Şimdiki Vakıf ile ilgilis var demedim. Karşıdaki Vakıf olunca işler değişiyor. 2011'de istanbulda iken F4 salondaydım. Kat be kat güçlü olduğumuz takıma 7 bin Fenerli önünde yenildik ve tarihin ilk avrupa şampiyonluğunu bizim taraftarımız önünde ligde 5'te 5 yendiğimiz takım almıştı. Ligde bir şekilde yeniyorsun, yeniliyorsun ama avrupada sürekli yeniliyorsun.
Karşıda Vakıf olunca değişmesinin sebebi gayet açık. Guidetti, tam bir tilki. Bizim takımları sene içinde çok iyi gözlemleyip, tanıma şansını yakalıyor. Adamın iyi takip ettiği takımları analiz edip, zayıflıklarından yararlanma yeteneği had safhada. Kritik maçlar geldiğinde, adam takımı çok iyi motive ediyor. Oyunculardan aldığı verimi üst noktaya çekebiliyor.
Dikkat edersen, forumda F4 öncesinde hemen hemen herkes takımın kazanacağına inanmıştı. Geçmişe gidip, yorumları görebilirsin. Eğer yanlışım yoksa, sadece iki kişi Vakıfbank karşısında onların önde olduğunu söylemiş: Serkan (Sisley Volley) ve ben. Sebebi Vakıfbank'ın çok iyi olması mı? Hayır. Ben Eczacıbaşı'na yenildiğimiz lig maçından sonra karamsarlığa bürünmüştüm. O maçtan sonra dedim ki 'hadi geçmiş olsun'. Guidetti ise, kritik maçları almasını bildi: Eczacıbaşı, Zurich. Yani tablo aslında çok açıktı.