Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 209859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes | Final Four
« Yanıtla #1755 : 18 Mayıs 2019, 10:49:28 »
CSKA sanırım 2005'te içeride dışarıda herkesi yenip, kendi evindeki final-four'da çuvallamış ve 4. olmuştu. Senelerce hep final-four oynadı, ama kupa kazanamadı. Fakat pes etmediler. Marka olmak böyle bir şey... Elbette başarının taçlanacağı esas yer şampiyonluktur ama kulübü marka yapma yolunda her Euroleague galibiyeti değerlidir. Dolayısıyla bu sezon gerçekten unutulmazdı. Fakat olmadı. Çok üzgünüm, hatta çok kızgınım. Dün Guduric'e bugün ise Dixon'a kızgınım mesela. Onu kötü oynarken çok görmüş ama bu kadar kolay sindiğini, geri adım attığını, kafaca maçta olmadığını hiç görmemiştim. Yani sürekli birilerine kızıyor, saracak oyuncu arıyorum. Lakin Fenerbahçe bu sezon çok değerli maçlar oynamıştır. Her biri geleceği inşa noktasında görünmeyen sütunlar olacak inşallah.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #1756 : 18 Mayıs 2019, 11:31:30 »
Dün akşam takıma dair iyi olan tek şey oyuncuların üzerindeki sweetlerdi. Umarım alınabilecek bir fiyatla satışa çıkar. Gerçekten mükemmel bir sweet.
çıkarmazlar satışa nike işbirliği koca bir hayal kırıklığı. F4 için özel üretildi derler. Fenerbahçe amblemi olmayan hali var nike ın sitesinde https://www.nike.com/tr/t/air-ceket-pfpNz4
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2019, 12:29:29 Gönderen: ata771 »

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1757 : 18 Mayıs 2019, 12:20:12 »
Hakan abiye katılıyorum.Acaba seneye Udoh'u geri getirebilir miyiz?Nba'de istediğini bulamadı.Guduric ile daha fazla devam edilmemeli.Lauvrange'nin olmayışı benim için büyük hayalkırıklığı oldu,onu bu maçlar için almıştık.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1758 : 18 Mayıs 2019, 12:28:02 »
Udoh geri dönse bile eski gibi olmaz ayrıca yaşı da ilerledi

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1759 : 18 Mayıs 2019, 13:30:02 »
Görünen köy kılavuz istemez. Playoff serilerinde ki oyunlardan normal sonucun böyle bir şey olacağı belliydi.
Normalde maç kaçırmayan ama Fener'in yenilmesini seyretmeye katlanamayan biri olarak, dünkü maçın bir dakikasını bile seyretmedim.
Skoru takip ettim biraz, ama işler beklendiği gibi gidince ne maça ne özetine bakmadım.
Maçta kimin ne yaptığı konusunda en ufak fikrim yok.

* İki kadroyu ve durumlarını yan yana koyunca sonuç NORMAL.

* Eğer Efes bu kadroyu bizden daha düşük paraya kuruyorsa ortada büyük bir SORUN var.

* Hem undersized hem dar kadro kuruyoruz. Tamam sistem takımı olmak iyi bir şey, ama oyuncular bu yükü kaldıramıyor.

* He poziyonda rakiplerimizden ufağız, daha hızlı da değiliz.

* Kadro kalitesi ve derinliği olarak bu seneki  Eurolig takımları arasında ilk 6 da bile değiliz bence.
Obra bu kadroya göre performans olarak başarılı. Ama kadro kurmada iki senedir sınıfta kaldılar.

* Hiç soru işaretsiz bu takımda kesin kalsın diyebileceğim oyuncular sırasıyla Melli, Vesely, biraz Sloukas ve Ali (Türk kontenjanı).

* Melli kaçar. Sinan gider. Kontrat durumuna göre Lauvergne, Barış, Ennis, Green lütfen gitsin.

* Lütfen safra olmayan, katkı ve MÜCADELE verecek Türk oyuncu alalım. Böyle oyuncular var.

* Biraz geniş kadro kuralım, 1.5M yerine 750K lık iki oyuncu alalım. Sistem takımı için böylesi çok daha iyi.

* Lütfen Serrod, Decolo, Teo vs. falan demeyin, bunlar bizi hiç bir yere taşıyamaz.

* Transfer edilmesini istediğim oyuncu prototipi Bayern'li Derrick Williams, Hanga ya da genelde beğenilen Corry Higgins tipi. Lütfen, lütfen, sistem oyuncu alalım tamam, ama biraz da atlet ve sized olsun.
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2019, 13:38:59 Gönderen: fener_1907 »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1760 : 18 Mayıs 2019, 14:00:20 »

* Transfer edilmesini istediğim oyuncu prototipi Bayern'li Derrick Williams, Hanga ya da genelde beğenilen Corry Higgins tipi. Lütfen, lütfen, sistem oyuncu alalım tamam, ama biraz da atlet ve sized olsun.

Jeffrey Taylor için ne düşünüyorsunuz

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #1761 : 18 Mayıs 2019, 14:29:01 »
Udoh nba de veteran minimum falan alır bir şekilde seviyorlar utah ta. Adam avrupadaki antreman yoğunluğunu,tesis ulaşım yetersizliğini sevmiyor ayrıca. 2 senedir havlu sallıyor memnun halinden

Çevrimdışı anil7com

• Üye
    • anil10com
« Yanıtla #1762 : 18 Mayıs 2019, 14:53:16 »
Görünen köy kılavuz istemez. Playoff serilerinde ki oyunlardan normal sonucun böyle bir şey olacağı belliydi.
Normalde maç kaçırmayan ama Fener'in yenilmesini seyretmeye katlanamayan biri olarak, dünkü maçın bir dakikasını bile seyretmedim.
Skoru takip ettim biraz, ama işler beklendiği gibi gidince ne maça ne özetine bakmadım.
Maçta kimin ne yaptığı konusunda en ufak fikrim yok.

* İki kadroyu ve durumlarını yan yana koyunca sonuç NORMAL.

* Eğer Efes bu kadroyu bizden daha düşük paraya kuruyorsa ortada büyük bir SORUN var.

* Hem undersized hem dar kadro kuruyoruz. Tamam sistem takımı olmak iyi bir şey, ama oyuncular bu yükü kaldıramıyor.

* He poziyonda rakiplerimizden ufağız, daha hızlı da değiliz.

* Kadro kalitesi ve derinliği olarak bu seneki  Eurolig takımları arasında ilk 6 da bile değiliz bence.
Obra bu kadroya göre performans olarak başarılı. Ama kadro kurmada iki senedir sınıfta kaldılar.

* Hiç soru işaretsiz bu takımda kesin kalsın diyebileceğim oyuncular sırasıyla Melli, Vesely, biraz Sloukas ve Ali (Türk kontenjanı).

* Melli kaçar. Sinan gider. Kontrat durumuna göre Lauvergne, Barış, Ennis, Green lütfen gitsin.

* Lütfen safra olmayan, katkı ve MÜCADELE verecek Türk oyuncu alalım. Böyle oyuncular var.

* Biraz geniş kadro kuralım, 1.5M yerine 750K lık iki oyuncu alalım. Sistem takımı için böylesi çok daha iyi.

* Lütfen Serrod, Decolo, Teo vs. falan demeyin, bunlar bizi hiç bir yere taşıyamaz.

Cesur ve psikolojik olarak guclu olmalari da onemli. Guduric nunnally gibilerinde olmayan ozellik
Fenerbahçe!

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
« Yanıtla #1763 : 18 Mayıs 2019, 16:36:13 »
Dediğim gibi dünkü maçı hiç seyretmedim, Ergin'in yorumlarını vs. görmemek için de ne TV ne gazete bakıyorum.

* Obra reis uyum sağlayabilen (versatil) bir koç, bunu biliyoruz. Bize zamanında Emir'li, Oğuz'lu, Zoriç'li kadroyla
F4 yaptırdı. Ergin gelsin kolaysa öyle bir kadroya F4 yaptırsın.
Obra reis tekrar ufak çaplı bir dönüşüm yapmalı bence.
Bu her şeyi değiş savunması iyiydi, güzeldi, ama artık rakipler çözdü.  Artık ikili mücadelede yenilen kısalar hep bizde olmasın.

* Aslında ligimiz oyuncu almak için büyük imkan sağlıyor, her takımda en az bir-iki tane Eurolig seviyesinde oyuncu var.
Hazır ülkeye de alışmış, denenmiş bu oyuncu havuzundan neden hiç almıyoruz? Ülke içi en son aldığımız Ali'ydi sanırım.
Basket meraklısı olarak yakaladıkça her maçı izliyorum, isim vermek istemem ama alt takımlarda bizde gayet oynayabilecek kemik gibi oyuncular var.
Tamam takım kimyası, uyum vs. önemli, ama iki senedir de uyum diyerek biraz dar bir kadroya mahkum kaldık.

* Guduric'i dün ne oynadığından bağımsız seviyorum, ama kişiliği yırtıcı değil, yumuşak, böyle kabul etmek lazım.

* Jofrey Taylor denmiş, bence Kaliniç'ten iyi oyuncu değil. Bizi şu aşamada kesmez. Hocanın kafakola aldığı Hanga'dan aşağısı olmamalı.
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2019, 16:36:28 Gönderen: fener_1907 »

Çevrimdışı Yaşlı taşlı çocuk

• Üye
  • Yer: İzmit
« Yanıtla #1764 : 18 Mayıs 2019, 17:08:53 »
Bizim kadromuz gayet iyi kadro sadece genişletilmesi lazım. Bir tane net sorun çözücü kısa. bir tane lig de seviye düşürmücek ucuz oyuncu gs den bir adam var diyorlardı galiba harrison. Bir tane de yine uzun rotasyonuna oyuncu. Ennis, green muhtemelen olmayacak. Sinan 800 bin doları düşürürse yıllık kalır. Muhtemelen de iner. Yine seneye final oynarız. Sıfır sakatla yine finale kadar son topa giderdik ama bunlar elzem işler. Geçen yıl da bu problemleri yaşadık.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1765 : 18 Mayıs 2019, 19:00:04 »
Herkes nasıl atamadığımızdan bahsediyor ama asıl tutamadığımız için yenildiğimizi görebilen pek az...

Larkin ve Micic'den 55 sayı mı yedik ?

Durum göründüğünden çok daha vahim arkadaşlar...

Sezon başında Larkin'i Efes aldığında bralarda gömüp abartıldığını anlatıyordun. Anladın mı şimdi burada bizlerin Delaney Larkin gibi yıldızları istediğini. Bsketbolda süper yıldızın varsa şampiyon olabiliyorsun. Şampiyon olduğumuz sezon da Udoh ve Bogdan süper yıldız olmuşlardı. Her F4 mala bağlayan Vesely ve Sloukas'ı sen yıldız sanmaya devam et.

Çevrimdışı ata771

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Beko - Real Madrid | Final Four
« Yanıtla #1766 : 18 Mayıs 2019, 19:06:58 »
Savunma yapamamızın sebebi bence hücum tarafından kaynaklanıyor. Sürekli düzenimiz olmayan şekilde hücum etmeye çalıştık. Boş bulduğumuz şutlar da girmeyince iyice düştü takım seviye olarak.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1767 : 18 Mayıs 2019, 20:13:03 »
Bu yenilgi sıradan bir yenilgi değil. Gergin'e yenildik vizyonsuzluğunda da değilim açıkcası. Ancak 20 sayı farkla F4 yenilgisi almak bazı gerçekleri bizlere anlatıyor.

Öncelikle sağlık ekibi ile başlıyorum. Bogdan'a da yanlış tedavi uyguladılar 2 ay uzak kaldı. Lauvergne hala iyileşmedi. 2 hafta sakat dense bir oyuncu hepimizin içine kurt düşüyor kesin bir ayı bulur dönmesi diyoruz. Sağlık ekibinde bir problem var net. Burada avukatlığını yapanlar çıkacak. Umurumda da değil görünen köy klavuz istemiyor.

Şimdiye kadar hep burada övülen Ghererdini ile devam ediyorum. 1 milyon gibi bir maaşı olduğunu söylenen bu amca Kanada torpillisi oyuncu bulmaktan başka ne iş yapıyor da bu kadar maaş alıp bütçede gereksiz yer kaplıyor. Zaten avrupanın en büyük 3. bütçesiyiz. En prestijli 3 takımdan biriyiz. Obradovic gibi bir faktör varken hiç bir avrupalı oyuncuyu bağlamak için Gherardini'ye ihtiyacımız yok. Bize amerikadan özel oyuncular  buluyor desem o da yok. Sakatlanmasa bile yıldız olacak kalibrede olmayan KANADALI Ennis, sezon ortası opsiyon yok ayağına getirilen KANADALI Bennet, ve basketbolcudan çok tarzana benzeyen JT gibi fiyaskoları varken ne için bu kadar övülüyor anlamıyorum. Zaten senelerdir kadroyu olabildiğince koruyoruz. Senede aldığımız 2-3 tane oyuncu. Yarısı da hatalı çıkıyor. Bu adama niye 1 milyon maaş ödeme lüksündeyiz. Real veya Cska'nın GM'i alıyor mu bu kadar maaşı. Toronto'ya geldiğinde İtalya bağlantısı var diye 1. sıradan Bargninani'yi seçtiren bu adam bize geldiğinden beri de Kanadalı itelemeye çalışıyor.

Üçüncü olarak da kadro yapılanması. Takım oyunu antrenman set falan bir yere kadar yetiyor. Takımın kadro kalitesi iki senedir yokuş aşağı gidiyor. Udoh ve Bogdan gibi pozisyonunun en iyileri yerine Sloukas ve Vesely gibi fake yıldızlarımız var. Kaçıncı F4 sıçışları bu adamların. Takıma yıldız oyuncular lazım dedikçe efendi ayağına Kanadalı Ennis geliyor. Uzun rotasyonunda eksiğiz dedikçe ayak burkulmasıyla 4 ay sakat olan bir zat alınıyor. Avrupa'nın en büyük 3. bütçesine sahibiz ama kadromuz dar. Senelerdir dar, şaka gibi ama gerçek. Bunca bütçeye rağmen dar kadro ile mücadele ediyoruz. Üstüne avarel bir sağlık ekibi sakatlananın 2 ayı garanti , hayvan gibi antrenman yaptırarak ıskartaya çıkartmayı da başarıyoruz. Takımın eksiği kaliteyken biz inadına düz takım oyuncuları alıp hayvan gibi antrenman yaptırıp şampiyonluk bekliyoruz.

Seneye aldığından fazlasını sahada vermeyen adamları temizleyip revizyon yapılmalı, kadro kalitesi yükseltilmelidir. Düz takım oyuncuları yerine zaman zaman arızaları olsa bile yetenekli oyuncular alınmalı ve seneye şampiyonluk alınmalıır. 30 milyon euroluk bütçe için F4 başarı değil olması gereken zorunlu şeydir. Gerçek başarı olan şampiyonluğu istiyorum ben. Avrupanın en büyük 3. bütçesiyle F4'da 20'ye yatırılmak ayıbı seneye temizlenmeli.

« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2019, 20:16:03 Gönderen: Cemalex »

Çevrimiçi Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1768 : 18 Mayıs 2019, 21:41:50 »

Sezon başında Larkin'i Efes aldığında bralarda gömüp abartıldığını anlatıyordun. Anladın mı şimdi burada bizlerin Delaney Larkin gibi yıldızları istediğini. Bsketbolda süper yıldızın varsa şampiyon olabiliyorsun. Şampiyon olduğumuz sezon da Udoh ve Bogdan süper yıldız olmuşlardı. Her F4 mala bağlayan Vesely ve Sloukas'ı sen yıldız sanmaya devam et.

Dünden beri düşünüyordum ''kimdi o çok bilmiş'' diye. Hay sen çok yaşayasın Cemalex.

@CanCan

Şimdi anladın mı niye Larkin, niye Delaney. Sen bir de ''Delaney kim ki, isteyeni olsa Çin'e gitmezdi'' minvâlinde konuşmuştun. Larkin kim ki demiştin.

Al sana Larkin, al sana Delaney'siz takım. Erdal Koşan transfer edilse sen ve senin zihniyetindekiler ''Muhteşem transfer, Larkin bok yesin'' der.

Soruyorum sana Larkin'den daha delici kim Avrupada? Soruyorum sana Delaney'i alsaydık Avrupa tutabilir miydi?

Ezbere konuşmakla olmuyormuş gördün mü CanCan efendi? Hiç unutmuş değilim geçen yaz Larkin ve Delaney için söylediklerini. İnşaAllah önümüzdeki sezon adam gibi 1,5 numara alırız da f4'te bizi sürükler.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #1769 : 18 Mayıs 2019, 21:51:10 »
Bu takımın delici ismi Ennis olacaktı ama bizde şans yok ki. tam alışmaya başladı, sakatlandı. Lauvergne de öyle...melli, vesely, Datome, Kalinic..Başımıza gelmeyen kalmadı. Bu sezon kısmet değilmiş yapacak bir şey yok