Öncelikle çok aklı başında, oyunu basit oynayan, gereksiz saçmalıklar ve maceralara sarmadan en kısa yoldan sonuca gitmeye gayret eden, düzgün karakterli, çalışıp hep üst seviyeye gelmek için çalışan bir PG transfer ettik. Tyler Ennis oyunu bilerek oynuyor ve basketbol zekası üst düzey. Sanki 30 yaşında tecrübeli bir guard gibi oyun alanında olgun hareketler yapıyor. Bu özellikleri açıkçası hoşuma gidiyor Ennis'in. İnanın bana, bir PG oyuncuda, yukarıda belirttiğim özelliklerin bulunması, takımın oyun planına sadık kalıp hedefe ulaşmasını hızlandıracak etkenlerdendir. Ennis bu özellikleri ile Obradovic'in söylediklerini harfiyen yerine getirecektir. Thompson'da yaşadığımız gibi yağlı direğe tırmanma benzeri bir durumla karşılaşacağımızı zannetmiyorum. Üstelik yüksek fundamental yetisi, topa yön verme ve yüksek pozisyon bilgisinden bahsetmedim daha. Patlayıcılığının ve atletizminin düşük olması NBA için geçerli. Avrupa için mevcut atletikliği üst düzey bile sayılabilir. Sakatlık falan yaşamazsa inşallah, ben çok üst düzey bir Avrupalı guard olacağına inanıyorum. Diğer hayal kırıklıkları gibi olmayacaktır. Kafamdaki birkaç soru, EuroLeague sertlik anlayışına nasıl reaksiyon vereceği ve Avrupa atmosferi ve hakem standartlarına nasıl ayak uyduracağı.