Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 294597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #1665 : 14 Temmuz 2017, 13:51:54 »
Alıntı
Congrats to Fenerbahce for getting an amazing kid who is an absolute gym rat and will work harder than everybody to improve. I will watch all Fener games to see how is he doing.

Just to share an anecdote about Guduric. A close friend of mine works for Vice (sports section) and they recently did a Guduric special so they talked to him and some of his teammates to make an interesting article. What didn't make it into the article is the story from practice. Shooting practice is a common theme among all teams of course and it is quite normal that players make wagers and joke around about things. At that moment Simonovic had a practice record of 31 threes in a row

Of course Guduric and Rebic wanted to break that so they stayed in the gym after practice when everyone left Guduric broke it with 35 but the problem is that they had no proof of it, since there was no recording to show the veterans So they stayed long into the night, until they have both broken 31 threes in a row with Guduric coming out on top with 38

He is an extremely hard worker and very coachable guy. I am sure that Obradovic will love him.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1666 : 14 Temmuz 2017, 13:56:18 »

Belgrat'taki abime sen de mi ulastın Umut?

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1667 : 14 Temmuz 2017, 14:00:03 »
Guduriç, görünen o ki, Bogdan'dan çok daha iyi olacak bir kapasiteye sahip.  Bu kadar çok çalışan bir oyuncu bence efsaneler arasına girecektir.  Eğer efsane değil de kestane olursa da, ortamlar da 'potansiyeli vardı ama gerçekleştiremedi' deriz, napalım?

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
« Yanıtla #1668 : 14 Temmuz 2017, 14:11:35 »
Anlaşma değişik olmuş, daha önce yüzde 20 olayını duymamıştım.Çıkış ücretleri zaten çok yüksek değil.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #1669 : 14 Temmuz 2017, 14:22:43 »
Belgrat'taki abime sen de mi ulastın Umut?
Yok be abi, benim o kadar derin bağlantılarım yok. Sağdan soldan... :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1670 : 14 Temmuz 2017, 14:28:58 »
Yok be abi, benim o kadar derin bağlantılarım yok. Sağdan soldan... :)

Udoh başlığındaki sosyolojik tespitim hakkında ne düşünüyorsun?  Udoh üzerinden bu kadar genel bir tespiti Türkiye'de yapabilecek iki kişi var: Yılmaz Özdil ve Rasim Ozan.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
« Yanıtla #1671 : 14 Temmuz 2017, 15:00:02 »
Guduriç, görünen o ki, Bogdan'dan çok daha iyi olacak bir kapasiteye sahip.  Bu kadar çok çalışan bir oyuncu bence efsaneler arasına girecektir.  Eğer efsane değil de kestane olursa da, ortamlar da 'potansiyeli vardı ama gerçekleştiremedi' deriz, napalım?
Bogdan da deli gibi çalışan oyunculardan biriydi duyumlara göre.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
« Yanıtla #1672 : 14 Temmuz 2017, 15:17:21 »
umarım en hayırlısı olur takım için
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2017, 15:23:06 Gönderen: serkan330 »

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • tolgagumus_
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı truant

• Üye
  • Yer: İstanbul/Antalya
    • Truant10
« Yanıtla #1674 : 14 Temmuz 2017, 15:33:08 »
Yüzde 20'ye pek takılmamak lazım diye düşünüyorum. Guduriç bence Nba yapacak atletizme sahip değil, Avrupa içinden de biz istemedikten sonra kimse bonservis verip almaz. Nba buy-out'unu da makul seviyeye koyarak (1-1.5m euro) verdiğimiz bonservisi yüzde 20 düştükten sonra geri alırız. Guduriç'e ne Bogdan misyonu yüklemeliyiz ne de Nunnaly kadar(en azından geçen sezom EL'de) vasat katkı vereceğini düşünüyorum. Potaya kararlı giden, yaratıcı oyuncu sıkıntısı yaşayan Kızılyıldız'da bile ortalama üstü sokan bir skorer. Savunması da Nunnaly'den daha iyi. Ben gayet olumlu bakıyorum, Kaliniç'in bonservisine de laf edildi ama 3 senelik maaş+bonservisle senelik 850bin euro civarı alıyor, Nunnaly'den biraz daha fazla. Bence asıl sıkıntı orayı tek Guduriç'le geçersek olur ama İsmail Şenol +1 gelecek dedi bu isim de takımdaki eksiklikler göz önüne alındığında hem baskılı savunma hem de delici olmalı, her yol Wannamaker'a çıkıyor. Zaten kısa oyuncu pazarı iyice daralmışken ve Cska bile harıl harıl oyuncu arıyorken Melli+Wannamaker yaparsak da bu da artık Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en büyük takımlarından biri olduğunu gösterir.

Ekpe'nin muadili yok, özellikle kısanın karşısında kaldıktan sonra onun yapabildiği savunmayı yapanlar zaten NBA'den 15m dolar alıyor senelik. O yüzden mecburen plan değişikliğine gideceğiz, Nemanja-Goudelock takımda ayrıldığında olduğu gibi, o yüzden Udoh'u unutup ismi geçenlerin artı ve eksilerini düşünmekte fayda var, artıları bize ne katacak ve eksilerini takım içinde nasıl çözeriz?

Singleton olsun isterdim ama dünkü haberler sadece Khimki içinmiş galiba. Hem Black hem Robinson Avrupa'ya fazla isimler ama ikisinin de riski var buraya uyum sağlayabilecekler mi, koçla çalışabilecekler mi gibi, onu da Zeljko'dan daha iyi analiz edecek isim yok. Ben yine de ikisinin birden gelmesini imkansız olarak görüyorum, oraya belki Antiç'ten çıkıp iki transfer yaparız ama diğeri daha düşük profilli bir isim olur, dün Minnerath haberleri çıktı, doğruysa bu bahsettiğim nispeten düşük profilli-ucuz isim olabilir.

Sloukas-Dixon-Sinan
Wannamaker-Guduriç-Nunnaly(?)-Melih
Datome-Kaliniç-Egehan
Melli-Minnerath(?)-Barış
Jan-Black/Robinson(?)-Ahmet

10 yabancıya çıkacağımızı düşünmüyorum ama Nunnaly konusunda hala bir haber yok, dün Udoh-Bogdan haberleri çıkmadan üzgün emojili tweet de attı aslında. Her ne kadar mücadelesini sevsem de ligde liste dışı iki isim bırakmanın lüks olacağını düşünüyorum, bütçemiz olsa da o hakkı sezon içi beklenmedik durumlara saklamayı tercih ederim. Nunnaly'le belki sözleşme uzatılıp Banvit-Zvezda-Partizan gibi büyüyebileceği takımlara göndermek cazip bir senaryo olabilir. Minnerath olayı kurmacaysa Nunnaly kalır, Kaliniç 4'ten Melli'yi daha sık yedekler, Nunnaly 5-10dk 3'ü yedekler.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1675 : 14 Temmuz 2017, 16:04:01 »
Geçen sezon şampiyonluğumuzu muhteşem takım oyunumuza bağlasak da bir gerçek var ki o da hücumda Bogdan, savunmada da Udoh temelli oynamamızdı.

Udoh kalsaydı Bogdan'ın yerine gelecek isim zerre umrumda değildi ama şimdi Udoh da gidince işler değişti.

Avrupanın tartışmasız en iyi savunma yapan takımıydık ve bunun devamı için Udoh'a en cok benzeyen adamı getirecektir MG&Obra ikilisi. Tarik Black gerçekten ideal duruyor, hatta Avrupaya fazla da kaçar. Getirebilirsek Udoh'u aratmayacak gibi duruyor. Ayakları Udohtan daha hızlı ve sanki Udohtan daha güçlü. Tamam youtubedaki 10 dk.lık videolarla sağlıklı fikir edinmek hata ama adamın özelliklerini de görebiliyoruz. Bize gelip de kendini geliştirmeyen adam yok neredeyse. Kalinic üçlük atmayı öğrendi, Dixon 30 yaşından sonra savunma yapmayı öğrendi, Vesely serbest atış, Bogdan sorumluluk alıp karar verme, Sloukas ikili oyunlar, Nunnaly savunma yapma. Tarik'ın pivot hareketlerinde de kendini geliştireceğini düşünüyorum. Canla başla savunma yapar hâli var ki bu da Obranın istediği yardımlaşmalı savunmaya ayak uyduracağının göstergesi. Bu adamdan takım oyuncusu olur gibi.

Robinson için fiziği nbade 5 oynamaya yetmez ama Avrupada 5 numaraya da koysan sırıtmaz. Ayon dışında herkesin arkasında durabilir bence. Korkunç da bir atletizm gücü var ve Avrupada bunun önüne geçmelerine imkan yok.

İkisinden hangisi gelirse ciddi fark yaratır. Sanırım büyük paraya da oynamıyorlar, sağlam kontrat verip ikna edilir ve risk alınabilecek oyuncular kesinlikle.

Sağda solda da konuşalım ki bu ikisiyle ilgilensinler:) Benim içim ısındı bu adamlara.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #1676 : 14 Temmuz 2017, 16:08:19 »
Udoh başlığındaki sosyolojik tespitim hakkında ne düşünüyorsun?  Udoh üzerinden bu kadar genel bir tespiti Türkiye'de yapabilecek iki kişi var: Yılmaz Özdil ve Rasim Ozan.
Tespit on numara. Bir de bu işleri bahsettiğin elemanlar gibi endüstri haline getirirsen o zaman her şey yerine oturur.

Çevrimdışı Yaşlı taşlı çocuk

• Üye
  • Yer: İzmit
« Yanıtla #1677 : 14 Temmuz 2017, 16:09:43 »
Beyler wanamaker nba için son gün 15 temmuz mu? Yoksa serbest mi bilen varsa söyleyebilir mi?
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2017, 16:11:16 Gönderen: Yaşlı taşlı çocuk »

Çevrimdışı mrsic12

• Üye
« Yanıtla #1678 : 14 Temmuz 2017, 16:45:01 »
Çok mu fantezi kuruluyor bana mı öyle geliyor.
Rodriguez- Wanamaker beraber gelecek diyenler var.
Robinson - Black 2 si de gelsin diyenler var.
Gelecek yıl ki takım yine %90 ihtimalle 8 yabancı ile oynayacaktır.
Antiçle yollar ayrılır, Nunally ile devam edilirse 9 yabancıya çıkarız ama ben sanmıyorum.
Kalinic önümüzdeki yıl muhtemelen süresinin çoğunu 4 te oynayacağı düşünülüyor o yüzden Gudurici de 3 numarada düşünüyoruz sanırım.
Şöyle bir yapı düşünülebilir
Wanamaker- Sloukas
Sinan-Dixon- Melih
Guduric- Datome- Egehan
Melli- Kalinic - Barış
X kişisi - Jan- Ahmet   olarak düşünebiliriz kadroyu.

Fenerbahçe de öteki takımlar gibi net bir pozisyon  veya pozisyon için as-yedek durumları zaten olmuyor.
Mesela kısalarımız pozisyondan bağımsız yaratıcı ve bitirici olarak ayrılıyolar.
Oyuncular pozisyonlar arası kayma yapabiliyor maça göre, maç içindeki pozisyona göre vs.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
    • okanc14
« Yanıtla #1679 : 14 Temmuz 2017, 16:47:15 »

Basketball.com.tr'de bu isimler var ama boşta olan isimleri yazmışlar sanırım.
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2017, 16:48:55 Gönderen: Jason Bourne »