Abd ilk yarıda hücum ribaundları sayesinde çift hanelere çıkarmıştı farkı. Sonra İspanya ribaundları da skoru da dengeledi.
Hakemler de 5 (4'ü İspanya'ya) tane teknik faul çalarak ilk yarının içine etti.
Klay Thompson ve Gasol harika oynuyor.
5 teknik faulün 2'si Amerika'ya çıktı. Paul George ve Kevin Durant'e... Üçlük çizgisinin gerisinden Kevin Durant'in eline vurulan pozisyonda sadece elini gösterdiği için teknik alıp üçlemesi ve kenara gelmesi zaten onu direk oyundan düşürdü. Kaldı ki, mesela DeAndre Jordan'ın suratına kasıtlı olarak vurulan bir tokat var ki, normal faulle geçiştirildi. Hakemler kötüydü ama asıl zararlı çıkan Amerika oldu. Hele Amerika gibi tempo ve hava ile oynayan bir takım için, farkı çift hanelere getireceği sırada art arda gelen bu düdüklerle oyunun durması onlara bir anda ritm kaybettirdi.
Diğer yandan, son 10 senenin en kötü Amerika'sını elinden kaçıran İspanya benim adıma da hayal kırıklığı... Evet, 1992'den beri her turnuvada olduğu gibi Amerika'yı tutuyordum ama "İspanya bugün kazanır" diyordum. Çünkübu Amerika kadrosu gerçekten yanlış kurulmuş bir takımdı ve asıl gelmesi gereken birçok isim de gelmemiş, kaçmıştı. Gelenler ise hücumda paylaşmak yerine sürekli bire bir üzerinden hücum etmeye çalışıyordu. Mesela kendi takımlarında paylaşımcı olanlar bile burada farklı bir kafaya bürünmüştü vs. Eğer bu Amerika'yı 2008 veya 2012'deki İspanya bulsaydı duman ederdi. Hele 2008 finali, basketbol tarihinin en güzel maçlarındandır. İspanya kusursuz oynamış, Amerika bir iyisini yapmıştı 2008'de... 2012'de mücadele üst seviyedeydi ama basketbol kalitesi 2008'in birazcık gerisindeydi. Fakat tabii bu maçın çok ilerisinde... İspanya büyük fırsat tepti.
Amerika ne son topa kalan Sırbistan maçında, ne son saniyede farkın üçe indiği Fransa maçında ne de bugün aslında yenilgiyi hissedecek kadar zorlanmadı. Hep bir adım önde kalmayı ve galibiyete taşıyacak skoru elinde tutmayı bildi. Amerika'nın en fazla zorlandığı maç 10 sayı farkla kazandığı Avustralya maçıydı ki, o maçın hakkı o değildi. Eğer Amerika - Avustralya finali olursa İspanya'nın yapamadığını Avustralya bir ihtimal yapabilir diyeceğim ama Amerika 1972'den beri final kaybetmiyor. Kaybederse yarı finalde kaybediyor; finale çıktığı zaman kazanıyor. Yine de basketbol bu; belli olmaz.