Udoh'u aramayız diyenlerin isimlerini tek tek not alıyorum. Sezon içinde aksi bir mesaj yazdıklarında hatırlatmak için. 
Udoh'u aramamak mümkün mü? Elbette bir bölge zayıfladıysa başka bir bölgeden güç kazanacağız, eğrisi doğrusuna denk gelecek filan. Ama onu ve Bogdan'ı aramamak ne mümkün?
Hakan hocam haklisin...
Biri Avrupa nin son yillarda yetistirdigi en buyuk yetenek, son anlarda attigi 3 luklerde 2-3 mac almis kendine ve takimin ona guveni ful olan bir oyuncuydu, digeri ise bir Euroleague MVP si idi .... Buyuk konusmamak lazim. Yokluklari aranmaz demek iddaali olur.
Ama eldeki kadro da ona gore sekillenecegi icin sanki teknik anlamda eksiklikler doldurulabilir gibi.
Ha pisikolojik faktor ? ? iste o soru isareti; rakibin potaya giderken ocu gormus gibi dengesiz atislar yapmasi... Bogdan oyundaykan tum rakip kisalarin tamaminin ona kitlenmesi gibi ...
Zaten bu faktorlerde 1 senede olusmadi, bu nedenle 1 senede de bu eksiklik kapanmaz.
ozlem bir yana;
eldeki kadronun teknik olarak eksik bir kadro olacagini dusunmuyorum... Hatta benim ilk 5 icin pota alti tahminim, Melli ve Vesely (en azindan sene basinda). Thompson daha geri planda kalir gibi geliyor. Ve hucumda gecen seneden fakli olarak Guduric-Kalinic-Datome yi daha potaya yakin Melli yi daha disarida izleyebiliriz...
4-5 numarada da sirti donuk oyunda gecen seneye gore seviyemiz dusecek, ama 4-5 numarada ozellikle dis atis anlaminda guclendik.
Dis alanda ise Sinan+Guduric=Bogi yanlis denklem... Ama Kalinic, Datome, Sloukas ve Sinan in gecen seneki Fenerin 1 ve 3 numaralardaki performanslarini daha yukari cekmeleri ile kapatabilecegimize inaniyorum. Sinan zaten Berk yerine gelerek direk 1 den alinacak performansi arttirdi bence... Ama Kalinic in ozellikle gecen senenin sonundaki seviyesinden baslayip ustune koymasi ve Datome nin iki sene onceki haline donmesi lazim ... Iste o zaman teknik olarak Bogdan in eksigi dolabilir.