Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 295980 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim Awwad

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #2445 : 06 Ağustos 2017, 14:59:06 »
Wanamaker haklı olarak ailesini düşünüyor, belli ki hayatını ABD'de yaşamak üzerine kurmuşlar. Son dakikaya kadar kontrat beklemesi kadar gayet doğal bir şey yok.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #2446 : 06 Ağustos 2017, 14:59:25 »
Hocam bence Antic staff tarafında geçmeli, şu şekilde kadro daha iyi gözükmez mi:

Dixon-Sloukas-Sinan
Wanamaker-Guduric-Melih
Datome-Nunnally-Egehan
Melli-Kalinic-Barış
Vesely-Thompson-Ahmet

9 yabancı + 6 yerli. Nunnally sadece EL'de oynar.

Antic iyi kotu sure alabilen bir uzun. Thompson bilinmezlik arzediyor.
Bu arada soyleyeyim bende isterim Antic in bir sekilde bunye de kalmasini, kontrati sonrasi.
Ama su anki kontratindan cikmak icin ustune para vermek gerek ki bence mantikli degil.
Ayrica sureleri dagittiginda nunnaly ye sanki pek birsey kalmiyor .... ve rotasyon gereksiz sisiyor...
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Noble

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2447 : 06 Ağustos 2017, 15:07:20 »
Bu naz niyaz konusunu herkes söylüyor ama ben hiç böyle bir haber okumadım. Bu "Wanamaker ın naz yaptığı sizin (tek bir kişinin şahsına yazmıyorum, genele soruyorum, böyle düşünen çok kişi var burada) çıkarımınız mı yoksa bir yerlerde mi okudunuz ?

Sent from my iPad using Tapatalk

NBA'de kontrat bulamazsam zaten Fenerdeyim rahatlığı ile geciktirdikçe geciktiriyor kararını. Naz niyaz kısmı NBA olmazsa size gelirim ama biraz daha bekleyeceğim tavrı. Genç oyuncu Wanamaker her sene NBA şansını deneyecektir ve biz de her sene paşam kontrat alamasın da bizde kalsın diye bekleyeceğiz. Böyle bir oyuncuya göre sistemini oturtmak ne derece sağlıklı bilemiyorum. Sırf bu yüzden bile Obradovic başka oyunculara yönelmiş olabilir.

Çevrimdışı Noble

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2448 : 06 Ağustos 2017, 15:19:11 »
Valla Antiç insan olarak 10 numara insan ve büyük tecrübe olabilir kabul ama oyuna, skora ve savunmaya katkısı artık tartışılmalı. Potaya gitmeyen, yavaşlığı yüzünden kısa ve çoğu zaman uzun savunamayan, sadece dış şut atarak günü kurtarmaya çalışan bir oyuncuya evrildi. Seviyoruz ok ama bedava değil bu işler 1.3 milyon euro alıyor. Takımlarda abilik kontenjanı olsun ama abiler de biraz katkı vermeli. Bütün sezon Antiç Final Four'da iki tane üçlük atacak kavga çıkarsa en önde göğsünü siper edecek diye o pozisyonu dolu tutmayı ben günümüz profesyonel dünyasında tuhaf buluyorum. Zaten Euroleague şampiyonluğu gelmese büyük ihtimal yollarımız ayrılmıştı ve yerine başka pozisyonda oyuncu bakıyorduk.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #2449 : 06 Ağustos 2017, 16:15:18 »
Valla Antiç insan olarak 10 numara insan ve büyük tecrübe olabilir kabul ama oyuna, skora ve savunmaya katkısı artık tartışılmalı. Potaya gitmeyen, yavaşlığı yüzünden kısa ve çoğu zaman uzun savunamayan, sadece dış şut atarak günü kurtarmaya çalışan bir oyuncuya evrildi. Seviyoruz ok ama bedava değil bu işler 1.3 milyon euro alıyor. Takımlarda abilik kontenjanı olsun ama abiler de biraz katkı vermeli. Bütün sezon Antiç Final Four'da iki tane üçlük atacak kavga çıkarsa en önde göğsünü siper edecek diye o pozisyonu dolu tutmayı ben günümüz profesyonel dünyasında tuhaf buluyorum. Zaten Euroleague şampiyonluğu gelmese büyük ihtimal yollarımız ayrılmıştı ve yerine başka pozisyonda oyuncu bakıyorduk.

Konuyu anlamadim ama ... adamin kontrati var ... para da orada yaziyor. Cikmak istersen baya bir kismini odeyerek cikabilir diyorlar.
Bu durumda ederi ya da degeri tartismasi ancak seneye kalir ....

Bu sene yapilmis olsa anlasma anlarim ama geldiginde kimse o paraya gelir mi dememisti. Arti uzatilma sarti da bir Euroleague sampiyonlugu imis ki .... keske almasaydik o da gitseydi diyemem :D

Seneye kontrati bitinceye kadar aldigi parayi konusmanin bence anlami yok.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #2450 : 06 Ağustos 2017, 16:20:34 »
NBA'de kontrat bulamazsam zaten Fenerdeyim rahatlığı ile geciktirdikçe geciktiriyor kararını. Naz niyaz kısmı NBA olmazsa size gelirim ama biraz daha bekleyeceğim tavrı. Genç oyuncu Wanamaker her sene NBA şansını deneyecektir ve biz de her sene paşam kontrat alamasın da bizde kalsın diye bekleyeceğiz. Böyle bir oyuncuya göre sistemini oturtmak ne derece sağlıklı bilemiyorum. Sırf bu yüzden bile Obradovic başka oyunculara yönelmiş olabilir.

Her sene nba sıkıntısı yaşayacağımız kesin. Vesely, gelirse Wanamaker... Eminim bunu düşünüyordur takımın başındakiler. En iyi kadro kimdeyse en çok etkilenecek olan da o olacaktır doğal olarak. Ve, bu seviyelerde kaldığımız sürece hep üzerimizde nba in gölgesini hissedeceğiz maalesef. Wanamaker yerine muadili geldiğinde o oyuncuda nba umudu olmayan birisi mi olur sizce ?

Real, Cska, Gs den falan kontrat kovalasa anlarım bu mantığı ama rekabet edemeyeceğimiz iki kriteri var, birisi kontrat beklediği yer nba, ikincisi de kendi ülkesi. Bizden 10 bin km uzakta, ben Azerbaycan da bile belli seviyede evden uzakta olmanın sıkıntılarını yaşıyorum (Çocukların okulu olmasa 3-5 e bakmadan dönerim ki, adamlarda o sıkıntı da yok. Döndüklerinde eğitimin de sağlığın da en iyisine ulaşacaklar.). Evli olanlar bilir erkeğin bu tür kararlarda ne kadar etkili olduğunu.

Benim söylemek istediğim, olayın, karar vermede etkili olan şartların tamamını bilmeden kendimize göre sonuca varıyoruz. Kutay mesela, kız arkadaş/sevgili tarzı bir benzetme yapmıştı. (tatil ve tatil öncesi-sonrası iş yoğunlukları sebebiyle yazamadım Udoh konusunda, belki bir ara fikirlerimi yazarım ilerleyen günlerde eğer konu tekrar ısınırsa). Biz ne kadar duygusal olarak da da bağlanıyor olsak bile adamlar profesyonel, her kararı olgunlukla karşılamak lazım. Önemli olan bizde oynarken nasıl performans/karakter sergiledikleri. Benim gözümde mesela, Udoh adını kulübün tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2017, 16:21:30 Gönderen: ayhan »

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2451 : 06 Ağustos 2017, 16:35:02 »

Her sene nba sıkıntısı yaşayacağımız kesin. Vesely, gelirse Wanamaker... Eminim bunu düşünüyordur takımın başındakiler. En iyi kadro kimdeyse en çok etkilenecek olan da o olacaktır doğal olarak. Ve, bu seviyelerde kaldığımız sürece hep üzerimizde nba in gölgesini hissedeceğiz maalesef. Wanamaker yerine muadili geldiğinde o oyuncuda nba umudu olmayan birisi mi olur sizce ?

Vesely ile bu arkadaşın NBA kontratı arama şekilleri aynı kefeye konamaz. Vesely bir termin dahilinde şansını deniyor ve kararını veriyor. Bu arkadaşın yaptığı gibi son dakikaya kadar "olursa olur olmazsa son ihtimal FB" diye terbiyesizlik yapmıyor...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #2452 : 06 Ağustos 2017, 16:58:48 »
Vesely ile bu arkadaşın NBA kontratı arama şekilleri aynı kefeye konamaz. Vesely bir termin dahilinde şansını deniyor ve kararını veriyor. Bu arkadaşın yaptığı gibi son dakikaya kadar "olursa olur olmazsa son ihtimal FB" diye terbiyesizlik yapmıyor...
Kesinlikle ikisi aynı kefeye konamaz dediğin gibi. Birisinin takımla sözleşmesi var, ve bu sözleşmede opsiyonu gereği belli bir süreye kadar şansını deneme hakkı. Diğeri ise boşta sayılır ve doğal olarak son dakikaya kadar şansını zorlayacak.
Terbiyesizlik, eğer bizimle kontratı olduğu halde böyle yapıyor olsaydı olurdu, şu anki durumda terbiyesizlik demek hiç adil değil bence.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2453 : 06 Ağustos 2017, 18:36:25 »
Udoh aldığı ilk boktan teklifte NBA'e giderken tek laf etmeyenler, Wanna NBA kovalarken demediğini bırakmıyor. Eğer gelirse iyiki de beklemiş Obradovic derim. Çok ciddi anlamda şu anki kadroya güç katacak bir isim
Ayrıca ben Nunanly'i de göndermem. Gerekirse sadece Avrupa kadrosunda kalsın. 35 maç yapılıyor az değil.

Udoh ile Wanna'nin ne alakasi var?  Ciddi soruyorum.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2454 : 06 Ağustos 2017, 20:01:56 »

Udoh ile Wanna'nin ne alakasi var?  Ciddi soruyorum.

Neyini anlamıyorsun. İkisi de NBA kovalıyor. Bunda anlaşılmayacak ne var?

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
« Yanıtla #2455 : 06 Ağustos 2017, 20:15:04 »
Gary Neal'in son durumu nedir bilgisi olan var mı

sezonu d-league takımlarından (g-league olmuş ligin adı bu arada, sponsor firma gatorade'in ismiyle) reno bighorn'da tamamlamıştı ama önümüzdeki sezon içim bir bilgi göremedim.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #2456 : 06 Ağustos 2017, 23:08:49 »
Neyini anlamıyorsun. İkisi de NBA kovalıyor. Bunda anlaşılmayacak ne var?

Yahu onu demiyorum.  Wanna'ya karsi cikanlarin sundugu sebeplerin Udoh'un NBA'e gitmesi ile bir ilgisi yok ki.  Veya en azindan benim buradaki izlenimlerim o yonde.  Twitter'i bilemem.

Çevrimdışı ELM

• Üye
  • Yer: Adana-Antalya
« Yanıtla #2457 : 06 Ağustos 2017, 23:16:36 »
sezonu d-league takımlarından (g-league olmuş ligin adı bu arada, sponsor firma gatorade'in ismiyle) reno bighorn'da tamamlamıştı ama önümüzdeki sezon içim bir bilgi göremedim.
Saol abi sevdiğim bir oyuncu şahsen Avrupa'ya dönermi acaba şu aşamada bilmem ama bizde görmeyi çok isterdim.
~ Zeljko's Soldiers ~

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2458 : 07 Ağustos 2017, 01:10:46 »
Antic oyun zekası çok yüksek bir oyuncu. Geçen Pana maçının ilk yarısının tekrarını izledim orada bile çok net gözüküyor

Antic için tamam iyi savunmacı diyemezsiniz kabul ediyorum ama odaklandığı zaman özellikle aklıyla iyi savunma yapıyor. Özellikle yaptığı kaymaları ağzım açık izliyorum

Pana maçında fast breakte hızlı hücumu hemen kesiyor sonra hakeme bakıp ne yaptım diyor. Sonra aynı pozisyonda saha kenarına değişmeye gidiyor ve pana tribünlerine el sallayıp onlara gereken ayarı veriyor

Şuna cevap aramak gerekiyor. 1-Anticten beklentiler neler 2- Büyük maçlarda sahaya attığında verim alıp alamadığın

Geçen sene real serisinde F4da çok iyiydi aslında. Real maçının 3. maçını izlemiştim o maçta da doğru işler yapıp iyi oynamıştı

Bu sene F4da ilk maçta süre bulmadı yanılmıyorsam. Oli geri dönüşleri seven ve yarı finali de bu sayede kazanan bir takımdı. Obradovicin bu yüzden Antici o kritik anda sahaya attığını düşünüyorum ve olduğu süre boyunca üçlüğü atıp fişi çekmişti ve savunma tarafında da iyi boğuşmuştu
İkinci Pana maçında alan açmaya ihtiyacımız vardı sahaya girdi 3 lüğünü attı ve oyunda  hücumda liderlik anında, topun dönmesi açısından doğru işler yaptı ve bir pozisyonda kısayla kalınca hemen topu isteyip çizgiye gitmişti
Cska normal sezon maçıydı, deplasmanda dördüncü çeyrek skor katkısına ihtiyacımız vardı çok zor bir orta mesafeyi geriye çekilip bitirmişti. Gene içerideki Cska maçında bayağı iyiydi

Antic baktığın zaman sen ne zaman ihtiyacın olursa verimi verdi. Bu maçlar sıradan maçlar değil, gereken maçla birlikte Anticin büyüdüğünü inkar edemezsiniz. Antic fiziki yapısı itibariyle artı yaşlanması dolayısıyla maç seçiyor

Tabi siz olaya para gözüyle bakıyorsunuz ve her maç 15-20 dk istemesini bekliyorsunuz o paraya. Ama maçı yetenekten çok boğuşmak, tecrübe belirliyor çoğu zaman. Bjelicanın nasıl sindiğini herkes hatırlıyor, sen Antici sindiremezsin. Melli bu üst seviyeye ilk kez adım atacak, takım Bogdan Udoh gibi iki önemli savunma ve liderini kaybetmişken Antic gibi bir adamı daha  kaybetmek ne kadar doğru tartışılır.

Şu da 2013 Londra performansı. Videoda bile attığı sayıdan bağımsız olarak oyun aklı çok net gözüküyor. Pozisyon alışları özellikle çok dikkat çekici hem hücum hem savunmada.
https://www.youtube.com/watch?v=IU82B35mno4#t=120.417439

« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2017, 01:21:42 Gönderen: Penny Taylor »

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2459 : 07 Ağustos 2017, 05:57:56 »
Bu yorumlar biraz da duygusallık iceriyor.Taraftarlıkdan dolayı da icermesi gayet dogal...
Antic icin ben de kesinlikle gitmesini istiyor(d)um.Antic'in verdigi katkı ile aldıgı ucret bence esit orantılı degil, Dixon da Antic ile aynı yasta bana gore tek basına oyuncu butcemin %10 unu alıyorsan sahada en az 25dk oynaman gerekir.Ve tabii ki son derece etkili bir savunma da beklenir.Antic sakatlanmaya musait ve belki 1-2 ayı sakatlıkla geciren bir oyuncu sahada genelde 10dk civarı gorev yapıyor.En onemli ozelligi 3'luk atarken faul aldırması attıgı sutlarla oyuna katkısı da oluyor.Ama aldıgı para ile verdigi perf. bence orantılı degil bu parayı Nociaoni,Fernandez'e karsılık versin,10 dk da sahada kalsın diye degil 25dk sahada kalarak hak etmeli dusuncesindeyim.Alınırken de hic istememistim.Sozlesmesi bitti diye de cok sevinmistim.Ama EL samp. olunca otomatik uzuyormus.Gerci hakkını da yemeyeyim Eljif Elmas transferinde cok yardımcı olmus.

Datome de bayıldıgım oyunculardan , 30 mac berbat oynasa 31. mac yine oyuna surecegim bir oyuncu ama elestiren arkadaslara da birsey demiyorum.1.7 alıyor ve bu sene gercekten pek iyi degildi.Ben yine de 5 yıl uzatırdım.Burada biraz duygusallık da devreye giriyor.Datome inanılmaz klas bir oyuncu oldugu icin ve bu sene olmasa da gecen sene savunmada da inanılmaz gayret ettigi icin ben seviyorum.Ayrıca %97 ile FT atıyor.Bu sene savunmada kotu olmasını M Murathanoglu 1 den 5'e herkesi savundugu icin daha kotu gozukuyor demisti.Sonucta genele vurdugunda bu  sene kotuydu.İSte burada ben Datome kalsın derken Antic gitsin isterdim.Ama bir baska arkadas da tersini soyleyebilir.

Sloukas cok dogru transferdi.Ama olmadı.Sloukas deyince topu alıp sol kosede sıkıstırmalarda Dixon ile kaptırdıkları toplar aklıma geliyor.GS maclarında muthis oynayan ama genele vurdugunda tatmin etmeyen bir oyuncu geliyor.Sloukas'ın en iyi yaptıgı is Vesely e yaptırdıgı alley oop lar, NBA derdi olmayabilir.Ama 2 senede verdikleri beni tatmin etmemisti.Daha iyi olmasını beklemekten baska elden gelen birsey yok.

Wanamaker nasıl boyle davranabiliyor anlamıs degilim.Butun oyuncuların Temmuz 5 ile 15 arası opsiyonları vardı.Ya gittiler ya kaldılar.Cem BEy'in dedigi dogrudur.Eyvallah ama Dacka Dogus durmasa da Dacka duruyor,Blatt duruyor, FB Dogus duruyor.Sozlesmesi var deniyor.Ve arkadas artık Ekim'e kadar mı takım arayacak ne yapacaksa hala ortada yok.Anlasıldı ki gelirse sadece 1 sene oynayacak.
Obra beklerse de itirazım olmaz.O ayarda birini bulursa da itirazım olmaz.Gelen olmazsa yuk daha cok Sinan'a kalır.
İnsan bir Doncic bir Llull izlemek istiyor.O ayarda birini gormek istiyor.Mevcut guardlar beni tatmin etmiyor.Ama gelirse gelecek gelmezse de cıkıp oynayacagız.

Bu sene Egehan ve Ahmet'den ciddi katkı ve sure bekliyorum.FB TV nin verdigi goruntulerden Jason Thompson benim gozumde 2. Vesely izlenimi verdi.Onun sutu olan ve 3 luk atan bir versiyonu gibi geldi.Bu da bu sene mobil uzunlarla cok daha hızlı bir oyun oynayacagız dusuncesine sevketti.Guduric'ten cok umutluyum.En ufak endisem yok.Nunnaly bence mutlaka kalmalı hem aldıgı para hem istegi,azmi bunu hak ediyor.