şimdi şöyle bir şey var. final-four’da şampiyonlukları takımlar kazanmaz. sistemle, oyun planına sadakatle şampiyon olamazsın, düzen içinde oynamakla şampiyon olamazsın. 20 senedir bu ligi izliyorsam, en az 18 tanesinde falan bireysel perpormans belirlemiştir şampiyon olan takımı. bireysel performans dediğim de bodiroga, saras, spanoulis, bogdanovic, doncic gibi yıldızlar hani. maciulis 30 atıp şampiyon yapmaz seni...
sanırım hepimizin beklentisi bu profilde bir oyuncuydu. teodosic olurdu, delaney olurdu. olduğunu gösterdi bu adamlar avrupa’da geçirdikleri sürede. larkin bile olabileceğini gösterdi...
lakin ennis hakkında nasıl bu kadar kesin konuşulabiliyor aklım almıyor...
iş yapar veya yapmaz onu bilemem. müneccim olmak lazım. lakin şurası net efendiler. tutmama ihtimali, tutma ihtimalinden daha fazla...
bize garanti bi oyuncu lazımdı bana kalırsa. hiç olmadı ne katkı vereceğini bildiğimiz biri. ennis’in ne vereceğini ne kendisi biliyor, ne gherardini biliyor, ne de obradovic biliyorken nasıl bu kadar kesin konuşuluyor anlamıyorum...
hürmetler...
bu konuda sana kesinlikle katılıyorum
tutar veya tutmaz dediğin gibi orasını zaman gösterecek
bu arada eklemeyi unutmuşsun
ekpe , geçen sene de ufak detaylar ile Melli
misal geçen sene şampiyon olasaydık MVp Melli olacaktı
ve belki tarihte ilk defa 2 sene üst üste 2 uzun oyuncu bu organizasyonun mvp'si olacaktı.
bizim takım yapımız cidden biraz farklı
tek bir oyuncunun kolayına sivrilmediği , her maçı ayrı bir oyuncunun çıkıp alabileceği bir takımız
bence bu kadar başarılı olmamızın altında '' takım olarak tahmin edilemez yapıya sahip olmamız yatıyor.
düşün en iyi oyuncun Jan ve oyun kurucun kostas f4 finalinde berbat oynadı ama sen 1 top ile kupayı kaybettin başka bir takımın kilit 2 ana adamı böyle oynasa o maçı 20 sayı fark ile kaybedebilirdi
teodosiç keşke gelseydi o konuda yapacak birşey yok
Delaney konusunda yetenek olarak sorun yok ama adamın karakterinin çok değişik olduğu ve koç ile uyum noktasında sorun olabileceği de ciddi konuşuluyor
larkin konusunda bence fiziksel özellikleri sebebiyle Ennis gibi bir oyuncu tercih edilmiştir diye düşünüyorum
mevcut senin savunma sistemin ile alakalı olarak
neye güveniyoruz
1 oyuncu potansiyeline
2 oyuncunun yaşına
3 buraya bu yaşta gelme amacına
4 Obradoviç'e .
5 yaşayıp göreceğiz 2 aya övgüler de düzebiliriz
7 ay sonra bunun nerden aldık amk da diyebiliriz
bu risk var mı var
ama toplm 5 senelik Obradoviç ve genel takım yapısı itibariyle baktığın zaman olumsuz düşünmek için bir sebep göremiyorum ki ben
biz senelerdir Nba'de başarısız olmuş hem amerikalı hem de Avrupalı oyucuları alıyoruz ve hepsinden iyi verim aldık
çok garip en az verdim aldığımız isim gelenler içinde Nba kariyeri en parlak olan en iyi istatistikleri yapmış olan Jason Thompson oldu . bu da çok garip bir durum.
sen de yukarıda bellirtmişsin geliş yaşı ve amacı oyuncunun kafa yapısı burada önemli.
Jason kötü bir karakterdi diyemez kimse ama özellikle savunma kapasitesi ve alışkanlıkları bize Avrupa'ya hiç ama hiç uymadı.
Nba'den potansiyel alıp onlar ile yürümek sanırım hem Obradoviç hem de Gherardini için bir gelenek gibi oldu.
adam kaliteli oyuncu istiyor kalite varsa ben o potansiyeli ortaya çıkartırım diyor.
tabi burada önemli olan şu
biz gözümüzün önünde izlediğimiz oyuncular ile izlemediğimiz potansiyelli oyuncu için boşuna nefes yoruyoruz.
seni anlıyorum sen diyorsun ki abi niye riske giriyoruz garanti adama gidelim.
ben de diyorum ki başarılı olma ihtimali yüksek bir risk aldı hoca adam risk almayı seviyor bu da adamın hayata bakış açısında var sanırım.
bu konuda çok fazla yapacak bir şey yok
ne ben abi bu herif ligin anasını sikecek desem gerçekçi olmaz
ne de başkası Cska maçını bu herif kazandıramaz derse gerçekçi olmaz.
Dixon geldiği sene neler dendi ( sen de çok sövmüştün ) hatırlarsın ama oyuncu adapte oldu takıma ısındı hoca ile iyi iletişim kurdu ve bize nice büyük maçlar kazandırdı.
biraz da önemli olan bence Tyler Ennis için ( ncaa kariyeri misal adam takımın lideri imiş çok son saniye maçı kazandırmış ) çok potansiytelli olduğu için 1 sene Scvrysue oynayıp drafta girmiş 1. tur 18 den seçilmiş. ama olmamış orası için atletizim ve hız olarak orası için yeterli olmamış demek ki
hangi NBa gözümüzün önünde yıllarca Avrupa'da izlediğimiz DElaney'nin, WAnameker'ın drafta seçilememiş olduğu yer.
bu adamlar neden Avrupaya geldi 3 4 sene oynadı geliştirdiler kendilerini ve sonra gittiler.
burada hali hazırda potansiyeli yeteneği olan seçilmiş bir adam var.
bu risk alınır mı her türlü alınır verebilecekleri ( oyuncu karakteri ve kişilik olarak da hiç sorun yokken ) çok fazla.
ha sen bu riski almayabilirsin bu senin takdirin.
ama çok şaşıracak bir durum değil onu demek istiyorum
tabi başarılı olup olmayacağını hep beraber izleyip göreceğiz umarım adapte olur ve hepimiz mutlu oluruz
aslında bu çocuk tarz olarak da tam bir first pass point guard

hani yıllardır taşşağını çevirdiğimiz konu