Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi Maçları (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 169041 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
bu iş biraz tavuk mu yumurtadan çıktı yumurta mı tavuktan meselesine döndü. Aslan'ın en büyük sorunu ortası yok..Ver Miljkovic'e yazsın deftere misali smaçörlere çok yükleniyor, ortaları unutuyor çoğu zaman..smaçörler topu öldürdüğünde iyi ama halkbank gibi  yüksek blok tutan rakipler karşısında sorunlar başlıyor...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Smacorleri iyi oynatan da Arslandi bence unutma abi

yahuı adam 6.4 puan  ile ilk 6 takım içinde 5nci sırada ama  takım lider smaçörler hücum yüzdeleri çok iyi ,, nasıl oluyor rufat bu iş ??

neyse sonuçta herkesin fikirleri farklı rufatım seni çok severim Arslan sevgine de saygı duyuyorum

« Son Düzenleme: 26 Ocak 2014, 18:39:51 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı pentagram22

• Üye
  • Yer: Ankara
Bugün Marshall tam bir hayal kırıklığıydı,rakipte ise Djuric-Osmany-Emre Batur üçlüsü çok iyi oynadı,özellikle Emre hücüm ve bloklarda bayağı hayatının maçını oynadı,muhtemelen bu iki takım final oynar ve küçük nüanslar şampiyonu belirler,aralarında pek fark yok..

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
yahuı adam 6.4 puan  ile ilk 6 takım içinde 5nci sırada ama  takım lider smaçörler hücum yüzdeleri çok iyi ,, nasıl oluyor rufat bu iş ??

neyse sonuçta herkesin fikirleri farklı rufatım seni çok severim Arslan sevgine de saygı duyuyorum

Abi cahilliğimi mazur gör .

Bu puanlar nasıl hesaplanıyor veya neye göre veriliyor ?

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Abi cahilliğimi mazur gör .

Bu puanlar nasıl hesaplanıyor veya neye göre veriliyor ?

sen ve cahillik :) ah benim güzel ve değerli doktor adayı kardeşim benim 8)

vallaha işkembeden atmak istemiyorum o puanlanlamaların bir formülasyonu kısmını bir yerde okudum bundan 5 sene önce ama hatırlamıyorum desem bana kızmasın dimi ama pasör için ana kural olarak ''pasörün attığı topların sayıya dönüşme oranı önemli '' ama bu tek başına yeterli değil , ama bu maçtaki bazı rakamlar bize ipucu veriyor ( ki maçı da izleyip pas kaliteleri zamanlamaları vs onları da görüyoruz )
rakip takımdan daha iyi manşet almışsın , hemde ciddi fark var , blok oranları her iki takımında eşit , çok aşırı blokta kalma olmadı yani

gurol1967

• Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar;
Şimdi eve girdim maçtan.Gördüklerimle ilgili üç beş kelam edeyim istedim.Önce seyirceden başlayayım:Büyük hayal kırıklığına uğradım açıkçası zira dünkü VB maçından sonra herkesin daha iştahlı olacağını düşünmüş ve bu maçın full olacağını tahmin etmiştim ama çok kötü yanılmışım.Davetlilerle beraber en fazla 1000 kişi vardı(belki o da yoktu).Günü bölmeyecek çok uygun bir saatte bu kadar az seyirci olması takımı da olumsuz etkilemiştir sanırım.Başkan yine varlığı ile bize moral verdi.Onun dışında C.Baroni ve tüm ailesi,Bauer,Aneta,Fe Garay,Eda,Didem Akın,Kübra! da oradaydı..Maça gelince,teknik taktik olarak ahkam kesecek kadar bu oyuna hakim değilim ama neticede 30 yıldır seyrediyorum ve bir takım temel doğruların ne olduğunu biliyorum.İyi manşet,iyi servis,iyi blok,doğru pas dağıtımı bu işin çatısı..Ne yazık ki bugün bunların hiçbiri bizde yoktu.Ne liberomuz(ki hoca da Burak'ı aldı 2.setin ortalarında) ne pasörümüz oyunun içindeydi.Sevgili İlker Üçer kardeşimizin Emir Predzliç için kullandığı bir tabir vardı : "Bodiroga olmasını beklerken gittikçe Erkan Veyseloğlu'na doğru devşiriyor" şeklinde..Aslan da tam bu durumda.Gittikçe daha kötü oynuyor.Pas dağıtımında dengeli olup herkesi kullanması,ortaya,köşeleri,arka alanı paylaştırması lazımken acaip! işler yapıyor.Kör değneyini beller gibi her topu Ivan'a atıyor.Doğru atsa gam yemem.Çocuk nasıl vuracağını şaşırıyor!Tamam arka alandan da müthiş toplar çıkamadı ama çıkanları da çok kötü değerlendirdi.Neyse bir kişiye yüklenmeyeyim.Bugün tüm takımda kontak kapalıydı aslında..Bu arada Halkbank kaç topa bloksuz vurdu sayamadım.Yalnız kırılma anını çok net gördü sanırım herkes.İlk sette 17-14 öndeyken Djuriç'in arka arkaya servisten aldığı 5 sayı sadece seti değil maçı da bitirdi.Aslan 3 topta 3'lü bloğa sıkışacağını göre göre Mashal'a yüklendi.Aynı sayıyı 3 defa verdik!.Muhtemelen bu 2 takım ligin finalinde karşı karşıya gelecekler.Bugünü hiç yaşanmamış saymak en iyisi.Bu arada konu ile ilgisi yok ama Didem Akın'a Matoviç'in durumunu sordum:"Aile içinde böyle şeyler olur,çözülmeyecek birşey yok.Yakında hallolacak" şeklinde gayet politik bir cevap verdi.Aneta'ın da sana selamı var Cem :))

Taylan teşekkürler abicim notların için.
Seyirci konusunda haklı çıktım maalesef değil mi ?
Sana akşam demiştim :((
 Maçın sadece 1.setin 2.teknik molasına kadar izleyebildim 16-13 önde girdik.
Açık öğretim sınavı vardı,bittikten sonra buraya baktım 3-0 kaybettiğimizi
öğrenince çok üzüldüm.Hakem hataları da olmuş ama 3-0 kötü olmuş.
Dün Öbür Vampir müessese banka'nın fiyakasını bozduk yenilmezliğini bitirdik
diye sevinirken bugün diğer Vampir müesese banka bizim yenilmezliğimizi
gene aynı skorla bitirdi.Bize üst üste 2 gün sevinmek haram zaten.
 Neyse final de inşaallah farklı olur.

Çevrimdışı ugurcandan

• Üye
  • Yer: Edirne
  • Tek Büyük FENERBAHÇE.
Bugün salon gerçekten de ölü gibiydi.Özellikle bench arkalarında oturan formalı taraftarlarımızın hiç sesi soluğu çıkmadı.Maça gelirsek en büyük problem kaçırdığımız servisler oldu.Koskoca maç boyunca Arslan,İvan'a sadece 1-2 tane iyi top atabildi.Topları fileye çok yakındı ve yeteri kadar yüksek değildi.Marshall ise resmen deli etti hepimizi.Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim,yiğidi öldük hakkını yeme.Hüseyin gerçekten çok çok iyi oynattı takımı.Özellikle Mitar'a attığı paslar çok iyiydi.Takımımızda da blok denen bir şey yoktu bugün maalesef.

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
vallaha işkembeden atmak istemiyorum o puanlanlamaların bir formülasyonu kısmını bir yerde okudum bundan 5 sene önce ama hatırlamıyorum desem bana kızmasın dimi ama pasör için ana kural olarak ''pasörün attığı topların sayıya dönüşme oranı önemli '' ama bu tek başına yeterli değil , ama bu maçtaki bazı rakamlar bize ipucu veriyor ( ki maçı da izleyip pas kaliteleri zamanlamaları vs onları da görüyoruz )
rakip takımdan daha iyi manşet almışsın , hemde ciddi fark var , blok oranları her iki takımında eşit , çok aşırı blokta kalma olmadı yani
Teşekkür ederim abi bilgilendirme için. Voleybolda istatistik işi bana bir öznel geliyor abi. Bu çok iyi bilmediğimden kaynaklanıyordur büyük ihtimal.
Mükemmel manşet mesela kime göre mükemmel ?:) Bunun gibi bir sürü soru var aklımda

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Teşekkür ederim abi bilgilendirme için. Voleybolda istatistik işi bana bir öznel geliyor abi. Bu çok iyi bilmediğimden kaynaklanıyordur büyük ihtimal.
Mükemmel manşet mesela kime göre mükemmel ?:) Bunun gibi bir sürü soru var aklımda

ahah haklısın bazen bu kavramlarda bakış açısı açısından hata olabiliyor ama belli bir süre sonra izlerken kafanda bir yere oturtuyorsun bazı şeyleri
bi ara İstanbul'a gelince sohbet ederiz izah ederim

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
Oradayız,halletmeye çalışacağız,biraz sıkıntı olabilir haberiniz ola....
Halledemedik,zaten sıkıntı olabilir demiştik.Maalesef hakemlerin bariz hataları var dı tamam da biz takım olarak kötüydük,galibiyeti hak etmedik.Maçın kısa,uzun özeti bu.
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

• Üye
Bugün salon gerçekten de ölü gibiydi.Özellikle bench arkalarında oturan formalı taraftarlarımızın hiç sesi soluğu çıkmadı.Maça gelirsek en büyük problem kaçırdığımız servisler oldu.Koskoca maç boyunca Arslan,İvan'a sadece 1-2 tane iyi top atabildi.Topları fileye çok yakındı ve yeteri kadar yüksek değildi.Marshall ise resmen deli etti hepimizi.Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim,yiğidi öldük hakkını yeme.Hüseyin gerçekten çok çok iyi oynattı takımı.Özellikle Mitar'a attığı paslar çok iyiydi.Takımımızda da blok denen bir şey yoktu bugün maalesef.
Vallahi hangi bench arkasını seyrettiniz bilemem ama bizim kesim maç başından sonuna kadar maçın içindeydi,özellikle Hüseyin ile epey uğraştık.Maalesef karşı tribünde üst ve yan tarafta konuşlanan taraftarlar voleybol maçında nasıl tezahürat yapılacağından haberleri yok.Maçın başından sonuna kadar habire bıktırırcasına şarkılar söyleyip duruyorlar.Ne oyuna,ne rakip oyunculara,ne de hakemlere baskı yapacak şekilde bağırmıyorlar.Söyledikleri şarkılar da bir işe yaramıyor.Hatta her oyuncu sayı alınca onu teşci etmek ,ya da servis atan oyuncuyu olumlu etkilemek için bizlerin yaptığı tezahüratların  duyulmasını bile engelliyorlar.Vallahi  bu işi en iyi Ankara seyircisi yapıyor.Bu seyirci avantajı için en iyisi ligi 2.bitirip,Halkbank'la son maçı Ankara'da oynamak.
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2014, 22:02:09 Gönderen: Süleyman Özgül »
Adı konamaz.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Halledemedik,zaten sıkıntı olabilir demiştik.Maalesef hakemlerin bariz hataları var dı tamam da biz takım olarak kötüydük,galibiyeti hak etmedik.Maçın kısa,uzun özeti bu.
canın sağolsun güzel abim

Çevrimdışı sensiblex

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Üsküdar
  • Fenerbahçe Tribün Lojistik Destek
Vallahi hangi bench arkasını seyrettiniz bilemem ama bizim kesim maç başından sonuna kadar maçın içindeydi,özellikle Hüseyin ile epey uğraştık.Maalesef karşı tribünde üst ve yan tarafta konuşlanan taraftarlar voleybol maçında nasıl tezahürat yapılacağından haberleri yok.Maçın başından sonuna kadar habire bıktırırcasına şarkılar söyleyip duruyorlar.Ne oyuna,ne rakip oyunculara,ne de hakemlere baskı yapacak şekilde bağırmıyorlar.Söyledikleri şarkılar da bir işe yaramıyor.Hatta her oyuncu sayı alınca onu teşci etmek ,ya da servis atan oyuncuyu olumlu etkilemek için bizlerin yaptığı tezahüratların  duyulmasını bile engelliyorlar.Vallahi  bu işi en iyi Ankara seyircisi yapıyor.Bu seyirci avantajı için en iyisi ligi 2.bitirip,Halkbank'la son maçı Ankara'da oynamak.

Süleyman abi aynı fikirde olmadığımız noktalar var. Ama sizin orada arkadaş grubunuzca bu yaş ortalamasına göre sarfettiğiniz gayreti göstermeyen nice gençlerin olduğu apaçık ortada. Burada sıkıntı o şarkıların baskın olması değil, oyuna etki tepki koyacak kitlenin bütünlükten ve özveriden uzak olması.

Bilmiyorum eskiden Caferağa'da voleybol maçlarına gelir miydiniz ya da eski Burhan Felek döneminde. Böyle şarkılarla falan da gayet coşkulu ortamlar oluyordu, burada hassas nokta oyunla takımla ahenkli giden bir an yakalayıp sayıları aldıkça tezahürat coşkusunu arttırabilmekte.

Bugün takım kötüydü, destek kötü değildi. Ama salon bir önceki günün yarısının yarısı kadar dolu olmayınca aynı ortam yaratılamaz doğal olarak. Ha derseniz ki bu kadar adam gelmiş maça bari üstte şarkılar söyleyerek duracaklarına bizim gibi sataşmalı-teşvikli bir destek verselerdi diye, bundan da herkes aynı hazzı alamıyor.

Ben de bazen o şekilde davranıp etki tepki modunda geçiririm ama bazen de sürekli robot gibi her sayıdan sonra "bizim için saldır kanarya" diye bağırmaktan sıkılırım. Soluklu besteleri dillendirmeyi özlerim.

Takımı desteklemenin farklı yolları var, grupça gelenler bunu tercih ediyorlar. Sadece ıslık ,yuhlama ,alkış temposu ile de insanlar olduğu yerden birşey üretir ama iş tezahüratla teşvik etmeye gelince buna öncülük eden olmazsa tıkanıklık yaşanır. Takım geriye düşmüşken ortalıkta tezahürat olmasa homurdanmalardan başka birşey duyulmaz. Maç sonu millet ceketini giyip çekip giderken yenilen takımı tribüne çağırmakta ayrı bir görevdir.

Zaten üst tarafa gelenler artık eskisi kadar her maça gelebilen simalardan oluşmuyor. Onlarla bu salonlarda çok omuz omuza durmuşluğum vardır. Eskiden beri Fenerbahçe tribünü için tertemiz katkıları olan abileri görmek bugün beni bayağı memnun etti. O yüzden onların salonlarda takımı desteklemeyi bilmediğini söyleyemem. Bazen daha kalabalık olur, salon aşinalığı az bir kitle olup maç ortamını bozar, bazen az ama öz olur, bu zamanla değişir.

Takımın oyunu da memnun edici olsaydı zaten çokta dert edip konuşacak birşey olmazdı.

Şurası da bir gerçekki bir sonraki maçta onlar gelmezken siz yine yerinizde olursunuz , halledersiniz :)
Ama dediğim gibi öyle gençler varki sadece kadın voleybol maçlarına gelip, halledecek bir çabadan uzak maç izler çene yapar, işte onlardan fazla hazzetmem.

Saygılar
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2014, 00:35:58 Gönderen: sensiblex »
Düştük yine yollarına, sevdamızı haykırmaya...
http://www.youtube.com/user/sensibleturk

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Arslan ortaya pas atmıyo diye eleştirilmiş ama bugün hiç kullanmadığı kadar kullandı ortayı,ha çoğu İbrahim SOROĞLU tarafından sayıya çevrilemedi gerçi.Bide Hüseyin'in bloksuz vurdurduğundan bahsedilmiş ama gölgesinden bile  Fake yiyen orta oyuncularımızın bundaki katkısı atlanmış.Maçı bırakıp İbrahim'i izlerseniz ne demek istediğm daha iyi anlaşılbilir.Yine skor 17-14 i-ken Marshalla üst üstee yaptırdığı hücumlardan bahsedilmiş ama 3 pozisyonunda tekli blokta vurdurduğundan ve Marshall'ın ikisini fileye taktığından bahsedilmemiş.(diğeri sayıydı zaten hakem vermedi)

Hakemleri bi tarafa koyarsak Halknbank'a maçı Stoychev'in Hüseyin-Mitar tercihi kazandırdı.Her ne kadar Raphael dünyanın en iyi bi kaç pasöründen biri olsada Türk oyunculara güvenmediği için "at topu fink'e" şeklinde  hareket edip Matej ve Juantorena'ya yıkıyodu oyunu(ilk maçta bariz şekilde görmüştük bunu)Diğer taraftan Burutay beğendiğm bi oyuncu olsada mental olarak düşebiliyo maç içinde Mitar'da Halkbank adına sahanın en iyilerindendi bu tercihide doğruydu yani Stoychev'in.

NOT:Arslan fanı falan değilim gördüklerimi yazdım sadece :)

"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

• Üye
Süleyman abi aynı fikirde olmadığımız noktalar var. Ama sizin orada arkadaş grubunuzca bu yaş ortalamasına göre sarfettiğiniz gayreti göstermeyen nice gençlerin olduğu apaçık ortada. Burada sıkıntı o şarkıların baskın olması değil, oyuna etki tepki koyacak kitlenin bütünlükten ve özveriden uzak olması.

Bilmiyorum eskiden Caferağa'da voleybol maçlarına gelir miydiniz ya da eski Burhan Felek döneminde. Böyle şarkılarla falan da gayet coşkulu ortamlar oluyordu, burada hassas nokta oyunla takımla ahenkli giden bir an yakalayıp sayıları aldıkça tezahürat coşkusunu arttırabilmekte.

Bugün takım kötüydü, destek kötü değildi. Ama salon bir önceki günün yarısının yarısı kadar dolu olmayınca aynı ortam yaratılamaz doğal olarak. Ha derseniz ki bu kadar adam gelmiş maça bari üstte şarkılar söyleyerek duracaklarına bizim gibi sataşmalı-teşvikli bir destek verselerdi diye, bundan da herkes aynı hazzı alamıyor.

Ben de bazen o şekilde davranıp etki tepki modunda geçiririm ama bazen de sürekli robot gibi her sayıdan sonra "bizim için saldır kanarya" diye bağırmaktan sıkılırım. Soluklu besteleri dillendirmeyi özlerim.

Takımı desteklemenin farklı yolları var, grupça gelenler bunu tercih ediyorlar. Sadece ıslık ,yuhlama ,alkış temposu ile de insanlar olduğu yerden birşey üretir ama iş tezahüratla teşvik etmeye gelince buna öncülük eden olmazsa tıkanıklık yaşanır. Takım geriye düşmüşken ortalıkta tezahürat olmasa homurdanmalardan başka birşey duyulmaz. Maç sonu millet ceketini giyip çekip giderken yenilen takımı tribüne çağırmakta ayrı bir görevdir.

Zaten üst tarafa gelenler artık eskisi kadar her maça gelebilen simalardan oluşmuyor. Onlarla bu salonlarda çok omuz omuza durmuşluğum vardır. Eskiden beri Fenerbahçe tribünü için tertemiz katkıları olan abileri görmek bugün beni bayağı memnun etti. O yüzden onların salonlarda takımı desteklemeyi bilmediğini söyleyemem. Bazen daha kalabalık olur, salon aşinalığı az bir kitle olup maç ortamını bozar, bazen az ama öz olur, bu zamanla değişir.

Takımın oyunu da memnun edici olsaydı zaten çokta dert edip konuşacak birşey olmazdı.

Şurası da bir gerçekki bir sonraki maçta onlar gelmezken siz yine yerinizde olursunuz , halledersiniz :)
Ama dediğim gibi öyle gençler varki sadece kadın voleybol maçlarına gelip, halledecek bir çabadan uzak maç izler çene yapar, işte onlardan fazla hazzetmem.

Saygılar
Sevgili Kerem,1979 yılından 2008 yılına kadar mesleğim gereği İstanbul'da değildim.Caferağa salonunda hiç voleybol maçı izleyemedim.O zamanlar maçlar Sporsergi Sarayı'nda oynanırdı.Caferağa salonunun yerinde bir toprak futbol sahası vardı ve o zamanlar ışıklandırılmış olup daha İnönü Stadı'nda sadece gündüz maçı oynanırken orada gece maçları oynanırdı.Yani Caferağa atmosferini hiç yaşamadım.Yazdıklarının hiç bir kelimesine itirazım yok.Salona gelen ve benim itiraz ettiğim şarkılı tezahürat yapanlar gayet tabii takıma destek vermek istiyorlardır.Gerektiğinde şarkı da söylenir,yerinde söylenirse müthiş etki yapar,biz de zaman zaman bunlara eşlik ediyoruz.Benim derdim maçı yaşamak.Gerek Polonya gerekse İtalya'dan maçlar izliyoruz.Vallahi o seyircilerin maça çok büyük etkileri oluyor.En basiti
düşünsene rakip takımın her servis atışında bütün salonun çeşitli şekilde ıslık veya bağırmayla orayı cehenneme çevirdiğini.Bu sadece setin son sayılarında ve sayılar yakınken yapılıyor.Biz, Kim servis atarken devamlı ona adı ile ve alkışlarla tezahürat yapa yapa bunu  salonun geneline yayabildik.Şimdi bunun mu oyuna etkisi olur yada o anda söylenen şarkının mı?Tabii ki bu tezahüratlar hep birlikte iyi bir koodinasyonla yapılmalı ve bunu yapacak belirli guruplar öncülük yapmalı.Benim dünkü maçta gördüğüm oradaki iki gurubun (dikkat edersen her zaman her maçta olan ortada altta bulunan gurubu konu etmedim) kendi aralarında tezahürat maçı yaptığıdır.Voleybol,futbol gibi ara ara durağan oynanan bir spor değildir,her an oyunun içinde olunmalı diye bitireyim.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2014, 11:44:56 Gönderen: Süleyman Özgül »
Adı konamaz.