Abi Taurasi gsde iken bizde de Penny, Angel, Cappie, Matovic, Nevriye vardı.
Bugün ayır Vera'yı takımın neredeyse tamamı çöp. Geçen seneki takım bile daha potansiyelli demiştim. Zira geçen sene bu Kursk'la üçüncülük maçında başa baş oynamıştık.
Her sene bir önceki seneden daha kötü takım nasıl kurulur. Müthiş bir örneğiyiz.
Levander'in, Quigley'in, Coleman'ın her şeyi takım oyuncusu olsa ne olur. Rol oyuncusu olabilecek 2. sınıf isimleri as oyuncu gibi yutturuyorlar millete.
Benim anlatmak istediğim farklıydı.Yanılmıyorsam bizim yüzümüzden GS 10 Sene şampiyonluk göremedi ama İsfendiyar bey ve Didem hanım sayesinde Hem lig ve hemde Avrupa kupası şampiyonluklarını gördü.
2010 da Nagmağlup Şampiyonluğumuz var .2011 de Taurasi'yi GS'ye kaptırdık ve bundan sonrada arkası geldi.Nevriye,Saziye,Matovic,Cappie vs.vs.Taurasiyi kaptırdık ama Tek kişilik bir takım olan diana'yı almaları GS nin havasını ikiye katladı müthiş bir özgüvenle geldiler.Diana Taurasi'nin 33 sayı attığı halde Sonuç;
27 kasım 2011 Pazar
FENERBAHÇE (96): Zane Tamane 4 (6 ribaund), Birsel Vardarlı 16 (3 ribaund- 7 asist), Esmeral Tunçluer 5, Nevriye Yılmaz 17 (12 ribaund- 4 asist), Penny Taylor 15 (5 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 15 (6 ribaund- 2 asist), Nevin Nevlin 4 (1 ribaund), Angel McCoughtry 24 (5 ribaund- 2 asist)
GALATASARAY MEDICAL PARK (82): Epiphanny Prince 13 (4 ribaund-5 asist) , Bahar Çağlar 3 (4 ribaund), Işıl Alben (1 ribaund- 3 asist), Gülşah Gümüşay 3, Diana Taurasi 33 (2 asist), Şaziye İvegin, Melisa Can 8 (4 ribaund), Tina Charles 22 (9 ribaund- 3 asist).
Yani Benim anlatmak istediğim bir 10 senelik mazi nerdeyse hersene ve her maçımızda 10 sayı 20 sayı farkla biterdi.GS dahil Bizle oynıyan tüm takımların ayakları titrerdi.Ama Bu gün Bizim oyuncuların ayakları titriyor.Nerden nereye demek istedim.
Biz üst üste 9 kezmi Şampiyon olduk.Ozamanki kadroyla şimdiki kadro birmi?
İşte bu Takımı Ne hale getirdiniz.Ben konulardan birinde yazdım.Neymiş yeni gelen oyuncularda tecrübeliymiş,kariyerliymiş,Herhalde uzaydanda Transfer yapamazlar herhalde.Ancak ya yedekleridir, Yan sanayi den öteye gidemezler.
''geçen yıldan beri bizim takımın hücumlarını seyrrettir bayan basketbolunda üçlük yok zanneder''Emreisking Dikkatli bakarsan yada düşünürsenmi demek lazım 2011 den bu yana bizim üçlüklerimiz düştü.Hergeçen sene daha çok düşüyor. Çok gitme geçen sezon AGÜ,kASKİ,BJK hangisiyle oynadıysak hiç biri kadar 3lük atamadık.Şakır şakır soktular.her attıkları nerdeyse girdi.Biz Özelliklede Diana,saziye,ozamanki gidenlerden sonra dikiş tutmadı.Zaten Cappideki düşüşle beraber biz arka arkaya Avrupa şampiyonluklarını kaptırmamızın sebebidir.Her attığı giren Cappie bile 13 te 2 vaya 3 yapmıştı herhalde.
''Levander'in, Quigley'in, Coleman'ın her şeyi takım oyuncusu olsa ne olur. Rol oyuncusu olabilecek 2. sınıf isimleri as oyuncu gibi yutturuyorlar millete. '' İloturo. Ama burda bazı arkadaşların yazısını okudum onlara göre iyiyiz.Biz Eyyamcılık yapıyoruz.
''ben anlamadım biz cappynin chicagodaki yedeği quigleyi alıyoruz bizim 10da 1i bütçemize sahip bjk cappyyi alıyor.''Mehmet Batur.. İşte bu zaten Fenerbahçe'nin düşürüldüğü durumu gösteriyor.Ben anlatamıyorum arkadaşlar diyorki ''WNBA dan oyuncu almışlar size beğendiremiyorlar''.Herhalde yani gidipte pazardanmı alacaklar.Ama bunun yedeği var,çakması var,yan sanayisi var diyen yok.
Bize bugüne kadar gelen oyuncular çok iyiyken bundan sonra daha iyisi beklentileri gelir.