21. Birden Fazla Vatandaşlık Hakkına Sahip Sporcuların Transfer İşlemleri
Birden fazla vatandaşlık hakkına sahip sporcular ilk tescilde hangi vatandaşlık haklarını kullanmak
istediklerini noter kanalıyla yazılı olarak beyan ederler. O tarihten sonra Federasyon nezdindeki
tüm işlemleri bu beyanlarına dayalı olarak yapılır. Herhangi bir nedenle ilk tescil yaptıkları tarihte bu
beyanı vermeyen ve birden fazla vatandaşlık sahibi olan sporcular için ilk tescil oldukları
vatandaşlığa bağlı olarak işlemler sürdürülür ve hiçbir şekilde değiştirme yapılamaz. Bu durumdaki
sporcular, ilk tescili yaptıkları vatandaşlık haklarını kazandıklarını gösteren belgeler ile birlikte,
Federasyon nezdindeki işlemlerini hangi vatandaşlığa bağlı olarak sürdüreceklerini, ilk tescil
dönemi öncesinde noter kanalı ile bildirirler.
Şimdi madde bu..Galatasaray da lisans başvurusunu Bosna pasaportu ile yapmış..Ama Fıba olmaz demiş ve cevap rda geç gelmiş..Kritik nokta şu..Yukarda belirtilen ilk tescil neyi içeriyor..Eğer başvurunun ilk yapıldığı an ise bosna pasaportu geçerli olur ve başka pasaportla işlem yapamaz. Yanılmıyorsam bizimkilerin dayanadığı da bu..Ama federasyon da dangalaklık yapıp. fıba red cevabı verince abd lisansı çıkarmaya çalışıyor...Kıyamet de bundan kopuyor.
Yani hike hukukçu gözüyle bakmak lazım..İlk başvuru reddedilirse başka pasaportla başvuru oluyor mu...
benim bildigim bosna pasaportu almak baska bosna lisansı ile "eu license" almak baska...milli olmadan o ulkede o isin onu kesildi...
barbara turner ve melisa can istisna bizim ulkede..
avrupa'da da bu isin onunu kestiler benim bildigim..
coleman falan italyan paaportlu ama milli olmadıgından eu degil..
aynı sekilde taurasi ve penny de oyle...
milli olma sartı geldi diye biliyorum..
yani gs istedigi kadar sucu tbf yada fiba'ya atsın...
kizer'in agu macına cıkması bile buyuk suc...
bırak fiba dan gelen mektubu, kız milli olmadan eu lisansı alıp almayacagının garantisini kim verebilir...
bu araa hukmen yenilgi oldugu icin gs 0 puan aldı ...
yani su an bizim 5-1 11 puan, gs nin 3-3 8 puan oldu...9 olmuyor puanı...yania radaki fark 2 degil 3 mac...ustelik +20 sayı...