Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2596303 defa)

0 Üye ve 33 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #20130 : 17 Ocak 2025, 19:12:03 »
Aynen iki mac siktirsin gitsin diyip iki maç sonra tasaklarini yalamamak lazım sarasin.

vala ben saras’a daha çok sövcem.
yanlış yaptığını düşünürsem söverim.
kimseye sövme ambargosu koymuyorum.
ama saçmalık okumaktan da fenalık geldi.

saras’ın yanlış tercihleri de çok.
bak bana kalsa sadece dorsey yerine baldwin, papagiannis yerine poirier alıp devam ederdim aynı kadroyla.
kurulan kadroya az sövmedim sene başı, maksimumu play-in diye iddia ettim her yerde.
madrid deplasmanında olympiacos kaybetmiş olsa dün akşam, şu an liderdik, farkında mısın?

kadro planlaması ne kadar hoşumuza gitmese de,
bir sürü sakatlık, dar rotasyon, guardsızlık, pivotsuzluk ve eksiğe rağmen ligde 2. sırada olmayı başaran hoca var.
neyi tartışıyoruz?
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2025, 19:12:39 Gönderen: pikenrol »

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #20131 : 17 Ocak 2025, 19:16:46 »
Hayes ile saras ne alaka. Alginda sorun var senin. Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Koçun istediğini alamayıp istemediklerini aldıkları gibi bir şehir efsanesini sirf saras güzellemesi yapmak için uydurup durmayın.
yahu neyi niye dediğim gayet ortada. 1 senedir kendi alıp ordan oraya götürdüğü hayesi kovdu diyip argüman diye kullanıp duruyosun kadrolara sallamak için. bize geldiğinde pierre in bile yedeği olarak oyuncudan yola çıkarak hem de. algı malgı saçma sapan laflar. şehir efsanesiymiş, alamıyolar işte belli seviyenin üstündeki oyuncuları yalan mı bu. her sene yazın başında yazılan isimlere ve sonunda da kurulan kadrolara bakınca anlarsın heralde bunu. kadronun planlaması yanlış evet ama bunda da hiçbi zaman ihalenin tamamını takımın koçuna yıkamazsın. itoudis de saçma sapan adamlara taktı mı takıyodu illa bunu alın diye. herif dorsey için campazzo istemedi. asıl suçlu o muydu? hayır. istedikleri oyuncuların çoğu alınıyo, ama belli seviyedekileri alamayıp ihaleyi de koçlara yıkıyolar işte. koçun her dediğini yapmaya çalışıp yapamayınca da saçma sapan adamlar buluyolar. futbolda da aynı bok.

saras güzellemesi falan da değil bunlar. ben yeri geliyo sallıyorum yeri geliyo övüyorum. sen neredeyse nefret ediyosun heriften sonra gelip bana laf ediyorsun. tamam gönder kimi getirceksin allah aşkına. obrayı beğenmiyosun itoudisi beğenmiyosun bunu beğenmiyosun. avrupada koç kalmadı zaten bu sefer sen söyle bari.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #20132 : 17 Ocak 2025, 19:34:36 »
vala ben saras’a daha çok sövcem.
yanlış yaptığını düşünürsem söverim.
kimseye sövme ambargosu koymuyorum.
ama saçmalık okumaktan da fenalık geldi.

saras’ın yanlış tercihleri de çok.
bak bana kalsa sadece dorsey yerine baldwin, papagiannis yerine poirier alıp devam ederdim aynı kadroyla.
kurulan kadroya az sövmedim sene başı, maksimumu play-in diye iddia ettim her yerde.
madrid deplasmanında olympiacos kaybetmiş olsa dün akşam, şu an liderdik, farkında mısın?

kadro planlaması ne kadar hoşumuza gitmese de,
bir sürü sakatlık, dar rotasyon, guardsızlık, pivotsuzluk ve eksiğe rağmen ligde 2. sırada olmayı başaran hoca var.
neyi tartışıyoruz?
Ne boka yarıyor lider olman. Paris te liderdi düne kadar. Play offta yunan takımlarını eleyebilir miyiz mesela? Sen sarasa derhal kovulmali diyen adamken şimdi sahada 30 sayi fark da yese yönetime sallıyorsun. O kadar yanar döner adamsınız ki yonetimi savunur hale getirdiniz beni. Bak çocuk demiş ki sarastan nefret ediyor muşum? Duhulu yetmez kaunastayken bize en çok isteyen adamdim belki de onu. Barcaya gittiğinde bizi tercih etmedi diye sovmustum. Geçen sene de cem çok yanlış bir tercih olduğunu söyleyince onla da tartistim. Adamın yazdıkları duruyor twitterda . Çok tartisirim ibneyle ama sonuna kadar hakliymis. Şimdi tek tek gecen sene f4'te hayesin neden yenildiniz sorusuna çünkü ben kenara geldim ve bir daha oynamadim aciklamasindan başlayıp buraya çarşaf çarşaf örnek mi verelim. Son yıllarda avrupada başarı nasil geliyor, hangi koclarla, hangi sistemlerle geliyor azıcık beyin olsa araştırıp da obra ve zihniyetinin artık başarılı olamadigini anlarlar.  Kaldi ki obra dahi son bir kaç yıl kafa yapısını değiştirdi ama kurduğu kadrolar kalitesiz.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2025, 19:37:36 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20133 : 17 Ocak 2025, 19:43:17 »
Ne boka yarıyor lider olman. Play offta yunan takımlarını eleyebilir miyiz mesela? Sen sarasa derhal kovulmali diyen adamken şimdi sahada 30 sayi fark da yese yönetime sallıyorsun. O kadar yanar döner adamsınız ki yonetimi savunur hale getirdiniz beni. Bak çocuk demiş ki sarastan nefret ediyor muşum? Duhulu yetmez kaunastayken bize en çok isteyen adamdim belki de onu. Barcaya gittiğinde bizi tercih etmedi diye sovmustum. Geçen sene de cem çok yanlış bir tercih olduğunu söyleyince onla da tartistim. Adamın yazdıkları duruyor twitterda . Çok tartisirim ibneyle ama sonuna kadar hakliymis. Şimdi tek tek gecen sene f4'te hayesin neden yenildiniz sorusuna çünkü ben kenara geldim ve bir daha oynamadim aciklamasindan başlayıp buraya çarşaf çarşaf örnek mi verelim. Son yıllarda avrupada başarı nasil geliyor, hangi koclarla, hangi sistemlerle geliyor azıcık beyin olsa araştırıp da obra ve zihniyetinin artık başarılı olamadigini anlarlar.  Kaldi ki obra dahi son bir kaç yıl kafa yapısını değiştirdi ama kurduğu kadrolar kalitesiz.

yahu senin “obradovic kafa yapısını değiştirdi” derken bahsettiğin kafa yapısını obradovic getirdi avrupa’ya zaten.

obradovic’in değiştirdiği bir şeyler elbette vardır ama bahsettiğin şey değil.

son yıllarda değil, kendimi bildim bileli yıldız guardlar ile geliyor euroleague’de başarı. 25 senedir ligi domine eden takımların guard rotasyonları herkesin hafızasındadır zaten.

o guardlardan yok şu anda sayın abim, kalmadılar. obradovic bile sloukas&bogdan ikilisini bulana dek beklentiyi karşılayamadı bizde.

euroleague, avrupalı guardların kazandığı bir oyun.

he, saras’ın katı olduğu nokta, düzen dışına düzen içinde çıkma takıntısı var.
avrupa basketbolunun gördüğü en büyük oyun kurucuydu adam.
kontrol takıntısı buradan geliyor.
bence de belli anlarda yaratıcılığa daha fazla imkan tanıması lazım.

sorduğun soruya cevap.
yunan takımlarını eleyemeyiz.
olympiacos’tan şampiyonluk almak mümkün değil bu yıl zaten.

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #20134 : 17 Ocak 2025, 19:53:49 »
Avrupa sampiyonluguna hedef koyan takimin uzun rotasyonu:

Sertac-birch

Oyle bir kadro kuracagim ki sampiyonluk sozu vermeme gerek kalmayacak:

Samet-mert muldur

Bizlerde burda sacma sapan seyleri tartisiyoruz bizle tassaakkk geciyorlar uyanin artik😂

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #20135 : 17 Ocak 2025, 20:43:01 »
Son yılların şampiyonlarına bakacak olursak

Panathinaikos
Real Madrid
Anadolu Efes
Cska
Fenerbahçe

Burada Fenerbahçe haricinde kısa oyuncuların domine ettiği, tempolu basketbol oynayan takımlar şampiyonlugu kazandı. 
Nbade son yılların şampiyonları Boston Celtics, Denver Nuggets, Goldon State. Bu takımların hepsi yüksek tempoyla oynayan takımlardı. Bu takımlar bu oyunları oynarken bazen oyunda o kadar da çok hata yapıyorlar ki, ama bu sistemlerinin parçası.

Obradovic ve Saras bu dönemde defalarca f4 u kaybetti.

Obradovic De Colo, Punter hatta Wanamaker gibi isimlerden verim almasını başaramadı. Gece hayatını öne sürerek Goudelockı takımdan şutladı.

Saras oyunculara özgürlük alanı vermediği gibi en ufak hata yapanı kenara alıyor, korkunç rotasyonlar yapıyor. Oyuncularla da iletişimi çok kötü. Her gittiğin takımda oyuncularla sorun yaşayamazsın. Geçen sene de Motleynin üzerini şak diye çizip ne play offlarda ne de final fourda oynattı. Belki F4da X faktör olarak Panayı eleyecektin.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #20136 : 17 Ocak 2025, 20:47:20 »
yahu senin “obradovic kafa yapısını değiştirdi” derken bahsettiğin kafa yapısını obradovic getirdi avrupa’ya zaten.

Benim bahsettiğim şey bu değil. Oyunun oynanış sekli. Gsw ve curry ile birlikte dunya basketbolundaki değişim. Ergin de bunu örnek aldi efeste ve panada. Atla deve değil. Wembenyama bugün 220 boyla 10 tane ucluk deniyor. Bunu obra getirmedi. Obra ve popovic gibi adamlari tarihe gömdü bu. Neyse iskender yahu. Akilli adamsin. Yorma beni.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #20137 : 17 Ocak 2025, 20:48:47 »

Panathinaikos
Real Madrid
Anadolu Efes
Cska
Fenerbahçe

Burada Fenerbahçe haricinde kısa oyuncuların domine ettiği, tempolu basketbol oynayan takımlar şampiyonlugu kazandı. 
Nbade son yılların şampiyonları Boston Celtics, Denver Nuggets, Goldon State. Bu takımların hepsi yüksek tempoyla oynayan takımlardı. Bu takımlar bu oyunları oynarken bazen oyunda o kadar da çok hata yapıyorlar ki, ama bu sistemlerinin parçası.

Obradovic De Colo, Punter hatta Wanamaker gibi isimlerden verim almasını başaramadı. Gece hayatını öne sürerek Goudelockı takımdan şutladı.

Saras oyunculara özgürlük alanı vermediği gibi en ufak hata yapanı kenara alıyor, korkunç rotasyonlar yapıyor. Oyuncularla da iletişimi çok kötü. Her gittiğin takımda oyuncularla sorun yaşayamazsın. Geçen sene de Motleynin üzerini şak diye çizip ne play offlarda ne de final fourda oynattı. Belki F4da X faktör olarak Panayı eleyecektin.
Güzel tespitler. Ben yaşlıyım, yoruluyorum , sen ozetlemissin  :)

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20138 : 17 Ocak 2025, 23:07:56 »

Benim bahsettiğim şey bu değil. Oyunun oynanış sekli. Gsw ve curry ile birlikte dunya basketbolundaki değişim. Ergin de bunu örnek aldi efeste ve panada. Atla deve değil. Wembenyama bugün 220 boyla 10 tane ucluk deniyor. Bunu obra getirmedi. Obra ve popovic gibi adamlari tarihe gömdü bu. Neyse iskender yahu. Akilli adamsin. Yorma beni.

e biz de bir sürü üçlük deniyoruz zaten.
bu kadar çok üçlük sokmasaydık kazanamazdık diye kızıyor millet.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #20139 : 17 Ocak 2025, 23:21:31 »

Panathinaikos
Real Madrid
Anadolu Efes
Cska
Fenerbahçe

Goudelock'u taraftar linçledi en başta. Punter Partizan'ın F4'ünü sabote etti, De Colo da soyunma odasını karıştırdı. Wanamaker'ın olduğu sezon Fenerbahçe final oynadı euroleagu'de. Beraberlik ihtimalinin olmadığı bir spor branşında tek maça bakan bir finalden bahsediyoruz, ki Lamonica'nın yönettiği bir maç söz konusu.

Defalarca kaybetti yazmışsınız, 2016 finalinde aleni bir şekilde, 2018 finalinde ise sinsi sinsi doğrandı sahada Fenerbahçe. Kazanamayan Obradovic değildi, kazanamayan Fenerbahçe lobisi idi.

Efes'in ilk euroleague şampiyonluğunda F4'te görev almayan hakemler:

Luigi Lamonica, Damir Javor, Robert Lottermoser ve Anne Panther.

Dört isim de euroleague'in bir numaralı tetikçileri. Kaybettiğimiz iki finalde bu dört isimden üçü büyük rol oynadı.

Bir şey bildiğimden değil, sadece hissettiğimi yazıyorum; kuvvetle muhtemel Tuncay Özilhan sponsorluktan çekilmekle tehdit ederek yukarıdaki dört ismin F4'te görev almamasını sağladı.

Hülasa kaybedilen finaller Obradovic'den ziyade Fenerbahçe'nin kimsesizliğiyle, lobisizliğiyle ilgili. Djordovic'in başımızda olduğu yıl sahada kazandığın 3 galibiyet silindi. Yetmedi Real Madrid, Pana ve Asvel deplasmanlarında lime lime doğrandın. Bizim yönetim ne yaptı peki? O yıl yapılan euroleague seçimlerinde bütün bu işlerin müsebbibi olan mevcut euroleague yönetimini destekledi.

« Son Düzenleme: 17 Ocak 2025, 23:22:46 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #20140 : 17 Ocak 2025, 23:36:38 »
bu şampiyon olanlardan itoudis bize geldi, yaka paça yolladık herifi. realde şampiyon olan adam chus mateo diye bi herif. ergin de dahil bartzokas bence üçünden de iyi koç ama o da bi türlü sonunu getiremedi. yönetim baktı hem pao uçtu hem de kendileri işi bitiremiyor parayı basıp fournier sakat olsa da evans falan aldı. bartzokasa sorsalar belki de farklı oyuncular isteyecekti. fournier gibi topu elinde çok tutan bi oyuncu çok mu uygundu bartzokas’a. nitekim isim isim koçlarla olcak iş değil bu. alan alıyor biz de seyrediyoruz.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2025, 23:36:55 Gönderen: efeovic »

Çevrimdışı agha

• Üye
« Yanıtla #20141 : 17 Ocak 2025, 23:38:47 »
Ö. F. Yurtseven Pana’ dan 1 milyon 💵 alıyor. Hala neden alınmadığını anlamış değilim. Zalgiris maçı gösterdiki, N. Melli’ nin ipi ile kuyuya inilmez, daha doğrusu bütün uzunlar için bu geçerlidir.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2025, 23:44:32 Gönderen: agha »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #20142 : 17 Ocak 2025, 23:44:36 »
bu şampiyon olanlardan itoudis bize geldi, yaka paça yolladık herifi. realde şampiyon olan adam chus mateo diye bi herif. ergin de dahil bartzokas bence üçünden de iyi koç ama o da bi türlü sonunu getiremedi. yönetim baktı hem pao uçtu hem de kendileri işi bitiremiyor parayı basıp fournier sakat olsa da evans falan aldı. bartzokasa sorsalar belki de farklı oyuncular isteyecekti. fournier gibi topu elinde çok tutan bi oyuncu çok mu uygundu bartzokas’a. nitekim isim isim koçlarla olcak iş değil bu. alan alıyor biz de seyrediyoruz.

Itioudis yukarıda sıraladığım hakemlerle var oldu hep. Geçtim F4'ü 27.04.2018 tarihli Khimki play off maçı kariyer özetidir.

https://www.youtube.com/watch?v=CyOVcx41CAQ

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #20143 : 18 Ocak 2025, 06:43:23 »
Ö. F. Yurtseven Pana’ dan 1 milyon 💵 alıyor. Hala neden alınmadığını anlamış değilim. Zalgiris maçı gösterdiki, N. Melli’ nin ipi ile kuyuya inilmez, daha doğrusu bütün uzunlar için bu geçerlidir.
Melli kadar anlam yüklenen başka bir oyuncu görmedim, tüm oyuncular eleştiriliyor, Melli paşam 5 sayı ortalaması ile oynasa  bile hiç göze batmıyor hep görünmeyen gizli işler yapıyor.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #20144 : 18 Ocak 2025, 11:53:46 »
konuyu biraz değiştirelim. fenerbahçe nin oyununda gard ne kadar önemli, forvet ne kadar önemli. saras kesinlikle uzuna dayanmayan bir sistemle oynuyor. elinde qeita veya fernando olsa nasıl oynanırdı oyun bilmiyorum ama fenerbahçe de sizce efesin şampiyon olduğu sene gibi gardların üzerine mi? kurulu, yoksa madridin şampiyon olduğu sene kısmen forvetlerin üzerine mi? kurulu . ne dersiniz?