Gönderen Konu: James Nunnally  (Okunma sayısı 117160 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Ynt: James Nunnally
« Yanıtla #45 : 08 Kasım 2016, 16:30:55 »
İlk kez bugün biraz geçmişini araştırdım. Oyuncu performansı olarak (geçen yıl İtalya ligini saymazsak) her gittiği yerde hayal kırıklığı yaratmış.   Bugünden sonra üst düzey bir basketbolcu olması mucize ötesi gibi bir şey. Olmaz mı? Olabilir elbette. Ama kariyerine bakınca insan pek heveslenemiyor açıkcası.
Abi benzer yollardan Hickman'da geçmiş zamanında. Yaklaşık James'in yaşlarında da çıkışını gerçekleştirmiş. Çok da umutsuz olmamak lazım.

İyi sıvarım demiş miydim?..
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
« Yanıtla #46 : 08 Kasım 2016, 17:05:20 »
İlk kez bugün biraz geçmişini araştırdım. Oyuncu performansı olarak (geçen yıl İtalya ligini saymazsak) her gittiği yerde hayal kırıklığı yaratmış.   Bugünden sonra üst düzey bir basketbolcu olması mucize ötesi gibi bir şey. Olmaz mı? Olabilir elbette. Ama kariyerine bakınca insan pek heveslenemiyor açıkcası.
Abi, Dixon'ın kariyeri daha da sıkıntılı. 2006'da NBA'de draft edilmiyor, 2010'da Fransa'nın Türkiye Kupası ayarındaki kupası dışında 2014 yılına kadar bir kupası/başarısı yok. Sonra Ufuk Sarıca'nın ona çok uygun sisteminde parlıyor ve gerisini zaten biliyoruz. O nedenle hiçbir oyuncuyu, özellikle Amerikalıları küçümsememek gerek. Koç sağ olsun herkesten maksimum verimi alma konusunda usta zaten.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #47 : 17 Kasım 2016, 13:28:28 »
Abi, Dixon'ın kariyeri daha da sıkıntılı. 2006'da NBA'de draft edilmiyor, 2010'da Fransa'nın Türkiye Kupası ayarındaki kupası dışında 2014 yılına kadar bir kupası/başarısı yok. Sonra Ufuk Sarıca'nın ona çok uygun sisteminde parlıyor ve gerisini zaten biliyoruz. O nedenle hiçbir oyuncuyu, özellikle Amerikalıları küçümsememek gerek. Koç sağ olsun herkesten maksimum verimi alma konusunda usta zaten.

Belki de Hoca'nin kendine asiri guveni, bize Nunnally hususunda buyuk bir hataya mal olacak.  Hoca, Avrupa'nin gelmis gecmis en iyi kocu.  Oyuncu gelistirme, oyun ongorusu, tecrube, motivasyon, teknik bilgi, oyun ici mudahaleler...  Yani Hoca'nin eksik kaldigi hicbir alsn yok.  Kusursuza yakin...  Bu kusursuza yakinlik cok nadir zamanlarda dezavantaja donusebiliyor.  Obradovic icin imkansiz yoktur.  Nunnally'de potansiyel gorup, ben bunu adam ederim demis olabilir.  Eger basarir ise, Hoca'nin kusursuzlugunun bir sonucu olacak.  Eger basaramaz ise, maalesef Hoca'nin bu kusursuzlugundan hakli olarak kaynaklanan egosunun bir neticesi diyebiliriz.  Ego derken hemen akliniza bir suru olumsuz cagrisimlar gelmesin.  Ben bu tur meselelere gercekci bakmayi seviyorum.  Hoca da nihayetinde bir insan ve ne kadar kusursuz olsa da insan olmanin gereklerinden nasibini (ama cok ama az) aliyor.  Onemli olan insan olmaya iliskin kusurlardan ne derecede nasiplendigimiz.  Mesela Ergin seviyesinden nasiplenmisseniz, gecmis olsun.  Umarim izah etmek istedigimi gonlumden gectigi sekliyle aktarabildim.

Nunnally'e donecek olursak, Kasim ortasini gectik.  Ileriye not dusmek icin, sunu diyebiliriz: su ana kadar oynadigi tum maclari goz onune aldigimizda, Euroleague seviyesinin cok altinda bir oyuncu.  Bir arkadasim dedi ki, Euroleague'in kucuk takimlarinda oynayan Amerikalilar bile cok daha iyi.  Goruntu itibari ile hakli.  Ote yandan, takim da cok kotu.  Yani, Nunnally gibi tek bir oyuncunun yol actigi bir performans dusuklugunden bahsedemeyiz.  Obradovic'in takimlari, performans olarak hak ettikleri seviyeye cikarken, oyuncularin performanslarini da ust noktaya ceken takimlar.  Hegel'in aufhebung'u gibi iyi kotu tum oyuncularin performanslari daha ust bir birligi ortaya cikariyorlar.  Bu baglamda, ben hala daha Nunnally'i takim olarak ust noktalara ciktigimiz durumda da gozlemlemek isterim. 

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #48 : 17 Kasım 2016, 14:38:44 »
İyi de Besim bize tam tersi adam lazımdı..Zor zamanda yaratacak, ayağa kaldıracak...Takım iyiyken zaten Melih de Egehan da katkı verir 

Çevrimdışı kursad2fun

• Üye
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #49 : 17 Kasım 2016, 15:06:26 »
Sizin gönlünüzden geçen oyuncu 2 yıl önce takımdaydı zaten ama koç tarafından gönderildi..

Zor zamanda yaratacak, takımı ayağa kaldıracak adamların genelde savunma zaafı oluyor bu da pek tercih edilecek bir şey değil..

Bizdeki yapısal sorun çok üst düzey 4 oyuncu ile (Datome, Udoh, Bogdanovic, Vesely) takımın geri kalanı arasındaki kalite farkının fazla olması.. Dixon, Sloukas, Kalinic benim gözümde rotasyon oyuncuları.. Geri kalanlar ise kadroyu sayısal anlamda tamamlıyorlar.. Yani Melih ve Egehan yerli oyuncu oynatmak gibi bir zorunluluk olmasa takımı muhtemelen bizim gibi tribünden izlerler.
Nunnally özelinde beklenti Bogdan ve Datome'yi yedeklemesi ve rakibin kısa skorerini savunması idi. Maalesef hücumda Bogdan ve Datome performansına yaklaşamadığı gibi tuttuğu adamların ratingi (PIR) genelde +20 oluyor..

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #50 : 17 Kasım 2016, 15:17:44 »
ya kimse haksiz degil ama sezon basinda zaten ilk tercih nunnaly degildi ....

Ozellikle oyuncularin NBA e gidislerinden sonra... piyasa daki artistan sonra, kalan butceye gore, ayagimizi yorganimiza gore uzattik muhtamelen...

Anderson, Kuzminiskas ve wannamaker in aldigi paralar malum .... Caseur alinacakti, sonra sakatlik meselesi cikti .....Deigisik isimlere yonlenelim dediler Turkiye'de ki bombalamalar, siyasi duzensizlik, ihtilal vs malum hepsi ustuste geldi ...

Nunnaly elbette bedavaya gelmedi ama kimse Bogdanovic yada Datome olmasini beklemesin .... Adam rol oyuncusu olarak geldi ve zaten o fiyati aliyor .... yuksek ihtimalle 9. yabanci olarak gelecekken 8. yabanci geldi ...

Burada mesele hoca ne istiyor ondan ne aliyor.. ona verdigi rol ne? gorevini yapabiliyor mu? .... konu bundan ibaret ... Ve bence bu konuda hocanin bir problemi yok, nasil genc oyuncular calismiyor dediyse ... nasil guedelock bu formayi haketmiyor dediyse ... eger gorevini yapmazsa nunnaly icin de uyarisini acikca yapacaktir .... Ve tecrubesi ile birsey goruyor ki sure veriyor....

Bir sezon izlemek icin degil, kalici buyuk bir takim kurmak icin ugrasiyor ekip .... Ayrica sacilacak kadar para olmadigi da acik ... olsa paralar odenirdi ... bu anlamda haksizlik yapilmamali ....

Gecen sene basinda Kalinic e de boyle geciriliyordu .... Sonrasini gorduk, sezon basinda Kalinic in eksikliginden bahsediyordu forumda, gonderip yerine adam alinmasini isteyenler....

Turkiyede alisik olmadigimiz bir konsept ama, zaman vermek ve yatirimlarda israrci olmak lazim basari icin....

kursad2fun ... 2 sene once giden o arkadasa gelince, hepimiz sevdik kendisini ama gecen sene final 4 da o begenmedigin oyuncular onun verdiginden 10 kat fazla katki verdi .... Ve takim oyunu nasil olurmus gosterdiler.... tek kisilik sovlar guzel geliyor ama basari getirmiyor ....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı kursad2fun

• Üye
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #51 : 17 Kasım 2016, 17:48:04 »
bir yanlış anlaşılma olmasın; ben 2 sene önce giden oyuncuyu ya da one-man show takımlardan haz etmiyorum..
beğenmediğim oyuncular ilk 4'te saydığım ve sonrasına eklediğim rotasyon oyuncuları da değil..
onlardan sonra gelenleri beğenmiyorum..
elit diyebileceğim 4'lü grubun sayısını da zaten 7-8 yapamazsın, öyle bir bütçe de yok..
verdiğin süreyle bu kadar elit oyuncuyu mutlu edemezsin zaten..
ama rotasyon grubunu daha efektif kullanmak gerekiyor.. belli ki bu takım saydığım 7 oyuncunun omuzlarında gidecek..
antic bile giremiyor artık bence bu gruba..
kazanınca seviniyoruz, yenilince üzülüyoruz, takımı da koçu da seviyoruz.. orası ayrı..
ama gerçekçi olalım final4 şampiyonluğu kazanmak istiyorsak CSKA ve Real'in altında bir kadroyla bunu başarmak çok zor..

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
« Yanıtla #52 : 17 Kasım 2016, 22:27:01 »
Daha önce bir çok defa söyledim. Bu adamın şut mekaniğinden çok rahatsızım. Gelmeden önce de söylüyordum. Temel fundamental eksiklikleri var.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #53 : 17 Kasım 2016, 22:37:23 »
Bu kadar maç geride kaldığına göre bu soruyu sorabiliriz sanırım;

genel olarak oyunu, performansı ve takımdaki geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz abiler/arkadaşlar?
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2016, 22:41:47 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
« Yanıtla #54 : 17 Kasım 2016, 22:41:24 »
Ben olsam bugün gönderirim. Aradığımız oyuncu değil. Sezon sonu ağzı ile kuş bile tutsa gönderilmeli.

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
« Yanıtla #55 : 17 Kasım 2016, 22:54:12 »
james andersonun alternatifi olarak alındığını düşünmüyorum. Gheardini ve koç hickmann yerine bile bunu koyması mümkün değil.

Sıfır penetre, sabit şutör işte bu arkadaş. Savunmada halen kaymaları yapamaması , hucümda geçen seneki kaliniç misali özgüven sorunu şu ana kadar sıkıntılı epey.

Net olan konu kendi pozisyonunu yaratabilen bir kısa değil olamazda görüntü bu, koçun beklentileri daha farklıdır.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #56 : 17 Kasım 2016, 23:35:31 »
Koç ve Mo da insan nihayetinde ve de illa ki kariyerlerinde bu gibi (şu ana değinki haliyle) yanlış transferler  olmuştur. Ben kendi adıma bu kadar düz bir adamın alınmasına şaşırdım. Çok daha kaliteli bir adam alınmalıydı Hickman'dan açılan yere, hatta Nunnally buysa (kendi istemediyse) niye Hickman gitti de denilebilir.

("e ama İtalya Ligi MVP'si olarak geldi" diyenler olacaktır belki; mevcut İtalya liginin kalitesi ortada, adamların liginden 2 sene önce şampiyon apoletiyle EL'ye gelen Sassari gruplarda sıfır çekmişti)

Çevrimdışı Afgan

• Üye
  • Yer: Afganistan
« Yanıtla #57 : 17 Kasım 2016, 23:45:55 »
Italya ligi mvp si olmasi nunnalynin cok iyi oyuncu olmasini gosterdigi kadar bence istikrarli oldugunu gosteriyor ve bizim teknik ekip ozellikle istikrarli oyuncular istiyorlar.Kendine niye bu kadar az guveniyor anlamak mumkun degil

Çevrimdışı ObiCanKimobi

• Üye
  • Yer: İzmir
    • @ObiCanKimobi
« Yanıtla #58 : 18 Kasım 2016, 12:15:22 »
Ben inatla ümitliyim kendisinden :)

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : 18 Kasım 2016, 12:18:47 »
kaçak dövüşen oyunculardan nefret ediyorum , dün Vesely'e pas vermeye çalıştığı pozisyonda yaptığı kayıp sonrası artık benim gözümdeki kredisi 0......
orada bi kısa oyuncu ne olursa olsun zorlar şut atar potaya gider, arkadaşını itin götüne sokacak şekilde hareket etmez..

yeteneksiz olursun ama yürekli oynarsın eyvallah
ama böyle kaçak dövüşmesinden nefret ediyorum ..
çok umudum vardı ama benim artık gram umudum kalmadı
haa beni şaşırtır yürekli oynamaya başlarsa çok şaşırırım