Ali Koç meselesi enteresan. İleride bir çok alanda örnek olarak anlatılabilecek bir başkanlık dönemine şahit oluyoruz.
3 Temmuz süreci (şike lekesi, Avrupa’dan men vb) + Aziz Yıldırım’ın cezaevi süreci ve ardından sağlıklı düşünme yetisini büyük oranda yitirmesi + rakiplerin şampiyonluklarda bizi yakalaması + diğer travmatik olaylar (Alex, Aykut Kocaman vb)
Bunlar Ali Koç’u kurtarıcı haline getirdi. Kurtarıcı sendromu her zaman insanların başına çorap örmüştür oysa…
Arkasına tencere bağlanarak gönderdiğimiz Aziz Yıldırım dönemine baktım. 20 yılda 17 TD getirmiş. Ali Koç’un 4. yılında getirdiği TD sayısı 9 oldu.
AY’nin ortalaması sene başına 0,85, Ali Koç için 2,25.
Nicelik böyleyken kaliteye bakarsak; Ali Koç’un takımın başına getirdiği en kariyerli TD Vitor. Son alternatif olarak getirilen (yapmak istediklerini takdir etsem de…) Vitor. Aksini düşünen var mı bilmiyorum.
Aziz Yıldırım takımı finansal olarak batırdı. Peki buna ok. Ama bizim beklentimiz yerel ligde mücadele edebilecek bir takımdı zaten. Yerel ligde kimin durumu iyi ki…
Ali Koç döneminde rakipleri bırakın ezerek, rahatça yendiğimiz hiç maç hatırlamıyorum. Hatırlayan varsa yazsın. Aziz Yıldırım’ın son sezonu bile bu şekilde oynadığımız en az 5-6 maç bulabilirim.
Ağa atın üstünde, marabası önde yayan, kasabaya gidiyorlarmış. Kocaman bir manda boku öbeğine rast gelmişler. Ağa eğlence olsun diye marabaya demiş ki; şu manda bokunu ye atın üstünde gitmene izin vereceğim. Maraba ata binecek ya öğüre öğüre yemiş mandanın hacetini, sonra da atın üstüne binip ağayı önüne katmış. Ancak bir süre sonra boku yediği için sinir olmaya başlamış ağaya. Ağa da marabanın önünde yürüyor ama bunu da kendine yediremiyormuş. Bir süre sonra bir başka bok öbeği çıkmış karşılarına. Aha demiş maraba şimdi intikamını alacağım. Ağam demiş, yeniden ata binmek istiyorsan ye şu boku. Ağa hem yorulmuş, hem marabanın atın üstünde olması kanına dokunuyor… Kusa öğüre yemiş boku, çaresiz.
Ağa atın üstünde, maraba yayan… Maraba demiş ki ağam köyden çıktığımızda sen atın üstündeydin ben yayandım. Şimdi yine öyleyiz… O zaman neden yedik biz bu boku…