Sinir bozucu bir akşam. Sahada olan bitenlere mi sinir olursun, burada yazılan çizilenlere mi? Atbaşı gidiyor. Öncelikle koçu rezil bulan, takımın her mağlubiyetinden sonra utanan, nereden nereye geldiğimizi idrak edemeyen arkadaşlara bir tavsiyem olacak. Futbol takımımızı takip etmelerini öneririm. Oradaki takım bugünkü kadro gibi silik, karaktersiz beş para etmeyen oyunculardan oluşmuyor. Buralarda utanıyorsunuz ya oralarda doya doya gurur duyabileceğiniz bir kadro mevcut.
Hakem üçlüsüne gelince, ne türlü hakaret etsek az kalır. Skandal düdükler. Gösterdikleri müsamaha sayesinde Efesli oyuncuların da iyice götü kalkmış, ortalık vıcık vıcık. Dunston'a çalınmayan net 4-5 faul var. Ne desek boş.
Bobby devre bitiminde neden erken top kullanırsın, şut girmiş olsa bile şut tercihinin büyük bir basketbol yanlışı olduğu konusundaki fikrimin arkasında kalırdım. Maçın kırılma noktalarından biriydi (kesinlikle Bobby yüzünden kaybettik gibi bir iddiam yok ama yanlış bir tercihti). Melli, iyisin hassın ama tereddütlerin beni yedi bitirdi, girmese de at o şutu, tereddütün takımın kimyasına verdiği zarardan bin kere yeğdir. Ve Guduric, yeteneğinden gram şüphem yok ama psikoloji bitmiş. Bir tek bu maç üzerinden yazmıyorum, psikolojisinin el yakan maçları kaldıramadığı aşikar. Umarım yazdıklarımı ağzıma tıkar ilerleyen maçlarda. Kalinic, çok yorgun belli, yorgunluk yanlış tercihlerine neden oldu. Datome, umarım ciddi bir şeyi yoktur. Her şeye rağmen bu takımın karakterini seviyorum, mücadele gösteren, ter döken tüm oyunculara teşekkürler.
Tufan'a neden maç yorumlatılır? Galatasaraylı olmasında değilim, ağbi sen kariyerinde ne yaptın ne ettin de euroleague kazanmış oyuncuları eleştirebiliyorsun, bu adama neden maç yorumu yaptırılır? Türk basketbolunu zaferden zafere mi koşturdu?
Her şeye rağmen umudum var. Çok zor ama olmayacak iş değil. Olmayacaksa da canları sağolsun. Bu kadar şanssızlığın bir araya geldiği sezon da bile oynanan bir final four var, kazanılan bir kupa ve hala kazanılma şansı olan bir şampiyonluk var. İsteyen romantik desin isteyen polyanna, bu takım dünyanın en güzel takımı...