Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2685279 defa)

agha ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #210 : 19 Temmuz 2018, 09:51:23 »
Delaney için yüksek ücret verilecegine risk alınabilir bence, normal.. Teodosic ise çok özel bir oyuncu onun için yüksek ücret verilebilir.. Teodosic ve obra uyumu ile delaney - obra uyumuda cok farklı boyutlarda olacaktı..

Kısalarda oyun sıkıştıgında eline güvenebilcegimiz oyuncu kim olacak, esas risk burada.. Normalde zaten kısaların isolationa dayalı bir oyun oynamıyoruz. Top cok iyi paylaşan savunmada rakibi bogan bir takımız. Rakibin dengesini farklı yollardan bozuyoruz. Ancak olimpiakos gibi bir deplasmanda oyun sıkısınca kimin eline bakacagız, dixon en önde isim.. O da fiziksel olarak cok kolay sindirilebilir..
Olympiacos artık o eski Olympiacos olmayacak bence. Blatt ile beraber değişik transferler yaptılar.
Zayıf olacak anlamında söylemiyorum bunu ama bu sene farklı bir basketbol oynayacaklar.
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2018, 09:56:20 Gönderen: ayhan »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #211 : 19 Temmuz 2018, 09:52:19 »
hayır, şaka yapmıyorum.

kimisi wanamaker sevmez, kimisi nunnally’i beğenmez, kimisi sloukas’ı yetersiz bulur. destur varsa ben de kalinic’i sevmiyorum.
Tabiki fikirleri tartışak değiliz, aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz ama şaşırdım gerçekten.
Sebebini sorabilir miyim ?

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #212 : 19 Temmuz 2018, 09:54:57 »
Cska sonrası yine en iyi takım biziz
neye göre işimiz zor
James de olmayacak takımda bu arada yüksek ihtimalle NBa gidecek

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #213 : 19 Temmuz 2018, 09:55:57 »
Tabi bizim basketbol gurusu taraftarlarımız kadar bilgili değiller ama aşağıdaki iki ismin Ennis yorumlarına da bir göz atabilirsiniz.

http://basketdergisi.com/ismail-senoldan-fenerbahcenin-yeni-transferi-tyler-ennis-yorumu.html

http://basketdergisi.com/murat-murathanoglundan-tyler-ennis-yorumu.html

çok da olumlu şeyler yazmamışlar..

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #214 : 19 Temmuz 2018, 10:00:36 »

bence gayet olumlu yazmışlar. nereden baktığına göre değişir. biz bir yıldız transfer etmedik, makul bir risk alarak potansiyeli transfer ettik. Aynı Ekpe gibi, bekleyip göreceğiz.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #215 : 19 Temmuz 2018, 10:00:56 »
İkincisi Ennis' ın oyun tarzı Avrupa'lı guardlar gibi. Top hakimiyeti, fundamentalı, iki elini de kullanabilmesi, saha görüşü, baskerbol IQ'su, takım arkadaşlarını oyuna dahil etme becerisi, hız değiştirmesi, pas çeşitleri çok iyi. Pick and roll oyununu çok iyi oynuyor. İyi karar verir, az hata yapar, yaşına göre olgun, kendi şutunu yaratabilir, şut stili iyi ve son sezona kadar üçlük yüzdesi iyi seviyeye gelmişti. Geri adım atmaz, sorumluluk sever, zordan kaçmaz. Üçüncüsü Fenerbahçe daha önce NBA hayal kırıklığı yaşamış ilk turda seçilmiş Vesely ve Udoh ile çok iyi sonuçlar aldı (Bennett ile alamadı) ve karakter olarak alma ihtimali yüksek.

Ancak sorularda var. Çok iyi atlet değil, çok çabuk da değil, ve NBA'de ilk turda seçilmesine rağmen en büyük sıkıntısı buradan kaynaklanıyordu. Syracyse Üniversitesi hep 2-3 alan savunması yapar, antrenmanlarını da buna ayırır. Yani adam adama savunma ile ilgili ne öğrendiyse NBA'de öğrendi. Ama 4 yılda 4 takım kim ona ne vakit ayırmış olabilir ki?"

nasıl bir olumsuzluk sezdin mesela ?

Çevrimdışı İbrahim Awwad

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #216 : 19 Temmuz 2018, 10:06:21 »
Ennis açıklandı hayırlı olsun.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #217 : 19 Temmuz 2018, 10:07:31 »
Ennis resmen açıkladı 1+1 yıllık sözleşme imzalamışız. Hayırlı olsun hem bize hem oyuncuya. Hakkında pek bişey bilmediğimiz bi oyuncu, karalar bağlamak yerine bekleyip görmek de fayda var, bu şubeye ve yönetenlere inancım tam
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı oddrech

• Üye
  • Yer: istanbul
  • Fenerbahçe Ağlamaz
« Yanıtla #218 : 19 Temmuz 2018, 10:22:46 »
Bence güzel transfer. oyuncunun 1+1 istemeside hedeflerinin olduğunu gösteriyor. belki 2 numara oynayacak ucuz bir deneme oyuncusu alabilirler. ondan açılan yere nemanja yı alabiliriz. alamazsakta bence çok problem değil.

birde tarık diye bi genç almıştık bi ara ondan ses varmı ?

sulukas - ennis - sinan
boby - guduric - melih - egehan
datome - kalinic - 1 genç
melli - nemaja - barış
vesely - joffrey - ahmet

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #219 : 19 Temmuz 2018, 10:25:21 »
Ennis geldiğine göre artık destekleyip bekleyeceğiz ama savunma bakımından Obradovic'in yine bir sihir yapması gerekecek gibi gözüküyor. Ama Thompson kadar kötü bir durum da yaşatmaz.

Nunnally'nin yerine niye biri düşünülmüyor anlamadım. Üst seviye için eksikleri vardı (tabi ki yerine Higgins gibi biri olsa çok daha iyi olurdu) ama Üçlük tehdidi ve rakip kısalara yaptığı savunmayla rotasyonda fayda veren bir oyuncuydu. Hem kısa rotasyonu daralacak hem de zaman zaman hücumda çok sıkıntı çektiğimiz bir sezonun ardından bu anlamda yararlı bir oyuncuyu kaybetmiş olacağız, 36 yaşına gelen Dixon ve Sinan'ı da (Sinan zaten Euroleague'de olmaz) düşününce bu durum içime sinmiyor.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #220 : 19 Temmuz 2018, 10:26:00 »
Artık resmen bizim oyuncumuz olduğuna göre artık sıvamaya başlayabiliriz :)

Daha garanti bir isim tercih edilmesini beklerdim, avrupada oynamış ve burada performans vermiş bir oyuncu. Ennis bu noktada kapalı kutu ama detaylı analizlerde okuduğum kadarıyla avrupa için özel bir potansiyel olmasa da faydalı olabilecek özellikler taşıyor. Sistemin içinde faydalı bir parça olabilir. Yaşından dolayı gelişime açık olması da güzel. JT veya Bennett kadar fiyasko zaten olmaz, çünkü bu ikisi basketbolu bilmiyor gibi oynayan adamlardı.

Ennis videolarda gördüğüm kadarıyla nba'de çabukluk ve atletizm konusunda yetersiz kalmış. Şutu da fark yaratacak bir seviyede olmadığı için nba'den yol alma vakti gelmiş. Avrupa'ya geçiş yapınca işler değişiyor. Burada atletizmi fark yaratır mı bilmem ama kesinlikle yavaş kalmaz en kötü ortalama olur. Kafası çalışan akıllı bir adam izlenimi veriyor. Öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açıksa Obradovic ona pek çok şey katacaktır. Kanadalı olması da Gherardini faktörüyle artı yazar. Kendini daha rahat hissedip alışması kolaylaşabilir.

İzleyelim görelim 10 üzerinden 9'luk adam istedik, bence 7,5'luk adam geldi. Obradovic onu 8 yapar. Dahası olur mu zaman gösterecek.

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #221 : 19 Temmuz 2018, 10:38:18 »
Olympiacos artık o eski Olympiacos olmayacak bence. Blatt ile beraber değişik transferler yaptılar.
Zayıf olacak anlamında söylemiyorum bunu ama bu sene farklı bir basketbol oynayacaklar.

Atmosfer ve euroleage sertligini baz alarak dedim.. Blatt kötü savunma yaptırmaz, gene tekme tokat oynanır onların salonda..

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
« Yanıtla #222 : 19 Temmuz 2018, 10:44:03 »
Cska sonrası yine en iyi takım biziz
neye göre işimiz zor
James de olmayacak takımda bu arada yüksek ihtimalle NBa gidecek

ben hala nunnally kontrat bulacagını sanmıyorum ama sana bilgisi gelmistir..

nunnally giderse yerine umarım bjelica gelir...sırf fırsat kacmasın diye...gelecek seneyi dusunerek...
yada o da nba yaparsa soyle guzel bir sutor skorer isterim hala takıma...

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
« Yanıtla #223 : 19 Temmuz 2018, 10:46:25 »
gerci 2/3 numara icin bence hala elimizde 2 yabancı var kiradan donecek...yukarıda istiyoruz dedik ama bakalım bu gencler kampta ne koyacak ortaya...
nunnally giderse hic transfer yapılmazsa da sasırmam yani..

guduric'e iyice yuklenip, kadroya biberovic yada minchev eklenebilir...

bjelica transferi resmen extra su anda ama gonul istiyor nedense...

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
« Yanıtla #224 : 19 Temmuz 2018, 10:48:57 »
Dpick vs. okuduklarımdan Bjelica'nın NBA'de kalacağı intibaını aldım. %90 Kings'e gidecek. Avrupa falan diye Philly'den kaçıyor.

Ennis'te hayırlı olsun. Genelde bir oyuncu transferi sonrası bizim taraftarca ne kadar fazla eleştirilirse o kadar başarılı oluyor bizde.
Buradan çıkarımım; Ennis, Udoh, Bobby, Bogdan'dan daha az başarılı, Wanamaker' ise daha faydalı olacak  :)