Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 204518 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes | Final Four
« Yanıtla #1710 : 17 Mayıs 2019, 21:15:03 »
Datome yokken ve Vesely ile  Kaliniç'in de sakatlıklarının ardından verebilecekleri şüpheliyken bu sonucu bekliyordum zaten.
İzlemediğim için oyun hakkında yorum yapamıyorum ama işin savaşma kısmında duyduklarıma üzüldüm.Bu kadar kolay teslim oldularsa yazık.
Umarım kupayı efes alamaz.Kupayı almak bu kadar ucuz olmamalı.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #1711 : 17 Mayıs 2019, 21:28:07 »
Valla seneye kim gelir kim gider bilmem ama şu takıma Teodosic şart oğlu şart.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı göktürk77

• Üye
  • Yer: ötüken ormanından
« Yanıtla #1712 : 17 Mayıs 2019, 21:29:21 »
sagda solda sevinen galatasaraylı arkadaşlar görüyorum nba nin meşhur repliğini hatırlatmak boynumuzun borcu '' sakın ama sakın bir şampiyonun yüregini hor görmeyin''

Çevrimdışı Tuğberk

• Üye
  • Yer: Berlin
« Yanıtla #1713 : 17 Mayıs 2019, 21:33:06 »
Yahu ne bekliyorsunuz? Bütün sene sakatliklara ragmen sezonu domine ediyorsun. Gecen sezonun üstüne ekleme olarak yaptigin iki adam sezon boyu oynamiyor. Derken Vesely gidiyor. Takim icinde cozum buluyorsun. Kalinic gidiyor, takim icinde cozum buluyorsun. Tüm sezon boyunca bu eksiklikleri kapatmak icin neredeyse herkes iki kisilik oynadi. Tam sakatliklar bitti derken tekrar sakatliklar geri dönüyor. Kim mental olarak ayakta kalabilir ki?
Sakatlik bahane degil diyenlere diyecek laf yok zaten. Keselim izin sag elinizi, istigal ettiginiz meslek her ne ise ayni performansi sol elinizle yapmanizi isteyelim. Dediginiz sey bu kadar mantiksiz.
6 dakika kala 15 sayiyken farki kabul ettiler diye kiziyoruz da bizim bu beklentiye girebilme hakkimizi zaten bize bu takim verdi. Real ve CSKA dahil hangi takimin taraftari 6 dakika kala 15 sayilik farka "ya birazdan takim bir sekilde cozecek olayi" diyerek bakabiliyor? Evet bizi alistirdiklari lüksü bugün bize veremediler. Canlari sagolsun. Yapamadiklarini gördüler ve o ekstra emekle dahi yapabileceklerine kendilerini inandiramadilar demek ki. Kaldi ki karsidaki takimin yapisina göre cok normal bir tepki. Istedigin kadar savun. Karsida üc dört tane adam topu götüyle atsa girecek sekilde yaniyor. Birebir oynayan takimlara karsi sadece sistemle cozum bulabilmek zaten zorken, üstüne üstlük mac ici talihsizlikler yasadik. Giremedik maca...

Anadolu Efes'e helal olsun. Panzehirimiz olan bir yapi kurduklarini biliyorduk ta sezonun basindan beri. Bizim bir basketbol felsefemiz var ve bu oyun bizim tezimiz.  Anti tezi Efes kurdu, bu maci saymazsak 3-3 lük bir head to head ile bize denk olabileceklerini göstermislerdi. Bir yerden CKSA ve Real'in bize karsi olan artilarini iyi analiz edip böyle bir anti-tez ürettiler bize. Bunun sonunca seneye gelisen biz olacagiz. Biz de kendi aciklarimizi kapatip daha kompleks bir yapiyla geri dönecegiz. (Ki aslinda gecen seneye real özelinde verdigimiz tepki de buydu. Ennis ve Lavorn geldi ama ikisini de kullanabilmek nasip olmadi).

Vesely'e cok büyük ayip ediliyor. Yahu adam sakat iste. Dizleri gitmiyor. Kaldi ki saglikli Vesely'nin bile savunmakta zorlanacagi hizda bir adam Larkin. Sadece biz degil herkes bundan müzdarip.
Sloukas ise birebir oynayan bir oyun kurucu degil. Sistemin beyni. Bugün sistemin kolu ve bacagi yoktu. Böyle durumlarda beyin de kisa devre yapar. kisa devre yapmayip da bir sekilde mac alan hali de Spanoulis oluyor zaten. Normaldir. Su oyuncu havuzunda daha iyisini bulup getirebiliyorsaniz, Gerhardini'yi kovup sizi getirelim?

Demek degil ki kimsenin hatasi yoktu. Aksine berbattik. Bana kalirsa koc da Green'i cok fazla kenarda tutarak biraz efes'e yardimci oldu. Ama bu berbatliga bireyleri isaret edip bahane bulmaya calismak, özellikle bu ahval ve seraitte, bana hic mantikli gelmiyor. Ya ben 5 senedir farkli takimi izliyorum, ya siz.

Kendini bilmez, ergen futbol taraftari bakip dalga geciyor diye takima ve koca ates püskürmek nasil bir kafadir ben anlayamiyorum. Büyük olan kendini kücügün yargilariyla yargilamaz. Cehaletine, bilgisizligine verir muhattap olmaz.

Efes haketti. Hakedene hakkini verecegiz ki itten kopuktan farkimiz olsun. Tebrik edecegiz ki bizim basarimiz kücümsenmesin.

Canin sagolsun koc, canin sagolsun takim! TBL playofflari cok güzel gececek gibi görünüyor. Uzun süre sonra ligde harika bir rekabet izleyecegiz.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1714 : 17 Mayıs 2019, 21:34:13 »
5 sene üst üste final four, 3 yıl üst üstü final ve 1 şampiyonluk. Bize -en azından bana- bu günleri gösteren, bunda emeği geçen herkese binlerce kez teşekkürler. Maç bitiminde takımı alkışlayan taraftara da teşekkür ediyorum. Lauvergne yapılan doğru ise skandal olmuş, ayıp etmişler. Sene içerisinde ana rotasyonda oynatmayı planladığın 5 oyuncun ciddi sakatlık problemleri yaşamış. Tüm bunlara rağmen final fourdasın, kim ne derse desin büyük iş. Kendi evindeki iç saha galibiyet serisi, Real Madrid'i Datome'nin güzel basketi ile son adımda yenmek, CSKA'yı 19 sayı geriden gelip yenmek, Olympiakos, Panathinaikos, Maccabi, Barcelona, Milano gibi euroleague'in baş gediklilerini içeride dışarıda yenmek bu seneden hatırlanacak güzel anılar. Birilerinin, özellikle de futbol kafasına sahip olup basketbol hakkında konuşmaya başlayan güruhun adı geçen takımları küçümsediğine bakmayın, bu ağbiler 5-6 yıl öncesine kadar içeride dışarıda sopa atarak yenerlerdi bizi. Yanlarına yaklaşamazdık. Hatırlayanlar hatırlar. Hatırlayıp da hala bu takımları küçümseyenler var ise onlara da benim lafım yok.

Gelelim bundan sonraki sürece. Fenerbahçe taraftarı iyi bir basketbol seyircisi oldu söyleminin test edileceği bir süreç bekliyor bizi. Bakalım gerçekten de öylemiyiz. Yoksa yine Sloukas şöyle gerzek, Vesely böyle yetersiz, Green zaten topu görse karakola götürür ve benzeri söylemlerle takım yüz üstü mü bırakılacak. Bu tür bir şeyin yaşanmamasını ümit ediyorum. Takımda bir kan değişikliği gerekiyorsa onu yapacak en iyi adam başımızda zaten. Hatırlarsanız final foura kalan ilk kadronun gözünün yaşına bile bakmadı. Son cümlem; Ah Udoh aahhhh (seni en azından bir sene daha bu forma ile izlemek isterim)...

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #1715 : 17 Mayıs 2019, 21:37:21 »
Ucuz mu? Abi Avrupa'nın en iyi takımını yenerek çıktı adamlar finale

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1716 : 17 Mayıs 2019, 21:40:03 »
Yahu ne bekliyorsunuz? Bütün sene sakatliklara ragmen sezonu domine ediyorsun. Gecen sezonun üstüne ekleme olarak yaptigin iki adam sezon boyu oynamiyor. Derken Vesely gidiyor. Takim icinde cozum buluyorsun. Kalinic gidiyor, takim icinde cozum buluyorsun. Tüm sezon boyunca bu eksiklikleri kapatmak icin neredeyse herkes iki kisilik oynadi. Tam sakatliklar bitti derken tekrar sakatliklar geri dönüyor. Kim mental olarak ayakta kalabilir ki?
Sakatlik bahane degil diyenlere diyecek laf yok zaten. Keselim izin sag elinizi, istigal ettiginiz meslek her ne ise ayni performansi sol elinizle yapmanizi isteyelim. Dediginiz sey bu kadar mantiksiz.
6 dakika kala 15 sayiyken farki kabul ettiler diye kiziyoruz da bizim bu beklentiye girebilme hakkimizi zaten bize bu takim verdi. Real ve CSKA dahil hangi takimin taraftari 6 dakika kala 15 sayilik farka "ya birazdan takim bir sekilde cozecek olayi" diyerek bakabiliyor? Evet bizi alistirdiklari lüksü bugün bize veremediler. Canlari sagolsun. Yapamadiklarini gördüler ve o ekstra emekle dahi yapabileceklerine kendilerini inandiramadilar demek ki. Kaldi ki karsidaki takimin yapisina göre cok normal bir tepki. Istedigin kadar savun. Karsida üc dört tane adam topu götüyle atsa girecek sekilde yaniyor. Birebir oynayan takimlara karsi sadece sistemle cozum bulabilmek zaten zorken, üstüne üstlük mac ici talihsizlikler yasadik. Giremedik maca...

Anadolu Efes'e helal olsun. Panzehirimiz olan bir yapi kurduklarini biliyorduk ta sezonun basindan beri. Bizim bir basketbol felsefemiz var ve bu oyun bizim tezimiz.  Anti tezi Efes kurdu, bu maci saymazsak 3-3 lük bir head to head ile bize denk olabileceklerini göstermislerdi. Bir yerden CKSA ve Real'in bize karsi olan artilarini iyi analiz edip böyle bir anti-tez ürettiler bize. Bunun sonunca seneye gelisen biz olacagiz. Biz de kendi aciklarimizi kapatip daha kompleks bir yapiyla geri dönecegiz. (Ki aslinda gecen seneye real özelinde verdigimiz tepki de buydu. Ennis ve Lavorn geldi ama ikisini de kullanabilmek nasip olmadi).

Vesely'e cok büyük ayip ediliyor. Yahu adam sakat iste. Dizleri gitmiyor. Kaldi ki saglikli Vesely'nin bile savunmakta zorlanacagi hizda bir adam Larkin. Sadece biz degil herkes bundan müzdarip.
Sloukas ise birebir oynayan bir oyun kurucu degil. Sistemin beyni. Bugün sistemin kolu ve bacagi yoktu. Böyle durumlarda beyin de kisa devre yapar. kisa devre yapmayip da bir sekilde mac alan hali de Spanoulis oluyor zaten. Normaldir. Su oyuncu havuzunda daha iyisini bulup getirebiliyorsaniz, Gerhardini'yi kovup sizi getirelim?

Demek degil ki kimsenin hatasi yoktu. Aksine berbattik. Bana kalirsa koc da Green'i cok fazla kenarda tutarak biraz efes'e yardimci oldu. Ama bu berbatliga bireyleri isaret edip bahane bulmaya calismak, özellikle bu ahval ve seraitte, bana hic mantikli gelmiyor. Ya ben 5 senedir farkli takimi izliyorum, ya siz.

Kendini bilmez, ergen futbol taraftari bakip dalga geciyor diye takima ve koca ates püskürmek nasil bir kafadir ben anlayamiyorum. Büyük olan kendini kücügün yargilariyla yargilamaz. Cehaletine, bilgisizligine verir muhattap olmaz.

Efes haketti. Hakedene hakkini verecegiz ki itten kopuktan farkimiz olsun. Tebrik edecegiz ki bizim basarimiz kücümsenmesin.

Canin sagolsun koc, canin sagolsun takim! TBL playofflari cok güzel gececek gibi görünüyor. Uzun süre sonra ligde harika bir rekabet izleyecegiz.

Yazınızın her kelimesinin altına imzamı atarım. Ellerinize sağlık. Özellikle sana panzehir takım kurana karşı sen de panzehir takım kuracaksın tespitiniz manidar olmuş. Tek ekleyeceğim şey revizyon yapılacaksa bir iki tane Antiç tipinde oyuncu alınması. Gerçi bunları en iyi düşünecek adam başımızda.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1717 : 17 Mayıs 2019, 21:46:24 »
Valla ben Vesely hâriç hepsine çok kızgınım, Obra'ya da çok kızıyorum. Hiç hazırlayamamış takımı.

Evet sakatlıklar alışkın olduğumuz düzeni bozdu, evet çok sıkışığız ama bunlar savaşmamaya bahâne değil kardeşim. Efes'e yenilebilirsin, hoşlanmasam da bunu kabûl edebilirim ama bu şekilde yenilmeyi kabûllenemem. Bu ruhsuzca oyunu, yenilgiyi kabûllenmişliği normal göremem.

Bu kadar kızgınlık varken yenilginin Vesely'ye kesilmesini anlayamıyorum. Vesely lâf edilecek son kişidir, Avrupa'nın en iyi uzunudur.

Lâf edilecek kişiler Obra, Guduric, Sloukas, Melli, Bobby. Savaşmadılar, yenilgiyi baştan kabûllendiler.

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
  • Yer: Milano-Lombardia
    • @anadol_mert
« Yanıtla #1718 : 17 Mayıs 2019, 21:55:58 »
İlk kez 6 dakika gibi uzun bir süre varken takımın pes ettiğini gördüm, bu bile ciddi bir gösterge oldu. Son çeyrekte herifler o farka rağmen 3 kişiyle ribaund kovalarken bizde zıplayan bile yoktu. Yani Vesely ve Kalinic götürülmese daha iyiymiş, zaten takım oyunda değilken iyice ritim bozdular.
moral ile alakalı bir durum. Konsantrasyon düştükten sonra böyle olması normal. Onlarda da her atılan sayıdan sonra daha da gaza geldiler
Son bir şarkı be...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #1719 : 17 Mayıs 2019, 21:59:09 »
Maçın kafa kafaya olduğu ve Efes'i panikleteceğimiz dakikalarda Guduric'in bomboş kaçırdığı üç adet üçlük...

Yine maçın en başında oyun kontrolü bize geçmiş ve Efes'e hiç hızlı hücum yaptırmaz iken günün en kötü isimlerinden Dixon'ın elden verdiği lakayit bir top kaybı ve akabinde hızlı hücumda üçlükle cezayı kesmeleri...

Sloukas'ın elden yaptığı top kayıpları...

Ama sorumlular içinde bir numaraya Guduric'i yazarım. Üst üste ikinci final-four'unda da fena patladı. Biz patlama yapmasını bekledikçe o bizim elimizde patlıyor.

Elinden gelen gayreti gösteren bir numaralı isim Melli idi. İstatistiklere yansımadı ama çok istekliydi.

Green'de elinden geleni yapan bir diğer isim... Keşke biraz fazla süre alsaydı... Bunu hak etmişti. Maçın koptuğu bölümde akıla gelmeseydi...

Sakatlıktan dönüp, kariyerlerini RİSK ETME pahasına süre alan Vesely ve yine sakatlıktan döndüğü için mazur olan Kalinic... Gecenin masum diğer iki ismi...

Ahmet Düveroğlu buraların adamı değil. Bu net.

Dixon bugün maça hiç gelmemiş.

Guduric küçük maçların oyuncusu... Buralarda kahraman olma istidadının çok uzağında...

Jofrey'nin sakatlığı... Bu saatten sonra kariyeri bitse de artık "vah vah" demem. Hatta şu saatten sonra iyileşirse hayıflanacağım.

Sloukas... Basın toplantısında 40 dakika elimizden geleni yapacağız dedi ama bu işlerin sözle olmadığını gördük. Yapmadı. Yapamadı.

Melli, Green ikilisi ile kariyerini tehlikeye atarak oynayan Vesely ve yine sakatlığına rağmen oynayan Kalinic istisna...

Herkes sınıfta kaldı.

Guduric olsun diye beklersek... Daha nice hayalimizden oluruz... Hocanın onu kenara alıp Tarık Biberovic'i oyuna sürmesi bence çok net bir mesajdı. Tarık kadar bile güven vermeyen bir loser görüntüsündeydi.

Umarım final-four öncesi alelacele uzatılan bazı sözleşmeler yeniden gözden geçirilir ve ciddi birkaç nokta atış yapılır. Özellikle de Guduric'in bölgesine...
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2019, 22:09:49 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1720 : 17 Mayıs 2019, 22:00:37 »
valla kötü oynadık adamlar hak etti..iyi oynadılar doğruya doğru...yapacak bir şey yok seneye daha güçlü olmalıyız

Çevrimdışı Yaşlı taşlı çocuk

• Üye
  • Yer: İzmit
« Yanıtla #1721 : 17 Mayıs 2019, 22:04:56 »
Bazı şeyler bağıra bağıra geldi ama biz bunun önlemini geçen yaz dönemi alamadık. Geçen sene real finalinde caseur ekstra kısa katkısı ile bizi yendi. Biz bu sene çok iyi bir yan parça olan slokusa liderlik verdik. Bizim yan parçalarımız olan guduric nunanly sıfır saha isabeti ile oynamıştı. Bu sene guduric yine aynı oyun. Wanamaker’ı beğenmeneler vardı. Onun yerinü doldurmadık. Döndük dolaştık yine kısalarla kaybettik.inanın biz tam kadro olsak final de kaybedicektik böyle olması hayırlı oldu herşey daha net gözüktü. Slokas lider olmaz, guduric yan parça, dixon yaşlandı.bu takıma baba kısa şart bide allah için gidin şu ekpe’nin kapısında yatın. Son olarakta benim yazdıklarım inanın bu maçın özelinde değil tam kadro olsak sağlıklı olsak efesi yenerdik. Vesely sallanması ayrıca anlamsız 2 aydır sakat adam elinden geleni yaptı bugün. Son 1 ayda 3 idman yapan adamdan bahsediyoruz

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1722 : 17 Mayıs 2019, 22:17:57 »
Udoh ayrıldığı sene Tavares Avrupa'ya dönmüştü, o sene Udoh'u kaybettik ve yerine Tavares'i veya düzgün bir çember koruyucu transfer etmememiz kupa veya kupalara mâl oldu.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama Udoh'un bize geri döneceği yönünde söylentiler var, umarım doğrudur zira onun pota altındaki dominantlığını mumla arıyoruz...
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2019, 22:20:17 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1723 : 17 Mayıs 2019, 22:25:04 »
Udoh ayrıldığı sene Tavares Avrupa'ya dönmüştü, o sene Udoh'u kaybettik ve yerine Tavares'i veya düzgün bir çember koruyucu transfer etmememiz kupa veya kupalara mâl oldu.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama Udoh'un bize geri döneceği yönünde söylentiler var, umarım doğrudur zira onun pota altındaki dominantlığını mumla arıyoruz...

Şu söylediğinin olma ihtimâli varsa 1 dk düşünülmemeli. 2 ayda canavar gibi terör estirmeye başlar.

1 tâne de 1,5 numara ekleyelim şu kadroya tamamdır. İsterse normal sezon hiç maça çıkmasın, f4'te yıldızlaşsın yeterli. De Colo CSKA'dan ayrılacak gibi, tam ilâç olur bize.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1724 : 17 Mayıs 2019, 22:28:02 »
Sloukas,Guduric,Green,Ennis,Barıs Hersek,Lovergne net yollar ayrılmalı, ayrılacagı kesinken ve hazır Ali Koc oradayken De Colo mutlaka alınmalı...
Ayrıca bu takıma adam gibi pivot da lazım...

Bugun su oyun oynanmamalıydı.Olmadı.