yani bir glinka yada bir nati örneğin şapkadan tavşan çıkarabilen kötü pası Sayı yapabilen oyuncular.

Ve ezgi hakkında Elif'in yerine oynasın diyecek kadar bilgim yok fakat şu çok net ki zaten ağır reflekslere sahip olan ve hiçbir zaman üst Düzey bir Pasör olmayan Elif'ten ne beklersiniz? Tecrübe , oyun Zekası ve doğru tercihler. Ancak ben bu konularda da pek bişeyler göremiyorum açıkcası . He napıyor? Çok güzel servis atıyor ama bunu hep iyi yapıyordu ve sadece bunu iyi yapıyordu zaten.

Naz lig için yerli olması Yüzünden Elif ile kıyaslarsak çok büyük artı işte tek Değeri bu. Seneye ise açıkçası Bauer Ve Kristin ile yollar ayrılmalı diye düşünüyorum. Bauer yerine iyi bir orta oyuncu ve Kristin yerine de libero sorununu yerliler Arasında çözersek iyi bir Pasör çarprazı alarak Bütçeyi sarmadan kusursuza yakın bir takım kurulabileceğini düşünüyorum
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2015, 13:29:53 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1468 : 17 Şubat 2015, 10:20:59 »

Gereksiz uzadı. Ben de sustum. Görüşlere saygı duyalım en iyisi. Orta yolu bulmak çok zor. Neticede herkesin fikirlerinin ne olduğu açık. Tekrar ettikçe kör düğümüne gidiyoruz.
Son olarak aslolan Fenerbahçe diyelim :)

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #1469 : 17 Şubat 2015, 11:42:29 »
Naz a kimse kötü demiyor ki asıl ben bunu anlamıyorum..Elif Kötü..Naz 1 tık üzeri o kadar
HaBaBaM GüM GüM GüM