Gönderen Konu: Tyler Ennis  (Okunma sayısı 45609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı umitrenan

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: Tyler Ennis
« Yanıtla #45 : 20 Temmuz 2018, 09:00:40 »
   Siz ne izlemek istiyorsunuz?Her maç 100 atan ligde en az yenilgiyi alıp finale güç bela çıkan bir CSKA gibi olmayı mi yoksa her iki pota altında rakipleri ağlatan kısaların bireysel zorlamadan,pas trafiğinden baş döndüren bu sene teklese de oynamaya çalıştığımız bu oyunu mu?
   Calathes'in star olduğu bu ligde her oyuncu bir şansı hakediyor bence.
    Her şeyi geçiyorum da Delaney ve Wilbekin'i karakter olarak nasıl yakştırabiliyorsunuz şu takıma.Insan gerçekten hayret ediyor  :o :o

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : 20 Temmuz 2018, 09:32:55 »
   Siz ne izlemek istiyorsunuz?Her maç 100 atan ligde en az yenilgiyi alıp finale güç bela çıkan bir CSKA gibi olmayı mi yoksa her iki pota altında rakipleri ağlatan kısaların bireysel zorlamadan,pas trafiğinden baş döndüren bu sene teklese de oynamaya çalıştığımız bu oyunu mu?
   Calathes'in star olduğu bu ligde her oyuncu bir şansı hakediyor bence.
    Her şeyi geçiyorum da Delaney ve Wilbekin'i karakter olarak nasıl yakştırabiliyorsunuz şu takıma.Insan gerçekten hayret ediyor  :o :o

Ovvv sakın Delaney deme  ;) Onun bu sezon NBA sayı ortalaması Ennis'ten 1,5 sayı fazla, o yüzden çok büyük oyuncudur. Gerçi o fazlalık Atlanta gibi ligin en boktan kadrosunda daha fazla süre alabilmiş olmasından kaynaklanıyor ama karıştırma orasını...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #47 : 20 Temmuz 2018, 09:49:25 »
Transfer yaptık diye ıyi tarafından bakıyoruz, bakana da bişiy demem ama boku da çıkıyor. Akıl var mantık var. Bugün sakarya basket yada trabzon falan alsa bile dikkat çekmeyecek bir adam. Delaney ile falan kıyas oluyor. Şaşırıyorum. Hoca şapkadan tavşan çıkaracak. Başka oluru yok.
Abi yapma gözünü seveyim
1.18 den seçilmiş bir adam nasıl Sakarya baskete gitsin
Adam min kontrat ile nba devam edebilirdi
Niye buraya geldi Obradoviç ile gelişip dahs yüksek kontrat almak için
Olur olmaz orasını göreceğiz

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : 20 Temmuz 2018, 09:51:09 »
Anlaşmadık kardeş.

Aslında kendime kızıyorum. Delaney için ''Fenerde ne işi var'' diyip Ennis için methiyeler düzmen çok mu mesnetli ki ben de kalkıp sana bir şeyleri izah etmeye çalıştım, kendime kızma sebebim bu:)

@cem ağrak

Söyle bakayım hangisi daha çok güldürdü seni? Delaney için yapılan bu yoruma gülmeyi pas geçip bana gülmeye kalkman ayrı bir vaka-i vakvakiye.
Büyük maç kazandırmaz yorumun çok ama çok komik
Nerden biliyorsun böyle bir yorum yaparken insan bir düşünür
Nba'de draft edilmemiş kıslar bile euroleague'de maç kazandırıyor hem de büyük maçları kazandırıyor, belli olmaz yani bu işler

Jordan dahs iyi oyuncu kısmına ama daha çok güldüm

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #49 : 20 Temmuz 2018, 09:55:50 »
Şampiyon olamazsak 1/2 numara basiretsizliği yüzünden denmiş
Abi yapmayın
Yıllarca ne rotasyonu olan Cska Moskova şampiyon olamadı
Bir sürü örnek veririz bu duruma
Geçen sene serrod de Colo Higgins gibi kısaları olan takım bırak kupayı finale kalamadı
Ana hedef F4 yapmaktır
Şampiyonluk tabi ki herkes ister ama tek maçlık sistemde iş tamamen o günün psikolojisine ve şansına kalıyor
F4 yapamazsak başta ben hayvan gibi eleştirelim
Ama kupa alamadı diye başarısız saymak bu sistem için bu yapıya ciddi haksızlık olur

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #50 : 20 Temmuz 2018, 09:58:35 »
şimdi şöyle bir şey var. final-four’da şampiyonlukları takımlar kazanmaz. sistemle, oyun planına sadakatle şampiyon olamazsın, düzen içinde oynamakla şampiyon olamazsın. 20 senedir bu ligi izliyorsam, en az 18 tanesinde falan bireysel perpormans belirlemiştir şampiyon olan takımı. bireysel performans dediğim de bodiroga, saras, spanoulis, bogdanovic, doncic gibi yıldızlar hani. maciulis 30 atıp şampiyon yapmaz seni...

sanırım hepimizin beklentisi bu profilde bir oyuncuydu. teodosic olurdu, delaney olurdu. olduğunu gösterdi bu adamlar avrupa’da geçirdikleri sürede. larkin bile olabileceğini gösterdi...

lakin ennis hakkında nasıl bu kadar kesin konuşulabiliyor aklım almıyor...

iş yapar veya yapmaz onu bilemem. müneccim olmak lazım. lakin şurası net efendiler. tutmama ihtimali, tutma ihtimalinden daha fazla...

bize garanti bi oyuncu lazımdı bana kalırsa. hiç olmadı ne katkı vereceğini bildiğimiz biri. ennis’in ne vereceğini ne kendisi biliyor, ne gherardini biliyor, ne de obradovic biliyorken nasıl bu kadar kesin konuşuluyor anlamıyorum...

hürmetler...
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2018, 10:00:49 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı cembut

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #51 : 20 Temmuz 2018, 10:11:55 »
şimdi şöyle bir şey var. final-four’da şampiyonlukları takımlar kazanmaz. sistemle, oyun planına sadakatle şampiyon olamazsın, düzen içinde oynamakla şampiyon olamazsın. 20 senedir bu ligi izliyorsam, en az 18 tanesinde falan bireysel perpormans belirlemiştir şampiyon olan takımı. bireysel performans dediğim de bodiroga, saras, spanoulis, bogdanovic, doncic gibi yıldızlar hani. maciulis 30 atıp şampiyon yapmaz seni...

sanırım hepimizin beklentisi bu profilde bir oyuncuydu. teodosic olurdu, delaney olurdu. olduğunu gösterdi bu adamlar avrupa’da geçirdikleri sürede. larkin bile olabileceğini gösterdi...

iş yapar veya yapmaz onu bilemem. müneccim olmak lazım. lakin şurası net efendiler. tutmama ihtimali, tutma ihtimalinden daha fazla...

bize garanti bi oyuncu lazımdı bana kalırsa. hiç olmadı ne katkı vereceğini bildiğimiz biri. ennis’in ne vereceğini ne kendisi biliyor, ne gherardini biliyor, ne de obradovic biliyorken nasıl bu kadar kesin konuşuluyor anlamıyorum...

hürmetler...

Gou bizden ayrılırken Bogdanın bu seviyeye gelecegini öngörüyor muydun ? veya udohu aldıgımızda mvp olacagını? Demekki hazır oyuncu alamıyoruz, kendi içimizde yaratmaya çalısıyoruz. Bu hep böyle olmusken sürekli suclayıcı, yanlıs iş yapılıyormus gibi tavır takınılması enterasan harbiden..

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #52 : 20 Temmuz 2018, 10:17:40 »
“ennis’in ne vereceğini ne kendisi biliyor, ne gherardini biliyor, ne de obradovic biliyorken nasıl bu kadar kesin konuşuluyor anlamıyorum...“

şu cümleyi biraz uzatayım...

şimdi efendim, sloukas ne katkı verir diye sorsalar; zorluk seviyesi düşük maçlarsan çift haneli skor ve 5-6 asist yapar. zorluk seviyesi yükseldikçe bireysel performansı düşer ama pek fazla hata yapmaz, yanında skorer biri varsa oyun kurucu olarak güvenilir derim.

datome ne katkı verir diye sorsalar, küçük maçları siklemez, işler ciddiye bindiğinde performansı artar. şutuna ve büyük maç performansına güvenilir derim.

teodosic için sorsalar, ne katkı vereceğini %95 herkes söyler. delaney için sorsalar yapacağı katkıyı herkes %90 tahmin eder. larkin gelse %80 ne vereceğini söyleyebiliriz...

obradovic’e de, gherardini’ye de ennis nasıl katkı verir diye sorsalar. onu ben de bilmiyorum, göreceğiz der ikisi de...

ennis’in kendine sorsalar, valla abi ben de bilmiyorum der kendisi de...

bilen arkadaşları kutlamak lazım...

hürmetler...

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : 20 Temmuz 2018, 10:17:56 »

hürmetler...
bu konuda sana kesinlikle katılıyorum
tutar veya tutmaz dediğin gibi orasını zaman gösterecek
bu arada eklemeyi unutmuşsun
ekpe , geçen sene de ufak detaylar ile Melli
misal geçen sene şampiyon olasaydık MVp Melli olacaktı
ve belki tarihte ilk defa 2 sene üst üste 2 uzun oyuncu bu organizasyonun mvp'si olacaktı.
bizim takım yapımız cidden biraz farklı
tek bir oyuncunun kolayına sivrilmediği , her maçı ayrı bir oyuncunun çıkıp alabileceği bir takımız
bence bu kadar başarılı olmamızın altında '' takım olarak tahmin edilemez yapıya sahip olmamız yatıyor.
düşün en iyi oyuncun Jan ve oyun kurucun kostas f4 finalinde berbat oynadı ama sen 1 top ile kupayı kaybettin başka bir takımın kilit 2 ana adamı böyle oynasa o maçı 20 sayı fark ile kaybedebilirdi

teodosiç keşke gelseydi o konuda yapacak birşey yok
Delaney konusunda yetenek olarak sorun yok ama adamın karakterinin çok değişik olduğu ve koç ile uyum noktasında sorun olabileceği de ciddi konuşuluyor
larkin konusunda bence fiziksel özellikleri sebebiyle Ennis gibi bir oyuncu tercih edilmiştir diye düşünüyorum
mevcut senin savunma sistemin ile alakalı olarak

neye güveniyoruz
1 oyuncu potansiyeline
2 oyuncunun yaşına
3 buraya bu yaşta gelme amacına
4 Obradoviç'e .
5 yaşayıp göreceğiz 2 aya övgüler de düzebiliriz
7 ay sonra bunun nerden aldık amk da diyebiliriz
bu risk var mı var
ama toplm 5 senelik Obradoviç ve genel takım yapısı itibariyle baktığın zaman olumsuz düşünmek için bir sebep göremiyorum ki ben
biz senelerdir Nba'de başarısız olmuş hem amerikalı hem de Avrupalı oyucuları alıyoruz ve hepsinden iyi verim aldık

çok garip en az verdim aldığımız isim gelenler içinde Nba kariyeri en parlak olan en iyi istatistikleri yapmış olan Jason Thompson oldu . bu da çok garip bir durum.

sen de yukarıda bellirtmişsin geliş yaşı ve amacı oyuncunun kafa yapısı burada önemli.
Jason kötü bir karakterdi diyemez kimse ama özellikle savunma kapasitesi ve alışkanlıkları bize Avrupa'ya hiç ama hiç uymadı.

Nba'den potansiyel alıp onlar ile yürümek sanırım hem Obradoviç hem de Gherardini için bir gelenek gibi oldu.
adam kaliteli oyuncu istiyor kalite varsa ben o potansiyeli ortaya çıkartırım diyor.
tabi burada önemli olan şu

biz gözümüzün önünde izlediğimiz oyuncular ile izlemediğimiz potansiyelli oyuncu için boşuna nefes yoruyoruz.

seni anlıyorum sen diyorsun ki abi niye riske giriyoruz garanti adama gidelim.

ben de diyorum ki başarılı olma ihtimali yüksek bir risk aldı hoca adam risk almayı seviyor bu da adamın hayata bakış açısında var sanırım.
bu konuda çok fazla yapacak bir şey yok

ne ben abi bu herif ligin anasını sikecek desem gerçekçi olmaz
ne de başkası Cska maçını bu herif kazandıramaz derse gerçekçi olmaz.

Dixon geldiği sene neler dendi ( sen de çok sövmüştün ) hatırlarsın ama oyuncu adapte oldu takıma ısındı hoca ile iyi iletişim kurdu ve bize nice büyük maçlar kazandırdı.

biraz da önemli olan bence Tyler Ennis için ( ncaa kariyeri misal adam takımın lideri imiş çok son saniye maçı kazandırmış ) çok potansiytelli olduğu için 1 sene Scvrysue oynayıp drafta girmiş 1. tur 18 den seçilmiş. ama olmamış orası için atletizim ve hız olarak orası için yeterli olmamış demek ki
hangi NBa gözümüzün önünde yıllarca Avrupa'da izlediğimiz DElaney'nin, WAnameker'ın  drafta seçilememiş olduğu yer.
bu adamlar neden Avrupaya geldi 3 4 sene oynadı geliştirdiler kendilerini ve sonra gittiler.
burada hali hazırda potansiyeli yeteneği olan seçilmiş bir adam var.
bu risk alınır mı  her türlü alınır verebilecekleri ( oyuncu karakteri ve kişilik olarak da hiç sorun yokken ) çok fazla.

ha sen bu riski almayabilirsin bu senin takdirin.
ama çok şaşıracak bir durum değil onu demek istiyorum
tabi başarılı olup olmayacağını hep beraber izleyip göreceğiz umarım adapte olur ve hepimiz mutlu oluruz
aslında bu çocuk tarz olarak da tam bir first pass point guard :) hani yıllardır taşşağını çevirdiğimiz konu :)
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2018, 10:20:44 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #54 : 20 Temmuz 2018, 10:31:56 »
2016 FIBA Olympic maçlarında süre almıs eleman, youtubede full maçlar var.. zamanı olan varsa izleyebilir..

https://www.youtube.com/watch?v=Qgv7GtkQwPM

https://www.youtube.com/watch?v=PS0ag5Uh94o

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #55 : 20 Temmuz 2018, 10:35:09 »
Şampiyon olamazsak 1/2 numara basiretsizliği yüzünden denmiş
Abi yapmayın
Yıllarca ne rotasyonu olan Cska Moskova şampiyon olamadı
Bir sürü örnek veririz bu duruma
Geçen sene serrod de Colo Higgins gibi kısaları olan takım bırak kupayı finale kalamadı
Ana hedef F4 yapmaktır
Şampiyonluk tabi ki herkes ister ama tek maçlık sistemde iş tamamen o günün psikolojisine ve şansına kalıyor
F4 yapamazsak başta ben hayvan gibi eleştirelim
Ama kupa alamadı diye başarısız saymak bu sistem için bu yapıya ciddi haksızlık olur

Bence de şampiyon olamazsak 1-2 den kaynaklanır. Ama bu 1-2 iyiyse şampiyon oluruz demek değil ki.
Cska da 1-2 de çok güçlü olmasına rağmen 3-4-5 de rezil olmasından olamadı.
Diğer dediğine katılıyorum.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #56 : 20 Temmuz 2018, 10:37:45 »
2016 FIBA Olympic maçlarında süre almıs eleman, youtubede full maçlar var.. zamanı olan varsa izleyebilir..

https://www.youtube.com/watch?v=Qgv7GtkQwPM

https://www.youtube.com/watch?v=PS0ag5Uh94o
Bu maçta iki yeni oyuncumuz da var :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #57 : 20 Temmuz 2018, 10:38:47 »
Bence de şampiyon olamazsak 1-2 den kaynaklanır. Ama bu 1-2 iyiyse şampiyon oluruz demek değil ki.
Cska da 1-2 de çok güçlü olmasına rağmen 3-4-5 de rezil olmasından olamadı.
Diğer dediğine katılıyorum.
Mevcut şartlarda 1/2/3/4/5 her oyuncusu 4*4lük takım yok baba onu demek istiyorum
O gün bir tarafını parlatan takım şampiyon oluyor

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #58 : 20 Temmuz 2018, 10:44:06 »
Ayhan hocam selamlar.
Uzun uzun yazmışsın saygı duyuyorum ben de sana ama bastan aşağı neredeyse katılmadığım bir yazı olmuş. Artık bu gerekçeler görüşler falan boş geliyor bana. Bir yere varabilmemiz de zor. 1 yıllık adam istemiyorum diyorsun zaten ennis de 1+1 yıllık. Ya tutarsa diye.

Teo olmadi ennis alalım seçeneği bana göre trajik bir seçenek.
Yada hep diyorum bu çocuğu rastgele bir takım alsa burada sözü bile edilmez.

Işte o kadar vasat bir transfer benim gözümde.

Bunların üstüne bişiy diyemiyorum artık. Obradan daha mı iyi biliyorsunuz lafları da çocukça.

Birisi 36 yaşında, ikisi vasat fakat yerli kontenjanında olduğu için kadroda, ikisi de gelişecek diye fal açtığımız yabancılar ile 1-2 rotasyonu kuruldu. En güvendiğim isim bunların arasinda yine sloukas benim. Allah ona güç versin

Basit bir soru,  geçen sene bir çok maç son topta gitti. Şu takımda son topu kime kullandirirsiniz?

Eyvallah. Zaten ben de yazımın sonunda şüphelerimden bahsettim sebepleriyle.
Şahsen tanışmadık tabi ama yazılarından anladığım, sen daha hazır isimler istiyorsun ama 2 kişi vardı, Teo nba de kaldı, Delaney de olmadı bir sebepler işte. Sonuçta pazarın durumu da ortada. Ama senin ve herkesin neden olumsuz olacağına bu kadar inandığınızı da anlamıyorum.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #59 : 20 Temmuz 2018, 10:45:12 »
Mevcut şartlarda 1/2/3/4/5 her oyuncusu 4*4lük takım yok baba onu demek istiyorum
O gün bir tarafını parlatan takım şampiyon oluyor

1 ve 5 en önemlileri bence.
Birde bizde 3-4-5 100 iken 1 ve 2 50-60..