Mock draft listelerine göre mi beklentiye gireceğiz. Adam burada gözümüzün önünde. Neredeyse her maçını izliyoruz. Kenan ile ilgili beklentileri belirlerken bir listeye bakmaya ihtiyacımız yok. Ayberk Olmaz'ın halen Hakanson'dan önde olduğu listeyi gösterebilirim isterseniz. Ayberk, Hakanson'dan iyi olamadı diye 2 sene sonra da Ayberk'e sövüp sayalım.
Beklentileri belirlerken uçup kaçmaya gerek yok, eleştirirken yerin dibine sokmaya gerek olmadığı gibi. Duyguları bu kadar uçlarda yaşamanın kimseye yararı olmaz. Kenan'ın potansiyeli ortada. Eksikleri de. Eleştirilmesin diyen de yok gelin birlikte eleştirelim. Ama söylenildiği gibi sakatlık faktörünü, yaşını, üzerindeki baskıyı hesaba katmadan Engin Atsür ''bile'' olursa şaşırırım derseniz bu eleştirmek olmaz.
Eleştiriyorum zaten.
Bu arada, Engin Atsür mevzusuna çok takıldı herkes ama o seviye bir yerli oyuncu için kötü bir nokta değildir. Türk basketbol tarihinde bir tane üst düzey Pg yetişmiş midir? Tarihinin en iyisi Kerem Tunceri olan bir ülkeden bahsediyoruz.
Ben en azından bir seviye gösteriyorum , bu genelde Ncaa oyuncuları için de yapılan bir kıyaslamadır.
Ben Engin Atsür seviyesine bile zor yaklaşır diyorum , sen ne öngörüyorsun mesela ? Beno Udrih mi ? Ricky Rubio mu?
Bu arada sonuçta ben basketbol konusunda uzman birisi değilim, profesyonel olarak ta basketbol hiç oynamadım. Sadece izlediğim,okuduğum kadarıyla bu oyunu çzömeye çalışan birisiyim. Yanılma ihtimalim de çok yüksek.