Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2763856 defa)

0 Üye ve 35 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #20970 : 02 Haziran 2025, 18:14:43 »
weiler babbı birisi almıştı sanki olympiakos olabilir
Galiba evet haberi vardı ama kesinleşti mi bilmiyorum

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #20971 : 02 Haziran 2025, 18:16:42 »
Babb monaco ile ön anlaşma yapmıştı f4 sonrası iptal oldu. Oly temastaymış. Bence devon hall varken saras babb i tercih etmez
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #20972 : 02 Haziran 2025, 18:19:40 »
Carsen Edwards döner yuvaya:)

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #20973 : 02 Haziran 2025, 18:24:21 »
Carsen Edwards döner yuvaya:)
o da milanoya gidiyomuş :) guduric edwards

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #20974 : 02 Haziran 2025, 18:24:49 »
Babb monaco ile ön anlaşma yapmıştı f4 sonrası iptal oldu. Oly temastaymış. Bence devon hall varken saras babb i tercih etmez
Hall, rüştünü ispat etmişken, rölünü büyütüp onun yerine Babb koymaz diyorsun yani?
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20975 : 02 Haziran 2025, 18:35:01 »
babb bizim seviyemizde rotasyonun 4. oyuncusu olur en iyi ihtimalle.

o rolde zaten hall var.

şu gerçeği kabul edelim beklentiye girerken.
gerek sahada, gerek transferde rekabet ettiğimiz takımlardan ortalama 10 milyon euro daha düşük bütçeye sahibiz.
çok ciddi bir fark.

bizim olayımız yıldız almak değil, kendi yıldızlarımızı yaratarak büyümek oldu bugüne dek.
iyi oyunculara seviye atlattık, sonrasında elimizde tutamadık, nba yaptılar.

bence takım sporlarında belirli bir bütçeden sonrası başarıya ulaşmada fark yaratmıyor.

inter son 4 cl finalinin 2 tanesinde vardı, dortmund cl finali oynadı geçen yıl,
psg büyük bütçeler ve yıldızlarla alamadığı cl’yi mütevazı kadrosuyla aldı.
senelerdir en çok para harcayan city tek cl kazanabildi vs vs.

basketbolda da en yüksek bütçeli milano, barcelona vs başarılı olamıyor mesela.
ya da cska, real gibi takımlar net bir dominasyon kuramadılar.
fenerbahçe, efes, olympiacos, monaco gibi mütevazı bütçeli takımlar senelerdir en tepede.

30 milyon euro civarı bütçe şu an gayet yeterli tepeye oynamak için.
bizde de var çok şükür.
daha fazlası olunca kariyerinin zirvesindeki oyunculara yöneliyorsun,
daha azı olunca kariyerinin zirvesine çıkmaya çalışan oyunculara gidiyorsun.
doğru oyuncu tercihlerini yapabiliyorsan zaten aynı ayarda kadroyu yakalıyorsun.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20976 : 02 Haziran 2025, 18:47:22 »
jokubaitis, jantunen, hoard, oturu, strazel, sako, sirvydis, rogkavapoulos, petrusev, carsen, bonga, tyrique.

bu arkadaşlar kanımca artık elit seviyeye çıkmak üzere olan, uygun maliyetle transferi mümkün oyuncular.

ihtiyaç olan pozisyonlara hangisini alırsak alalım uyar.

jokubaitis - baldwin - zagars
hall - mccollum - wilbekin
sirvydis - colson - onuralp
hoard - jantunen - melli
sako - bango - sertaç

şu kadro bana uyar mesela.

muhtemelen ilk sene play-off ya da f4’da sağlam dayak yer ama sonraki senelerde kupa için oynayacak kapasiteye sahip.

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
« Yanıtla #20977 : 02 Haziran 2025, 19:33:39 »
Şunu unutmayalim hayes euroleague icin bir star oyuncu.

guduric-baldwin-hall-tarik bu oyuncularimiz da star olabilecek etkiye ve yetenegine sahip oyuncular.

hayes-guduric-tarik bu oyuncular gittigi durumda seviyemiz cok buyuk dusus yasar.

guduric gittiyse yerine exum alinmasi seviyeyi karsilar hatta +1 yukari cekebilir oyuncu degeri olarak.

hayes gittiginde ise ikamesi cok zor zaten onun ya baska bir mevkiide micic gibi bir adama gitmemiz lazim.Ya da yabusele gibi hayes kalitesine ve etkisine yakin bir oyuncuya gitmemiz lazim.

tarik bence cok temiz bir sutor ama onun yerini bence daha kolay doldurabiliriz.Ya pikenrol abinin yazdigi gibi rogavapulos tarzi bir sutore gidebilirsin yada oraya bonzie ile birlikte daha savunmaci bir 3 numara duzenleyebilirsin.Exumuda aldigin senaryoda zaten orayi bonzie-onuralp-exumda yapabilirsin.exum orayida oynar.

Yani benim fikrimce ana iskeletide saglam tutmak lazim bu iskelet saglam oldugunda hall-tarik-mccolum gibi yetenekli oyuncular fark yaratabiliyor.

micic(yada oraya kaliteli net bir hamle) -
exum(guduric yerine)
hayes umarim kalir.
iyi bir uzun.
Türk statusu kesinse wilbekin mutlaka kalir.Mccolum gider gibi duruyor.

X-hall
baldwin-wilbekin
exum-bonzie
hayes-jantunen
X-melli-bango

10 yabancili kadro hadi bunu mccolumuda tutalim.11 kisilik yabanci kadrosu.

onuralp-sertac yer yer ihtiyac oldugunda euroleagude kullanilir.Onun disinda ligde katki ve sureleri artar.

Aslinda bence izleyecegimiz yol cok net ve sorunsuz.Sadece nigel durumu ve bu durumun ne zaman netlesecegi onemli.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #20978 : 02 Haziran 2025, 20:08:58 »
Mccollum bizden biz mccollumdan memnun olduğumuzdan ötürü 1 yıllık yeni bi sözleşme verilebileceği konuşuluyo. Ha keza wilbekinin hem tekrar türk pasaportu alma durumu var ayrıca sarasın barçadaki günlerinden beri istediği beğendiği bi oyuncu. Onun da o yüzden kalma ihtimali varmış. Guduricin denklemden çıktığı senaryoda şöyle bi rotasyona ben fit olurum.

Micic-hall-zagars
Baldwin-wilbekin-mccollum
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20979 : 02 Haziran 2025, 20:18:24 »
Mccollum bizden biz mccollumdan memnun olduğumuzdan ötürü 1 yıllık yeni bi sözleşme verilebileceği konuşuluyo. Ha keza wilbekinin hem tekrar türk pasaportu alma durumu var ayrıca sarasın barçadaki günlerinden beri istediği beğendiği bi oyuncu. Onun da o yüzden kalma ihtimali varmış. Guduricin denklemden çıktığı senaryoda şöyle bi rotasyona ben fit olurum.

Micic-hall-zagars
Baldwin-wilbekin-mccollum

ciddi ciddi micic mi bekleniyor şubede?

hayal peşinde koşarken, gerçekçi hedefleri kaçırmasalar bari.

bizden daha fazla para verebilen 7-8 tane takım var ligde.

onların henüz para harcamaya değer bulmadığı  oyuncuları alabiliriz biz.

micic, exum, yabusele falan hayal görmemek lazım.

gidip bir an önce jokubaitis ve hoard ile anlaşsınlar.

bryant ile oturu 2.5 milyon dolar kontrat aldı bu ligde, aymazlık yapmasınlar.

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
« Yanıtla #20980 : 02 Haziran 2025, 20:32:37 »
ciddi ciddi micic mi bekleniyor şubede?

hayal peşinde koşarken, gerçekçi hedefleri kaçırmasalar bari.

bizden daha fazla para verebilen 7-8 tane takım var ligde.

onların henüz para harcamaya değer bulmadığı  oyuncuları alabiliriz biz.

micic, exum, yabusele falan hayal görmemek lazım.

gidip bir an önce jokubaitis ve hoard ile anlaşsınlar.

bryant ile oturu 2.5 milyon dolar kontrat aldı bu ligde, aymazlık yapmasınlar.

Abi biz son sampiyonuz son 10 yilin belkide en istikrarli takimiyiz.Mesela gecen sene bonzie colson icin 3 tane takim masadaymis en dusuk teklifi biz vermemize ragmen bizi tercih etmis.Öyle arada cok fark olmadigi surece oyuncularin cogu bizi tercih edecektir.Ben biz istersek kesinlikle alacagimizi dusunuyorum.Bence suan bizden daha iyi bir yapi yok euroleagude.Antrenorumuz cok iyi taraftarlarimiz iyi basketbol iklimi temiz.Cok yuksek bir baski yunan takimlari gibi yok.Yani bence oyuncularin tercihi acisindan 1 numarali klup durumundayiz.

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
« Yanıtla #20981 : 02 Haziran 2025, 20:34:33 »

Abi biz son sampiyonuz son 10 yilin belkide en istikrarli takimiyiz.Mesela gecen sene bonzie colson icin 3 tane takim masadaymis en dusuk teklifi biz vermemize ragmen bizi tercih etmis.Öyle arada cok fark olmadigi surece oyuncularin cogu bizi tercih edecektir.Ben biz istersek kesinlikle alacagimizi dusunuyorum.Bence suan bizden daha iyi bir yapi yok euroleagude.Antrenorumuz cok iyi taraftarlarimiz iyi basketbol iklimi temiz.Cok yuksek bir baski yunan takimlari gibi yok.Yani bence oyuncularin tercihi acisindan 1 numarali klup durumundayiz.Ayrica saras gibi bir kocumuz var.Sarasin belli basli takim dengesinde takintisi var gidip bizzat baskandan rica etse micic yarin bavullariyla klubun kapisinda olur ama ben o sekilde bir yol yontem izledigimizi dusunmuyorum sube olarak ki dogrusuda bu ama yildizda sart.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #20982 : 02 Haziran 2025, 21:00:15 »

Abi biz son sampiyonuz son 10 yilin belkide en istikrarli takimiyiz.Mesela gecen sene bonzie colson icin 3 tane takim masadaymis en dusuk teklifi biz vermemize ragmen bizi tercih etmis.Öyle arada cok fark olmadigi surece oyuncularin cogu bizi tercih edecektir.Ben biz istersek kesinlikle alacagimizi dusunuyorum.Bence suan bizden daha iyi bir yapi yok euroleagude.Antrenorumuz cok iyi taraftarlarimiz iyi basketbol iklimi temiz.Cok yuksek bir baski yunan takimlari gibi yok.Yani bence oyuncularin tercihi acisindan 1 numarali klup durumundayiz.

Kendi oyuncumuz bizi tercih etmemişken Micic, ya da Yabusele kalibresindeki oyuncular 3-4 milyon maaşı reddedip 2 civârına bize mi gelir. Hele Mamukelashvili falan dönüyorum dese, bize mi kalır.

Artık kabûl edelim ki verilen maaşlar futbol seviyesine gelmeye başladı. Bizim misyonumuz yıldız adaylarını toplayıp parlatarak üst seviyeye çıkarmak gibi duruyor. Valencia'da bi çocuk var diyordunuz, meselâ onu alıp buy-out ile Real'e, Monaco'ya satan taraf olucaz bu gidişle. Sözleşmeli oyuncumuz bile çekip gidiyor, aynısını hadi biz yapalım, Alpha Diallo'yu buy-out ödeyip alalım, imkân var mı ya da böyle bir ekonomik kudretimiz? Yok.

Daha 3-5 gün öncesine kadar ''biz şampiyon takımız, herkes Fenerbahçe organizasyonunda forma giymek ister'' düşüncesindeydim ama yok, manzara başkaymış. Ne TJ'i alabildik ne de Micic'i getirebilicez bu gidişle. ''Paris fena yağmalanacak'' diyordum, biz onlardan da beter yağmalanıcaz bu gidişle.

Guduric bende büyük hayal kırıklığı yarattı, canımı çok sıktı ve karamsarlaştırdı. Eline kupa verip sembol oyuncumuz oldu dediğimiz adam paraya değişti gitti, hem de Milano'ya, bokum gibi takıma.

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
« Yanıtla #20983 : 02 Haziran 2025, 22:30:23 »
turk telekom macinda bile hayesle guduricin ne denli bu takim icin onemli oldugunu bir kez daha gorduk.

exumda patladi dallas ile anlasicaklarmis tekrar.

gudurici galba kesinlikle gondermemek lazim.
1+1 teklifi 2+1 e cikartip 2.5 verelim tutalim en iyisi.

Tribunlerde guduric diye inliyor.
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2025, 22:30:41 Gönderen: Ero1907 »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20984 : 02 Haziran 2025, 22:34:49 »
ayrılmasında emeği geçenler marko’nun gözyaşlarında boğulsunlar.
ağlaya ağlaya gönderiyorlar çocuğu utanmazlar.