Kadro kalitesi yetersiz diyoruz da (ki %100 doğru), bu kadro geçen senenin altında bir kadro değil. Geçen sene yerden yere vurulan takım şampiyonluk potasındayken, bu takım küme düşme potasında dolanıyorsa orada başka bir sorun vardır.
Ayrıca çoğunuz kızacaktır biliyorum;
Ancak şu sonuçların ve ligdeki durumun ne Aziz Yıldırım'la ne de Aykut Kocaman'la sürekli söylenildiği gibi zerre alakası olduğunu düşünmüyorum. Bu da yeni yönetim için iyi bahane olmaya başladı. Takım kaybettikçe sürekli eski yönetim bla bla.. Cidden bu kendimizi kandırmak oluyor.
Kızacak birşey yok. Takım böyle olunca herkes istediğini söyler haklı olarak.
Yalnız şöyle bir nokta daha var, geçen seneki takım da bizim hayallerimizin Fenerbahçesi değildi. 20-25 yaşındakiler için çok başarılı, hakem hatalarıyla şampiyonluğu kaçırmış vs görünebilir o takım ama bizler bambaşka Fenerbahçeler seyrettik. Chelsea, Inter (gene yeni nesil bilmez, cl kazanmış, İbrahimovic, Cambiasso, Solari, Zanetti, Samuel, Stankovic, Crespo lu inter den bahsediyoruz, şimdiki vasat inter değil. bugünün Atletico Madrid i, bayern münih i gibi düşünün), Sevilla (gene karıştırılmasın, Kanoute, Keita, Navas, Dani Alves, Fabiano lu bugünkü liverpool, tottenham gibi bir takım), PSV, cska moskova gibi takımları evimizde yenip deplasmanda kök söktürmüş, forvetimizde Anelka, Van Hoijdonk, Nobre, Serhat, Semih, Tuncaylar, arkalarında Alexler, Ortegalar, Revivolar, Rapaicler, Appiahlar, Aureliolar olan bir Fenerbahçe.. Bugünkü durumun Aziz ve Aykut ile ilgisi de şöyle,
Ne zaman ki 2010 da Aykut geldi, o zaman bu vasat, kımıl futbolun temelleri atılmaya başlandı. Yetenekli adamlar birer ikişer takımdan uzaklaştırıldı, bugünkü dandik kadroya kadar getirdi süreci.
Ali Koç, en azından bu durumun varkına varıp, düzeltmek, tekrar eski günlere geri döndürmek için bir adım attı. Ali Koç, yanlış koç ve menajer seçiminin kurbanı olmuş gibi görünüyor. Bugüne kadar ki yönetimi için olumlu fazla birşey söyleyemiyorum, belki Volkan, Dirar, Aatıf gibi adamları göndermesi, ama mevcut durumda etkisi epsilon kadar malesef. Artık nasıl düzeltir bilemem ama genede elimizde kalan son umut o.
Bunu Aziz Yıldırım da yapacaktı, eğer Ersun hocayı göndermemiş olsaydı. zaten Ersun yanal ı gönderdiği tarih milattır, o kararı ile kendi sonunu da hazrılamış oldu.