Gönderen Konu: Fenerbahçe / Kadın Basketbol Süper Lig 2015-16 / ŞAMPİYON FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 132336 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
gs basket subesi ve o mal taraftarı boyle devam etsin..hatayı kendinde aramasın...daha cok boyle sey baslarına gelecek..

nalga, ilkan, final macına cıkmama, kizer...hepsi gs basket subesinin isbilmezligi.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Bence özellikle dikkat çekici şey başvurunun maç öncesi yapılmış olması.
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2015, 18:39:09 Gönderen: Murat »

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Ribery-Nalga-İlkan-Grosskreutz-Kizer...Bildiklerimiz, hatırladıklarımız bunlar...

Çevrimdışı Murat

• Üye
Buralardan girersek, bunlar ilk hülleli transferleri (Mirsad Kovaçeviç, didier siz vs) yapanlar. Örnekler say say bitmez.

• Üye
Ondan önce yuzuculer var 1 gecede turk olan..dawkins olayı var...ohooo..say say bitmez..dopingli hasan şaş var...neler var neler...bunların ben olsam kulüp olarak liste halinde dokerim son 30 yila.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Petra'yı alacaklarına sene başından beri Kizer'i ABD'li olarak oynatsalar veya Bone'yi tutsalar şu an namağlup liderlerdi büyük ihtimal.
Hiç mi araştırma yapmazlar yahu, oyuncunun U-20 olduğunu ve EU pasaportuyla asla oynayamayacağını nasıl bilmezler.Nasıl kulüp yönetiyor bunlar...

• Üye

olayı kendimce ozetleyeyim sonra kim suclu kim degil sizde karar verin... bende sonunda sahsi fikrimi soyleyecegim...

benim kuralları bildigim kadarıyla yorumum su sekilde..

1) Gs basket subesi yazın avrupa'da ekstra bir amerikalı oynatmak icin devsirme bir amerikalı aradı ve lynette kizer'de karar kıldı...kizer'in bosna pasaportu vardı (vatandas oldu) ama daha milli olmamıstı...gs bu oyuncuyu saf amerikalı (kıtadısı) olarak transfer etmemisti isin basından beri...1 amerikalı oyuncuyu daha kizer milli olduktan sonra getirecekti hem lig hem euroleague icin.

2) Lynette Kizer wnba finalleri sebebiyle ulkesinden gec dondu...geldigi ilk mac agü macına rastgeldi...tbf'ye kizer bosna pasaportlu diye avrupalı oyuncu statusunde basvuruldu..her nasıl olduysa kizer nasıl olsa milli olacak diye erkenden (bana gore) agu macına avrupalı olarak cıktı..bu sırada gs hem avrupa'da hem el'de eu oyuncusu olarak oynamsı icin belgeleri fiba'ya yolladı..ama fiba'dan kizer amerika u18 de oynadıgı icin ret cevabı geldi..ama bu sekilde kizer agu macına cıkmıs oldu.

burada ki kilit nokta su...bu kıza dogmadan once neden don bicildi...benim bildigim kadarıyla milli macta oynamadan (yada oynama hakkına engel olmadıgına dair bir fiba izni olmadan) avrupa lisansı alamıyorsun..yani sadece vatandas olmak yetmiyor bir avrupa ulkesine devsirme isen...yani o kural degisti...millet yazıyor bahar ozturk, melisa can orneklerini...ama ne yazık ki o kural eskidendi...yada ersin daglı, ali karadeniz gibi..en son duzenlemeler ile artık milli olmadan (dixon-quanitra-nevin-sanders) ligde eu lisansı ile oynayamıyorsun...yada buna benzer bir fiba izni olmadan...

sanders sonucta milli takımda oynamadan once (vatandaslıgı hazıran 2012 de aldı, 2014 hazıran'da milli oldu) 2012/2013 ve 2013/2014 yıllarında avrupa'da turk lisansı ile oynamıstı..ama ligde 2012/2013 sezonunda amerikalı, 2013/2014 sezonunda turk olarak oynamaya basladı...2012/2013 sezonununda neden hala ligde amerikalı olarak kaldı sebebini bilmiyorum...(ama tahminim fiba'dan gelen bir kagıdın lige yetismemesi olabilir..cunku o sezon avrupa'da turk olarak oynadı)

kısaca acıklarsam bence soyle bir durum oması lazım..bir oyuncuyu kendi ulke vatandaslıgına geciriyorsan eger o kızı avrupalı oynatabilmek icin liginde ve avrupa'da bence fiba'dan bir belge alman gerekiyor..yani bir nevi temiz kagıdı...kızın ileride o ulkenin milli takımında oynamasına engel yoktur gibi bir kagıt olmalı bu en azından..yada tabii milli olmalı...gs'nin agu macı sonrası veya oncesi (bilmiyorum) fiba'dan almadıgı kagıt bu olmalı...cunku kız u18 amerika'da oynadıgı icin hicbir zaman eu lisansı alacak bir oyuncu statusunde olamayacak dedi fiba...

bu yuzden bu kagıt olmadan federasyonun kizer'e o kagıt gelmeden eu lisanslı oyuncu gibi muamele edip agu macına cıkarması hata...nitekim hersey ortaya cıkınca kizer'in bosna vatandaslıgına ragmen neden bizim macta aynı pasaportla (bosna) oynayamadıgını sebebi bu...yani tamam milli olmadan avrupa'da bosna lisansı ile oynamasına izin veirlmiyor da, bizim ligde oynamasına da izin verilmiyorsa (yoksa neden abd lisansına cevirdi gs) nasıl bu kız agu macına cıktı?

3) Kizer fiba'dan gelen bu kagıt uzerine agu macı sonrasında lige verilen 10 gunluk arada bosna milli takımında oynayamadıgı icin bosna pasaportu'nun bir anlamı kalmadı...bosna vatandası oldu ama avrupalı olarak hicbir platformda oynama hakkı bence kalmadı...

4) Hal boyle olunca bizim maca kizer icin abd pasaportu ile cıkmak ıstendi ama bu seferde kural kitabının 21. maddesindeki 1 sezonda 1 cesit pasaportla liglerde yer alabilirsin dendiginden 2. usulsuz pasaport isleminden hem kendi hem gs magdur oldu...

benim tezim su...

***Bosna vatandası olarak bosna pasaportu almak oyuncunun avrupa(eu) lisanslı oyuncu olması anlamına gelmez.
ancak, fiba'dan bir izin kagıdı ile bu olabilir..yani herhangi bir oyuncu bir ulke vatandası oldugunda ileride o ulkenin milli takımında en azında oynama hakkı varsa milli olmadan bile eu lisansı ile oynama hakkı olabilir..(sanders'in turk olduktan sonra ilk seoznu gibi..bence bu tip bir izin beklendi..sanders'ta belki o izin gelmedi..yani lige yetismedi..ve lige amerikalı basladıgından oyle kaldı...ama avrupa sezonuna yetisti.)

cunku bu yazısmalar fiba ile onceden yapılsa, fiba kizer 'in avrupa'da devsirme olarak oynama hakkı olmadıgını bildirse, zaten agu macına kizer abd'li olarak cıkmak zorunda kalacaktı.
eger agu macındaki bosna pasaportu (avrupalı) gecerli ise neden bizim maca aynı pasaportla cıkamadı o zaman...aynı sekilde neden kizer hala amerikalı olarak bildirildi dunku avrupa macına..cunku elindeki bosna vatandaslıgının hukmu kalmadı...yani milli olma sartı yada milli olabilme potansiyeli sartı ortadan kalktı...

bu yuzden gs hem oyuncuyu adam akıllı arastırmadan aldıgı, ustune fiba'dan bu olur kagıdını almadan agu macına bu kızı sadece bosna pasaportu ile oynatmaya tesebbus ettiginden ve oynattıgından suclu...
tbf ise bu isi hic arastırmadan ve bence fiba'dan bu kagıt gelmeden kizer'e agu macına avrupalı olarak cıkmasına izin verdiginden hatalı...

bana gore gs'nin agu macında hukmen bitmeli..dogmamıs cocuga don bicmisler..
tbf zaten suclu da, sen mevzuata aykırı sekilde beyanda bulunur ve mevzuata aykırı bir belge alırsan (agu'nun sucu ne) idare hata yapsın yapmasın; sen neden bilip yada bilmeyip yanlıs bir beyanda bulunuyorsun tbf'ye...

gs ben bunları bilmiyorum demesin, azıcık kafayı yorsan, onundeki orneklere baksan anlarsın...

yahu wikipedia'da kizer u18 de milli yazıyor zaten...gormedin mi hic...oyuncu alıyorsun ya...pazardan domates alırken curuk mu carık mı diye bakıyorsun...

..................

yanlısım var mı? su asagıda yazdıgım "fiba'dan gelecek onay" kısım ile fikrim dogrumu...

kısaca sorayım daha da netlesmek icin...

sizce eu lisansı icin milli olma sartı var mı? yoksa milli olmadan eu lisansı alınır mı?

bence alınır..burada sıkıntı yok...ama bir temiz kagıdı lazım..(gs agu macında kizer'i o temiz kagıtsız cıkardı...adım gibi eminim)....yani bu oyuncunu ileride o avrupa ulkesinin milli takımında oynamasına engel olmadıgına dair..(sanders gibi..sanders milli olmadan ligde koca 1 sezon gecirdi turk olarak)..ama o kagıt olmadan eu sayılmasına imkan yok hic bir platformda..ozellikle bu konuda yorum bekliyorum..(bahar ozturk ve melisa can ornekleri farklı olabilir..onlar daha eski bildigim..ama sonucta onlarda elbet bir temiz kagıdı almıslardır fiba'dan)

ben genelde hep milli olunmaıs lazım dedim ama fiba izni ile de o sureye kadar oyuncu oynayabilir (milli olana kadar...yada olmasa bile oynama potansiyeli oldugu icin)

fikriniz?

hmetin

• Ziyaretçi
Benim vicdanımda GS bu isten habersiz oldugunu dusunmuyorum.Bu kızı oynatabilecekken aylarca oynatmadılar.Bence kilit isim 17 yıldır o isi yapan gorevli,TRT de de bugun Lutfu Ozel bildigimiz,duydugumuz var ama simdi konusmuyoruz dedi.

GS dan bu oyuncu EU statusunde oynasın diye bir baskı oldu mu?Ki aylarca oynatabilecekken sırf EU icin oynatmadılar.TBF de sucu calısana atmasın.Bu calısan da cıkıp herseyi anlatsın.Bu kızı aylarca oynatmamalarının tek sebebi EU oynatmak, ayrıca U18 oynadıysa bu kadar ay boyunca hic mi arastırmadılar?
Kızın Bosnada oynamadıgını biliyorsun,U18 de Milli oldugunu biliyorsun ya da bilmiyorsun.EU ile kaydedildiginde itiraz etmiyorsun cunku isine de geliyor.Sonra ama Fed. bize lisans verdi deyip isin icinden sıyrılmak istiyorsun.Ne gerekiyorsa yapılmalı 2 sene once de İzmir de TK finallerinde teror estirmislerdi.Hukmen maglup ilan edilseler Bayan Voleybolda kume dusuyorlardı.

Dun de FB ye,FB Baskanına,Harun Erdenay'a anasına ana avrat 40 dakika sovduler.Bu isin pesi bırakılmamalı, bu kadar kufur,madde yagmuru cezasız bırakılmamalı, sorumluluk sadece gorevlinin ustune kalmamalı ve gerekiyorsa kume dusurulmeliler...

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
"Eksik evrak" yüzünden tahkim kurulu itirazı kabul etmemiş.
Sen daha itiraz edeceğin merciye göndermen gereken evraklardan bi habersin ama gelmiş "Sen Kimsin Harun" diye federasyon başkanını hedef gösteriyorsun.
...

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Kizer olayının iç yüzü şu: ABD'den Bosna vatandaşlığına geçmesine engel olmadığına dair bir yazı alıyorlar. Yani Amerikalılar, "Bizim için sorun yok ne yaparsanız yapın" diyorlar. Galatasaray da bu yazıyı alınca,"Amerika sorun çıkarmadı, FIBA da çıkarmaz" diyerek Agü maçından önce,yanılmıyorsam da cuma günü Kizer'in Bosna pasaportu ile işlemleri başlatıyor. Ama FIBA, Amerika'nın sorun çıkarmamasına rağmen, esas sorun da bu zaten Galatasaray'ın  muhattabı burada Federasyon değil FIBA veya Erdenay değil Demirel, "Kizer alt yapılarda milli olmuş, oynatamazsınız" deyince kıyamet kopuyor...Yani en suçsuz olanı federasyon ama onlar da kıta dışı lisansı ile değiştirme işini kabul edince topu alıyorlar üstlerine...Halbuki o tarafı baştan reddetseler 'Ne yapalım Bosna pasaportu ile başvurmasaydınız" deseler iş başka yöne gidecek...
Şimdi Tahkim'e gidecekler ama bence bir şey çıkmaz..Aslında gitmeleri gereken yer CAS ama FIBA'yı şikayet edebilirler mi bilmem...

• Üye
amerika'dan aldıkları yazıdan kime ne kardesim...hey allahım sunlara bak..
git fiba'dan olur kagıdı al amerika'dan degil...

obama mı yazmıs mektubu?

president of the united states hehehe...

imza obama'dan, gerisinde aldıkları barrack'dan... :)

• Üye

• Üye
bu arada su abd federasyonundan alınan yazı ile ilgili yorumum..

amerika dan olur kagıdı alıp federasyona islettirmisler..resmen esasında tbf'fdeki calısanı bu sekilde kandırmıslar...

bana yoksa boyle bir hata yapılmaz gibime geliyor..

adam herhalde dedilerki bak abd federasyonu izin verdi u18 olsa bile bosna da oynamasına, fibada izin verecektir bu muvaffakat uzerine diyip, agu macına fiba yazısı gelmeden cıktılar..diyorum agu macı da hukmen olmalı..

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
bu arada su abd federasyonundan alınan yazı ile ilgili yorumum..

amerika dan olur kagıdı alıp federasyona islettirmisler..resmen esasında tbf'fdeki calısanı bu sekilde kandırmıslar...

bana yoksa boyle bir hata yapılmaz gibime geliyor..

adam herhalde dedilerki bak abd federasyonu izin verdi u18 olsa bile bosna da oynamasına, fibada izin verecektir bu muvaffakat uzerine diyip, agu macına fiba yazısı gelmeden cıktılar..diyorum agu macı da hukmen olmalı..

ixşlettirecek bir şey yok..FIBA'dan sorun çıkmaz diye lisans için başvurmuşlar...Ama olay FIBA'dan dönmüş işte

• Üye
ixşlettirecek bir şey yok..FIBA'dan sorun çıkmaz diye lisans için başvurmuşlar...Ama olay FIBA'dan dönmüş işte

sence agu macı da kusurlu degil mi abi..

kızın  maca cıkarken pratikte bosna lisansı yok ki...daha fiba'dan onay gelmeden maca cıkartıyorlar...
federasyon hatalı zatende, gs de onay gelmeden nasıl cıkmasına izin veriyor kızın maca..kendini naısl riske sokuyor kulup olarak...ben anlamadım bu kadar koru korune hareket edilir mi ...