Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 294151 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3930 : 30 Haziran 2018, 16:17:54 »
Uzun halloldu ... bence süper de oldu ... şimdi diğer takımlar düşünsün....

1 numara öyle böyle 2-3 isim var ... teo en güzeli gerisine de laf yok...

3 numara için nunnally giderse (ki gitmemesi ni tercih ederim) yerine tolga gelse enguzeli olur.. çok süper kadro olur. Şu ligdeki değişikliklere de süper adapte olmuş olur takım...
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2018, 16:18:41 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #3931 : 30 Haziran 2018, 16:36:08 »
Undersized uzunlarin nasil modasi gecti. Hines su an avrupanin en iyi uzunlarindan degil mi? Su anda avrupanin en iyi 10 uzunundan 5-6 tanesi 2.06 ve asagisi. Singleton da balon degil 5 oynayamayan bir adam da degil. Bariz 4'5 numara. Kocun gecen seneki tercihini de goz onune alirsak takima bir tane tam 5 numara istiyor.

son 2 yılın şampiyonunda undersized uzun yok muhterem forumdaşım.

udoh-vesely ikilisinden sonra hem uzun, hem atletik pivot arayışı başladı avrupa'da.

2.10 boyunda, hem atletik, hem şutör, hem iyi savunmacı uzun bulmak kolay olmadığı için mecburen kısalarla yetiniyor bulamayan takımlar.

bu yıl f4 yapan takımların 3 tanesinde undersized uzun olmaması tesadüf mü? değil elbette. oyun degiştikçe trend de değişiyor. rakibin avantajlı olduğu hususlara panzehir arıyor takımlar.

undersized uzunlar basketbolun dönüşüm döneminde 4-5 yıl boyunca çok popülerdi eski tip pivotların panzehiri oldukları için.

ama obradovic onların da panzehirini buldu udoh-vesely ile. hem undersized pivotlar kadar atlet, hem de onlara nazaran şut, size ve kol uzunluğu artısı olan uzunlarla üstünlük sağladı. tam da bu yüzden thompson'u aldırdı. şimdi de lauvergne'yi aldırıyor. forumda senelerdir obradovic'in sadece hoplayıp zıplayan uzun sevmediği konuşuluyor zaten.

singleton olayını büyütmeye gerek yok. elbette 5 numaradan da süre aldı ve alabilir. ama bu onu pivot yapmaz. oyun karakteristiği itibariyle singleton safkan bi 4  numara benim gözümde. 5 oynadığına ve oynayabildiğine zaten itiraz etmiyorum. singleton'u 5 numara 2 sebepten kullanabilir takımlar; ya yokluktan, ya da maç içinde rakibe eşleşme avantajı sağalamak için.

pao'da daha ziyade yokluktan 5 oynadı. bizim takıma pivot diye singleton'u almanın pek bi mantığı olmazdı kanımca. gelseydi de sürelerinin çoğunu 4 numaradan alırdı zira 5 numarada vesely 20, ahmet 15 dakika civarı süre alır, geriye 5 dakika kalırdı. lauvergne transferiyle vesely tamamen 4'e kayar artık, istisnai durumlar hariç 25 lauvergne-15 ahmet gibi dağılır 5 numarada süreler.

hürmetler...

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3932 : 30 Haziran 2018, 16:44:14 »
Undersized uzunlarin nasil modasi gecti. Hines su an avrupanin en iyi uzunlarindan degil mi? Su anda avrupanin en iyi 10 uzunundan 5-6 tanesi 2.06 ve asagisi. Singleton da balon degil 5 oynayamayan bir adam da degil. Bariz 4'5 numara. Kocun gecen seneki tercihini de goz onune alirsak takima bir tane tam 5 numara istiyor.

Hines bir istisna hatta kocaman bir istisnadır. 1.98 boyuyla yüzde 60 ile bitiren ve maç başına ortalama 2 hücum ribaundu yapan bir oyuncudan bahsediyoruz. Hines yanında sayabileceğin hiçbir uzun onun yanından bile geçemez...

Singleton, Hinesın boku olamaz...
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2018, 16:53:07 Gönderen: CanCan »

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #3933 : 30 Haziran 2018, 17:13:47 »
avrupanın en iyi 10 uzunu ? düşündüm de 5 tane sayarım gerisi yok , biraz zorlayınca 9 oluyor 10. yok amk

vesely
hines 198
ayon  208
singleton 206
shengalia 203
seraphin  206
dunston  203
tomic
dubljevic

şimdi 9 tane pivotun (pf/c de var alarında) 6 tanesi 208 cm ve daha kısa
hayır nasıl oluyorda 2 cm farkla Ayon undersize olmaktan yırtıyor ? singleton 206 cm ayon 208

oyuncu boyları euroleague sitesinde ayakkabı ile birlikte ölçülür.

undersize uzunlarım devri geçti demek için argumanın altının fazlasıyla doldurulması gerekir.

şampiyon realin ana uzunu ayon 208 cm zira.

Çevrimdışı unspoken_castle

• Üye
  • Yer: Ankara
    • unspoken_castle
« Yanıtla #3934 : 30 Haziran 2018, 17:14:07 »
Aslında şu tarif ettiğin oyuncu Avrupada var 1 tane.

Önce senaryoya bakalım;

Diyelim ki taş kuşa çarptı ve Nunnaly NBA yaptı. Biz de Teo+Wilbekin yaptık. Biz ''Nunnaly neden takımda olmalı'' diyoruz. Çünkü 1 tane keskin şutör kesinlikle lâzım. Onun keskin şutörlük eksikliğini Teo ve Wilbekin sayesinde hissetmeyiz.

Senin istediğin gibi 2-3 oynayabilen, topu yere vurabilen, asist yapan, atletikliği sayesinde müthiş bloklar yapabilen ve ribauntlara katkı veren, ayrıca Avrupada en iyi savunmacılardan biri olarak anılan bir oyuncu.

Barcelonadaki durumunu bilmiyorum ama ADAM HANGA tüm bu senaryo sonunda bizi inanılmaz bir takım hâline dönüştüren son parça olur.

Sloukas-Teodosic-Dixon
Wilbekin-Guduric-Melih
Hanga-Datome-Kalinic
Melli-Lovörn-Barış
Vesely-Ahmet

Evet görünürde 10 tane yabancı var ama takımı Euroleague takımı ve TBL takımı şeklinde de kullanabiliriz. Ayrıca Bobby bir sonraki sezon veda ederken Wilbekin de kimseye kaptırılmamış olur.
Adam Hanga çok iyi tespit..👍🏻 Kontrat durumunu tam bilmemekle birlikte kapalı olduğunu düşünüyorum..

Çevrimdışı dwdark

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3935 : 30 Haziran 2018, 17:18:32 »
Nigel Williams-Goss: Fenerbahçe, CSKA Moskova ve Olympiacos İle Görüşüyorum

Çevrimdışı umitrenan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3936 : 30 Haziran 2018, 17:21:18 »
    Bizimle görüştüğünü sanmıyorum. Fiyatini yükseltmek için öyle söylemiştir.Bizim son sezonlarda transferlerimiz sessiz sedasız bitiyor.Biz sadece bittiğini öğreniyoruz:)

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
« Yanıtla #3937 : 30 Haziran 2018, 17:22:49 »
Nigel Williams-Goss: Fenerbahçe, CSKA Moskova ve Olympiacos İle Görüşüyorum

kimki bu ? ismi de afrikalı defansif orta saha ismi

Çevrimdışı cembut

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3938 : 30 Haziran 2018, 17:23:30 »
Laugverne'nin gelmesi uzunlarda çeşitliligi cok artırdı, benim beklentimde kalıplı ve güçlü bir uzun olması yönündeydi. Singleton gelseydi ahmetin süreleri artacaktı.. Şimdi çok daha çeşitliligi olan bir rotasyon oldu. 4 kısa oynayabilcegimiz gibi, vesely veya melli'yi 4 te kullanarak cok daha size'lı bir rotasyon yaratabilcegiz. Üstelik vesely ayakları cabuk ken mellininde dıs sut tehtidi var. Bence bu hamle ile 4x4 lük bir rotasyon oldu..

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3939 : 30 Haziran 2018, 17:38:33 »
kimki bu ? ismi de afrikalı defansif orta saha ismi

Partizandaydı geçen sezon, iyi çıkış yapmıştı. Wilbekin benzeri iyi bir oyuncu ama Teodosicler Delaneyler konuşulurken sanmıyorum bize geleceğini. Hem daha genç, basketbolu çok daha olgun oyuncu lâzım bize.

Haa bak şu da var, Teo+Wilbekin yapamıyorsak belki Goss düşünülebilir ama Teo şart oğlu şart bize. Goss'un saha görüşü falan güzel ama ona takım emanet etmek için çok erken.
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2018, 17:40:50 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
« Yanıtla #3940 : 30 Haziran 2018, 17:42:41 »
Partizandaydı geçen sezon, iyi çıkış yapmıştı. Wilbekin benzeri iyi bir oyuncu ama Teodosicler Delaneyler konuşulurken sanmıyorum bize geleceğini. Hem saha genç, basketbolu çok daha olgun oyuncu lâzım bize.

Haa bak şu da var, Teo+Wilbekin yapamıyorsak belki Goss düşünülebilir ama Teo şart oğlu şart bize. Goss'un saha görüşü falan güzel ama ona takım emanet etmek için çok erken.

hocam bana teodosic deme, ulasilmaz biri gibi geliyor hep bana.

aslinda avrupanin en iyi en buyuk takimiyiz, teodosic de steve nash degil ama nedense hic bir zaman alamayacagiz gibi geliyor bana.

bundan once 2 tane basket formam oldu (isimli), biri solomon digeri de kobe , teo gelirse 3. olur.

« Son Düzenleme: 30 Haziran 2018, 17:45:43 Gönderen: emindesouza »

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3941 : 30 Haziran 2018, 19:27:05 »
son 2 yılın şampiyonunda undersized uzun yok muhterem forumdaşım.

udoh-vesely ikilisinden sonra hem uzun, hem atletik pivot arayışı başladı avrupa'da.

2.10 boyunda, hem atletik, hem şutör, hem iyi savunmacı uzun bulmak kolay olmadığı için mecburen kısalarla yetiniyor bulamayan takımlar.

bu yıl f4 yapan takımların 3 tanesinde undersized uzun olmaması tesadüf mü? değil elbette. oyun degiştikçe trend de değişiyor. rakibin avantajlı olduğu hususlara panzehir arıyor takımlar.

undersized uzunlar basketbolun dönüşüm döneminde 4-5 yıl boyunca çok popülerdi eski tip pivotların panzehiri oldukları için.

ama obradovic onların da panzehirini buldu udoh-vesely ile. hem undersized pivotlar kadar atlet, hem de onlara nazaran şut, size ve kol uzunluğu artısı olan uzunlarla üstünlük sağladı. tam da bu yüzden thompson'u aldırdı. şimdi de lauvergne'yi aldırıyor. forumda senelerdir obradovic'in sadece hoplayıp zıplayan uzun sevmediği konuşuluyor zaten.

singleton olayını büyütmeye gerek yok. elbette 5 numaradan da süre aldı ve alabilir. ama bu onu pivot yapmaz. oyun karakteristiği itibariyle singleton safkan bi 4  numara benim gözümde. 5 oynadığına ve oynayabildiğine zaten itiraz etmiyorum. singleton'u 5 numara 2 sebepten kullanabilir takımlar; ya yokluktan, ya da maç içinde rakibe eşleşme avantajı sağalamak için.

pao'da daha ziyade yokluktan 5 oynadı. bizim takıma pivot diye singleton'u almanın pek bi mantığı olmazdı kanımca. gelseydi de sürelerinin çoğunu 4 numaradan alırdı zira 5 numarada vesely 20, ahmet 15 dakika civarı süre alır, geriye 5 dakika kalırdı. lauvergne transferiyle vesely tamamen 4'e kayar artık, istisnai durumlar hariç 25 lauvergne-15 ahmet gibi dağılır 5 numarada süreler.

hürmetler...

Son iki yilin sampiyonlarinda yok ama ondan onceki iki sezonun sampiyonlarinda var. Istatustigi isine geldigi sekilde egip mi bukecegiz. 2011 yilindan beri sampiyonlarin onemli bir kisminda vardi undersize uzunlar. Tyus Hines Dunston en cok one cikanlari.

Ayrica senelerce avrupa basketbolunda Batiste dominasyonu vardi. Maccabide Fizer vardi sakatlanana kadar otturuyordu avrupayi. Ucluk cizgisiyle falan alakasi yok, oyun hizlandi ve ikili oyunlar gecis hucumlari agirlik kazandi. Kalipli ama hantal adamlar silindi.

Bir de undersize kavramini yorumlamak lazim. Boya mi bakacagiz kaliba mi? Boy olacaksa siniri ne. 2.08 lik Udoh undersize diil ama 2.06 lik Singleton undersize mi? 2 cm daha kisa olsa Udoh gene otturmez miydi pota altina giren adamlari

Kimse 2.05 lik adamin yapabildigi seyleri yapabilen 2.11 lik adami undersize diye reddetmez. Vesely 5 cm daha kisa olsaydi gene takimimizin temel adamlarindan biri olacakti. Burada temel olan sey cabukluk atletizm ve dinamizm. Bu ozellikleri saglayan adam daha uzun olursa arti bir avantaj olur tabiki.

Çevrimdışı Afgan

• Üye
  • Yer: Afganistan
« Yanıtla #3942 : 30 Haziran 2018, 20:21:38 »
Nigel Williams-Goss umarım bu seneki tek guard transferimiz olmaz, geçen seneki Thompson deneyinden sonra biraz daha Euroleague tecrübesi olan birini umarım alırız.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3943 : 01 Temmuz 2018, 00:17:47 »
Nigel Williams-Goss umarım bu seneki tek guard transferimiz olmaz, geçen seneki Thompson deneyinden sonra biraz daha Euroleague tecrübesi olan birini umarım alırız.

Bu bizim vizyonumuza aykırı bir kere. Ben mutlaka Teodosic kalibresinde bir kısa alacağımıza eminim. Rotasyona Wilbekin'i ekleyemezsek belki Goss'a bir şans tanıyabilir Obra çünkü kendisi aynı zamanda bir Partizan efsanesi. Mutlaka ki Partizan ile fazlaca ilişkileri vardır ve Goss gözünün önündedir. Çocuğun yeteneklerini herkesten fazla biliyordur Obra, iyi tanıyordur Goss'u.

Ama işte 23-24 yaşlarında, Eurocupta iyi oynamış bir oyuncu olduğu için kaptan köşkünü ona vermez Reis. Belki rotasyona ekleyip bir şans verir hepsi bu.

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3944 : 01 Temmuz 2018, 00:50:40 »
Goss'un maaaşını bu sene Koç ödedi
Taşşak değil gerçek bilgi
Oyuncu zaten wessermana bağlı
Hocam da partizana jest yapmış
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2018, 00:51:42 Gönderen: Cem Ağrak »