Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 284468 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 1907HARBY

• Üye
  • Yer: ISTANBUL
    • 1907HARBY
Ynt: Fenerbahçe 83-90 Olympiacos - Eurolegue 7.Maç
« Yanıtla #480 : 16 Kasım 2017, 11:36:07 »
Sloukas ve Thompson ile final foura bile kalınamayacağını düşünüyorum...Diğer oyuncuların katkısı ne derece yüksek olursa o derece final four şansımız yükselir diye düşünüyorum...

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #481 : 16 Kasım 2017, 12:22:37 »
Sloukas'a eleştiriler çok ama 4. periyotta üç tane inanılmaz asist pası verdi..ikisinde Melli ile Datome bomboş üçlükleri kaçırdı, birinde Vesely smacı... ayrıca dün hücumlarımız da çok hareketsizdi..Bilmiyorum neden ama dün takımın enerjisi yoktu sanki..tribünden de itekleme gelmeyince ki ona rağmen son 3 dakikada maçı çevirdik yine...
Ayrıca hiç hoşlanmadığım bir konu da, top kayıplarından sonra Datome dışında kimsenin geri koşmaması...Sanki akılları CSKA maçındaydı

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #482 : 16 Kasım 2017, 12:23:43 »
Yenilmek zoruma gitmiyor, olsun çok önemli değil diyorum da, evde yenilmek biraz koydu. Ona rağmen yine de 4. çeyreğin sonlarını zıplayarak izledim. Açıkçası ben de Sinan niye oynamadı diye soruyorum. Tamam Sloukas'ın yerini dolduramaz ama Sloukas'ın bu kadar kötü oynadığı, Bobby'nin olmadığı zamanda biraz zaman alabilirdi sanki, Obradoviç ne düşünüyor acaba?

Roberts tek oyun kurucu iken baskı yapmak için bile alınabilirdi...Hoca da dün biraz saldı ipleri sanki..Hele Printezis'i kısayla başbaşa bırakmak gibi

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #483 : 16 Kasım 2017, 12:33:55 »
Sinirimiz ve üzüntümüz geçtiyse biraz daha sakin bakalım şu maça.

Öncelikle anlayalım ki biz, bize benzeyen bir takıma yenildik. Bu yüzden maç öncesi dedik ki ''bu adamlarla sete set hücuma kalmayıp hızlı hücumlarla oynamamız ve savunmalarını gafil avlamamız gerekli'' diye. Oly ile sete set kalırsak başına bela alıyorsun işte, çok net bu. Tıpkı bizimle sete set kalan takımların başlarının ağrıması gibi.

Sloukas da bunu biliyor. Çoğu zaman hızlı oynamaya çalışıp turnikeleri zorlama ve faul alıp çizgiye gitme çabası vardı onda. Biz topu paylaşan, 24 saniyeyi kullanan ve asist üzerinden oynayan bir takım olduğumuz için hücum karakterimizin mecburen dışına çıktık ama gerek Sloukas'ın kötü gününde olması, gerek bazı hücumlarda hakemlerin faulleri çalmaması ve en kötüsü de hakemlere faul çaldıracak bir seyirci profilimimizin de olmaması sonucu Oly'yi iştahlandırdık ve kaybettik.

İlk yarı biterken de suni bir fark yakaladık. Son saniyelerde imdadımıza yetişen top kayıpları ya da fauller geldi Oly'den. Bu suni fark üzerine 47-34'lük bir skor yakalamıştık ki sanki maçı kolayca tamamlayacağız tarzında bir algı oluştu salonda. Oly gibi bir takım şayet günündeyse asla pes etmiyor, inat ediyor. Skorun 58-67'ye gelmesi o süreçte gereken savunmayı yapmamamız, Oly'nin sertliği inatla arttırması, hakemlerin gevşekliği ve en önemlisi de seyircinin takımı kendine getirecek bir profile sahip olmamasıdır.

Bu noktada elle tutulur tek özelliğimiz 6.39 kala aldığımız mola sonrası koyduğumuz karakter. Yaptığımız savunma ve Wana ile Nunnaly'nin peş peşe gelen 3'lükleri bile seyirciyi azdırmadı.

Uzatmada geçen sezonki seyirci olsa maçı aldırırdı, çok net ama ne seyirci kıpırdadı ne de doğru riskleri alarak savunma yaptık.

Arkadaş, adamlar doğru hücum ediyor. Printezis'e bir top iniyorsa o adamı bire birde Avrupada tutacak adam yok. %95 bu adam aldığı topu bitiriyor, bilinen bir şey bu. Nasıl olur da yardım gelmez, nasıl olur da Printezis bire bir bırakılıp risk alınır. Burada dış oyuncular riske edilip kısa oyuncumuz Printezis'in savunmasına yardıma gitmeliydi ama yapmadık inatla. 6 sayıyı böyle yedik uzatmada. Maçı kaybedeceğimiz o kadar belli oldu ki o anlarda.

Coach formsuzdu, heyecansızdı, Sloukas kötüydü vs ama mağlubiyet seyirciye yazar.

Seyircimiz şımardı lafına katılmıyorum. Geçen sene maça gelenlerin yerini kombineli seyirciler almış besbelli. Geçen seneki seyirci maçı tv'den takip ediyor. Ne yazık ki kombineli seyirciler bizim bu seneki en büyük rakibimiz.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #484 : 16 Kasım 2017, 13:08:02 »
bu arada bu takım daha geçen hafta Bamberg'i gömdü parkeye hem de deplasmanda...bana göre fark 13 olunca hepsi maçı kazandık havasına girdi, ne yalan söyleyeyim ben de Olympiakos'u bayılttık diye düşündüm..Ama spor bu...ibre bir anda tersine dönüyor..
Ayrıca dünden beri içim sıkıldı bu takım kaybedince koyuyor insana..Hani futbolda 5 yesek bana ne oynasın reziller diyecem de basketbolda durum farklı.

Dün için herkes içini döktü; çözümler üretti kendince..Thompson, Sloukas, Melih vs vs..
Ama hepsi bir yana biz hala Bogdanovic'i arıyoruz..Dün kısalar kızıyoruz ama adamlar bütün pas kanallarını kapattılar. onları topla oynamaya mecbur bıraktılar..Papanikolau yardım savunmasının kitabını yazdı..zaten uzatmada önce Datome'ye giden topu çaldı sonra da blokladı...
Oysa Bogdan varken, guardlar dursa bile onun bire birleri ile oyunu çözüyorduk..Nunnally maalesef topla sıfır..Wanamaker de Boby'nin yerini dolduruyor şu ara..Ha o dönünce muhtemel silahlarımız artacak belki rakiplere karşı çözümlerimiz de artacak...Ama dün potaya gidip, penetre pas yapar diye Guduric'i bile bekledim ama yapmadı hoca...vardır bir bildiği...
dediğim gibi spor bu yenilmek de var ama bu takım kaybedince koyuyor işte...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #485 : 16 Kasım 2017, 13:14:52 »
Hoca da maç sonu benim dediğime değinmiş. Kaybediş şeklimiz diger maclarla aynı demiş. Aynen oyle. Kafa kafaya giden hiçbir maci alamıyoruz. Top kayıpları ve tercih hataları bu tarz maclarda on plana çıkıyor. Sazı eline alacak bir isim de yok. Saz herkesin elinde dolanıp duruyor. Maç kafa kafaya gidiyorsa soğukkanlı kalamıyoruz yada fazla soğukkanlı kalıyoruz. Dünkü macin uzatmasındaki koyvermislik gibi.
Dengeyi kurmamız lazım. Burda da is oyun kuruculara düşüyor çunku bir bogdan yok artık.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #486 : 16 Kasım 2017, 13:18:30 »
Bu seneki seyirci geçen yılki ile aynı mıdır ya da değişmiş midir bilemiyorum ama görünen o ki gelen kitle euroleague şampiyonu olmayı kolay bir şey sanıyor. Olympiakos da niye sürekli final fourlarda dün akşam bir kez daha gösterdi ve geçen yıl bu takımı yenerek şampiyon olduğumuzu göz önünde bulundurursak yapılan işin büyüklüğü daha net anlaşılabilir. Geride kalan haftaya bakıldığında zalgris ve milano deplasmanda malaga ve valencia yı yendi, Bamberg 14-40 dan geri gelerek Barcelona yı yendi, Efes deplasmanda Maccabi yi dağıttı, Baskonia Real Madrid e nefes bile aldırmadı. Hülasa yol uzun ve acı ile ıstırap dolu. Bu bağlamda bir şımarıklığın söz konusu olduğunu dile getirdim.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #487 : 16 Kasım 2017, 14:41:30 »
15 aralık dedim ama uçmuşum biraz..Çene önümüzdeki hafta 5'e 5'lere başlıyormuş

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #488 : 16 Kasım 2017, 15:04:18 »
Bu mağlubiyet Obradovic'indir. Kimse kendisini kandırmasın. Belki de oyuncuların burnunun sürtülmesini istedi, sebebini bilmiyorum, ama kazanmaya çok istekli olsaydı, muhakkak Sloukas konusunda ısrarcı davranmazdı. Onun hatalarının onda birini yerli oyuncular yapsa, bir dayak yemedikleri kalıyor.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #489 : 16 Kasım 2017, 15:07:46 »
Bir de gudurici daha cok 2 numara da yaratici olarak oynatiyor koc ama daha o işi yapmasina çok yol var. Bence datomenin yedegi olsa daha faydali olabilir şut konusunda daha basarili guduric şu an icin
İlerleyen zamanlarda melli uzerinden daha cok oyun oynacaktir büyük ihtimal dün ilk yari baya iyi oynadi ama ikinci yari hic denemedik bile bibe
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2017, 15:11:00 Gönderen: ata771 »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #490 : 16 Kasım 2017, 15:11:17 »
Uzatma bölümünde -ve hatta son periyotta- takımın en sıcak elini kullanmaktan kaçmak da, çok ilginçti.

Tamam, Sloukas'ın sadece düne özel değil, bütün maçlarda bir Nunnaly takıntısı var. Ucunda ölüm olsa topu ona atmıyor ama uzatma bölümünde bütün takım unutuverdi.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #491 : 16 Kasım 2017, 15:47:47 »
Uzatma bölümünde -ve hatta son periyotta- takımın en sıcak elini kullanmaktan kaçmak da, çok ilginçti.

Tamam, Sloukas'ın sadece düne özel değil, bütün maçlarda bir Nunnaly takıntısı var. Ucunda ölüm olsa topu ona atmıyor ama uzatma bölümünde bütün takım unutuverdi.

Sloukas topu kimseye vermedi abi. İlk yarıda skoru sırtlayanlardan Wana bile top kullanma şansı yakalayamadı doğru düzgün.

Bundan sonraki maçlarda özel olarak takip ederiz forumca, Sloukas pazar günü Eskişehir deplasmanında bakalım Nunnaly'ye asist yapacak mı.

Böyle bir duruma Obra izin vermez ki abi.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
« Yanıtla #492 : 16 Kasım 2017, 15:55:19 »
Geçen yıl da böyle başlamıştık sezona.İçerde Unics Kazan mağlubiyeti olmuştu.Aynı sohbetler ve  seyirci ile ilgili aynı söylemler kullanılmıştı.Nasıl oyuncular havaya yavaş yavaş giriyorsa seyirci de ilerleyen  haftalarda daha farklı olacaktır.Forum sahipleri geçen yıl bu zamanlardaki mesajları paylaşsalar keşke...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #493 : 16 Kasım 2017, 16:37:19 »
Biraz pembe gözlük takalım, bir de şu açıdan bakalım!

Oly, elinde avucunda ne varsa demeyelim ama bir çok sihrini gösterdi bu maçta. Bir çok şeyini gördük. Geri düştüğünde, reaksiyon için nelere başvuracak, öndeyken nasıl oynayacak. Baskı altında topu nasıl çıkarıyor, bire birde kimin eline bakıyor. Kararı kim veriyor, Spanoulis olmadan nasıl oynuyorlar v.b.

Biz hala kapalı kutuyuz! Şapkadan henüz tavşanlar çıkmadı :)
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #494 : 16 Kasım 2017, 19:41:08 »
ya geçen cuma günü Bamberg'e karşı da aynı takım vardı. bu kadar negatif olmayın..her takımın kötü bir anı vardır, ona yakalandık. toparlarız daha yolun başı bu...