Socrates Dergi Şubat sayısındaki Ekpe Udoh röportajlarından akılda kalanlar:
* Doktorlar Ekpe'ye boyunun uzun olmayacağını, annesi ve babasının da normal boyu olduğunu söylemiş. Dedesi 210 cm'den daha uzunmuş. Ona teşekkür borçluyum diyor.
* İkinci adı Friday imiş bu yüzden 13 numarayı almış. Ancak Golden State'te 13. numara emekli olduğu için önce 20 daha sonra 8 numarayı giymiş.
* Oklahoma'dan ayrılmak için Michigan'a gitmiş. Babası asla kalması için ısrarcı olmamış, tek istediği Ekpe'nin diplomasını almasıymış. Babası Nijerya'dan Oklahoma'ya geldiğinde aldığı eğitimle Radyoloji Teknisyeni olmuş ve 60 yaşında hala yeni üniversitelerden mezun olmaya çalışıyormuş. Kitap okumayı çok sever ve Ekpe'yi de teşvik edermiş.
*2008-09 yılında tek maça çıkmamasına rağmen antrenmanlarda yaptığı sıkı çalışmalar onu çok geliştirmiş.
*NCAA'de ilk 12 üçlük denemesinde 6 isabet bulan bir uzunun neden daha fazla üçlük denemediği, Büyükçekmece maçında 1/1 yaptığı sorulmuş. Burada Ekpe ve Obradovic arasındaki ilişkiyi anlatan çok güzel cümleler var. "Aslında 3'lük atabiliyorum. Koçların tercihi daha farklı oldu sadece. ...Fenerbahçe'de yine çembere yakınım ya da en iyi ihtimalle orta mesafedeyim. Alan paylaşımını tamamlayıcı rolde sahada olmadığımdan, üçlük dışında durmam beklenmiyor. Eğer koç Obradovic benden daha fazla üçlük atmamı isteseydi, sizi temin ederim bundan haberiniz olurdu. Benim temel görevim ikili oyunlarda agresif kalmak. Şutörlere alan açıyorum, bazen pas istasyonu oluyorum. Yeniden kendime güvenerek basketbol oynamamı sağlayan adam ne isterse artık... Kendimi ona bıraktım"
*Obradovic için gelmeden önce duyduğu her şey doğru çıkmış. Çılgın, vahşi, sert... Ama en önemlisi özü sözü bir dürüst... Yüzüne baktığımda ne görüyorsam, doğru olan da o. "Tabii hala şaşırdığım yönleri de var. 1,5 saat canımıza okuduğu antrenmanların bitiminde gelip oğluna sarılır gibi sarılması, sürekli şakalaşması bu listenin tepesinde...... Ben mesela ilk geldiğim dönemi hatırlıyorum, ilk iki haftada toplam 9 kilo vermiştim..."
Şimdilik bu kadar paylaşayım. Merak edenler muhakkak dergiyi edinsinler, dergiye de bir katkı olsun hepsini paylaşmak olmaz.