Dün gecenin Charlotte Hornets - Sacremento Kings maçını akşam indirip biraz önce izleme şansı buldum. İlk devre all-star maçı gibiydi; hatta kapatmayı düşündüm. Elimde bir gün önceden San Antonio - Memphis maçıyla, kolej liginden Duke - Georgetown maçı da vardı. "Acaba onlardan birini mi izlesem" derken Rudy Gay 3. periyot sazı eline aldı ve sanırım sadece o periyotta tek başına 16 sayı filan üretti ve hepsi de saha içi isabetle ve neredeyse hiç şut kaçırmadan... Fark Sacremento lehine 20'leri buldu. Fakat maça seyir keyfi geldi. Cousins'da bu bölümü oldukça iyi oynadı. Rondo virtüöz gibi yönetti takımı vs. Eğer canlı izleseydim muhtemelen "buradan dönmez" der ve sonunu beklemezdim.
Ama son periyot sahneye öyle bir Kemba Walker çıktı ki, Gay'in 3. periyot yaptığının iki fazlasını yaptı; tamamı saha içi isabetle 21 sayıyı tek başına üretti. 0.7 saniye kala bulduğu basketle Charlotte'ı öne geçirdi. Charlotte kazandı derken kalan bu bir saniyeden daha kısa sürede Rondo alley-oop pası attı ve Rudy Gay gelen topu voleybol pasörleri gibi parmak uçlarıyla potaya yönlendirdi; beraberlik ve uzatma.
Uzatma bölümünde de Jeremy Lin çok iyiydi. Zaten maçın geri dönüş bölümünde Charlotte ilk beşten sadece iki oyuncuyu kullandı: Walker ve Batum. Üç tane bench oyuncusuyla maçın sonunu getirdi. Takımın ağır topu Al Jeferson kenardaydı. Marvin Williams öyle... Benchten gelip maçın sonuna kadar oynayanlar ise çaylak Kaminsky, Zeller ve Jeremy Lin.
Bir parantez de geçen sene kolej final-four'unun yıldızı çaylak Kaminsky'e açmak lazım. Her izlediğim maçta 20 dakikadan az süre almasına karşın çok olumlu işlerine şahit oluyorum. Bugün de geri dönüşte çok önemli rolü olduğunu gördüm. Umarım daha çok süre alır. Onu geçen sene kolej final-four'u öncesi Mehmet Okur potansiyeline sahip olarak tanıtan Amerika'lıların abarttığını düşünmüştüm ama cidden potansiyel var. Umarım Memo'yu idol edinir ve o seviyeye çıkar. Pivot pozisyonundan bu kadar rahat dış şut atan oyuncu kolay bulunmaz. Pasörlüğü de harika, mücadeleci.
Bu maçın ilk yarısını boş verin. 3.periyodu Rudy Gay için, son periyodu Kemba Walker için ve uzatma bölümünü de Jeremy Lin için izleyin derim. Kaminsky'i de gözden kaçırmayın. Hakikaten nefis bir 2. devre olmuş. İyi ki ilk yarıya aldanıp silmemişim.