Yüzde 20'ye pek takılmamak lazım diye düşünüyorum. Guduriç bence Nba yapacak atletizme sahip değil, Avrupa içinden de biz istemedikten sonra kimse bonservis verip almaz. Nba buy-out'unu da makul seviyeye koyarak (1-1.5m euro) verdiğimiz bonservisi yüzde 20 düştükten sonra geri alırız. Guduriç'e ne Bogdan misyonu yüklemeliyiz ne de Nunnaly kadar(en azından geçen sezom EL'de) vasat katkı vereceğini düşünüyorum. Potaya kararlı giden, yaratıcı oyuncu sıkıntısı yaşayan Kızılyıldız'da bile ortalama üstü sokan bir skorer. Savunması da Nunnaly'den daha iyi. Ben gayet olumlu bakıyorum, Kaliniç'in bonservisine de laf edildi ama 3 senelik maaş+bonservisle senelik 850bin euro civarı alıyor, Nunnaly'den biraz daha fazla. Bence asıl sıkıntı orayı tek Guduriç'le geçersek olur ama İsmail Şenol +1 gelecek dedi bu isim de takımdaki eksiklikler göz önüne alındığında hem baskılı savunma hem de delici olmalı, her yol Wannamaker'a çıkıyor. Zaten kısa oyuncu pazarı iyice daralmışken ve Cska bile harıl harıl oyuncu arıyorken Melli+Wannamaker yaparsak da bu da artık Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en büyük takımlarından biri olduğunu gösterir.
Ekpe'nin muadili yok, özellikle kısanın karşısında kaldıktan sonra onun yapabildiği savunmayı yapanlar zaten NBA'den 15m dolar alıyor senelik. O yüzden mecburen plan değişikliğine gideceğiz, Nemanja-Goudelock takımda ayrıldığında olduğu gibi, o yüzden Udoh'u unutup ismi geçenlerin artı ve eksilerini düşünmekte fayda var, artıları bize ne katacak ve eksilerini takım içinde nasıl çözeriz?
Singleton olsun isterdim ama dünkü haberler sadece Khimki içinmiş galiba. Hem Black hem Robinson Avrupa'ya fazla isimler ama ikisinin de riski var buraya uyum sağlayabilecekler mi, koçla çalışabilecekler mi gibi, onu da Zeljko'dan daha iyi analiz edecek isim yok. Ben yine de ikisinin birden gelmesini imkansız olarak görüyorum, oraya belki Antiç'ten çıkıp iki transfer yaparız ama diğeri daha düşük profilli bir isim olur, dün Minnerath haberleri çıktı, doğruysa bu bahsettiğim nispeten düşük profilli-ucuz isim olabilir.
Sloukas-Dixon-Sinan
Wannamaker-Guduriç-Nunnaly(?)-Melih
Datome-Kaliniç-Egehan
Melli-Minnerath(?)-Barış
Jan-Black/Robinson(?)-Ahmet
10 yabancıya çıkacağımızı düşünmüyorum ama Nunnaly konusunda hala bir haber yok, dün Udoh-Bogdan haberleri çıkmadan üzgün emojili tweet de attı aslında. Her ne kadar mücadelesini sevsem de ligde liste dışı iki isim bırakmanın lüks olacağını düşünüyorum, bütçemiz olsa da o hakkı sezon içi beklenmedik durumlara saklamayı tercih ederim. Nunnaly'le belki sözleşme uzatılıp Banvit-Zvezda-Partizan gibi büyüyebileceği takımlara göndermek cazip bir senaryo olabilir. Minnerath olayı kurmacaysa Nunnaly kalır, Kaliniç 4'ten Melli'yi daha sık yedekler, Nunnaly 5-10dk 3'ü yedekler.