Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 204892 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ata771

• Üye
Ynt: Bayern Münih - Fenerbahçe Beko / Euroleague 21.Maç
« Yanıtla #1065 : 01 Şubat 2019, 02:42:44 »
Sloukas'tan üst düzey verim aldığımız maçlar 23.00-27.00 civarı süre aldığı maçlar. Bu akşam 42 dakika süre almış. He diyeceksiniz ki neden bu kadar süre aldı. Şahsen ben Obradovic'in takımın gazını almak ve idmanda dizginleri daha sıkı bir şekilde eline alabilmek adına her sene bir iki maçı böyle akışına bıraktığı inancındayım. Örneğin geçtiğimiz sene İstanbul'da Zalgris'e kaybettiğimiz maç. Salondaydım 90 küsür sayı yedik ve o takımın savunma yapmadığı maçlarda çıldıran adam gıkını çıkarmadan izledi maçın son bölümünü. Bu maçlarda yapılan tercih hataları üzerinden fırça yoğunluğu üst düzeyde olacak bir idman sürecini başlatacağını düşünüyorum. Daha önce de yazdım buralarda bir yere 33 maçta 30-31 galibiyet alarak final foura gidecek takımın psikolojik anlamda orda patlama ihtimali çok yüksek. CSKA'nın 21 galibiyet tek mağlubiyet ve 21 galibiyet iki mağlubiyet ile final foura gidip patladığı 2004-2005 ve 2006-2007 sezonları:

http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=CSK&seasoncode=E2004#!games

http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=CSK&seasoncode=E2006#!games
green daha fazla oynasa keşke şu tarz maçlarda en azından oly maçından sonra daha çok süre bekledim. Diğer konularda size katılıyorum sakatlık tabi iyi değil ama vesely ye çok fazla bağımlı olmaktan birazcık sıyrılıp joffreyi takıma alıştırmak çok büyük etki yapabilir sampiyonluk yolunda. İlk 4 garanti zaten f4 de reak cska yarı final oynasa ne olur oynamasa ne olur

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1066 : 01 Şubat 2019, 03:37:50 »
Guduric ve Melih'in bu kadar az süre almasını anlayamadım ki özellikle Melih muazzam bir üçlük bulmuştu.Dixon'un emeklerine yazık oldu.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #1067 : 01 Şubat 2019, 09:50:24 »
Uzatmalarda Sloukas'ı izlerken nefesim daraldı. Garip garip hareketler sağa gidiyor sola gidiyor,zorlama paslar atıyor,potaya bakmıyor. Dün gecenin günah keçisi Sloukas. Dixon'a yazık oldu.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1068 : 01 Şubat 2019, 10:29:09 »
Uzatmalarda Sloukas'ı izlerken nefesim daraldı. Garip garip hareketler sağa gidiyor sola gidiyor,zorlama paslar atıyor,potaya bakmıyor. Dün gecenin günah keçisi Sloukas. Dixon'a yazık oldu.

Dostum günah keçisi tabiri hiç günahı yokken, yok yere suçlanan, başkalarına ait hata, suç, günah ya da vesairenin üzerine atıldığı masum kişi için kullanılır. Bu tanım bağlamında takımdaki diğer oyuncuların hatalarının vebalini sloukas ın çektiğini mi vurgulamak istediniz yoksa tanımın tam tersi bir durum bağlamında mağlubiyetten ve kötü oyundan tamamen onu mu sorumlu gördünüz?

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1069 : 01 Şubat 2019, 10:36:07 »
Williams ı bir tarafa koyuyorum, İstanbuldaki maçta da ön plana çıkmıştı ve gerçekten etkili bir adam ama şu Daniloya verdiğimiz skor imkanını anlamıyorum. Lauvergne ve Ahmet ne iş yapıyor da bu adam her pozisyonda sayıyı buldu! 7/7 de yapmış, sezonun tamamında %50 iki sayı yüzdesiyle oynayan adam... Mellinin bir yerinde motor var da hem Will hem de Danilo ile uğraşacak öyle mi!...

Kısalar hakkında pek bir şey söylemeyeceğim, net olarak sertlik dozajında yeterli değildik.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1070 : 01 Şubat 2019, 10:40:03 »
Sloukas ve vesely arkasına teneke bağlanarak gönderiliyordu daha bir kaç yıla kadar. Geçmişte şunlar söyleniyordu bunlar söyleniyordu demeye gerek yok. O dönemde neler söylendiğini ve benim de karşılığında neler söylediğim arşivde yazıyor.

Sloukas geçmişten beri dikkat ederim Boby'ye doğru dürüst pas vermez. Eskiden çok daha dikkatimi çekerdi, maçlar kazanıldıkça yada rahat kazanıldıkça dikkat etmemiş olabilirim ama bu maçta çok barizdi. Normal sürede önce boştaki boby'ye vermeyerek melli'ye çok zor bir top attı ve melli bloğu yedi, sonra yine kimseye pas vermeyerek 24 saniyeyi yedi, son hücumda da yine kimseye pas vermeyerek kendi kullandı ve şans yardım etti bir anda boş kalarak sayıyı attı. Son uzatmada boby ısrarla top istiyor o yine içeri zorlayarak kimseye pas vermeden top kaybetti.

Bunlar ima falan değil gördüğüm şeyler. Bir istatistik çıksa maçlarda en az pas verdiği ismin boby olduğuna kalıbımı basarım.

Öte yandan yorgunluk vs laflarına karşılık takımda bir hafta önce çok iyi oynayan green var, son maçlarda adeta cem abisini yine göt eden ve özüne dönen bir guduric var ve melih varken bu oyuncularda ısrar eden koçtu. Ayrıca ne olursa olsun beni bilen bilir her mağlubiyetten sonra kaybedilen maçların böylesine önemsizleştirilmesini ve sıradanlaştırılmasını kesinlikle kabul edemiyorum ben.
ne yapalım abi
ne diyelim tavsiye versene
Allah belalarını versin nasıl yenilirsiniz mi diyelim , ne densin misal
yazıklar olsun hepinize filan mı diyelim
ulan herkes üzülüyor her taraftar her oynadığı maçı kazanmayı ister dundan daha doğal ne olabilir ki ?
ama formatı bilen takıma güvenen herkes bu işin sonucunun f4e kalmak ve oradaki 2 maçı kazanmak olduğunu biliyor
belki de insanlar olumsuzluktan negatiflikten çok yoruldu biraz bazı şeylere tutunmak istiyor olaiblir mi
veya kendisine bu güzellikleri yaşatan bu takıma tolerans gösteriyor olabilir mi ?
şu betaz Türk kafasından az sıyrıl ya kurban olayım

lider bitirince şampiyon oluyor muyuz ?
euroleague formatının ne olduğunu hepimizden iyi biliyorsun 50 yaşına geldin

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #1071 : 01 Şubat 2019, 10:50:52 »
Dostum günah keçisi tabiri hiç günahı yokken, yok yere suçlanan, başkalarına ait hata, suç, günah ya da vesairenin üzerine atıldığı masum kişi için kullanılır. Bu tanım bağlamında takımdaki diğer oyuncuların hatalarının vebalini sloukas ın çektiğini mi vurgulamak istediniz yoksa tanımın tam tersi bir durum bağlamında mağlubiyetten ve kötü oyundan tamamen onu mu sorumlu gördünüz?

Ertan abi cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ben burada günah keçisi tabirini yanlış kullandım ve şu an sayenizde bunun farkına vardım. Tabiki galibiyette olduğu gibi mağlubiyette de suç bütün takımındır. Ben burada kimsenin suçunu Sloukas'a yüklemek istemiyorum sadece Sloukas'ın saha içi lideri olarak maç sonunda çok yanlış kararlar verdiğini ve mağlubiyetin baş mimarı olduğunu söylemek istedim.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2019, 10:54:11 Gönderen: Zoltan Gera »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1072 : 01 Şubat 2019, 11:03:53 »
ne yapalım abi
ne diyelim tavsiye versene
Allah belalarını versin nasıl yenilirsiniz mi diyelim , ne densin misal
yazıklar olsun hepinize filan mı diyelim
ulan herkes üzülüyor her taraftar her oynadığı maçı kazanmayı ister dundan daha doğal ne olabilir ki ?
ama formatı bilen takıma güvenen herkes bu işin sonucunun f4e kalmak ve oradaki 2 maçı kazanmak olduğunu biliyor
belki de insanlar olumsuzluktan negatiflikten çok yoruldu biraz bazı şeylere tutunmak istiyor olaiblir mi
veya kendisine bu güzellikleri yaşatan bu takıma tolerans gösteriyor olabilir mi ?
şu betaz Türk kafasından az sıyrıl ya kurban olayım

lider bitirince şampiyon oluyor muyuz ?
euroleague formatının ne olduğunu hepimizden iyi biliyorsun 50 yaşına geldin
Ya cem hassıktir lan :)
Maç sonları hiç ortada gözükmeyip bir gün sonra adrenali düşmüş, daha sakin kafayla duayen edalarıyla şov yapma
Ben bu maçı nasıl kaybederler, bilmem naptimin çocukları mı dedim de stand up yapıyorsun kalkip

Her mağlubiyetten sonra bu maç önemsiz tarzı yorumları ben sevmiyorum kardeşim.  Neyi sevip sevmeyeceğim yada düşünüp düşünmeyeceğim konusunda icazet mı alıcam aq.

Ikı maç daha kaybettin mı 3.luge iniyorsun, o zaman da ya barça ya oli oluyor rakip. Cok mu mutlu olucaksin rakip bunlar olunca. Benim için önemli her maç, oyuncular için de önemli ki 50 dk gotlerini yırttılar.

Ben 50 isem sen kaçsın, kucul de cebime gir :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1073 : 01 Şubat 2019, 11:11:06 »
Ya cem hassıktir lan :)
Maç sonları hiç ortada gözükmeyip bir gün sonra adrenali düşmüş, daha sakin kafayla duayen edalarıyla şov yapma
Ben bu maçı nasıl kaybederler, bilmem naptimin çocukları mı dedim de stand up yapıyorsun kalkip

Her mağlubiyetten sonra bu maç önemsiz tarzı yorumları ben sevmiyorum kardeşim.  Neyi sevip sevmeyeceğim yada düşünüp düşünmeyeceğim konusunda icazet mı alıcam aq.

Ikı maç daha kaybettin mı 3.luge iniyorsun, o zaman da ya barça ya oli oluyor rakip. Cok mu mutlu olucaksin rakip bunlar olunca. Benim için önemli her maç, oyuncular için de önemli ki 50 dk gotlerini yırttılar.

Ben 50 isem sen kaçsın, kucul de cebime gir :)

evet bak en olması gerekeni yukarıda yazmışsın , maç sonları ben yazmam sakinleşirim ondan sonra mantıklı konuşurum
niye gereyim ki hem kendimi hem de başkasını , hatta etrafımda negatiflik saçan benim ruhumu emirenleri de uzak tutuyorum kendimden sana tavsiyem bu :)

tabi ki istediğini sevebilirsin ama insanlar bu takımın da yenileceğininin farkında işte sen de bunu anla amk , basketbol bu 30 da 30 yapma ihtimali yok ,
olympaikos gelsin ya şu haliyle o zaman ben sana şöyle söyleyim
f4 ilk maçında efes ile oynamaktansa Cska ile oynamayı yeğlerim ;)
onun da yolu 2.likten geçiyor gibi geliyor :)
bilmem anlatabildim mi ?
her maç hem bizim için hem de oyuncular için hem de hoca için çok önemli bunun tartışması yapılmaz diye düşünüyorum da sen ne istiyon amk derdin ne ?
yaşlılık sana yaramadı

50 sınırı seni bozdu ya

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #1074 : 01 Şubat 2019, 11:32:22 »
evet bak en olması gerekeni yukarıda yazmışsın , maç sonları ben yazmam sakinleşirim ondan sonra mantıklı konuşurum
niye gereyim ki hem kendimi hem de başkasını , hatta etrafımda negatiflik saçan benim ruhumu emirenleri de uzak tutuyorum kendimden sana tavsiyem bu :)

tabi ki istediğini sevebilirsin ama insanlar bu takımın da yenileceğininin farkında işte sen de bunu anla amk , basketbol bu 30 da 30 yapma ihtimali yok ,
olympaikos gelsin ya şu haliyle o zaman ben sana şöyle söyleyim
f4 ilk maçında efes ile oynamaktansa Cska ile oynamayı yeğlerim ;)
onun da yolu 2.likten geçiyor gibi geliyor :)
bilmem anlatabildim mi ?
her maç hem bizim için hem de oyuncular için hem de hoca için çok önemli bunun tartışması yapılmaz diye düşünüyorum da sen ne istiyon amk derdin ne ?
yaşlılık sana yaramadı

50 sınırı seni bozdu ya

Ben bu maç özelinde takımı eleştirdim mi? Evet kimki maçında çok kızdım zira kimki boktan bir takım. Bayern maçıyla ilgili ise tek söylediğim sloukas'in tercihleri. Isteyen istediğini düşünsün. Adamın beyninden geçenleri bilemem ama adam dixona pas vermiyor arkadaş. Bu benim tespitim ayrıca obranin da hic oyuncu degistirmemesi eleştirilebilir.
Altta milano, bayern, baskonia falan dururken oli gelsin diyorsun. Oli zannediyor musun su haliyle olacak. Barça ise potansiyeli çok değişken bir takım. Maccabiden 40 yiyip oliye deplasmanda 20 attılar. Ben bu takımları istemem şahsen.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1075 : 01 Şubat 2019, 11:38:39 »
Ben bu maç özelinde takımı eleştirdim mi? Evet kimki maçında çok kızdım zira kimki boktan bir takım. Bayern maçıyla ilgili ise tek söylediğim sloukas'in tercihleri. Isteyen istediğini düşünsün. Adamın beyninden geçenleri bilemem ama adam dixona pas vermiyor arkadaş. Bu benim tespitim ayrıca obranin da hic oyuncu degistirmemesi eleştirilebilir.
Altta milano, bayern, baskonia falan dururken oli gelsin diyorsun. Oli zannediyor musun su haliyle olacak. Barça ise potansiyeli çok değişken bir takım. Maccabiden 40 yiyip oliye deplasmanda 20 attılar. Ben bu takımları istemem şahsen.

sen hala anlamıyorsun benim demek istediklerimi
yenilince eleştiri yapılır bundan doğal bir şey yok ki
gigi elinden top kaçırdı, jofreyy 2de 1 attı şöyle böyle bir sürü edilecek laf var.
şunu anla amk ya elbet yenilecek bu takım da bazen herşeyi yaparsın ama karşındaki daha çok iyi yapar daha iyi şut sokar ve yenilir
top8 için rakip kim olursa olsun sikimde değil benim
f4e odaklanmış durumdayım ben
kupayı alacağız büyük düşün amk
vizyonuna sıçtırtma
kostas dixon mevzusu hangi pozisyon için diyon onu merak ettim lan bu arada

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1076 : 01 Şubat 2019, 11:58:02 »
Maçı izleyemedim, bizim için bir şey fark ettiren bir mağlubiyet olmadı zira fikstürümüz gayet iyi. Bayern açısından bakarsak; kalan haftalarda fikstür dezavantajları olduğundan onlar için çok çok kıymetli bir galibiyet fakat 11 galiyete rağmen, kalan maçların sadece 3 tanesi evlerinde olduğu için işler yine de çok zor.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #1077 : 01 Şubat 2019, 12:16:47 »
Dixon'ın performansının galibiyetle taçlanmamasına üzüldüm. Sloukas her ne olursa olsun, son topu Dixon'a bırakmalıydı. O kadar ısrarla istedi, duymazdan geldi. Geçen haftalarda iki ayrı San Antonio maçında DeMar DeRozan yaptı aynı sik kafalılığı... Birisi LaMarcus Aldridge'in 56 sayı attığı maç. Israrla topu ona vermedi ve az kalsın maç gidiyordu. Diğeri de daha yakın zamanda son bir buçuk dakikasına 10 sayı önde girip, DeMar DeRozan'ın üst üste dört hücumu kendisi yönlendirmeye kalktığı için kaybettikleri maç. Popovic kızdı ve maçın bitimine iki saniye kala kullanılacak son topta onu kenara aldı. O gün demiştim ki;

-"Allah Popovic'e sabır versin. Neyse ki bizde bu kadar gereksiz yere hücumu yönetmeye kalkan birisi yok."

Dün akşam Bayern maçının son bölümlerinde aklıma sık sık bu cümle geldi ve Sloukas bana bahsettiğim iki maçta DeRozan'ın yaptığı sik kafalılıkları hatırlattı. (Not: DeRozan gerçekten sevdiğim ve izlemekten keyif aldığım bir oyuncudur.)

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1078 : 01 Şubat 2019, 12:32:01 »

... veya kendisine bu güzellikleri yaşatan bu takıma tolerans gösteriyor olabilir mi ?

Formatı bilmek ya da bu işin psikolojisini anlamaya çalışıyor olmak bir yana kendi adıma en önemli nokta budur hocam. Yaşattıkları için (ve eğer daha yaşatacakları var ise şimdiden) binlerce defa teşekkürler.  Ne olursa olsun mücadeleyi bırakmayan ve belki de kulüp tarihinin en karakterli kadrosunu oluşturan bu takım için ben CSKA (Khryapa) travmasını yaşarım ki Fenerbahçelilik bağlamında hayatımın en kötü bölümü idi sonraki sürecin özellikle ilk haftası. İtiraz edecekler olabilir, diyebilirler ki bu bütçeye kazanmaları lazım hatta üç yıl üst üste silip süpürmeleri lazım, görevleri bu. Amma velakin euroleague final four tarihi hiç de öyle demiyor:

http://www.euroleague.net/news/i/9105/all-the-final-fours-1988-2011

Bu organizasyonda üç yıl üst üste kazanan Jugoplastica namı diğer Pop 84 bir istisna. O takımın da bütçeyle parayla falan bir alakası yok. Radja, Kukoç, Perasoviç, Ivanovic, Tabak'ın yer aldığı kadroda sonraki süreçte Türk basketboluna damga vuracak olan Petar Naumoski yedek. Gençler günümüz basketbolu mantalitesi nedeniyle yedek de ne demek diyebilirler fakat basketbolda ilk beş başlamanın önemli olduğu ve faul problemine girmezseniz ya da sakatlanmazsanız ilk beş başlayanın 35-40 dakika civarı süre aldığı günlerden bahsediyorum...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #1079 : 01 Şubat 2019, 13:14:40 »
Dixon'ın performansının galibiyetle taçlanmamasına üzüldüm. Sloukas her ne olursa olsun, son topu Dixon'a bırakmalıydı. O kadar ısrarla istedi, duymazdan geldi. Geçen haftalarda iki ayrı San Antonio maçında DeMar DeRozan yaptı aynı sik kafalılığı... Birisi LaMarcus Aldridge'in 56 sayı attığı maç. Israrla topu ona vermedi ve az kalsın maç gidiyordu. Diğeri de daha yakın zamanda son bir buçuk dakikasına 10 sayı önde girip, DeMar DeRozan'ın üst üste dört hücumu kendisi yönlendirmeye kalktığı için kaybettikleri maç. Popovic kızdı ve maçın bitimine iki saniye kala kullanılacak son topta onu kenara aldı. O gün demiştim ki;

-"Allah Popovic'e sabır versin. Neyse ki bizde bu kadar gereksiz yere hücumu yönetmeye kalkan birisi yok."

Dün akşam Bayern maçının son bölümlerinde aklıma sık sık bu cümle geldi ve Sloukas bana bahsettiğim iki maçta DeRozan'ın yaptığı sik kafalılıkları hatırlattı. (Not: DeRozan gerçekten sevdiğim ve izlemekten keyif aldığım bir oyuncudur.)
Hay çok yasa. Cem gözüyle değil gotuyle izlediği için görmüyor :)
Çok şükür biri daha görmüş benim gördüğümü