Boston 3 buçuk dakika kala 13 sayı öndeydi ve süreye oynayalım diye ritmi kaybettiler Miami de geri geldi. Butler son topta risk alıp üçlük kullandı ve kaçırdı. Şutu atarken bomboştu ama potaya gitse rahatça bitirebilirdi ama o maçı bitirmek istedi. Buter'a birşey diyemem adam çıkmadan oynadı hücumda taşıdı,savunmada da baya savaştı.
Boston bir periyodun iki yarısını bile siyah ve beyaz gibi oynayan bir takım. Rahat ritime grip bir anda rakibi darma duman edebilir ama bir anda krize girip götü başı da dağıtabilir. Bu dengesizlikle GSW'yi nasıl yenecekler bilemiyorum.
Rotasyon da bayağı dar benchten Grant Williams ve şutu güven vermeyen Derrick White dışında oyuncu getiremiyorsun. Payton Prichard da var ama final serisinde faktör olabilecek bir potansiyeli yok bence. Robert Williams soru işareti, yüzde yüz değil. 7 oyuncu + yüzde yüzünde olmayan Robert Williamsla neler yapacaklar göreceğiz.
GSW'de ise kenardan geelen Jordan Poole gibi manyak bir skorer var. Gary Payton II da final serisinde oynayacakmış şüphesiz ki kimi tutarsa tutsun hayatı ona zindan edecektir.
Kadro ve tecrübe olarak GSW ağır basıyor ama ben bu 7 cengaverin yüzde yüzüyle oynayacağını ve bir aksilik olmaz ise Boston'un şampiyon olacağını düşünüyorum 
Miami çok sorunlu bir takım aslında,çok sorun çıkartacak oyun yapısına sahipler.Boston gibi ne yapacağı belli takımları durdurma ihtimalleri GSW'den ziyade daha yüksek.Boston'da Dallas'a falan benzemez,cidden anormal bir sert serilerden geldiler ve bu seri onlar için çok yumuşak bile geçebilir.
Poole'u tutabilecek birden fazla opsiyonu var Boston'ın,aynı anda elit savunmacılarla bir anda sahada olma şansına sahipler.Wiggins gibi finalde sinme olasılığı yüksek bir ismi de unutmayalım.Ah Ayton ah... Hem kendi kariyerini hem de Suns'ı yaktın...
Chet Holmgren 3.sıraya gerilemiş draftta.Tahminim Houston düşünmeden alacak Chet'i ama Bonchero deneme olasılıkları da olabilir.Bu seçim çok önemli çünkü Ivey ilk 3'te giderse(Presti onda Ja Morant vibe'ı almış) ve Kings'in de uzun seçmeyeceğini düşünürsek;Holmgren ya da Bonchero bize kalıyor.
Herhalde Cade gibi bir potansiyelin yanına Bonchero eklemek hiç fena bir fikir değil..
Ayton'a super-max verme konusunda da kararsızım şu an.Dallas'ı bile domine edemeyen ve kısaların yükünü arttıran bir uzuna super-max vermek bana mantıklı gelmiyor.Brunson'a 4-100 veririm daha cazip olur gibi.Cade-Brunson harika bir back-up olur.
Cade-Brunson-Sadık-Grant-Holmgren çok iyi 5 olur ya da Cade-Brunson-Sadık-Bonchero-Bagley(Ayton).