Bugün Guidetti'nin röportajını okudum. Açıkcası bazı kısımları itibariyle de şaşırttı. Gui, Vakıfbank'a ilk geldiğinde kulübün spor salonunun yetersizliğini görünce şok olduğunu bunun dışında ülkeye de uyum sağlayamadığını ifade ediyor ve ekliyor; "itiraf ediyorum ki, geldiğimin üçüncü ayında ajansımı aradım ve İtalya'ya dönmek istiyorum dedim."
Gui bir şekilde ilk sezonunu tamamlıyor ama sonuç olarak başarısız oluyor. Gitmeyi kafasına koymuş ya
bu sefer de o dönemin Vakıfbank başkanı İlker Aycı'ya gidip "bu sezon başarısız oldum isterseniz yollarımızı ayırabiliriz." diyor ama başkan "biz sana inanıyoruz,devam etmeni istiyoruz." diyerek güçlü bir destek sunuyor.
Sonrasında ise gelen 3 Dünya Kulüpler ve 4 te Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu...
Gui ile devam kararı o dönem için büyük bir risk olarak da görülebilirdi ama Vakıfbank böyle görmedi. Keşke görseydi
Bana katılmayanlar olabilir ama bir Fenerbahçe'li olarak şunu düşünüyorum; Gui'nin eğer o dönem ayrılmasına izin verilseydi muhtemelen Bergamo'dan oluşan boşlugu Vakıf değilde Fenerbahçe dolduracaktı.
Herneyse... Biz kapanışı yine Guidetti'den bir söz paylaşarak yapalım.
"Bu ülke bana, hayallerimin ötesinde bir kariyer, mutlu bir aile ve güzeller güzeli bir kız çocuğu verdi. Hergün ne kadar şanslı olduğumu düşünüp şükrediyorum."