Gönderen Konu: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 428809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Kalinic alın maç sizin olsun dedi. Geldiği günden bu yana ne yapıyor daha çözemedim zaten. Avrupa şampiyonasında da hiç formda değildi. Savunma yönü ağır basıyor desem onu yaptığını da pek göremedim. Hücum desen hiç yok gibi. Şu son topu oyuna sokma biçimine yorum bile yapamıyorum. Fırlattı topu elinden sadece.
E sezonun daha çok başı da vücut dili de hiç sağlıklı değil adamın. Her maç bakıyorum. Hayattan bezmiş bir hali var.
Obra'nın vardır bir bildiği diyip beklemeye devam edelim.
0 saha içi ile oyna + en kritik yerde faulü kaçır+ son saniyede 3 atışlık faul yap + son topu bahçeye at ve bogdan sen oynayacaksın diye kesik yesin...1 milyon euro muydu bonservisi ?

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • Yer: istanbul
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
Burda Kalinic icin tartismalar olmustu;Sanirim bu tartismalar sezon sonuna kadar devam edecek.
Yenilgiyi Kalinic'e ,Son dakikaya ,son.faula,son baskete baglamak onumuzdeki eksikliklari saklamaktan oteye gitmez,Ayni sekilde son dakikalarda maci alabilirizde.Amac Sorunu bulmak olmali;
Yenilgiler baslamadan takim elestirilince tepkiler alabiliyoruz,Yenilgilerden sonrA Basketbolu iyi bilen arkadaslar gerekjli aciklamalari yapacaklardir sanirim!!

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
Burda Kalinic icin tartismalar olmustu;Sanirim bu tartismalar sezon sonuna kadar devam edecek.
Yenilgiyi Kalinic'e ,Son dakikaya ,son.faula,son baskete baglamak onumuzdeki eksikliklari saklamaktan oteye gitmez,Ayni sekilde son dakikalarda maci alabilirizde.Amac Sorunu bulmak olmali;
Yenilgiler baslamadan takim elestirilince tepkiler alabiliyoruz,Yenilgilerden sonrA Basketbolu iyi bilen arkadaslar gerekjli aciklamalari yapacaklardir sanirim!!

Çok doğru, kalinic tek sebebi olamaz bu durumun. Olsa olsa 20 sayı fark atmamız gerekirken 8 sayıyla yendik falan diye eleştirebilirdik.

Aslına bakarsanız, oyuncuları buradaki birçok arkadaş kadar iyi takip etmediğim için, teknik analiz yapamadığım için (postup oyununu iyi oynuyor, tepe pick and roll lere çözüm bulamıyoruz vs türünden :)) transfer döneminde sessiz kaldım ama seyrettiğim 4 maçta gördüğüm kadarıyla çok kısır ve yaratıcı yönü zayıf bir takım olmuşuz. Ne dersek diyelim, pota altında Oğuz-Zoric in getirdikleri bile yok bu sene. Savunmamız sertleşecek diye bekliyoruz, henüz karar veremedim (2 maçta 65 lerdeydik ama diğer iki maçta rakiplerin rekorlarını kırmalarına yardım ettik ) ama zamana ihtiyacımız var daha.

Açıkçası son 4 senede 4. kez takımı sıfırdan kuruyor olmamız hoşuma gitmiyor. Gelip giden oyunculardan 2 takım çıkar heralde, bo, zisis, sato, andersen, batiste, kleiza, gou, zoric, serhat, izzet, ilkan, baris, bremer, piere jackson, tripkovic, skuluta. bogdanovic ve bjelica yı dahil etmiyorum, unuttuğum 1-2 isimde vardır heralde.
bu senede datome, antic, udoh, dixon, kalinic, sloukas, baris. 7 isim. ciddi bir istikrarsızlık var. takımın oturmaasının (eğer oturacaksa tabi) rahat 2016 yı bulacağını düşünüyorum, belki biraz daha geç hatta.

Bu arada, profilinizde yaş 55 yazıyor, doğru mu ? :)

CanCan

• Ziyaretçi
Beni endişelendiren sonuçlar değil, görüntüdür. Daha sezon başında hiçbir şey başarmamış bir takımın bu kadar isteksiz, durgun, heyecansız ve konsantrasyon eksikliği içinde olması korkutucu duruyor. Antic baskı yokken topu dışarı atıyor. Kalinic desen komik videolar tadında işler yapıyor...

Kalinic'in transferini olumlu bulmuştum fakat ilk parladığı dönemdeki oyun karakterini tümüyle kaybetmiş. Savunma ağırlıklı bir yapıya bürünmüş. Halbuki 1-2 yıl önce iyi bir açık saha oyuncusu fast break bitiriciydi. Umut vermiyor...

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
    • @aHaDeLi
Çok doğru, kalinic tek sebebi olamaz bu durumun. Olsa olsa 20 sayı fark atmamız gerekirken 8 sayıyla yendik falan diye eleştirebilirdik.

Aslına bakarsanız, oyuncuları buradaki birçok arkadaş kadar iyi takip etmediğim için, teknik analiz yapamadığım için (postup oyununu iyi oynuyor, tepe pick and roll lere çözüm bulamıyoruz vs türünden :)) transfer döneminde sessiz kaldım ama seyrettiğim 4 maçta gördüğüm kadarıyla çok kısır ve yaratıcı yönü zayıf bir takım olmuşuz. Ne dersek diyelim, pota altında Oğuz-Zoric in getirdikleri bile yok bu sene. Savunmamız sertleşecek diye bekliyoruz, henüz karar veremedim (2 maçta 65 lerdeydik ama diğer iki maçta rakiplerin rekorlarını kırmalarına yardım ettik ) ama zamana ihtiyacımız var daha.

Açıkçası son 4 senede 4. kez takımı sıfırdan kuruyor olmamız hoşuma gitmiyor. Gelip giden oyunculardan 2 takım çıkar heralde, bo, zisis, sato, andersen, batiste, kleiza, gou, zoric, serhat, izzet, ilkan, baris, bremer, piere jackson, tripkovic, skuluta. bogdanovic ve bjelica yı dahil etmiyorum, unuttuğum 1-2 isimde vardır heralde.
bu senede datome, antic, udoh, dixon, kalinic, sloukas, baris. 7 isim. ciddi bir istikrarsızlık var. takımın oturmaasının (eğer oturacaksa tabi) rahat 2016 yı bulacağını düşünüyorum, belki biraz daha geç hatta.

Bu arada, profilinizde yaş 55 yazıyor, doğru mu ? :)

''profilinizde yaş 55 yazıyor, doğru mu ? :)'' Evet Doğru eksiği var fazlası yok.Ama buraya göre genç sayılırım,dogruysa benden büyükleride var 60 yaş gibi.

''seyrettiğim 4 maçta gördüğüm kadarıyla çok kısır ve yaratıcı yönü zayıf bir takım olmuşuz. ''
Nemanja Bjelica'nın gitmesi bana göre büyük kayıp.Kendi isteğiyle gitsede onun yerini dolduracak ayarda oyuncu alınması şarttı.

Giden ve Gelenlere gelince bundan sonra çok konuşmaktansa burdaki düşünceleri izlemeye devam edecem.
Hepimiz Fenerbahçe'liyiz,ve bu takım başarılı olursa hepimiz sevineceğiz bu takım başarısız olunca hepimiz üzüleceğiz.Yorum yaparkende elbette yanılabiliriz yada herkes aynı düzeyde bakamıyabilir.
İnsanları küçük görmeden her fikre saygı duyup saygı çerçevesindede eleştiri yapabilmek en önemli kuralımız olmalı.Forum köşesinin amacı sadece basketbolu profeyonelce bilen lerin yazması değil,basketbolu sevende,izliyende yorum yapabilmeli ve öğrenebilmeli.

Transfer dönemindede nerdeyse takımın çoğu değişti,Bu konuda bana çok yeterli gelmesede burada sadece sizce yeterli transferler yapıldımı diye sordum.Düşüncem bir yerlerde yanlışlar olduğu kanısındaydım.Özelliklede Ligimizde geçen sene yaşadıklarımızıo düşünürsek bu senede bunları yaşama korkusuydu,Genelde bu takımın yeterli olduğu görüşü hakimdi.
Evet takım yeni bakalım görelim.Yenilgilerin yorumlarınıda bilen arkadaşlara bırakalım.
İlerde daha iyi uyum sağlanacağını sanıyorum.

Bu takıma oyun kurucu olarak en çok istediğim Miloš Teodosić'ti ama olmadı Sloukas alındı.son performansını dikkate almıyorum.Bobby Dixon ile Kostas Sloukas ve Ricky Hickman'ın takıma faydalı olacağına inanıyorum.
Furkan'ın NBA sezonunu kapatmış.Galatasaray'la anlaşmasıda olsa Fenerbahçe'ye gelirse özellikle savunmada katkı yapacağını sanıyorum.
Geçen seneye nazaran bu sene takımlar daha güçlü,yinede Bu yenilgiler ilerde başımızı ağrıtabilir.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
son hucumda adam hibi pas atılsa vesely iceri dunk'la mıstı..o pası atacak adam sloukas olmalıydı..eskiden olsa emir derdim..

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
maçta salondaydım kalinic yaptığı hatalar var ama bu kadar yüklenilmesini cidden anlayamadım.
sloukas daha önce eleştirilmeli veya antic. sloukas ın yaptığı hatalar cidden akıl almazdı.
çok kötülerdi
koç da eleştirilebilir tercihlerinden dolayı
bence en son eleştirilecek oyuncu kalinic.

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Bu hafta Euroleague temsilcilerimiz için dramatik sonuçların yaşandığı bir hafta oldu.

Önce Anadolu Efes, tam kazandığım dediği anda yediği son saniye üçlüğü ile Banvit'e kendi evinde 86-87 yenildi.
Ardından Darüşşafaka Doğuş, maçın başlarında büyük fark yakaladığı maçta Muratbey Uşak'a 72-70 yenilerek 2.bir sürprize imza attı.
Derken temsilcimiz Fenerbahçe, Ligin zayıf takımların Torku Konya'ya sürpriz şekilde son saniye basketleri ile 73-74 yenildi.

Her ne kadar sürpriz olarak görülse de basketbolda, özellikle sezon başlarında bu tür sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Torku Konya maçında izlediğimiz Fenerbahçe'nin işi kısa vadede gerçekten çok zor. Tek temennim bu sürecin en az hasarla atlatılması. Beni korkutan en büyük etken Fenerbahçe camiasının sabırsızlığı. Allah göstermesin bir kaç tane daha buna benzer kötü sonuçlar alırsak işler bambaşka bir boyuta gidebilir. Onun için herkesin sabır ve soğukkanlılığını koruması lazım. Şu an için hedefteki isim Kaliniç olarak gözüküyor. Ama unutulmasın ki geçen sezon başında da en büyük eleştiriyi Hickman alıyordu. Onun için sabır, sabır, sabır diyorum.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
    • @aHaDeLi
Bu hafta Euroleague temsilcilerimiz için dramatik sonuçların yaşandığı bir hafta oldu.

Önce Anadolu Efes, tam kazandığım dediği anda yediği son saniye üçlüğü ile Banvit'e kendi evinde 86-87 yenildi.
Ardından Darüşşafaka Doğuş, maçın başlarında büyük fark yakaladığı maçta Muratbey Uşak'a 72-70 yenilerek 2.bir sürprize imza attı.
Derken temsilcimiz Fenerbahçe, Ligin zayıf takımların Torku Konya'ya sürpriz şekilde son saniye basketleri ile 73-74 yenildi.

Her ne kadar sürpriz olarak görülse de basketbolda, özellikle sezon başlarında bu tür sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Torku Konya maçında izlediğimiz Fenerbahçe'nin işi kısa vadede gerçekten çok zor. Tek temennim bu sürecin en az hasarla atlatılması. Beni korkutan en büyük etken Fenerbahçe camiasının sabırsızlığı. Allah göstermesin bir kaç tane daha buna benzer kötü sonuçlar alırsak işler bambaşka bir boyuta gidebilir. Onun için herkesin sabır ve soğukkanlılığını koruması lazım. Şu an için hedefteki isim Kaliniç olarak gözüküyor. Ama unutulmasın ki geçen sezon başında da en büyük eleştiriyi Hickman alıyordu. Onun için sabır, sabır, sabır diyorum.

Bu sene ligimiz daha güçlü ve süprizlere açık gibi geliyor bana.
Takımı yeniden kurduğumuzu varsayarsak zaman ve çalışma sonucu Mart veya Nisanda oturmuş olabiliriz.Bunun içinde enaz kayıpla çıkmak gerekir.
Benim kortuğum Efes,Banvit,Karşıyaka,Galatasaray gibi takımlar varken hiç ummadığımız Ligin zayıf takımlarından süpriz yenilgiler alırsak  ilerde çok başımız ağrır.
Bu seneki Transferler geçen senenin eksikliklerini giderecek ölçüde planlandığı söyleniyordu.İnşallah öyle olur.Gelen Gideni aratmaz.

Çevrimdışı franz392

• Üye
Kesin mi bilmiyorum ama ilk kez bir lig maçında yerli oyuncularımız sayı atamamış.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
evet dixon ı saymazsak sadece berk, melih ve ömerin 3 ribaund 1 top çalma,  3 top kaybı ve 2 ile katkıda bulunduğu bir maç olmuş.

http://www.tbl.org.tr/TBL/mac-detay?Lig=7369&MacNo=1EA1996&Sezon=156

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
gayet normal bi istatistikk..bence bunu bu sene daha çok görebiliriz..

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bu takımın mevcut kadro ile ancak savaşarak ve savunma yaparak başarıya ulaşacağının en güzel örneklerinden birisi oldu bu maç. Tekrar ediyorum; bu kadro savaştığı müddetçe var olacak ve savaştığınca kazanacak bir kadrodur. Eğer bunu yapmaz ise en kolay sanılan rakip bile onu zorlayabilir. Geçen sene hücum opsiyonlarımız çok daha fazlaydı. Bjelica ve Goudelock'ı saymıyorum bile; mesela hiç beğenilmeyen Zoric ve benim de beğenmediğim Oğuz'un orta mesafe şut tehdidi rakip takım savunmasında denge bozucu olabiliyordu. Bu sene ise maç seçme ve atarak kazanırız diye düşünme lüksümüz yok. Bu takım koşacak, savaşacak ve kazanacak.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
Sadece savaşarak kazanmak ve böyle sezon sonunu getirmek  mental olarak  takımı çok yorar.Sadece takımı değil , taraftarıda aynı zamanda.
Takıma takviye gerekiyor sonucu çıkıyor buradan.

Çevrimdışı guraygun

• Üye
  • Yer: şırnak
Sadece savaşarak kazanmak ve böyle sezon sonunu getirmek  mental olarak  takımı çok yorar.Sadece takımı değil , taraftarıda aynı zamanda.
Takıma takviye gerekiyor sonucu çıkıyor buradan.

daha doğrusu gelenler gidenlerin boşluğunu kapatmadı