Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 277467 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Scorpionur

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: FENERBAHÇE / Euroleague 2019-20 Sezonu
« Yanıtla #615 : 01 Kasım 2019, 23:42:44 »
Ben daha önce ömrü hayatımda bu kadar saçma bir sezon planlaması daha görmedim.Takımda tek bir uzun forvetin yok tek bir tane,sen bir de Melli gibi fiziğiyle takımı taşıyan bir oyuncuyu gönderip yerine 3 temelli bir oyuncuyu 4'e çekmeye çalışıyorsun,rakiplerin de çubuk zaten çok zorlanacaklar öyle bir uzunu(?) savunmaya çalışırken.Hadi madem onu gönderdin,neden yerine aynı sertliği gösterebilecek birini aramak varken sadece atletizmi olan bir ismi kadroya dahil ediyorsun.Takımda tek bir uzun var o da Vesely.Bundan daha acı verici bir durum olamaz,o da daha sakatlıktan yeni döndü zaten.Güvenebileceğin tek bir uzun,mazallah o da sakatlansa tekrar gitti koca sezon.Bir de De Colo geldi diye hemen şampiyonluk favorisi oluyor takım.Adamlar uzun rotasyonunda 7 oyuncu tutuyor 7.Biz de oynatmadığımız Ahmet'leri,Stimac'ları sayarsak anca 4 kişi oluyoruz,ondan sonra ''De Colo kurtarsın bizi'',al bak kurtarıyor De Colo seni.Yazıklar olsun ya,o kadar övüyoruz takımın gayretini ama sezon başından uzun rotasyonunu bu kadar dar tutmak basit bir tabirle ''Salaklık'' tır kimse kusura bakmasın.Gidip sloukasa o kadar yüklü kontrat vereceğine git ortalama bir guard bul yerine,ama ne yap et o uzun rotasyonunu geniş tut.Hadi bunu bir tarafa bıraktık diyelim,bu seferde skor yükünü çekebilecek yardımcı isim eksikliği ortaya çıkıyor.Geçen sene zerre beğenemediğim Guduric'in yanına bile Erick Green gibi ortalama şutu olan,en azından sıkıntılı maçlarda skor katkısı verebilecek bir isimi kadrona kattın gayette mantıklı yaptın.Peki şimdi De Colo'yu aldıktan sonra ne diye o bölgede tek bir adam bırakıyorsun,yazık değil mi adama kaç maçtır 32 dk ortalamayla oynuyor,o kenara gelince yerine kim giriyor peki Leo Westermann,daha da kötüsü biz bu adam için bir de buyout ödedik.Yemin ediyorum küfretmemek için kendimi zor tutuyorum.Şu an içinde bulunduğumuz durum fikstürle falan açıklanamaz,felaket ağır bir takımız.10 dk adam akıllı savunma yaptıysak geri kalan sürede oyun içindeki isimlerin yarısı parkede kaçırdıkları adamın nerede olduğunu aramasıyla geçiyor.Çıldırmamak elde değil.Bu sene adam akıllı bir kısa veya uzun alınmadığı sürece Final four'u bırak playoff bile hayal,bu kadar da net söylüyorum
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2019, 17:19:23 Gönderen: Scorpionur »

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
En acilinden Datome-Kalinic'e kadro dışı gelmeli hatta bugün oynamamasına rağmen Melih'e eklenebilir.

Kusura bakmayın bu maç özelinde yazıyorum datome hücumda kötüydü sezona da berbat girdi ama savunmada vesely'nin ardından en çok mücadele eden isimdi kendini yere atmaktan çekinmedi hücümcusunun karşısında kaldı geçilmedi yardım savunmalarına iyi gitti. İstatistik kağıdında yazandan daha iyiydi şahsi fikrim ve saha da gördüklerim bu yöndeydi.

Çevrimdışı erturk

• Üye
  • Yer: Bursa
    • @ftrdrftr
kabul etmek gerekir ki sloukas, baskıyı kaldırabilen bir oyuncu değil. özellikle maç sonlarında oyunun sertleştiği, savunmaların agresifleştiği ve topa baskının arttığı dönemlerin etkili oyuncusu değil maalesef. bu maç özelinde ismail Şenol sürekli de colo'ya yaptığı asistleri söyledi ancak, bunlar sloukas'ın de colo'ya hazırladığı oyunlar sonucu verilen paslar değildi. de colo, pasları kendi yeteneği ile sayıya çevirdi. D-will'e verdiği bir pas var mesela onun için güzel bir asist diyebiliriz.

de colo oyunu yönlendiren oyuncu olduğunda ve topla daha fazla oynadığında daha etkili olabiliyor ancak sezon başından beri birçok hücum seti sloukas'ın yönlendireceği şekilde kurgulandığı için koç da kolay kolay vazgeçemiyor kostas'dan. yine de zamanla farklı senaryolar görebiliriz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Zeljko Obradovic: Ne Kadar Zor Durumda Olduklarının Farkındayım
« Yanıtla #618 : 01 Kasım 2019, 23:45:35 »
Zeljko Obradovic: Ne Kadar Zor Durumda Olduklarının Farkındayım

Turkish Airlines Euroleague‘in 6. haftasında evinde konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘a 79-76’lık skorla kaybeden Fenerbahçe Beko‘da koç Zeljko Obradovic açıklamalarda bulundu.

Obradovic sözlerine, Zalgiris Kaunas’ı ve arkadaşı Sarunas Jasikevicius’ı tebrik ederek başladı.

Taraftara ayrı bir parantez açan efsane koç, ”Taraftarlarımıza müthiş destekleri için teşekkür ediyorum. Maç öncesi hazırladıkları şeyler ve maç içindeki destekleri için de teşekkür ederim. Bu bizim için çok özel.” dedi.

Maçla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Obradovic, ”Takım 2 gece öncesine göre çok farklıydı. Maçın genelinde iyi oynadık. Oyuncularımı son dakikaya kadar gösterdikleri performans için tebrik ediyorum. Onların şu an ne kadar zor durumda olduklarının farkındayım. Bu kadar kolay kazanma şansımız varken kaybettik. Hayat devam ediyor. Bize güvenenler, destek verenler için devam etmemiz gerekiyor. Kendimize güvenmemiz lazım. Tek Yol bu.” ifadelerini kullandı.

Obradovic son olarak, ”Tel Aviv’den döndükten sonra biraz dinlenip ardından Maccabi maçını baştan sona izledik. Yaptığımız hatalara baktık. Normal bir idman yaptık ve küçük detaylar üzerinde durduk. Aslında bugün uzun bir süre kontrol bizdeydi ama bu basketbol.” dedi.

CanCan

• Ziyaretçi
Bu iddianızı biraz daha detaylandırabilir misiniz? Sizi rahatsız eden gözünüze çarpan ne oldu?

Gözüme çarpan değil, adeta gözümü çıkaran diyelim. Kalinic - Vesely - Bobby vücut dillerinden iş yavaşlatan işçi gibi bir protesto yaptıklarını görmemek mümkün değildir. İsteksiz zoraki bir mücadele veriyorlar. Bak çalışmayan işçi demiyorum iş yavaşlatan zoraki bir performans veren diyorum. Vesely savunmada bir şeyler yapsa da mesai bitse de gitsek modunda, özetle olup bitenin basketbolla ilgisi yok...

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Fenerbahçe Beko:76 Zalgiris Kaunas:79 | Euroleague 6. Hafta
« Yanıtla #620 : 01 Kasım 2019, 23:50:12 »
Gözüme çarpan değil, adeta gözümü çıkaran diyelim. Kalinic - Vesely - Bobby vücut dillerinden iş yavaşlatan işçi gibi bir protesto yaptıklarını görmemek mümkün değildir. İsteksiz zoraki bir mücadele veriyorlar. Bak çalışmayan işçi demiyorum iş yavaşlatan zoraki bir performans veren diyorum. Vesely savunmada bir şeyler yapsa da mesai bitse de gitsek modunda, özetle olup bitenin basketbolla ilgisi yok...
Siz cevap vermişsiniz yerime teşekkür ederim.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #621 : 01 Kasım 2019, 23:51:06 »
Forvetler form tutarsa en azından play off yaparız herhalde ama kalinic ve datome de yaşam belirtisi yok özellikle kalinic bütün yazı boş geçirmesine rağmen tanınmayacak halde. Forvetlerden tek katkı gelmeden bir şey olmaz. Kadro planlaması baya sıkıntılı westerman sloukas falan hiçbir derde derman olmuyor. Transfer lazım ama istemeye yüzleri var mı bilmiyorum

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Hocam saygısızlık olarak algılamayacaksanız eğer, bu kıyası çok manasız buluyorum. De Colo kaç kere yaptı bu hataları? Ben Sloukas için 2 sene sayarım minimum. Bu adamla De Colo'nun adının yan yana yazılması ona yapılan bir saygısızlıktır.

Dostum ne saygısızlığı, birbirimizi incitmeden görüşlerimizi yazdıktan sonra  sıkıntı yok. Kimse kimsenin yazdıklarına katılmak zorunda değil sonuçta. Sloukas konusunda daha iyisini bulursak alalım, ona eyvallah. En iyilerinden birisi geldi ama yaşanılan süreçte görüldüğü gibi o da çare olamayabiliyor maalesef. Ben Kostas'a çok yüklenildiğini düşünüyorum. Öte yandan haklı olduğunuzu varsayacaksak onu takımda isteyenin koç olduğunu unutmayalım. Israrcı iseniz bu mevzuda Kostas'tan çok koçu suçlamalısınız diye düşünüyorum. Saygılar...

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #623 : 01 Kasım 2019, 23:58:57 »
Rodriguez barcelonaya da koydu geçti. Arkadaş bu kadar ust düzey bir takımımız varken adam akıllı bir tane point guard ile oynayamadık. Rodriguez yada teo olsa su takımda tablo nasıl olurdu acaba.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
Ayağa kalkışımızı başlatması gereken maçı kaybetmemiz, orta seviyedeki bir takıma içeride yenilmemiz ve kaybediş şekli gibi hususlar sebebiyle çok ağır bir darbe oldu.

Önceki senelere bakılırsa;16 takımlı formatta ilk 8'e kapağı atmak için ortalama 15-16 galibiyet gerekli olmuş, takım sayısı arttığı için bu baraj da bir tık yükselecek.

Buradan toparlamak zor ama bu ekibin bunu yapacak gücü var. Şu aşamaada yapmamız gereken; içerideki Bayern maçını zaten kesin olarak kazanmak ve üstüne bir de CSKA veya Barcelona deplasmanlarından da bir galibiyet koparmak.

« Son Düzenleme: 02 Kasım 2019, 01:14:45 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
« Yanıtla #625 : 02 Kasım 2019, 00:42:29 »
Denizlispor şampiyonluk maçı ve CSKA finalinden sonra en sarsıcı, en çok etkilendiğim maç oldu.Ölene kadar bu 3 maçı unutmam.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #626 : 02 Kasım 2019, 00:46:49 »
Berbat bir şekilde verdik maçı, eleştirilecek bin tane şey var, ama şu an tek yapmamız gereken daha da çok destek olmamız lazım, başka yapabileceğimiz bir şey yok, ve bu koç da takım da bu güveni desteği sonuna kadar hak ediyor. Biz Fenerbahçeyiz bunu da bozarız.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #627 : 02 Kasım 2019, 01:12:51 »
İyi ki izlememişim maçı. Hakikaten sinirlerim alt üst olurdu.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #628 : 02 Kasım 2019, 01:58:51 »
Berbat bir şekilde verdik maçı, eleştirilecek bin tane şey var, ama şu an tek yapmamız gereken daha da çok destek olmamız lazım, başka yapabileceğimiz bir şey yok, ve bu koç da takım da bu güveni desteği sonuna kadar hak ediyor. Biz Fenerbahçeyiz bunu da bozarız.

Ben de destekten başka bir yol göremiyorum lakin Obradovic başlığı altında yazılan çizilenden anladığım kadarıyla sorun çok başka yerlerde hocam. Daha doğrusu içimizde. Kulüp tarihinin en karakterli yapılanmasını bir çırpıda mahvedecekler...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #629 : 02 Kasım 2019, 08:17:56 »
Denizlispor şampiyonluk maçı ve CSKA finalinden sonra en sarsıcı, en çok etkilendiğim maç oldu.Ölene kadar bu 3 maçı unutmam.

Spahija döneminde de (yine Zalgiris'e olması lazım) böyle bir maç kaybetmiş ve çeyrek finalden olmuş, son 45 saniyesine çift basketlik farkla önde girdiğimiz maçı verip, Top 16'dan çıkamamıştık.

Bir de galiba Karşıyaka'a bu maça benzer bir sonla Cumhurbaşkanlığı kupası hediye etmiştik.

Ama Denizli ve Trabzon maçı kadar içimden çıkmayan maç, o gece sabaha kadar uyuyamadığım maç, 2009 Efes final serisi 3.maçıydı. 2-0 önde olduğumuz seri 3-0 olmak üzereydi. Son çeyreğe 15 sayı kadar farkla önde girip, inanılmaz hakem kıyımları, artı Solomon, artı Tanjevic, artı DOPİNG sebebiyle vermiştik. İçime doğmuştu oradan serinin gideceği. Çünkü 2006'da Miami Dallas'tan benzer bir senaryoda şampiyonluk çalmıştı. Aha dedim, bir şeyler oluyor, gidecek şampiyonluk... Ve gitmişti. O üçüncü maç içimden çıkmaz. :(