Çünkü gerekli şeyleri diğer başlıktaki yazıda açıklamıştım.Vakıfbanktan daha uygun bir sponsor çıkmamış ne yapılabilirdi ? Türkiyede sponsorluk desteği çok zayıf.Açık ara ülkede 1.spor olan futbolda bile 3 büyükler forma reklamı bulamıyorlar kendilerine.Voleybola mı büyük bütçe ayıracak sponsor bulunacak ki zaten şuan Ali Koç olmasa bizim voleybol şubelerimiz bile kapanmanın eşiğine gelirdi.
EUK dönemi ise geride kalan bir dönem.EUK Vakıfbank'ı elleriyle besleyip büyüttü,çok hakkımız yendi o dönem evet ama onların hatalarını yeni federasyona yükleyemeyiz.
Hayatta bazi ince cizgiler vardir. Bu ince cizgileri asmamak gerekir. Voleybolun cok ilgi cekmemesi; sponsorluk sorunlari olmasi ve bu sebeple, Vakifbank ile anlasma yapilmasi, tecavuzcusu ile evlendirilen kadinlarin dramina benzer. Vakifbank, bu kadar merakli ise ve Turk voleybolunu dusunuyorsa, ya takimini cekip, temiz bir voleybol ortami yarattiktan sonra sponsor olacaktir; ya da sadece takimini muhafaza edip, sponsor olmayacaktir. Federasyon'un Vakifbank'in sponsorlugunu kabul etmesi de basli basina bir yanlis teskil ediyor.
Senin sundugun argumanlari, bir Vakifbankli sunabilir cunku adamlar bu isten menfaat sagliyorlar. Bir Federasyon yetkilisi sarfedebilir, zira bu isten bir menfaat sagliyorlar. Amma velakin, bir Fenerbahceli sarfedemez. Bunu gayet acik ve net bicimde ifade ediyorum.
Tekrar ediyorum, Federasyon'un sponsor bulup bulmamasi bizim sorunumuz degil. Ligde mucadele eden bir takim, ayni Federasyon'un takimi diyebilecegimiz Milli Takim'in ana sponsoru olamaz. Bu oyle buyuk bir yanlistir ki, "aman canim, ne olacak ki" deyip gecemeyecegimiz bir yanlis. Dunyanin en iyi takiminin komplolarla ne sekilde zayiflatilip, hakkinin gaspedildigini gorduk. Bizden gaspedilen haklarla guclenen takimin domine ettigi bir donemde, her sey sut liman diye dusunme. Zira sen boyle dusundugun surece, daha cok hakkimiz gaspedilecektir. Buna emin olabilirsin.