Gönderen Konu: Tyler Ennis  (Okunma sayısı 45602 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Ynt: Tyler Ennis
« Yanıtla #105 : 25 Temmuz 2018, 09:54:36 »
Uff ne transfer ama!
Dün akşam başkanın açıkladığı mali tabloyu izledikten sonra, benim gözümde Tyler Ennis artık, Stephen Curry gibi. Bu etkiyi yaratmasını mazur görün... 
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #106 : 25 Temmuz 2018, 10:34:33 »
Cem Ağrak 3 tane formasını alıp Ülker Arena'da dağıtacak kadar güveniyor Ennis'e.. Ki ilk defa bir oyuncunun 3 formasını alıp dağıtmasına şahit oluyorum. Gerçi formalardan birini Umut kod adlı arkadaşa, diğerini bana verecek. Öbürünü de Hakan abiye yollar. Bu nasıl hayır işlemek anlamadım gitti.

Şu an Ennis'i yüksek perdeden övmek de, gömmek de yersiz. Mesela Hakan abi de yıllardır NBA seyreder benim gibi. O bile temkinli yaklaşıyor haklı olarak. Zira adamla ilgili çok net yorum yapacak bir maçını izleme şansımız düşüktü. Oynadığı takımlar, aldığı süreler belli. Hoş adamı her gece izlemiş gibi güzelleme yapan yazılar da okuduk farklı mecralarda. Sanırsın Durant, oturup her gece izlemişler. Bu gereksiz şov elbette. Ama kesin bir dille gömmek de bana göre gereksiz şov. Avrupa basketbolu çok farklı ve bu farklılıkta bazen hiç beklemediğiniz adamlar fark yaratabilir. Ennis bunlardan biri olur mu zaman gösterecek.

Yine de kendisine Doğuş Özdemiroğlu muamelesi yapmamak lazım.

Harikasın Kemal. :)

mirinkirin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #107 : 25 Temmuz 2018, 15:42:34 »
normalde transfer topicinin altına yazacaktım ama ertan ürkmez'in muhteşem yorumundan sonra perspektif değişimine gitmek istemedim. ali koç'u canlı izledim, durum vahameti karşısında sarsıldım. ennis'tir, 2-3 transferidir... bunların hesabını geçtim. bariz bir şekilde başarıya en çok ihtiyaç duyduğumuz sezona başlıyoruz. aksi takdirde küçülme kapıda. 4 sene üstüste f4 yapan takıma hala her sezon 10-15 arası açık verdiren avrupa basketbolu değerine söveyim!

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #108 : 25 Temmuz 2018, 20:29:50 »
Yalnız ben basketboldaki açığın şubeden kaynaklanmadığını düşünüyorum. Takımın zaten 13-15M Euro gibi bir geliri vardı geçen sene. Bunun üzerine de Doğuş 15M Euro verdi. Dolayısıyla bütçe tam denk hale gelmişti. Hatta Cem Ağrak'la bunun epey bir muhabbetini yapmıştık. Bence şubenin parasından alma gibi bir durum oluşmuş geçen sene için.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
  • Yer: Milano-Lombardia
    • @anadol_mert
« Yanıtla #109 : 25 Temmuz 2018, 20:57:12 »
Yalnız ben basketboldaki açığın şubeden kaynaklanmadığını düşünüyorum. Takımın zaten 13-15M Euro gibi bir geliri vardı geçen sene. Bunun üzerine de Doğuş 15M Euro verdi. Dolayısıyla bütçe tam denk hale gelmişti. Hatta Cem Ağrak'la bunun epey bir muhabbetini yapmıştık. Bence şubenin parasından alma gibi bir durum oluşmuş geçen sene için.
13-15mEuro gelir çok ciddi bir rakam o kadar yüksek olduğunu zannetmiyorum. 13-15m TL olabilir
Son bir şarkı be...

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #110 : 25 Temmuz 2018, 22:00:45 »

Evet 12 M€ gibi bir gelir olması gerekiyor. Doğuş da 15 M€ vermiş olmalı. Özetle sponsorun parasını futbola hortumlayıp sokağa atmışlar. Sonra neymiş efendim basketbol külliyen zararmış ! Beyinsiz soytarılar...

Çevrimdışı canfb

• Üye
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #111 : 25 Temmuz 2018, 22:11:33 »
Gelirlerimiz Tl ile arkadaşlar oyunculara ve teknik ekibe euro ve dolar ile ödüyoruz 2017 haziranda dolar 3.50 euro 4 civarlarında dolaşırken 2018 haziranda dolar 4.70 euro 5.50 doğal olarak senin gelirlerin düştükçe düşüyor Doğuş sponsorluk parasını da sezon başı verdiğini düşünürsek oradan da TL bazında bir kayıp doğuyor.Açığın bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2018, 22:12:15 Gönderen: canfb »

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #112 : 25 Temmuz 2018, 22:25:08 »
Gelirlerimiz Tl ile arkadaşlar oyunculara ve teknik ekibe euro ve dolar ile ödüyoruz 2017 haziranda dolar 3.50 euro 4 civarlarında dolaşırken 2018 haziranda dolar 4.70 euro 5.50 doğal olarak senin gelirlerin düştükçe düşüyor Doğuş sponsorluk parasını da sezon başı verdiğini düşünürsek oradan da TL bazında bir kayıp doğuyor.Açığın bundan kaynaklandığını düşünüyorum.

11 M€ x 4 = 44 milyon tl gelir farz edelim. Euro 5,5 olunca bu 8 milyon Euroya düşer. Kur etkisi sadece 3 milyon Euro olur.  Doğuş ile yapılmış olan sponsorluk anlaşması ne şekilde bilmiyorum ama sezon başında trak diye çıkarıp 15 milyon Euro karşılığı tl para ödediğini sanmıyorum.
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2018, 22:27:07 Gönderen: CanCan »

Çevrimiçi Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #113 : 28 Temmuz 2018, 19:40:36 »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #114 : 29 Temmuz 2018, 13:51:27 »

Jason Thompson'dan yediğim ters köşe sonrası hiçbir oyuncu için kendimi ortaya atmam. Cem'in dediklerine genel itibarıyla katılıyorum. Belki de Avrupa basketbolunda seneler boyu en önemli oyun kuruculardan birisi olacak. Burada neler yapabileceğini kimse bilmiyor ve bilemez. Bugüne kadar Avrupa'ya gelip yer edinen ve saygı kazanan genç isimler arasında hiçbirinin ilk gelişlerinde NBA geçmişi daha parlak değildi. (Josh Childers ayrı bir tartışma konusudur.)

Hakan hocam, genede senin de fikirlerini duymak isterim. JT hakkında da çok fazla terse yatmış sayılmazsın. Faul problemine girmeyip ritm bulduğu maçlarda tam da söylediğin katkıları verdi aslında.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #115 : 29 Temmuz 2018, 23:10:26 »

Hakan hocam, genede senin de fikirlerini duymak isterim. JT hakkında da çok fazla terse yatmış sayılmazsın. Faul problemine girmeyip ritm bulduğu maçlarda tam da söylediğin katkıları verdi aslında.

Kobe sonrası izlediğim Lakers maçı -Golden State'le oynadıkları haricinde- toplasan, beş veya altıdır. Oyuncuyu elbette hatırlıyorum ama öyle Jason Thompson'ı izlemişliğim kadar izlemişliğim yok. Zaten oyuncunun da onun kadar süre almışlığı, forma giymişliği yok. Fakat oyun aklının iyi ve saha görüşünün gelişmiş olduğuna kefilim. Maçların koptuğu ve oyuncuların istatistik kastığı anlarda bile oyun karakterinin dışına çıkmadığını söyleyebilirim.

Golden State'in bütün sezon boyunca hemen her maçını -farklı geride oldukları haricinde- son saniyesine kadar izlemeye çalışan birisi olarak, o istatistik kasma bölümlerinde dahi takım disiplini içinde kalabilen oyuncuların, hemen her zaman gittiği yerde faydalı olacaklarını düşünürüm. Ennis için tek cümleyle, Avrupa ile NBA karışımı bir gard diyebilirim. Tek başına maç almasını beklersek hayal kırıklığı yaşayabiliriz. Fakat bizim gibi düzen takımlarında, umuyorum ki, düzen içi rolünü en iyi şekilde yapacaktır. Ama takım çuvalladığında, verin topu bana ve siz kenara çekilin diyecek bir liderlik potansiyeli olup olmadığını bilemiyorum. Yapmaya çalışır ise altından kalkar mı, emin değilim. İzleyip hep beraber göreceğiz.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2018, 09:10:50 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #116 : 29 Temmuz 2018, 23:20:44 »
Teşekkürler.
O zaman tam Obradovic in istediği tarzda birisi olmuş. Böyle oyuncular biraz şutlarını, birazda drive larını geliştirdiğine o oyunun sıkıştığı anları da çok rahat çözebilirler aslında.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #117 : 30 Temmuz 2018, 08:33:21 »
.... Ama takım çuvalladığında, verin topu bana ve siz kenara çekilin diyecek bir liderlik potansiyeli olup olmadığını bilemiyorum....

Oyle oyuncu zaten bir elin parmaklarini gecmez Avrupa da ...
Bu anlamda Fenerbahce taraftari cok sansli son senelerde. Kimi takim hic gormemisken biz son senelerde Bogdan, Bjelica, ve Bobby yi izleyebildik.

Gecen sene de Wana soyundu ama yapamadi. Sloukas o konuda sanssiz. Bobby de gecen sene cok kotu bir sakatlik doneminden gec dondu... Maci izlerken hep bir eksiklik hissi vardi, ve bence gecen senenin en buyuk eksigi buydu.

Bu sene yasina ragmen Bobby nin sakatliksiz baslamasi onemli.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
  • Yer: Milano-Lombardia
    • @anadol_mert
« Yanıtla #118 : 30 Temmuz 2018, 15:38:27 »
Obradovic, hücumların krize girdiği zamanlarda, bireysel çabadan ziyade takım olarak hareket ederek kilidi açma arzusunda olan bir koç. Obradovic zaten topu bir oyuncuya teslim ederek maçı tamamlamaya çalışmayacak hiçbir zaman. Son yıllarda bu yüzden bu kadar başarılıyız. Ennis'de üzerindeki ölü toprağı attığında ve takıma uyum sürecini atlattığında, bu makinanın çarkları her zamankinden daha sağlam dönecek.
Son bir şarkı be...

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #119 : 31 Temmuz 2018, 10:24:07 »
Sevdiğim bir söz var "Hiçbirimiz hepimiz kadar kuvvetli değiliz !  diye. Sanırım koç  Tyler Ennis ile hepimiz olma düşüncesinde.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.