Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 300693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #2520 : 09 Ağustos 2017, 13:27:59 »
Koç geniş rotasyonu istediği için Wanna'yı istiyor. Eldeki imkanlar çerçevesinde rotasyonu kullanıyor. Geçen sene öyleydi, bu sene böyle. 75 maç oynanan bir senede koçun Wanna'yı istemesi kadar doğal bişiy yok.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2521 : 09 Ağustos 2017, 13:32:14 »
Bradley kardeşimiz kontrat kapacagina keşke Antic,Sloukas kardeşlerimiz kapsaydi.
Nunnaly MVP geldi , canla başla oynuyor.Elinden geleni yapıyor.Ustelik de ucuz bir rakama yapıyor.Diger iki kardeşimiz ise çok ciddi rakamlara çok kısıtlı katkı veriyor.

Gonlumuzden geçeni soyluyorsak ben de Wana ile cikissiz 3 yıl imzalayıp bu iki kardeşimizi uğurlamak isterdim.
Vesely,Datome,Antic en çok parayı alanlar Nunnaly aldığı paraya göre verdiği katkı bence gayet iyidir.

Bu arada Vesely de helal olsun.Adammis.O kadar isteyeni varken gitmedi.İnsallah bu senede ucacagiz.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2522 : 09 Ağustos 2017, 14:45:10 »
Geniş rotasyon sevmeyen katkı veren kaliteli adamlarla oynar.Wanamaker en iyi ikinci beşe seçilmiş takım liderliği yapabilecek kalitede bir oyuncu.Nunnaly var rotasyon doldu diyip Wanaamakeri istememek cidden değişik bir düşünce yapısı.
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2017, 14:47:19 Gönderen: Cemalex »

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2523 : 09 Ağustos 2017, 15:11:34 »
Dolayısıyla Bradley kardeşimizin NBA'den kontrat kapacağına can-ı gönülden inanıyorum.

Katılıyorum. Ne dilendi çocuk versinler bir minimum kontrat artık, yol+yemek+sigorta oynar kalender bir çocuk fazlasında gözü yok...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2524 : 09 Ağustos 2017, 15:44:06 »
)))

Yalnız bu defa oyuncunun yakasına yapışan NBA değil. NBA'in yakasına yapışan Wanamaker... "Başkasına varmam, sana varacak, sana vereceğim" diye diretiyor NBA'in kapısında. :D

Bu arada, önceki sayfalarda bir soru sormuştum ama sanırım mesaj kalabalığında gözünden kaçtı. :)
abi bana mı çok ama çok özür dilerim :(
neydi soru

abi WAnamaker'A bela okumayalım yarın bir ün gelir oyuncumuz olur o yüzden kolay olan Nba'e küfür etmek :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2525 : 09 Ağustos 2017, 15:45:23 »
neyse ki Zeljko sizin gibi düşünmüyor :)

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2526 : 09 Ağustos 2017, 16:02:04 »
Katılıyorum. Ne dilendi çocuk versinler bir minimum kontrat artık, yol+yemek+sigorta oynar kalender bir çocuk fazlasında gözü yok...
Öte yandan empati yapıp hedefin+ailen için son ana dek nba yapmayı düşünebilirdin...
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2017, 16:02:25 Gönderen: Penny Taylor »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2527 : 09 Ağustos 2017, 16:28:49 »
neyse ki Zeljko sizin gibi düşünmüyor :)

Zeljko gibi düşünmeyenlerin de zaten kuyruk dik, gurur yapıyorlar :)
Wannamaker denen adam geçen seneki formla avrupada her takımda rahatlıkla oynar.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2528 : 09 Ağustos 2017, 16:30:25 »
Zeljko gibi düşünmeyenlerin de zaten kuyruk dik, gurur yapıyorlar :)
Wannamaker denen adam geçen seneki formla avrupada her takımda rahatlıkla oynar.
ya abi 5 sene öncesi olsa eyvallah
benim de çok yanıp bitip bayıldığım bir adam değil ama mevcut euroleague şartlarında beğenmemek biraz şımarıklık

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #2529 : 09 Ağustos 2017, 18:00:47 »
• PG • Dixon/Kostas/Güler
• SG • Guduric/Mahmut/Nunnally
• SF • Kalinic/Gigi/Arna
• PF • Melli/Hersek/Pero
• C • Vesely/El Dwairi/Thompson

Zaten elinde 11 tane direk katkı alabileceğin oyuncu var. Wanamaker'ı istemek zorunda mıyım?

Ha, beğenmek falan ayrı konular. Wanamaker'a biraz kıl kaptım geçen seneki maçtan. Öteki türlü De Colo'dan daha çok beğenirim gerekirse. Ayrıca beğenmeyebilirim de. Cem Ağrak dedi diye şımarık olacak halim yok. Artı olarak geçen sene tarihin en dominant şampiyonluklarından birisini kazanmış takımın taraftarıyım, koçum Obradovic. İstersem şımarıklık da yaparım, kime ne?..
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2530 : 09 Ağustos 2017, 18:36:00 »
Benim gönlümde yatan Guduric'i almayıp, Antic'i tutmayıp(Antic'in 2+1'i, EL kazandığımız için otomatikman uzadıysa yapacak birşey yok illa ki kalacak tabi), Wana'yı alıp 8 yabancı, 6 yerli ile sezona başlamaktı.Sezon içersinde duruma göre 9. yabancıyı alabilirdik.Şu durumda ise Wana ile birlikte 10 yabancı olacak, Antic ve Nunnally(Guduric)'ye lig lisansı çıkmayacak.Bu kadar geniş rotasyonda zaten EL'de de tatmin edici süreleri alamayacaklar.

dixon-kostas
wana-sinan-melih
datome-nunally
melli-kalinic
vesely-thomas-ahmet

10 yabancı durumunda Melih ve Ahmet gibi 2 değerli oyuncumuz EL'de 12'ye giremeyecek.

Çevrimdışı mrsic12

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2531 : 09 Ağustos 2017, 19:19:36 »
• SF • Kalinic/Gigi/Arna
• PF • Melli/Hersek/Pero

Zaten elinde 11 tane direk katkı alabileceğin oyuncu var. Wanamaker'ı istemek zorunda mıyım?

Ha, beğenmek falan ayrı konular. Wanamaker'a biraz kıl kaptım geçen seneki maçtan. Öteki türlü De Colo'dan daha çok beğenirim gerekirse. Ayrıca beğenmeyebilirim de. Cem Ağrak dedi diye şımarık olacak halim yok. Artı olarak geçen sene tarihin en dominant şampiyonluklarından birisini kazanmış takımın taraftarıyım, koçum Obradovic. İstersem şımarıklık da yaparım, kime ne?..
Wanamaker eldeki tüm kısalardan daha iyi ve daha fazla katkı sağlayabilecek bir oyuncu ama.
Şahsi fikrim +Wanamaker ile geçen yıldan daha iyi bir kadro kurulmuş olacak, -Wanamaker ile yarım tık da olsa altında olacak.
Geçen sene ki en önemli problemimiz rotasyondu, önemli birkaç oyuncuyu asla dinlendiremiyorduk, bu yıl bu problem aşılmış gözüküyor fakat;
Topa ve takıma yön verecek oyuncularımız Sloukas ve Sinan(ki bu konuda Sloukasdan daha çok şey bekliyorum kendisinden) şampiyonluğa oynayan bir takım için bir tık altta kalıyorlar gibi.
Ancak bu rolü as bir oyuncunun yanında yük hafifletici olarak yapabilirler şampiyonluğa oynayan bir takımda bence.
Wanamaker ise şayet gelirse sezonun en iyi 5 ine seçileceğini ve mvp adayları arasında ismi geçeceğini düşünüyorum

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2532 : 09 Ağustos 2017, 19:52:39 »
abi bana mı çok ama çok özür dilerim :(
neydi soru

Mevzu altta kardeşim. Bizim oyuncuların söz konusu ettiğin rakamları... :)

Yunanistan'da oyunculara ellerine geçecek net rakamlar teklif edilir.
vergi kısmı takımlar ile hükümet arasında bir mevzu.
misal spa diyelim 1.5 alıyor. bu onun vergi diliminden kesilmiş hali , geri kalan kısmı dediğim gibi kulüplerin üzerine bir yük

Panatiakos ile olympaikos arasında bu vergi mevzusu yüzünden büyük bir kavga varmış zaten . birbirlerini vergi kaçırmak ile suçluyorlarmış .

1 milyon euro net teklif edildi diyelim Kostas'a .. bu oyuncunun Olypiakos'a toplam maliyeti 2.2 milyon euro civarı

Ekpe Fenerbahçe'ye gelirken 900 bin usd yıllık anlaşarak gelmişti. sonra iyi sezon geçirince 2 senelik kontrat imzaladık. senelik 3 milyon usd. ama 15 temmuz'a kadar nba teklifi gelirse çıkış maddesi koyulmuştu.

gelelim Kaliniç'e 2 sene önce 1 milyon euro buyout vermiştik ama maaşı 500 / 600/700 şeklindeydi. 2 sene sonrasında muazzam işler yapınca aldığı para çok düşük kaldı ve onu da 1 civarına çektik..

Peki, bizim oyunculara dair verdiğin rakamlar oyuncuların eline geçen net rakam mı, yoksa vergiler dahil toplam maliyeti mi, kardeşim?
Mesela Udoh'un kalsaydı, senelik 3 milyon doları, eline geçecek olan mıydı? Yani bizim rakamlar da Yunanistan gibi, oyuncunun eline net geçenler mi?

Çevrimdışı Penny Taylor

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2533 : 10 Ağustos 2017, 00:08:02 »
• SF • Kalinic/Gigi/Arna
• PF • Melli/Hersek/Pero

Evet malesef zorundasın. Bu takımın hücumda sorumluluk alacak birisine ihtiyacı var. Geçen sene bunu Bogdan yapıyordu hatta bütün büyük maçlarda her top nerdeyse onun üzerine değiyordu. Şimdi sen Euroleague şampiyonusun, her ne kadar Guduric yüksek potansiyelli de olsa oraya ona güvenip transfer yapmamazlık yapamazsın. Bundan 3-4 sene önce yeni yeni hedefler koyuyordun, o zaman potansiyelli adamı alıp geliştirmek senin bir vizyonun olabilirdi. Hedeflerin ne  kadar yüksekse genç oyuncuya tahammül etmek o kadar zordur. Bu hem kendin açından hem oyuncu açısından. Oyuncuya bu baskıyı yapmamak lazım

11 direkt adam diyorsun ya
Guduric Melli ve Sinanı çıkar o oyuncular Bogdan sakat olduğu dönemde oyunu yönlendirmekte çok ciddi sıkıntılar çekti. Guduric hazır bir adam değil.
Senelerdir Gsdan diğer branşlarda hep oyuncu aldığımızı gördüm ve hiçbiri de gsdaki verimini vermedi. Sinan her ne kadar son iki senedir Gsda çok iyi işler yapsa da ondan önceki kariyeri vasat, milli takımda da geçen sene vasattı. Gsdaki o performansını bizde yansıtabilir mi görecez.

Yani kısaca Sinan + Guduric çok potansiyelli olabilirler, uzun vadede wannamakerdan da başarılı olabilirler ama kısa vadede Wanamakerın sana neler verip veremeyeceği çok net belli. Wana olmuş bir oyuncu. İnşallah gelir

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2534 : 10 Ağustos 2017, 00:20:14 »
Hakan abi bildiğim bizim rakamlar da net