Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2690460 defa)

0 Üye ve 33 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #375 : 24 Temmuz 2018, 10:33:31 »
İlave transfer yapmamak demek
Geçen sene oynamayan Dixon, Kaliniç'e, geçen sene inişli çıkışlı grafik gösteren Guduriç'e ve yeni transfer Tyler' e güveniliyor demektir.
Yabancı sınırı da etken olabilir
Bütçe de etken olabilir
3/4/5 numaralar muhtieme
1/2 ler ise performansına göre değerlendirme yapacağız
İlhan dediği gibi soru işaretleri var
Ama çok da büyük soru işareti olduğunu düşünmüyorum
Cska kağıt üzerinde her zaman herkesin 1 adım önünde zaten ama onların da uzunlar kötü
Real kadro iyi ama geçen sene Mvpsi kaybettiler bu onlar için önemli bir sorun olabilir
Sezon başlayınca hep beraber göreceğiz neler olacak
Umarım herşey güzel olur, uyum sorunu vs az olur

mirinkirin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #376 : 24 Temmuz 2018, 11:02:38 »
bence 1 transfer gelecek. nedenlerine gelecek olursak. 1) obra/mau/yönetim beklenti içindeki taraftara eşşek muamelesi yapmaz. ha aynı şekilde sırf beklenti var diye transfer de yapmaz, ama en azından yetkili bir ağızdan "sezona böyle başlıyoruz" gibisinden bir açıklama gelirdi diye düşünüyorum. geçmişte ozan balaban bu tarz sinyalleri veriyordu. 2) satışa çıkan bütün kombineler anında tükenmiş. futbolda finansal fair play diye (bence) bir saçmalık var. tahminim başgan oraya harcanılamayan paralardan bir güzellik yaparak repütasyonu iyice arşı alaya çıkaracak. g.tü m.tü koymam, o ayrı.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #377 : 24 Temmuz 2018, 11:17:35 »
bence 1 transfer gelecek. nedenlerine gelecek olursak. 1) obra/mau/yönetim beklenti içindeki taraftara eşşek muamelesi yapmaz. ha aynı şekilde sırf beklenti var diye transfer de yapmaz, ama en azından yetkili bir ağızdan "sezona böyle başlıyoruz" gibisinden bir açıklama gelirdi diye düşünüyorum. geçmişte ozan balaban bu tarz sinyalleri veriyordu. 2) satışa çıkan bütün kombineler anında tükenmiş. futbolda finansal fair play diye (bence) bir saçmalık var. tahminim başgan oraya harcanılamayan paralardan bir güzellik yaparak repütasyonu iyice arşı alaya çıkaracak. g.tü m.tü koymam, o ayrı.
abi şu son dediğini cidden mi yazdın merak ediyorum.
oraa harcanılamayan paralar kısmı 660 milyon euro borç var , satılan tüm komibine gelirleri faiz ve eski alacaklara gitmiş.
sanki çok paramız var ve rahatça harcayabiliriz gibi bir algı mı var.
cidden resmi net göremiyor muyuz
onu merak ediyorum.

obradoviç veye gher baba taraftar transfer bekliyor diye transfer yaomaz ki onu sen de yazmışsın.
yapmaması da eşşeklik olmuş olmuyor diye düşünüyorum.
büyük ihtimalle belli süre sonra çıkarlar ve dediğin gibi bir açıklama yaparlar

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #378 : 24 Temmuz 2018, 11:54:03 »
sloukas-ennis-bobby
guduric-melih-sinan-egehan
datome-tarık-minchev
melli-kalinic-barıs-ahmetcan
vesely-lauvergne-ahmet

17 kisi var zaten sezona girerken..

bu takımın kesinlikl 3-4-5 eksigi yok zaten..
sadece 1-2 oynayabilecek elinde top tutabilen kendi skorunu yaratan delici biri olsun istiyoruz...

ama guduric gelisimi
tarık, minchev ve egehan in ne hale gelebilecegini gozlemlemek lazım...

cem'in soyledigi bobby ve kalina'nın sakatlık problemsiz sezona baslaması da onemli..

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #379 : 24 Temmuz 2018, 11:54:10 »
Dixon-Sloukas-Ennis
Guduric-Melih-Sinan
Datome-Kalinic-Egehan-Biberovic
Melli-Barış
Vesely-Lauvergne-Ahmet

Tarık kadroya eklenirse zaten her pozisyona hemen hemen 3 kişi düşecek bir rotasyon var. 1-2 pozisyonu için 6 oyuncu var ama nicelik yok deniyor. Nitelik olarak da Sloukas-Dixon-Ennis-Guduric 4'lüsü 2 pozisyon için orada duruyor. Bence abartmaya gerek yok. Bütçe varsa ve ihtiyaç görülürse tabii ki alınır ama mutlaka alınmalı diye düşünmüyorum kendi adıma.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #380 : 24 Temmuz 2018, 12:03:43 »
Fenerbahçe mi normal sezonda papatya falı açacak
Vallaha bazen çok komik yorumlar okuyorum inanamıyorum
Neyse sezon başlasın nasıl papatya gibi açarız nasıl akarız milleti her zamanki gibi sikeriz o zaman anlarsınız

Beğenilmeyen oyunculara, tüm olumsuz yorumlara rağmen geçen yıl geldiğimiz nokta euroleague finali, yenildiğin takım da Real Madrid. Bu tür yorumlar gençlerden gelse bir nebze anlayacağım da şu an bulunan noktaya nerelerden geldiğimizi bilecek yaşta olanların yazdıkları bazı yorumlara ben de şaşırıyorum...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #381 : 24 Temmuz 2018, 12:18:49 »
Objektif olarak söylüyorum, bunu da bir tepki falan gibi söylediğim düşünülmesin ama şu anki resme baktığımda seneye cska ve reali favori görüyorum, tabi iki yıl ust uste şampiyon olamama lanetini düşünürsek real bir adım geride, bizim kısa rotasyonumuz biraz supriz, içinden ne çıkacağı belli değil. Bu da bu iki takımdan geride olduğumuzu düşündürüyor, tabi su an için bu görüşlerim, sene için de çok şey değişir.

Ennis transferinden verimli sonuç alınır ise bu yıl euroleague'in açık ara favorisi oluruz diye düşünüyorum ki geçen yıl başında bu tür bir iddia dile getiremedim. Şu ana kadar yapılan transferler içinde Lauvergne transferi Avrupa'nın en önemli transferi bence. Son iki yılın da açık olarak gösterdiği üzere pota altını domine eden takım şampiyon oluyor. Real Madrid Doncic ile temposuz maç kazanmayı öğrenmişti. Onun gidişiyle birlikte tekrar tempolu oyuna döneceklerdir. Tempo basketbolu oynadıkları sürece onların ilacı bizde diye düşünüyorum. Takımın yaş ortalaması da bir hayli arttı.  CSKA'ya gelince bir takımdan ziyade yıldızlar karması olduklarını söyleyebilirim. Son şampiyonlukları da malumunuz şaibeli. Final four organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı Baskonia'dan çekinmek lazım diye düşünüyorum. Euroleague organizasyonunun politikalarından dolayı kesinlikle play offlarda eşleşilmemeli. Olası bir final four eşleşmesinde ise son topa falan kalmadan vurup geçilmeli aksi halde can sıkıcı düdüklere maruz kalma ihtimali var.

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
  • Yer: Milano-Lombardia
    • @anadol_mert
« Yanıtla #382 : 24 Temmuz 2018, 13:37:10 »
İlave transfer yapmamak demek
Geçen sene oynamayan Dixon, Kaliniç'e, geçen sene inişli çıkışlı grafik gösteren Guduriç'e ve yeni transfer Tyler' e güveniliyor demektir.
Yabancı sınırı da etken olabilir
Bütçe de etken olabilir
3/4/5 numaralar muhtieme
1/2 ler ise performansına göre değerlendirme yapacağız
İlhan dediği gibi soru işaretleri var
Ama çok da büyük soru işareti olduğunu düşünmüyorum
Cska kağıt üzerinde her zaman herkesin 1 adım önünde zaten ama onların da uzunlar kötü
Real kadro iyi ama geçen sene Mvpsi kaybettiler bu onlar için önemli bir sorun olabilir
Sezon başlayınca hep beraber göreceğiz neler olacak
Umarım herşey güzel olur, uyum sorunu vs az olur
Bence de transfer yapılmayacak. Obra transfer yapmak için geçen sezon ki memnun olduğu kadrodan oyuncu eksiltmez. Hoca özellikle Guduric'den yüksek sorumluluk ve katkı bekliyor biz de bekliyoruz tabi ki de. Geçen sezon bunun ışığını vermişti bize. Bu sezon takımın en değerli parçası olacak inşallah. Hocanın Sloukas'a ne kadar güvendiğini biliyoruz zaten.
Son bir şarkı be...

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #383 : 24 Temmuz 2018, 13:38:35 »
Nicelik derken iş yapabilecek durumdaki oyuncuların niceliğinden bahsediliyor. Yoksa Barış Hersek de nicelik olarak +1 ama özünde 0.

Sinan ve Melih'in euroligde iş yapması epey zor. Geriye 4 oyuncu kalıyor. Sloukas- Dixon - Ennis - Guduric. Dixon'ın yaşını, Guduric'in toyluğunu Ennis'in de şu an için bilinmezliği hesaba katacak olursak Sloukas'ın da istikrarsızlığını de düşününce tedirgin olunması da aşırı kötümserlik olmaz. Basketbolda kısaların etkisi uzunlardan daha fazla. Uzunlarda avrupanın en iyi takımıyken kısalarda esas rakiplerimiz olan Cska ve Real'den kalite olarak net aşağıdayız.

Cska'nın en iyi 3. guardı olan Higgins bizdeki en iyi kısa konumunda olan Sloukas kalitesinde. Realde Lull gibi bir fenomen var, tek başına takımı sırtlayıp taşıyabilecek kapasitede ve karizmada. Biz basketbolda oyuna en çok etki eden konu olan guardlarda rakiplerimizden geriyiz.

Onlarla guard pozisyonunda yarışabilecek seviyede olduğumuz sene şampiyon olup diğer sezonlarda şampiyonluğu kaybetmemiz de bir fikir veriyor olmalı.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2018, 13:41:46 Gönderen: Cemalex »

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #384 : 24 Temmuz 2018, 13:40:05 »
Takımın durumunu real cska pana olimpiakos maçlarını oynadıktan sonra belli olur. ben geçen sene bu maçlardan sonra, şampiyonluk için ümitvar olamadım. ama bir önceki sene kötü kaybettiğimiz maçlarda bile ışık vermişti. ve özellikle final foura rahat çıkarız ama final four için hatta final için emin değilim diye yazdım geçen sene. bunun sebebi takımın kilitlendiği zaman oyun aklının eksikliği olarak gördüm. yani sloukası verimsiz hale getirdiğinde çoğunlukla takım düşüyordu. wanna kendi üretebilirse kazandık böyle durumlarda, ama o da üretemezse orada kaldık. ennis de takıma sloukas gibi katkı verecek biri görünüyor. orda 3. bir üretim merkezi kurulmalı, bu ya guduriç olacak ya da melli, bence ikisininde verimi artacak ama ne olursa olsun 2 numara almamız lazım. alırsak ve üreten biri olursa şansımız çok daha yüksek olur. zor maçları izleyelim, zaten görünüyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #385 : 24 Temmuz 2018, 13:46:06 »
Sağlıklı bir Dixon (bu yaza sorunsuz giriyor) herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum
Kostas laf da edilse sezon geneli ne verdiği az çok ortada oyuncu
İki pgde sorun yok
Tyler kapalı kutu onu hep beraber göreceğiz
Guduriç F4 performansı baz almıyorum
Bu sene mutlaka daha iyi olacaktır.
Top8 performansı oldukça iyiydi
Eee tabi ki bu adamların performansları bizim hem sezon geneli hem de F4 performansınızı etkileyebilir
Ha hoca her türlü bir çözüm bulur
Baktılar gitmiyor oturur takviye yapılması gerekiyor ise kafasına göre isim de bulursa oyuncu alırlar (çok sevdikleri bir durum değil tabi)

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #386 : 24 Temmuz 2018, 14:01:03 »
Bu senede biz, Real ve Cska kesin Final Fourda oluruz, 4. takım ise Blatt hamlesiyle öne çıkan Oly olur diye düşünüyorum. Goss, Leday, Timma, Toupane ve Vezenkov gibi iyi hamleler yapıldı. Muhtemelen bi tanede 5 numara transferi yapacaklar. Pana'nın hamlelerini vasat görüyorum. Barça ise Singleton'ı aldı ancak daha takımın çok eksiği var, bide nedense Pangos'uda hala açıklamadılar.

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #387 : 24 Temmuz 2018, 14:11:52 »
Nicelik derken iş yapabilecek durumdaki oyuncuların niceliğinden bahsediliyor. Yoksa Barış Hersek de nicelik olarak +1 ama özünde 0.

Sinan ve Melih'in euroligde iş yapması epey zor. Geriye 4 oyuncu kalıyor. Sloukas- Dixon - Ennis - Guduric. Dixon'ın yaşını, Guduric'in toyluğunu Ennis'in de şu an için bilinmezliği hesaba katacak olursak Sloukas'ın da istikrarsızlığını de düşününce tedirgin olunması da aşırı kötümserlik olmaz. Basketbolda kısaların etkisi uzunlardan daha fazla. Uzunlarda avrupanın en iyi takımıyken kısalarda esas rakiplerimiz olan Cska ve Real'den kalite olarak net aşağıdayız.

Cska'nın en iyi 3. guardı olan Higgins bizdeki en iyi kısa konumunda olan Sloukas kalitesinde. Realde Lull gibi bir fenomen var, tek başına takımı sırtlayıp taşıyabilecek kapasitede ve karizmada. Biz basketbolda oyuna en çok etki eden konu olan guardlarda rakiplerimizden geriyiz.

Onlarla guard pozisyonunda yarışabilecek seviyede olduğumuz sene şampiyon olup diğer sezonlarda şampiyonluğu kaybetmemiz de bir fikir veriyor olmalı.

Bunu diyorum işte. Sinan ve Egehan'ın yeri Türkiye ligi, Euroleague rotasyonu ayrı bir durum. Melih de arada katkı veriyor ama genel olarak tüm ağırlık Sloukas, Ennis, Dixon ve Guduric'in üzerinde olacak. Çok düz mantıkla mı bakıyorum bilmiyorum ama geçen sezonki kısa rotasyonumuz da çok geniş değildi ki şimdi orayı azaltma lüksümüz olsun.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #388 : 24 Temmuz 2018, 14:19:53 »
Guduric konusunda Bogdanovic ornegi vermek istemiyorum cunki bir bogdan olma potansiyeli oldugunu dusunmuyorum.

Ama Bogdan in ilk senesini hatirlatayim... Gorev adami rolunden yildiza evrilmesi zaman aldi. Her sene ustune koyarak oynadi.

Guduric bir Bogdan olmayacak ama onunda her sene performansi artarak yukselecek ...

Lull-De Colo disinda cok ozel kisalar oldugunu dusunmuyorum Euroleague de. Bu konuda eyvallah. Ama zaten sampiyon olurken de en iyi kadro bizde oldugundan sampiyon olmadik. O sene CSKA da Teo-De Colo, Real de Lull, Pana da Calathes, Oly de Spa vardi ... (ve yine ayni tartismalar vardi, pota alti yetersiz, 5 numara lazim, topu yere vuran kisa lazim vs vs)

Bizi sampiyon yapan takim oyunuydu. Hatta su anda kimsenin yazmadigi Kalinic in muhtesem performansiydi. (2-3 numaradan agirlikli olarak)

Daha ne istiyoruz????? bu takim Emirin oyun kurucu oldugu donemlerden buraya geldi.... Hoca zaten en iyisi... kadro en iyilerinden biri ...

ya arkadas bir yaslanin geriye, azcik zevk alin. Valla ben artik maclar baslasin diye gun sayiyorum arkadas. 4-5 sene once bu kadronun yarisi varken sampiyonluk hayali kurabiliyorduk, simdi biraz keyif alma zamani ....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #389 : 24 Temmuz 2018, 14:39:35 »
Transfere filan gerek yok. Bu kadro tamamdir. Final Four garanti, daha sonra da zaten gunluk performansa gore sampiyonluk olur olmaz.