Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 296015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #2475 : 08 Ağustos 2017, 06:59:39 »
Herkes Udoh ve Bogdana odaklanmış durumunda ama bence euroleague de oynadığımız son 5 maçın kahramanı Kalinictir. Diğerleri 1-2 vites arttırırken o bir anda 10 vites birden arttırıp işi bitirdi.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #2476 : 08 Ağustos 2017, 07:29:38 »
Yemisim Udoh'u, Bogdan'i bu takımın yıldızı Obradovic. O ikisinin yerine erdal bibo, rasim basak gelse de fark etmez...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2477 : 08 Ağustos 2017, 08:36:31 »
Elimizde obra varken kesinlikle udoh u aramayız..mutlaka savunmada udoh un boşluğunu doldurur..zaten hücumda melli ve thompson la problem yaşanmaz..unutmayalım savunma takım işi...ozellikle değişmeli savunma yaparken udoh tek başına bu işi yapmadı...evet bazı açıkları kapattı ama sonuçta takım işi bu iş...
Ben sadece hücumda zor anlarda Bogdan in sazı ele almasını arayacagim düşünüyorum...özel yetenekli bir hucumcu idi birebir de...
Bakalım onu da gorecegiz...hucum sistemimizde hoca ne değişiklikler yapacak..kimlere daha çok sorumluluk verecek..ya da a o sorumluluğu almayı kim hakedecek diyelim.

Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
« Yanıtla #2478 : 08 Ağustos 2017, 12:17:31 »
Bogdan, Udoh gider - Melli, (gıcık olsam da) Wana gelir. Geçen sezonun yıldızları gittiyse koç bu sezonun yıldızlarını yaratır yine merak etmeyin. Özellikle Melli'den yana çok ama çok büyük beklentim var. Koçun ellerinde nasıl bir tehdite dönüşecek çok merak ediyorum.

Ayrıca dün akşam izlediğim Eljif Elmas, gelişimini sürdürürse Fenerbahçe'nin gelecek 5 senesini kurtaran bir oyuncu olabilir. Yıldızını parlattı mı da çok ciddi bonservislerle Avrupa'ya satılabilir. O yüzden Antic'e teşekkür etmek gerek. Basketbolunun son demlerindeyken bize çok önemli bir genç potansiyel kazandırdı. Alacağı ücretin bir kısmını bu transferdeki aracı komisyonu olarak düşünün. :)
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2479 : 08 Ağustos 2017, 12:21:29 »
Udoh'u aramayız diyenlerin isimlerini tek tek not alıyorum. Sezon içinde aksi bir mesaj yazdıklarında hatırlatmak için. :)

Udoh'u aramamak mümkün mü? Elbette bir bölge zayıfladıysa başka bir bölgeden güç kazanacağız, eğrisi doğrusuna denk gelecek filan. Ama onu ve Bogdan'ı aramamak ne mümkün?

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
« Yanıtla #2480 : 08 Ağustos 2017, 12:43:11 »
Udoh'u aramayız diyenlerin isimlerini tek tek not alıyorum. Sezon içinde aksi bir mesaj yazdıklarında hatırlatmak için. :)

Udoh'u aramamak mümkün mü? Elbette bir bölge zayıfladıysa başka bir bölgeden güç kazanacağız, eğrisi doğrusuna denk gelecek filan. Ama onu ve Bogdan'ı aramamak ne mümkün?

Abi şu anki sistemde devam edeceksek illaki arayacağız. Ama ben koçun sistemi değiştireceğini ve yeni gelenlerin yetenekleri doğrultusunda yepyeni bir sistem oluşturacağını düşünüyorum. Geçen sezon mesela 4 numaradan çok ciddi katkı aldığımız olmamıştı. Bu sene Melli faktörüyle orayı daha fazla işleyeceğizdir. Ayrıca Thompson-Vesely ikilisi ile ben ikiz kule geleneğini devam ettirebileceğimizi düşünüyorum. :)

Çevrimdışı daredevil

• Üye
  • Yer: Muğla
« Yanıtla #2481 : 08 Ağustos 2017, 13:05:55 »
Cenk Renda: "Wanamaker meselesindeki son durumu ben de bilemiyorum. Son olarak NBA'den gelecek haberi bekliyorduk." demiş.
Saras reis varsa gerisi teferruattır..
Sen kal gerisi farketmez..

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
« Yanıtla #2482 : 08 Ağustos 2017, 13:07:17 »

bence seneye zor anlarda bogdan nerede diyecegiz...ama udoh nerede kelimesini cok kullanacagımızı sanmıyorum...
ben savunma ısının takımisi oldugunu dusunuyorum...udoh takımı savunmada rahatlatıyordu ama sonucta 5 kisi savunma yapıyorduk degiserek savunma yaptıgımız icin...
3 asagı 5 yukarı yeri dolar melli ve thompson kazmalık yapmaz ise...

ama hucum baska...zor anlarda eli yakan topu eline almak baska...

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #2483 : 08 Ağustos 2017, 13:39:44 »

Hakan hocam haklisin...

Biri Avrupa nin son yillarda yetistirdigi en buyuk yetenek, son anlarda attigi 3 luklerde 2-3 mac almis kendine ve takimin ona guveni ful olan bir oyuncuydu, digeri ise bir Euroleague MVP si idi .... Buyuk konusmamak lazim. Yokluklari aranmaz demek iddaali olur.

Ama eldeki kadro da ona gore sekillenecegi icin sanki teknik anlamda eksiklikler doldurulabilir gibi.

Ha pisikolojik faktor ? ? iste o soru isareti; rakibin potaya giderken ocu gormus gibi dengesiz atislar yapmasi... Bogdan oyundaykan tum rakip kisalarin tamaminin ona kitlenmesi gibi ...

Zaten bu faktorlerde 1 senede olusmadi, bu nedenle 1 senede de bu eksiklik kapanmaz.

ozlem bir yana;

eldeki kadronun teknik olarak eksik bir kadro olacagini dusunmuyorum... Hatta benim ilk 5 icin pota alti tahminim, Melli ve Vesely (en azindan sene basinda). Thompson daha geri planda kalir gibi geliyor. Ve hucumda gecen seneden fakli olarak Guduric-Kalinic-Datome yi daha potaya yakin Melli yi daha disarida izleyebiliriz...

4-5 numarada da sirti donuk oyunda gecen seneye gore seviyemiz dusecek, ama 4-5 numarada ozellikle dis atis anlaminda guclendik.

Dis alanda ise Sinan+Guduric=Bogi yanlis denklem... Ama Kalinic, Datome, Sloukas ve Sinan in gecen seneki Fenerin 1 ve 3 numaralardaki performanslarini daha yukari cekmeleri ile kapatabilecegimize inaniyorum. Sinan zaten Berk yerine gelerek direk 1 den alinacak performansi arttirdi bence... Ama Kalinic in ozellikle gecen senenin sonundaki seviyesinden baslayip ustune koymasi ve Datome nin iki sene onceki haline donmesi lazim ... Iste o zaman teknik olarak Bogdan in eksigi dolabilir.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
« Yanıtla #2484 : 08 Ağustos 2017, 13:50:15 »
Cenk Abi'nin Wanamaker'ın son durumunu bende bilmiyorum açıklaması çok saçma olmuş. Abi sen takım menajerisin, sen bilmeyeceksen biz mi bileceğiz? Net bir şey konuşmak istemiyorsun eyvallah ama ben bilmiyorum deme. En azında çalışmalar sürüyor. NBA'den haber bekliyoruz de geç. Bence talihsiz bir açıklama yapmış, yakıştıramadım Cenk Abime :D

Çevrimdışı Noble

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2485 : 08 Ağustos 2017, 13:57:26 »
Cenk Abi'nin Wanamaker'ın son durumunu bende bilmiyorum açıklaması çok saçma olmuş. Abi sen takım menajerisin, sen bilmeyeceksen biz mi bileceğiz? Net bir şey konuşmak istemiyorsun eyvallah ama ben bilmiyorum deme. En azında çalışmalar sürüyor. NBA'den haber bekliyoruz de geç. Bence talihsiz bir açıklama yapmış, yakıştıramadım Cenk Abime :D

Bence Wanamaker dışında alternatifler ile de görüşüldü ve Wanamaker bir iki gün içinde kararını açıklamazsa alternatifi alınacak.

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
« Yanıtla #2486 : 08 Ağustos 2017, 14:10:16 »
Bence Wanamaker dışında alternatifler ile de görüşüldü ve Wanamaker bir iki gün içinde kararını açıklamazsa alternatifi alınacak.

Açıkçası bende Wana dışında bir sürpriz oyuncu gelebilir diye düşünüyorum. Wanamaker'ın bu kadar gevşek davranması bence şubede de hoş karşılanmamış olabilir. Takım bu ayın sonunda toplanacağı için transferde daha zaman var. Belki bunu göz önüne alarak tolerans gösteriyor da olabiliriz. Ama çıkan haberler (çocuklarını ABD'de okula yazdırması vs.) Wana'nın ABD'de kalacağını gösteriyor. O nedenle sürpriz bir isim olma ihtimali üzerinde durabiliriz sanki.

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
« Yanıtla #2487 : 08 Ağustos 2017, 15:05:35 »

Savunma tamam beş kişiyle oluyor da herkes Ekpe oyunda olmadığı sürece nasıl paramparça olduğumuzu biliyor özellikle ikili oyunlarda. Real ve Gs mahvetmişti bizi

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #2488 : 08 Ağustos 2017, 16:00:36 »
bence seneye zor anlarda bogdan nerede diyecegiz...ama udoh nerede kelimesini cok kullanacagımızı sanmıyorum...
ben savunma ısının takımisi oldugunu dusunuyorum...udoh takımı savunmada rahatlatıyordu ama sonucta 5 kisi savunma yapıyorduk degiserek savunma yaptıgımız icin...
3 asagı 5 yukarı yeri dolar melli ve thompson kazmalık yapmaz ise...

ama hucum baska...zor anlarda eli yakan topu eline almak baska...

Yalnız, hücumda sıkışmak, tıkanmak diye birşey varda savunmada tıkanmak diye bir şey yok. Bogdan, o sıkışık anlarda çözüm üretirken, Udoh hiç olmadık anda, hiç umulmayanı yaparak takımı maçta tutuyordu, momentumun elimize geçmesini sağlıyordu, yada rakibe geçmesini önlüyordu. Aklıma ilk gelen, BJK maçlarından birinde, gene işler aleyhimize gitmeye başlamışken Clark a yaptığı (yoksa Weems miydi ?) bir blok vardı mesela. Yada F4 finalinde Papanikolau ve Sloukas a yaptığı bloklar. O pozisyonlarda sayı yesek kimse birşey demezdi ama blokla sayıyı önleyince oyuna hücumda son saniyede atılan 3 lük den daha fazla katkısı oluyor.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #2489 : 08 Ağustos 2017, 17:11:32 »
Yalnız, hücumda sıkışmak, tıkanmak diye birşey varda savunmada tıkanmak diye bir şey yok. Bogdan, o sıkışık anlarda çözüm üretirken, Udoh hiç olmadık anda, hiç umulmayanı yaparak takımı maçta tutuyordu, momentumun elimize geçmesini sağlıyordu, yada rakibe geçmesini önlüyordu. Aklıma ilk gelen, BJK maçlarından birinde, gene işler aleyhimize gitmeye başlamışken Clark a yaptığı (yoksa Weems miydi ?) bir blok vardı mesela. Yada F4 finalinde Papanikolau ve Sloukas a yaptığı bloklar. O pozisyonlarda sayı yesek kimse birşey demezdi ama blokla sayıyı önleyince oyuna hücumda son saniyede atılan 3 lük den daha fazla katkısı oluyor.

ayhan hocam bir baslamasini bekleyelim liglerin. Tabiki caydiriciligini ozleyecegiz ama Vesely Melly ve Thompson in ne verecegini daha bilmiyoruz. Umarim o bloklari Vesely, Melli ve Thompson paylasir.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....