Tuğberk hocam, 6 parmak olmuş senin tarifinde

birde dediğini yapmak çok zor gerçekten, denedim ama beceremedim (işaret serçe parmak ve yüzük parmağın kapatılarak, diğer üç parmağın yukarıda tutulması), özellikle o 3 parmağı kapatmak, zaten ortaya da hoş olmayanbir el hareketi çıkıyor

Bu konu, 2006 yılında Kezman transfer olduğunda da gündeme gelmişti. Şimdi tekrar baktım, wiki ye göre 1. dünya savaşı sırasında ortaya çıkan aşırı milliyetçi bir grup çetnikler. İnternette biraz daha araştırınca daha fazla bilgiye ulaşılıyor, özellikle de ingilizce arattığınızda.
Pek de masum görünmüyorlar, her aşırı hareket gibi amacını/haddini aşan eylemlerle de adları anılıyor. Direniş hareketi olarak ortaya çıkan oluşumlara her zaman sempatim olmuştur fakat sonrasında yapılanlar (yada yaptıkları söylenenler -Bosnada, insanların, bahsedilen 2 parmağı keserek bu hareketi yapmaya mecbur bırakılmaları gibi-
Tek olumlu bulabildiğim şey sporcuların bu hareketi farklı bir biçimde yapıyor olması, bogdanovic in bile daha yeni çekilmiş resmi var internette bu hareketi yaparken.