Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 3317958 defa)

Gigidatome70 ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #23445 : Bugün, 01:05:39 »
Abi ne bos konusuyorsun ya. Sloukas - dixon neden olmuyor. Sloukas - bodan yazmissin. Sloukas denen adam kaldi ki yedekti. Bobby ilk 5 basliyordu. Taktin amerikalilara. Tepedeki takimlarin cogunun guardi amerikali. Zorlayip durma kendini.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #23446 : Bugün, 01:07:26 »
rokas’ın işi maalesef sakatlıktan sonra zor ama bolmaro sözleşmesi bitince umarım gelir.

buyur bu sezonki rakamları. :)

Miss gibi zagars var. Amerikali da degil bak. Idare et.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #23447 : Bugün, 01:11:40 »
Abi ne bos konusuyorsun ya. Sloukas - dixon neden olmuyor. Sloukas - bodan yazmissin. Sloukas denen adam kaldi ki yedekti. Bobby ilk 5 basliyordu. Taktin amerikalilara. Tepedeki takimlarin cogunun guardi amerikali. Zorlayip durma kendini.

sloukas 26, dixon 25 dakika oynamış şampiyonluk sezonunda.

finalde takımını sürükleyen ve şampiyonluk getiren 1 tane amerikalı guard söylersen,
sen haklısın dicem.

ben söylüyorum hadi bir tane.
tyrice rice.
sen de söyle.
rivers ve tyus edney’e kadar gidebilirsin.
bak bakalım var mı onlardan bugüne dek. :)

iyi geceler. :)
« Son Düzenleme: Bugün, 01:12:56 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #23448 : Bugün, 01:21:54 »
Artık avrupada hiç bi takım yeni avrupalı yıldız guard çıkaramaz veya oynatamaz. Nba ve kolej ligi öyle bi hal aldı ki ekonomik anlamda da , bizim tıfıl ege ziyaettin bile kendine abd de de takım buldu topuklarına vura vura kaçtı abd ye.

Artık bu saatten sonra birçok takım nba kumarını denemek zorunda çünkü genç yetenekli avrupalılar artık kıtada kalmıyo, dolayısıyla orada tutunamayan oyuncuları alacaklar deneyecekler.

Ki bizim 3 abd li guardımızda(baldwin tht hall) oyun zekası olarak, takım oyununa sadakat olarak biçok avrupalı guarddan çok çok önde. Hiçbiri işi sokak basketboluna dökmüyo takım için fedakarca oynuyo. Umarım bu 3lüyü 2-3 sezon daha koruyabiliriz
« Son Düzenleme: Bugün, 01:22:31 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #23449 : Bugün, 02:10:26 »
hall gider umarım.
amerikalı guard sayısını azaltmak lazım.
zaten 2 milyon sözleşme veren biri illa ki çıkar ve gider.

tht’nin de nba yapmasını ve bir daha avrupa’ya dönmemesini istiyorum.
rakipte olmasını istemem ama bende de olmasını istemem.
düzen içinde kalmak için çabalasa da benim için fazla düzen dışı.
serbest atışlar hariç 22 top kullanmış bugün, 28 sayısı var.
22 top kullanan adamın 35 sayı atması lazım avrupa’da.

colson’un da mevcut maaşıyla kalacağını sanmıyorum.
ona da 1.5 üstü veren çıkar, o da gider.
kalmasını isterim, çok değerli oyuncu bence.

baldwin bence takıma liderlik etmeye hazır.
takımı ona vermek lazım.

baldwin - pajola - nando
brooks - moore
tarık - colson - onuralp
leday - jantunen - metecan
wright - silva - melli

güzel olur.

melli gidiyorsa vesely gelsin.

Ağbi bir old school kafa -yani Avrupa'da her zaman yunan/sırp play makerı merkeze alan basketbolun kazanacağını düşünmüş biri- olarak yazıyorum, bu kadar Amerikalının bulunduğu kadro benim için de bir felaket senaryosu idi. Saras çıkıyor işin içinden ağbi. Takımda mutsuz adam var mı, zannetmiyorum. Bugün idmandan önce bir doğum günü pastası videosu düşmüş, herkes mutlu. Geçen yıl kazandığımız finalde 7 asist yaptığımızı da tekrar hatırlayalım. He başkasının elinde patlar mı bu kadro, bence patlar. Tadını çıkarmak lazım diye düşünüyorum. 2 ay var daha, setler oturacaaktır hücumda.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #23450 : Bugün, 05:16:25 »

finalde takımını sürükleyen ve şampiyonluk getiren 1 tane amerikalı guard söylersen,
sen haklısın dicem.

tyrice rice.
sen de söyle.

Yukarıda guduric demişsin ama bnece f4 x faktör Hall'du hatta bence hayes yerine MVP de onun hakkiydi, objektif olarak soruyorum geçen sene f4 hangisi daha etkiliydi şampiyonlukta?

Bu arada o ikililere katılıyorum keşke bir diamantidis saras veya teodosic olsa çeşitliliği artırır ama işte bu uyuma adapte olmak lazım belki Ömer Kutluay olacak ama o da NBA yapar diğerleri gibi

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #23451 : Bugün, 06:55:02 »
değişim isteyerek mi oldu yoksa mecburen mi?

serrod-llull
teodosic-nando
sloukas-bogdanovic

10 sene önce bu guard ikilileri vardı.
ikilisi olmayan takımların da spanoulis, calathes, navarro, huertel gibi guardları vardı en kötü 1 tane.
bu adamlar ayarında guard sadece micic var şu an avrupa’da.

değişim yokluktan oldu bana kalırsa.
vermeyince mabud, neylesin mahmut.
mecburen amerikalılarla oynamak zorunda kalınıyor.
obradovic kafayı yedi, saras mecburen idare ediyor.
micic’i bu derece ısrarla istemesi, nando’yu 40 yaşında demeyip aldırması bu yüzden.

ve önümüzde halen daha şöyle bir somut gerçek var ki,
takımına şampiyonluk kazandıran amerikalı guard halen daha yok.
larkin’e rağmen micic 2 kez f4’da mvp oldu.
nunn batırırken, sloukas kaçırmadan atarak şampiyonluk getirdi.
geçen sene finali guduric aldı.

bu sene?
bence nando alır. :)

özetle hocam;
10 sene önceki guardları basketbola geri döndürsek,
abdurrahman çelebi amerikalıların yüzüne kimse bakmaz. :)

Peki ya mac sayiinin artmasi? Bence onemli degiskenlerden biri bu. Hem antreman yapacak hemde savunma/hucum setlerini calisacak zaman azaldi.

Bu da bireysel oyuna dayali setlerin, (daha kolay setlerin) miktarini arttirdi. Savunmalarin daha yumsamasina sebeb oldu, ve hizli hucumlar artti....

Yani oyle bir acidan yada tek bir nedenle olmadi bu degisim. Hatta seneye takim sayisinin yine artmasi gundemde. Bu olursa THT tarzi oyuncularin degeri ve takimda eski oyuncularin kalmasinin gerekliligi artar.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #23452 : Bugün, 07:54:40 »
Ağbi bir old school kafa -yani Avrupa'da her zaman yunan/sırp play makerı merkeze alan basketbolun kazanacağını düşünmüş biri- olarak yazıyorum, bu kadar Amerikalının bulunduğu kadro benim için de bir felaket senaryosu idi. Saras çıkıyor işin içinden ağbi. Takımda mutsuz adam var mı, zannetmiyorum. Bugün idmandan önce bir doğum günü pastası videosu düşmüş, herkes mutlu. Geçen yıl kazandığımız finalde 7 asist yaptığımızı da tekrar hatırlayalım. He başkasının elinde patlar mı bu kadro, bence patlar. Tadını çıkarmak lazım diye düşünüyorum. 2 ay var daha, setler oturacaaktır hücumda.
Abi sezonun sonu geldi neredeyse, hala ne seti oturacak merak ediyorum. Setler falan oturmus zaten. Takimda herkes birbirinin rolunu kabul etmis.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #23453 : Bugün, 08:05:21 »

sen haklısın dicem.

tyrice rice.
sen de söyle.

Cok guzel algi yaratiyorsun. Boby yerine sloukas diyen adam zaten onyargilidir. Sloukas o donem kicina teneke baglanip gonderilmek isteniyordu. Sen kalkip sloukas diyorsun.
Avrupa basketbolunda bak avrupa diyorum dikkat et son donemlerde saras, diamantidis, spanoulis, navarro , bodiroga gibi isimlerin baskin olmasi normal, zira avrupaya gelen amerikalilar nba'de genelde tutunamamis, 2. Hatta 3.sinif amerikalilar oluyor ve bu amerikalilar avrupanin en iyileri ile mucadeleye giriyor. Curry, irving, lillard, james falan geliyor mu avrupaya? 

Hadi bunlari gectim. Buna ragmen gecen sene hall, bu sene baldwin ve hall o senin avrupanin en iyi takiminin amerikali baskin guardlari, 1 onceki sene ne kadar yirtarsan yirt kendini pana'nin en onemli oyuncusu nunn'di. O olmadigi ve sloukasin oldugu pananin halini goruyoruz. Efes'te mesele micic diyorsun guya ama sana gore gelmis gecmis en iyi oyuncu larkin'i soylemiyorsun. Larkin finlandiyali falan degil herhalde.

Sen takmissin amerikalilara ama su anda eurolague lideri takimin neredeyse tamami amerikali. Bu arabesk dusunceleri gecelim iskendercigim. Yoruyorsun adami :)
« Son Düzenleme: Bugün, 08:05:56 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #23454 : Bugün, 09:56:48 »
f4 e kadar set ve düzenle gelebilirisin. ama f4 yetenekle kazanılır. daha önce de bunu yazmıştım. saras barca da bunu açık şekilde anladı. ve biz de takımı o şekilde kuruyor 2 senedir. elinde gerektiği zaman birebiri oynayacak adam ne kadar artrsa elin o kadar güçlenir. saras hem düzen hem de yetenek seti ile kendi üretebilecek adamları biraraya getiriyor. geçen sene hall, wade, nhd, mc collum, bu sene hall, wade, tht, nando vb gibi

f4 e geldiğinde setler işlemez. maç tamamen birebire döner. kim iyi savunma yapar ve daha yetenekli ise o maçı alır gider. olimpiakos sürekli f4 te ama şampiyon olamıyor . çünkü en iyi adamı vezenkov birebir isolation oynayamıyor. kendisine hazırlanması lazım. dikkat edin f4 lerde vezenkov hep söner. son şampiyonlara bakın micic larkin, nando- clyburn, lull-hezonja-musa, nunn-lesort, wade-hall- nhd, hep yeteneği gerekirse birebiri oynayan oyuncular.

burada oyuncunun avrupalı ve ya amerikalı olmasından ziyade yetenek seti olması önemli. ancak acı bir gerçek var avrupa da yetenek seti yüksek oyuncu yok artık. en son temsilcisi belki sloukas. o da bitiyor zaten.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #23455 : Bugün, 11:22:10 »
epey alıntı var, genel bir değerlendirme yapayım.

geçen yıl hall f4’u çok iyi oynadı.
yarı finali hall ve mccollum aldı.
finali guduric aldı.

final performansları
mccollum: 3 sayı, 1/6 fg
baldwin: 13 sayı, 5/13 fg
nigel: 23 sayı, 4/13 fg (14/14 ft) garbage time yıldızı
hall: 13 sayı, 5/8 fg, 15 verimlilik
gudura: 19 sayı, 7/10 fg, 27 verimlilik

larkin’in 2-3 sezonu bence euroleague tarihinin en üst düzey bireysel performansları.
bir süredir goat olduğu iddiam yok.
2-3 sezon iyi oynayarak goat olunmaz, senelerdir sakat.

efes’in 2 şampiyonluğunda f4 performansları.

2021 yarı final
larkin: 11 sayı, 4/11 fg, 1 asist, 5 verimlilik
micic: 25 sayı, 7/15 fg, 6 asist, 26 verimlilik

2021 final
larkin: 21 sayı, 4/9 fg (12/12 fg), 3 asist, 28 verimlilik
micic: 25 sayı, 8/14 fg (7/8 ft), 5 asist, 28 verimlilik

2022 yarı final
larkin: 21 sayı,  6/18 fg, 7 asist, 21 verimlilik
micic: 15 sayı, 5/15 fg, 9 asist, 12 verimlilik

2022 final:
larkin: 10 sayı, 4/15 fg, 4 asist, 9 verimlilik
micic: 23 sayı, 8/15 fg, 2 asist, 22 verimlilik

f4 toplamları
larkin: 18/53 fg, %34 fg
micic: 28/59 fg, %47.5 fg
sonuç, micic 2 mvp

2024 finali
nunn: 21 sayı, 8/18 fg, 12 verimlilik
sloukas: 24 sayı, 6/6 fg (8/9 ft), 31 verimlilik

final maçı dakika 36.08 itibariyle
skor: 79-76 pao
nunn: 5/14 fg, 15 sayı
sloukas: 6/6 fg, 22 sayı

nunn geçen yıl play-off ve f4 toplamı:
37/97 fg, %38 fg

f4’a kadar düzen ile gelinir ama f4’da yıldızların eline bakılır.
basketbol yeteneğinden ziyade mental sağlamlık çözer işleri.
doğru kararları vermek, doğru tercihleri yapmak, ellerin titrememesi, sakin kalabilmek, oyunu ve sahayı baskı altında analiz edebilmek.
amerikalı guardlarda bunlar eksik.
o yüzden 25 senedir tyrice rice dışında f4 kazandıran amerikalı guard kim var soruma cevap gelmiyor. :)
alayı avrupalı.
guduric bile final kazandırdı.

saras’ın şu an amerikalılarla işi götürmesi zorunluluktan.
çok iyi yönetiyor işleri ve hall, baldwin, tht üçlüsü de gerçekten zeki oyuncular.
tht’nin oyunu anlamasını sürekli övüyorum zaten burada da.
psikolojik baskının arttığı anlarda ne yapacağını görmek lazım ama.
f4 mvp adayım uzak ara nando bu yüzden ki daha geçenlerde panathinaikos deplasmanında fragmanı izletti bize.
3. çeyrekte takım kırılmışken nando aldı maçı.

avrupalı guard gelmiyor yıllardır.
sebepleri ayrı tartışma konusu.
bence 15 kişilik rotasyonlar kuruluyorken,
guard rotasyonunun 5. ve 6. oyuncuları mutlaka uzun vadeli yatırımlar olmalı.
hall, tht ve baldwin kaldı diyelim, dördüncü isim nando yaparım,
5. ve 6. oyuncuları pajola, spagnolo, velicka gibi uzun vadeli yatırımlardan oluştururum.
olacağı kadar olmuş wilbekin’e, ya da zaten bir sürü amerikalı varken boston’a gerek yok o kadar geniş rotasyonda.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #23456 : Bugün, 11:35:12 »
Bolmaro da Avrupalı değil ki...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23457 : Bugün, 12:26:21 »
Gereksiz bir ayrim yapilmis bence yetenekli basketbolcularla başari gelir.Bolmaro gibi kabiz adamlari kapidan iceri almam.Yetenek setin ne kadar yuksekse okadar potansiyelin vardir.Tabi bunuda dogru gorev adamlariyla harmanlamak ve ahenk olusturma işi de bir okadar onemli.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #23458 : Bugün, 12:59:06 »
Iskender takintili bir adam. Aykiri olmaktan ve kaostan besleniyor. Oturmus bir suru analiz yapmis. Gormek istedigini gordukten sonra ne desen bos buna :)

Herif hala dixon demiyor sloukas diyor. Gecelim  bu isleri. Nunn mi sloukas mi desen millet tasak gecer. Neyse.
« Son Düzenleme: Bugün, 13:00:36 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #23459 : Bugün, 13:16:19 »
sloukas 2024 mvp performansı bizim ona olan nefretimizin sonucunda yaşanan jenerik bi durum. çok ciddiye almamak lazım. biz nefretimizle bazılarına ekmek çıkarıyoruz böyle arada.