Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 287972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hmetin

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Doğuş 79-74 Baskonia / Euroleague 16. Maç
« Yanıtla #1365 : 06 Ocak 2018, 16:58:41 »
Vesely dinlenir yarın da haftaiçi oynar mı soru işareti?

Vesely birsey olursa batarız.Oynamasın Valencia macında Ahmeti,Melliyi kullanalım.

Çevrimdışı cembut

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1366 : 06 Ocak 2018, 18:17:35 »
Sinan hata yapabilir cunku EL de su ana kadar yokmus gibi davranıldı koc tarafından

Sinan ligde cok kolay maçlarda süre alıp hatalar yapıyordu hatta milli takımla cok kötü bir turnuva geçirmişti.. Oynatılmaması normaldi simdi form tutarsa süresi artar zaten diye düşünüyorum..

Çevrimdışı serbian

• Üye
  • #10 İbrahim Kutluay
« Yanıtla #1367 : 06 Ocak 2018, 18:18:24 »
53 50 den sonra neden teknik faul verdi hakem triosu anlamadım...
O pozisyonda basket olduktan sonra Vesely topa kafayla vurdu diye teknik çaldı.
Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz!

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #1368 : 06 Ocak 2018, 18:24:29 »
Sloukasa karşı hiçbir art niyetim yok benim. Sadece iyi oynadığı maç en son ne zamandı unuttum. Mesela Sinan denmiş, Thompson denmiş, guduriç denmiş. Dünkü maçta bu adamların iyi yaptığı birkaç şeyden bahsedebiliriz sanırım ya da wanamaker için. Sloukas hiçbirşey üretemiyor. Ayrıca Fenerbahçeli bir oyuncuya neden art niyetimiz olsun ki? Keşke harika oynasa hepsi, keşke bizi mutsuz edecek tek birşey bile olmasa. Neyse yine takım olarak stresli günler geçiriyoruz, umarım sonu şampiyonluklarla biter
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1369 : 06 Ocak 2018, 19:57:11 »
Sloukasa karşı hiçbir art niyetim yok benim. Sadece iyi oynadığı maç en son ne zamandı unuttum. Mesela Sinan denmiş, Thompson denmiş, guduriç denmiş. Dünkü maçta bu adamların iyi yaptığı birkaç şeyden bahsedebiliriz sanırım ya da wanamaker için. Sloukas hiçbirşey üretemiyor. Ayrıca Fenerbahçeli bir oyuncuya neden art niyetimiz olsun ki? Keşke harika oynasa hepsi, keşke bizi mutsuz edecek tek birşey bile olmasa. Neyse yine takım olarak stresli günler geçiriyoruz, umarım sonu şampiyonluklarla biter

İsmi geçen oyuncuların kötü oynadığını iddia etmedim. Özellikle dünkü maçın kazanılmasında önemli katkıları olan oyuncuların hatalarından örnek vermeye çalıştım. Sloukas'ın yaptıklarının daha çok göze battığını düşünüyorum. En kötü halinde dahi Wanamaker ya da Dixon'ın fazla yıpranmaması için rotasyonda rol oyuncusu olarak yer alması gereken bir isim. Dün akşam özelinde basket ile sonuçlandırılamayan net 6-7 asisti var. Bunlar basket ile sonuçlansaydı 10-11 kadar asisti olacaktı ki üreticilik bağlamında ciddi bir rakam olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #1370 : 06 Ocak 2018, 22:10:05 »
İsmi geçen oyuncuların kötü oynadığını iddia etmedim. Özellikle dünkü maçın kazanılmasında önemli katkıları olan oyuncuların hatalarından örnek vermeye çalıştım. Sloukas'ın yaptıklarının daha çok göze battığını düşünüyorum. En kötü halinde dahi Wanamaker ya da Dixon'ın fazla yıpranmaması için rotasyonda rol oyuncusu olarak yer alması gereken bir isim. Dün akşam özelinde basket ile sonuçlandırılamayan net 6-7 asisti var. Bunlar basket ile sonuçlansaydı 10-11 kadar asisti olacaktı ki üreticilik bağlamında ciddi bir rakam olduğunu düşünüyorum.

Bir oyuncunun yaptığı asist sayısı da ne kadar ürettiğini gösteren tek kriter mı ondan emin değilim.

Baktığınız zaman huertelde Euroleague tarihinin en fazla asist yapan oyuncularından biri..

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1371 : 07 Ocak 2018, 08:58:10 »
Sloukasa karşı hiçbir art niyetim yok benim. Sadece iyi oynadığı maç en son ne zamandı unuttum...

Sloukas'ın Milano, Bamberg, CSKA, Baskonia ve Barcelona deplasmanlarında iyi oynadığını düşünüyorum.

Milano maçı  17 sayı 9 asist 2 top kaybı, Bamberg maçı 11 sayı 7 asist 1 top kaybı, CSKA maçı 10 sayı 9 asist 2 top kaybı, Baskonia maçı 14 sayı 6 asist, Barcelona maçı 17 sayı 5 asist 2 top kaybı.

İşaret etmek istediğim nokta Sloukas'ın iyi ya da kötü performanslarının takımdan bağımsız olmadığı. Örnek vermek gerekirse Sloukas'ın CSKA maçında yaptığı asistlerin son Baskonia maçında olduğu gibi basketle neticelendirilmemesi durumunda Sloukas'ın verimsiz olduğunu mu iddia edecektik? Ya da bu soruyu Vesely üzerinden sorayım; geçen hafta yaptığı saçma sapan anlamsız sportmenlikdışı faul ile kaybedilen Real Madrid maçına veya kaybedilen CSKA finalindeki performansına (uzatmaya giden maçtta 10'da 1 faul atışı sokabildi) bakılarak Vesely'nin bu takımda yeri yok diyebilir miyiz? Fakat şu söylenebilir- ki bunu söyleyebilecek tek adamın Obradovic olduğunu düşünüyorum - sezon sonunda biz daha farklı özellikleri olan bir oyun kurucu ile devam etmek istiyoruz, yaptıkların için teşekkürler güle güle. Fakat sezon ortasında maç esnasında adamın yaptığı her hataya aşırı tepki vermek suretiyle özelde Sloukas'a genelde ise  Fenerbahçe'ye bir katkı verileceğini düşünmüyorum. Baskonia maçı dışındaki bütün euroleague maçlarını salonda izledim ve salonun genelinde Sloukas'ın yaptığı hataların diğer oyunculara oranla daha çok göze battığını gözlemledim. Sizin şahsınızda olmayabilir ama genel bağlamda ne yazık ki böyle bir olgu var.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1372 : 07 Ocak 2018, 09:11:31 »
Bir oyuncunun yaptığı asist sayısı da ne kadar ürettiğini gösteren tek kriter mı ondan emin değilim.

Baktığınız zaman huertelde Euroleague tarihinin en fazla asist yapan oyuncularından biri..

Benim Sloukas'tan beklentim sayı, asist ve savunma katkısı. Ribaund ve blok katkısı beklemiyorum. Shved ya da ne bileyim McCollum gibi oyun kurucuların yaptığı  türden bir sayı katkısında bulunması ise Obradovic takımlarının kimyasına uymayan bir şey. He Sloukas mükemmel bir oyun kurucu mu? Bence de değil. Ama takım kimyasını tamamlayan iyi bir rol oyuncusu. Papaloukas-Spanoulis-Teodosiç oyun kurucu üçlüsüne sahip Olympiakos'un bırakın final four'a kalmayı Yunan ligini dahi kazanamadığına şahit olduk. Muhteşem oyun kurucularla başarı geleceğinin de garantisi yok. Herkes Solomon der durur, onun oynadığı dönemki euroleague başarı durumu ortada. Veya Abdoul Rauflu kadro, euroleaguede nereye kadar gelebildi?

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #1373 : 07 Ocak 2018, 11:40:28 »
Ben zaten sloukası bütün kötü şeylerin tek sorumlusu ilan etmiyorum, veya ümidimizi keselim gitsin de demiyorum. Sadece çok kötü bir dönem geçirdiği kanaatindeyim ve göreceli olarak süresinin azalması gerekiyor diye düşünüyorum. Baskonia maçında Sinan’dan aldık bence o katkıyı. Ayrıca Vesely dahil herkes kötü oynar kabul ama onun 10 da 1 serbest atış atmasıyla sloukasın tercih hatalarının karşılaştırılmasının doğru bir değerlendirme olmayacağını düşünüyorum. Asla gitsin lanet olsun falan demiyorum, Fenerbahçe’mizin bir oyuncusu ve kendisini çok sever ve desteklerim, tek derdim beklentilerimin çok gerisinde performans veriyor olması
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1374 : 07 Ocak 2018, 13:06:56 »
Ben zaten sloukası bütün kötü şeylerin tek sorumlusu ilan etmiyorum, veya ümidimizi keselim gitsin de demiyorum. Sadece çok kötü bir dönem geçirdiği kanaatindeyim ve göreceli olarak süresinin azalması gerekiyor diye düşünüyorum. Baskonia maçında Sinan’dan aldık bence o katkıyı. Ayrıca Vesely dahil herkes kötü oynar kabul ama onun 10 da 1 serbest atış atmasıyla sloukasın tercih hatalarının karşılaştırılmasının doğru bir değerlendirme olmayacağını düşünüyorum. Asla gitsin lanet olsun falan demiyorum, Fenerbahçe’mizin bir oyuncusu ve kendisini çok sever ve desteklerim, tek derdim beklentilerimin çok gerisinde performans veriyor olması

Tespitlerim sizin şahsınızda değil, euroleague maçlarında salonda yaptığım gözlemleri dile getirdim. Her maç ya da dönem içerisinde birilerinden katkı alacağız, birileri çok kötü oynayacak. Nisan ve Mayıs aylarında hataları asgari düzeye indirmek mesele. Bilmiyorum, geçmiş yıllarda bir yığın boynu bükük kadrolara maruz kalmamdan dolayı duygusal olarak bakıyor olabilirim. Geçen yıl şampiyonluğa ulaştıran kadro oyuncularına yapılan eleştiriler biraz fazla dokunuyor olabilir bana...

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #1375 : 08 Ocak 2018, 09:25:24 »
valencia macında..
valencia 'nın kadrosu bizden de dar ..onlarda da cok sakat var..

S.Van Rossom, S.Garcia
E.Green, R.Martinez
W.Thomas, A.Abalde,J.Puerto
A.Dooernekamp, D.Rudez
B.Dubljevic, T.Pleiss, T.Hlinason

Diot, Williams, Sastre, Vives sakat..emeterio gecen 2 hafta oynamadı..bize gleince oynar beyfendi..umarım oynamaz...
Hlinason, puerto, garcia genc oynamıyor..D.Rudez bile cok kısa sure alıyor...
yani emeterio yoksa 8 kisi oynayacaklar...ozellikle 1 ve 2 numarada sadece 3 kisiler...rossom, green ve martinez...

yani macta iyi bir ritm tutturursak isin basında bence vesely e ihtiyac bile olmadan macı alabiliriz...
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2018, 09:26:38 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #1376 : 08 Ocak 2018, 09:52:17 »
Takım kapasitesinin %60 ı ile oynarsa Thompson-Ahmet-Melli yeterli olur pota altında eğer kısalar da ribaound katkısı verirlerse.

Çevrimdışı İbrahim Awwad

• Üye
« Yanıtla #1377 : 08 Ocak 2018, 16:32:24 »
valencia macında..
valencia 'nın kadrosu bizden de dar ..onlarda da cok sakat var..

S.Van Rossom, S.Garcia
E.Green, R.Martinez
W.Thomas, A.Abalde,J.Puerto
A.Dooernekamp, D.Rudez
B.Dubljevic, T.Pleiss, T.Hlinason

Diot, Williams, Sastre, Vives sakat..emeterio gecen 2 hafta oynamadı..bize gleince oynar beyfendi..umarım oynamaz...
Hlinason, puerto, garcia genc oynamıyor..D.Rudez bile cok kısa sure alıyor...
yani emeterio yoksa 8 kisi oynayacaklar...ozellikle 1 ve 2 numarada sadece 3 kisiler...rossom, green ve martinez...

yani macta iyi bir ritm tutturursak isin basında bence vesely e ihtiyac bile olmadan macı alabiliriz...

San Emeterio kesin yok.

S.Van Rossom,
E.Green, R.Martinez
W.Thomas, A.Abalde,
A.Dooernekamp, 
B.Dubljevic, T.Pleiss,

8 kişilik rotasyonları var. Bizde ise:

Wanamaker, Sloukas, Dixon
Sinan, Melih
Datome, Guduric
Melli
Thompson, Ahmet

Pota altında onlar avantajlı, kısalarda ise bizim çok büyük üstünlüğümüz var. Green'i ilk maçtaki gibi kitlersek 60'larda rahat tutarız ve kazanırız. Ben yine Vesely yetişir diye umarak rahat rahat yeneriz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1378 : 08 Ocak 2018, 19:49:37 »
vesely olmazsa sanki pota altinda zorlaniriz .... ama gorelim bakalim
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
« Yanıtla #1379 : 09 Ocak 2018, 11:26:36 »
Vesely oynarsa (10-15 dk bile yeterli); nunnally nin yoklugu cok farkettirmez..

ben su rotasyonu yaparız diyorum daha cok..

Sloukas, Dixon, Sinan
Wanamaker, Melih
Guduric, (Datome)
Datome, Melli
Thompson, Ahmet , (Melli)

sloukas iyi mac cıkartır umarım...sinan yardım etmeye basladı, keza dixon sure alacaktır daha fazla artık...
bu durumda wanamaker'i bolca 2 numaraya kaydırabiliriz ve hatta green'in basına salarız savunmada...melih'in dıs sutuna 2-3 tane isabetine ihtiyac olacka bu mac nunnally olmayınca...
guduric daha cok sure alıp 3 numarada 4 numaraya doornekamp ustune datome yı salabiliriz...cunku dıs sut tehdidi var doornekamp'ın...3 numarada gudu uzun sureler alabilir...
melli'yi ve datome'yi 4 numarada kullanırız...
5 numarayı artık thompson ve ahmet oynayacaklar..ahmet sacmalamaz umarım bu mac..3-4 mactır kotu...vesely oynarsa ne ala...gerekirse melli 5 oynayacak arada..

guduric, datome ve melli macın kilit oyuncuları...baya sure alacaklar...biraz yuk binecek bence...melih ve dixon'ın dıs sutlarına ihtiyac var..sloukas'ın iyi gununde olması  onemli..thompson'ın sahada kalması cok onemli...wanamaker'in green savunması onemli...
esasında bu eksikler varken ne kadar iyi bir takım oldugumuzu, eksikleri nasıl kapatacagımızın testi...takım olarak iyi oynamak zorundayız...
oyuncu performanslarında cok aksama olmaması lazım nunnally ve eger vesely yoksa...alternatif az olunca telafisi de zor olur...

« Son Düzenleme: 09 Ocak 2018, 11:27:47 Gönderen: Vanguards of FB »