Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 204854 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Bayern Münih - Fenerbahçe Beko / Euroleague 21.Maç
« Yanıtla #1080 : 01 Şubat 2019, 13:17:51 »
Formatı bilmek ya da bu işin psikolojisini anlamaya çalışıyor olmak bir yana kendi adıma en önemli nokta budur hocam. Yaşattıkları için (ve eğer daha yaşatacakları var ise şimdiden) binlerce defa teşekkürler.  Ne olursa olsun mücadeleyi bırakmayan ve belki de kulüp tarihinin en karakterli kadrosunu oluşturan bu takım için ben CSKA (Khryapa) travmasını yaşarım ki Fenerbahçelilik bağlamında hayatımın en kötü bölümü idi sonraki sürecin özellikle ilk haftası. İtiraz edecekler olabilir, diyebilirler ki bu bütçeye kazanmaları lazım hatta üç yıl üst üste silip süpürmeleri lazım, görevleri bu. Amma velakin euroleague final four tarihi hiç de öyle demiyor:

http://www.euroleague.net/news/i/9105/all-the-final-fours-1988-2011

Bu organizasyonda üç yıl üst üste kazanan Jugoplastica namı diğer Pop 84 bir istisna. O takımın da bütçeyle parayla falan bir alakası yok. Radja, Kukoç, Perasoviç, Ivanovic, Tabak'ın yer aldığı kadroda sonraki süreçte Türk basketboluna damga vuracak olan Petar Naumoski yedek. Gençler günümüz basketbolu mantalitesi nedeniyle yedek de ne demek diyebilirler fakat basketbolda ilk beş başlamanın önemli olduğu ve faul problemine girmezseniz ya da sakatlanmazsanız ilk beş başlayanın 35-40 dakika civarı süre aldığı günlerden bahsediyorum...

Hocam son topu vermeliydi tespiti ile duymazdan geldi olgusunun farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Eğer durum dediğiniz gibi ikincisi ise büyük bir problem vardır demektir. Hatta bu sorun Vesely'nin olmamasından bile daha mühim sıkıntı bence. Şahsen bu tür bir şeyin Obradovic takımında olabileceğine ihtimal vermiyorum. Olursa da duymazdan gelen arkadaşa güle güle denir kanaaatimce. Maç sonu itibariyle 42 dakika sahada kalan bir oyuncu takım arkadaşının pas isteğini aşırı yorgunluktan dolayı fark etmemiş olamaz mı?

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Bayern Münih - Fenerbahçe Beko / Euroleague 21.Maç
« Yanıtla #1081 : 01 Şubat 2019, 13:22:07 »
sen hala anlamıyorsun benim demek istediklerimi
yenilince eleştiri yapılır bundan doğal bir şey yok ki
gigi elinden top kaçırdı, jofreyy 2de 1 attı şöyle böyle bir sürü edilecek laf var.
şunu anla amk ya elbet yenilecek bu takım da bazen herşeyi yaparsın ama karşındaki daha çok iyi yapar daha iyi şut sokar ve yenilir
top8 için rakip kim olursa olsun sikimde değil benim
f4e odaklanmış durumdayım ben
kupayı alacağız büyük düşün amk
vizyonuna sıçtırtma
kostas dixon mevzusu hangi pozisyon için diyon onu merak ettim lan bu arada
Benden hiç faulü kaçırdı yada elindeki topu verdi diye elestri duydun mu amk.
 Melli faulü kaçırdı, maç gitti. dedim ki sporun için de var buna diyecek hicbisiyim yok. Arkadaş çok amatör düşünüyorsunuz yemin ederim.
Sporda adım adım gitmek var, bunu oyuncusundan kocuna herkes bilir, senin gibiler f4e odaklanır, sanki oraya hazır çıkmışız gibi. Önündeki maça bakar ona hazırlanirsin.
Bak fikstürümüz kolay demiş biri. Hangi maç kolay yahu. Hangisi garanti bu ligde. Pana maçı çantada keklik mı mesela. Benim düşüncem farklı.
Sen de bunu anlamadın gitti. Benle ne tartışıyorsun su an. Onu bile bildiğine emin değilim :)
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2019, 13:22:51 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
Ynt: Bayern Münih 90-86 Fenerbahçe Beko / Euroleague 21.Maç
« Yanıtla #1082 : 01 Şubat 2019, 13:23:24 »
Sloukas performansı Obradovic tercihleri vesaire derken hakemler pek konuşulmadı. Dünkü yönetim tam anlamıyla bir rezalet idi. Bir tarafta kırk dakika içerisinde sopa yiyen ve faul çizgisine 2 atış için gidebilen bir takım öte yanda topu sektirmeden beş adım atarak basket bulabilen diğer bir takım. Umarım tek maçlıktır ya da euroleague'in Bayern'i play off yarışında tutma isteğinden kaynaklanmıştır. Keza yanlış hatırlamıyor isem baş hakem CSKA-Khimki play off maçının son bölümünde skandal karara imza imza atan hakem idi. Daha açık olursak CSKA tetikçisi...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1083 : 01 Şubat 2019, 13:36:56 »
Hay çok yasa. Cem gözüyle değil gotuyle izlediği için görmüyor :)
Çok şükür biri daha görmüş benim gördüğümü
Geç saat olmuştu gözlerim kapanmak üzereydi
götümle izlemiş olabilirim lan bazı dakikaları

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1084 : 01 Şubat 2019, 13:37:51 »
 Melli faulü kaçırdı, maç gitti. dedim ki sporun için de var buna diyecek hicbisiyim yok. Arkadaş çok amatör düşünüyorsunuz yemin ederim.
Sporda adım adım gitmek var, bunu oyuncusundan kocuna herkes bilir, senin gibiler f4e odaklanır, sanki oraya hazır çıkmışız gibi. Önündeki maça bakar ona hazırlanirsin.
Bak fikstürümüz kolay demiş biri. Hangi maç kolay yahu. Hangisi garanti bu ligde. Pana maçı çantada keklik mı mesela. Benim düşüncem farklı.
Sen de bunu anlamadın gitti. Benle ne tartışıyorsun su an. Onu bile bildiğine emin değilim :)
senle tartışmak hoşuma gidiyor
hem sayfada yorum sayısı artıyor işte ;)
kafa göz mü dalak birbirimize amk

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1085 : 01 Şubat 2019, 13:42:13 »
ha bu arada bu fikstür kolay mevzusu da şuradan geliyor. sen her boka itiraz ediyon ama ben yine izah edeyim
görece kolay fikstür
zaten jan'ın 1 aya yakındır bir sıkıntısı varmış. son zamanlarda da ağrısı biraz artmış
fikstür bakılmış tükiye kupası yüzünden 1 haftalık da euroleague arası filan düşünülüp olympaikos maçından sonra ameliyat kararı alınmış
baktığın zaman görece kolay bir fikstür var.
yalan mı amk

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #1086 : 01 Şubat 2019, 13:45:42 »
Hocam son topu vermeliydi tespiti ile duymazdan geldi olgusunun farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Eğer durum dediğiniz gibi ikincisi ise büyük bir problem vardır demektir. Hatta bu sorun Vesely'nin olmamasından bile daha mühim sıkıntı bence. Şahsen bu tür bir şeyin Obradovic takımında olabileceğine ihtimal vermiyorum. Olursa da duymazdan gelen arkadaşa güle güle denir kanaaatimce. Maç sonu itibariyle 42 dakika sahada kalan bir oyuncu takım arkadaşının pas isteğini aşırı yorgunluktan dolayı fark etmemiş olamaz mı?

Ben ekrandan bile görülen ısrarı, görevi takımı yönetmek olan ve dolayısı ile sadece topu değil, diğer dört arkadaşını da aynı anda görmeye çalışan bir gardın kaçıracağını sanmıyorum ama bunun sebebinin de sizin bahsettiğiniz gibi vahim bir problem olarak düşünmüyorum. Çok basit. Daha 10 dakika evvel boyalı bölgeye girip maçı uzatmaya götüren basketi atmış birisi olarak, onun öz güveni ile son topu kullanma hakkını kendisinde gördü. Normal süre sonunda denenip sonuç alınanı yeniden denemek istedi. Ama rakibin elinin armut taşlamayacağı aşikardı. Yani art niyetin lafı bile edilemez, sadece dediğim gibi sik kafalılığı tuttu o an... Hani söz dinlemeden, ortamına bakmadan kafasını doğrultuverir ya...

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #1087 : 01 Şubat 2019, 13:47:55 »
Sevgili İlhan abiye Kostas konusunda katılmıyorum açıkçası. Kostas takım içinde birinin sivrilmesine bozulacak ya da birine bilinçli şekilde kafayı takacak bir adam değil. Hadi mevcut kadroyu geçtim ama eskiden kadroda olup, şu an olmayan oyuncular bile Kostas'la ilgili hep olumlu konuşuyor. Ki bir yerden gittiğin zaman istediğin gibi sallarsın ama bu adamla ilgili negatif bir şey duymadım. Art niyetli davranacak en son adamlardan biridir kısaca..

Obradovic'in bazı tercihlerini sorguluyoruz ama koçun belli noktalarda risk alarak bazı şeyleri denediğini düşünüyorum. Bu tip maçlarda bu denemeleri yapmayacaksa hangi maçlarda yapacak? İstanbul BBSK karşısında mı test edersiniz bazı beşleri yoksa Bayern karşısında mı? Benim tercihim Bayern olur. Bu seviyede bazı beşlerin nasıl raksiyon göstereceğini görmek önemli. Mesela Jan vesely sakatlandı, Vesely'siz oynamayı nasıl öğrenmek zorundaysak, yeri geldiğinde Guduric'siz, Melli'siz oynamayı da öğrenmek ve hatta bunu görmek gerekiyor.

Bizim gibi Final Four seviyesindeki takımlar, sezon içinde zaman zaman oraya yatırım olmak kaydıyla bazı maçlarda farklı denemeler yapabilirler, bu da çok doğal. Ki ben mücadele anlamında dün gece takımın kötü bir sınav verdiğini de düşünmüyorum. İyi mücadele ettik ve küçük detaylar belirleyici oldu.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1088 : 01 Şubat 2019, 13:53:25 »
Sevgili İlhan abiye Kostas konusunda katılmıyorum açıkçası. Kostas takım içinde birinin sivrilmesine bozulacak ya da birine bilinçli şekilde kafayı takacak bir adam değil. Hadi mevcut kadroyu geçtim ama eskiden kadroda olup, şu an olmayan oyuncular bile Kostas'la ilgili hep olumlu konuşuyor. Ki bir yerden gittiğin zaman istediğin gibi sallarsın ama bu adamla ilgili negatif bir şey duymadım. Art niyetli davranacak en son adamlardan biridir kısaca..

Obradovic'in bazı tercihlerini sorguluyoruz ama koçun belli noktalarda risk alarak bazı şeyleri denediğini düşünüyorum. Bu tip maçlarda bu denemeleri yapmayacaksa hangi maçlarda yapacak? İstanbul BBSK karşısında mı test edersiniz bazı beşleri yoksa Bayern karşısında mı? Benim tercihim Bayern olur. Bu seviyede bazı beşlerin nasıl raksiyon göstereceğini görmek önemli. Mesela Jan vesely sakatlandı, Vesely'siz oynamayı nasıl öğrenmek zorundaysak, yeri geldiğinde Guduric'siz, Melli'siz oynamayı da öğrenmek ve hatta bunu görmek gerekiyor.

Bizim gibi Final Four seviyesindeki takımlar, sezon içinde zaman zaman oraya yatırım olmak kaydıyla bazı maçlarda farklı denemeler yapabilirler, bu da çok doğal. Ki ben mücadele anlamında dün gece takımın kötü bir sınav verdiğini de düşünmüyorum. İyi mücadele ettik ve küçük detaylar belirleyici oldu.
Kemal ara sıra çok doğru ve düzgün şeyler de yazabiliyorsun aferin lan kerata

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #1089 : 01 Şubat 2019, 14:01:40 »
Geç saat olmuştu gözlerim kapanmak üzereydi
götümle izlemiş olabilirim lan bazı dakikaları
E diyorum işte biliyorum çünkü :)
Yalniz kostas sadece uzatmada değil maçın normal süresinde de yaptı bunu.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #1090 : 01 Şubat 2019, 14:07:24 »

Ben artniyet lafını kullanmadım. Hep diyorum acın bakın geçmişe kostasa  neler dendi burada. En çok savunanlardan birisiyimdir onu.
Geçmişte de yapıyordu, sonra bobynin uzun süren sakatlığı, birlikte çok süre almamaları,maçların kazanılması dikkat etmemiş olabilirim. Dün de bariz dikkatimi çekti. Oyuncu psikolojisi belki kendi son top oyuncusu olmak istedi, belki birinci guard benim demek istedi, belki de ben abartıyorum ama onun zihninden geçenleri bilemem. Boby bir kaç pozisyonda ısrarla top istedi vermedi, bunun daha ötesi fazlası eksiği yok.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1091 : 01 Şubat 2019, 14:10:22 »
Ben ekrandan bile görülen ısrarı, görevi takımı yönetmek olan ve dolayısı ile sadece topu değil, diğer dört arkadaşını da aynı anda görmeye çalışan bir gardın kaçıracağını sanmıyorum ama bunun sebebinin de sizin bahsettiğiniz gibi vahim bir problem olarak düşünmüyorum. Çok basit. Daha 10 dakika evvel boyalı bölgeye girip maçı uzatmaya götüren basketi atmış birisi olarak, onun öz güveni ile son topu kullanma hakkını kendisinde gördü. Normal süre sonunda denenip sonuç alınanı yeniden denemek istedi. Ama rakibin elinin armut taşlamayacağı aşikardı. Yani art niyetin lafı bile edilemez, sadece dediğim gibi sik kafalılığı tuttu o an... Hani söz dinlemeden, ortamına bakmadan kafasını doğrultuverir ya...

Tamam hocam, şimdi daha iyi oturdu kafamda. Bahsettiğiniz özgüven patlamasına dayanan kabul edilebilir ölçekte insani bir hata. Ben bir ego savaşının ima edildiğini düşünmüştüm. Çizdiğiniz çerçevede takım için bir tehlike arz etmediğ tespitinize katılıyorum bu bağlamda.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #1092 : 01 Şubat 2019, 14:10:53 »
ha bu arada bu fikstür kolay mevzusu da şuradan geliyor. sen her boka itiraz ediyon ama ben yine izah edeyim
görece kolay fikstür
zaten jan'ın 1 aya yakındır bir sıkıntısı varmış. son zamanlarda da ağrısı biraz artmış
fikstür bakılmış tükiye kupası yüzünden 1 haftalık da euroleague arası filan düşünülüp olympaikos maçından sonra ameliyat kararı alınmış
baktığın zaman görece kolay bir fikstür var.
yalan mı amk
Düz mantık olarak doğru :)
Play offta olacağına şimdi ameliyat oldu ama fikstür kolay olduğu için değil tamamen tercih.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #1093 : 01 Şubat 2019, 14:12:30 »
senle tartışmak hoşuma gidiyor
hem sayfada yorum sayısı artıyor işte ;)
kafa göz mü dalak birbirimize amk
Yok kör topal anlaşıyoruz,  bazen ne tartışıyoruz
ben de  bilmiyorum ama seviyorum seni cemcim :)

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1094 : 01 Şubat 2019, 14:19:05 »

Ağbi geçtim bu türden bir maçı geçen yıl DeColo'nun son topu sokmasıyla kaybettiğimiz CSKA maçında da daha önce bir arada oynamayan bir beşi sürdü sahaya ve yanlış hatırlamıyor isem o beşin oynadığı dakikalarda momentumu kaybettik. Defalarca vurgulamaya çalıştığım bir şey var. Zor görmek iyidir. Hedefe düşe kalka gitmek daha sağlıklıdır. Düştükçe defolarını görürsün, bir daha düşmemek için önlemini alırsın. Ben bizim koçun resmi anlamda bir psikoloji doktorasının eksik olduğunu düşünüyorum. Belki de basketbol bilgisinden daha öne çıkan özelliği insan-oyuncu psikolojisinden çok iyi anlaması. Yoksa bu kadar bağır çağır zılgıt ile yüksek verim alamazsın muhatabından. Olabilecek en kötü senaryo 30'da 28-27 galibiyet ile final foura gitmekti bence. Bu bağlamda Obradovic'in bazı maçlarda ne halt ederlerse etsinler mantığı ile olayı kontrollü bir akışa bıraktığına inanıyorum.  Hülasa zor görmek, telafisi olan mağlubiyetler almak iyidir...
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2019, 14:21:27 Gönderen: Ertan Ürkmez »