Ennis'in 2014 draft gözlemci raporunu izledim, oyuncuyu tüm bilen anlatanları okudum. Görünüşe göre biz 2. Sloukas'ı almışız
Oyun kurucu özellikleri baskın, saha görüşü iyi, üst seviye olmasa da belirli bir düzeyde skor potansiyeli olan, ortalama bir dış şuta sahip (ki bizde %40'a çıkartır onu) boştaki oyuncuyu görebilen, uzunları besleyen takımımızın akışını bozmayacak bir oyuncu. Sloukas'ın gününde olduğunda ne kadar verimli olduğunu ama aksi durumda da ne kadar sıvayabildiğini biliyoruz. Bu nedenle de normalde aynı tipte iki oyuncuya ne gerek var derdim ama ikinci bir Sloukas olması sahada oyun aklı olan bir guard ile sürekli bulunmak anlamı taşıyacak. Lauvergne de eklenince uzunlarda ciddi baskın bir takım olduk. Onları besleyecek kendine oynamayan bir guardın daha eklenmesi onlara da yarayacak.
Savunma konusunda tıpkı Sloukas gibi penetre savunmasında biraz zayıf ancak artı özellik olarak yüksek savunma gayreti ve uzun kollarıyla pas arası yapabilen bir oyuncu. Bizim adam değişmeli hareketli savunmamıza bu yönüyle katkı sağlar. Birebir savunmada koç ona bazı şeyler öğretir diye düşünüyorum.
İlk açıklandığı zaman göre daha iyimserim şu anda. Yalnız delicilik konusunda takım geçen seneden de zayıf görünüyor. Nunnaly yerine delici yönü güçlü bir oyuncu takviyesi düşünülebilir.
Weems fazla mı cüretkar olur acaba. Karakteri sebebiyle pek tutulmuyor ama şu takımda dizginleri kaptırmayacak şekiled sınırlı serbestlik tanınsa çok ciddi verim verebilir gibi geliyor bana.