Doğuş balbayi da alalım bence.
38 tane mays sıçar kenan da, mccollum da.
kadroda melih ile emre ekşioğlu vardı bugün.
kenan olsun, şehmus olsun kadroda bunlar olacağına.
doğru kullanırsan, beklentini mantıklı ayarlarsan 8-10 dakika katkı verir ikisi de.
beklentiyi doğru kurugularsan, takımdaki görev tanımlarını yerine oturtacak hamleler olurlar en önemlisi.
İroni yapıyorsun belli ki ama her halükarda katılıyorum
Yanına Kenan eklense ve garanti bir uzuna gidilse benim içimde taşlar yerine oturur gibi bir his var. Kenan'da Karşıyaka ile iplerini koparmış, keşke öyle bir hamle yapılsa ama hiç sanmıyorum. F4 veya şampiyonluk hedefine yaklaştırır gibi bir şey söyleyemem ama ismi anılan oyunculara tercih edeceğim bir hamle olur.
ironi yapmıyorum. gayet ciddiyim.
kenan ve mccollum’un oyuncu profilleri ve o profillere çizilecek görev tanımlarına ihtiyacımız olduğu fikrindeyim.
basketbolda en önemli şey rolleri doğru dağıtmaktır, görev tanımlarında eksik oyuncu profili bırakmamaktır.
bizim taraftar basketbola yabancı olduğu için pek anlamaz bu işlerden.
pierre beğendiremezsin mesela.
oysa son 2.5 yılda oynadığımız 90’dan fazla maça baksan,
pierre ve hayes’in aynı anda iyi oynadığı maçlarda bir elin parmakları kadar bile mağlubiyetimiz olmadığını görecekler.
bugün de maç krize girmek üzereydi son çeyreğin ortalarında ki pierre girdi, çift haneye gitti.
basketbol sadece bireysel performans değildir.
bazı oyuncu profilleri vardır, bazı görev tanımları vardır,
sahada yaptıklarını istatistik kağıdında göremezsin ama takım arkadaşlarını yukarı çekerler, takımın ihtiyaç duyduğu eksikleri giderirler.