Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 277158 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Ynt: Fenerbahçe Beko:76 Zalgiris Kaunas:79 | Euroleague 6. Hafta
« Yanıtla #630 : 02 Kasım 2019, 08:47:57 »
Kazandık dediğimiz maçı kaybetmekten dolayı elbette çok üzgünüm. Ama işi duygusallığa vurup, yakıp yıkmanın da bir anlamı yok. Evet Sloukas son tapu iyi kullanamadı, evet Datome yeterince skorer değildi, evet Kaliniç'in kritik top kaybı maçı kaybetmemizin başlangıcı oldu. Ama bu yaptıkları için asla onlara kızamam. Tamamam, Datome eski skorer kimliğinde değildi ama savunmada ne kadar gayretli olduğunu sanırım kimse inkar edemez. Kaliniç top kaybı sonrasında kenara gelirken ve kenarda iken verdiği tepki ile ne kadar kendisine kızdığına sanırım herkes şahit olmuştur. Keza Sloukas, son topları iyi kullanamadı ama çocuk kaç dakika sahada kalarak tüm enerjisini tüketmiş. Ürettiği sayılar yanında asist ve top çalmaları ile istenilen katkıyı yapmış. Ama olmadı işte. Hayatta bu tür şeyler maalesef var. Bazı şeyler ters gitmeye başladı mı ne yapsan önüne geçemezsin. Şu anda bizim yaşadığımız bu. Bazı arkadaşlarımızın düşündüğü gibi içeride bir gruplaşma vs varsa zaten koç buna müsaade etmez ki sanmıyorum öyle şeylerin olduğunu da.

İşi biraz daha espriye dökmek için farklı bir senaryo yazayım.

Koç'un ve Fenerbahçe'nin pek çok farklı başarı hikayeleri vardır. Sanırım bu sefer en ilginç olanına tanıklık ediyoruz ve farkında değiliz. Nasıl mı?

Bundan yıllar sonra Obradoviç ve Fenerbahçe başarısını okuyanlar şöyle bir bilgiye ulaşacak.

"Obradoviç'li Fenerbahçe, 2019/2020 Eurıleague şezonunda oynadığı ilk 6 karşılaşmanın beşini kaybetmesine rağmen inanılmaz bir geri dönüşle sezonu şampiyonlukla noktaladı"
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Sloukas geri dönmüş.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sloukas 24 saniye hücum süresinin 20 saniyesini topla gezinti yapar sonra bombayı birinin kucağına bırakır ya da top kaybı, panik şutları.
En kritik yerlerde hücumun anasını skyor.
Tabi moralimizinde..
Isterse gelmiş geçmiş en iyi 5 e seçilsin. Böyle onadığı sürece ona bakış açım değişmeyecek.

Yukarıdaki iletiyi gün önce Milano maçından sonra yazmıştım. Maçın son 1.5 dakikasında fabrika ayarlarına geri döndü.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
« Yanıtla #632 : 02 Kasım 2019, 10:52:45 »
Ahmet ve Melih hiç süre alamamış.
Lovern serbest atış çizgisinde 0/4 1 tk
Kalinic 0/2 ikilik 0/3 üçlük 1 tk
Westerman (takımın gülü) 5 dk. da 4 faul

Koç bunlara dalsa hakkıdır..
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #633 : 02 Kasım 2019, 10:56:07 »
Imkanimiz olsa iki iyi transfer isterdim ama oyle bir ihtimal olmadigina gore bu kadro ile sampiyonluga oynayacagimiza inancim kalmadi.

Oynadigi surece takima katki saglamak bir yana zarar veren oyuncular var ahmet ve kalina gibi bu oyuncularin bir sure dakika almasin ahmet ozellikle euroligde oynamasin mumkunse bir daha. Bunu yazarken hicbir oyuncunun art niyetli oldugunu da dusunmuyorum.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
« Yanıtla #634 : 02 Kasım 2019, 11:00:38 »
Imkanimiz olsa iki iyi transfer isterdim ama oyle bir ihtimal olmadigina gore bu kadro ile sampiyonluga oynayacagimiza inancim kalmadi.

Oynadigi surece takima katki saglamak bir yana zarar veren oyuncular var ahmet ve kalina gibi bu oyuncularin bir sure dakika almasin ahmet ozellikle euroligde oynamasin mumkunse bir daha. Bunu yazarken hicbir oyuncunun art niyetli oldugunu da dusunmuyorum.
Bende art niyetli olduklarını düşünmüyorum. Fakat bu kadar kötü olma lüksleri yok. Ayrıca iyi bir Kalinic, ilk beşe yazılacak birinci isimdir.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #635 : 02 Kasım 2019, 12:02:11 »
Ben dün kötü oynadığımızı düşünmüyorum, en azından iyi mücadele ettik ama ust uste kaybedilen maçlardan sonra takımda o kadar baskı oluştu ki son anlarda acemice hareketler  ve tercihlerle maci verdik. Isin acı tarafı da daha çok bu aslında. Iyi oynayıp iyi mücadele ettiğimiz bir maçı dahi ortalama bir takıma karşı evimizde kaybetmemiz. Takımdaki o büyük takım havası, winner takım havası yavaş yavaş kayboluyor.
De colo geldiğinde çok sevinmiştim ama takımdaki taşları baya yerinden oynatmış gördüğüm kadarıyla. De colonun bunda suçu var demiyorum ama şu 6 maçta de colosuz oynasaydık min 3 galibiyetimiz vardı. Bunu iddia ediyorum. Burda iş diğer oyunculara düşüyor. Ya mevcut rollerini kabul edip ona gore oynayacaklar yada sonuçlarına katlanacaklar ve seneye de colo etrafında bir takım kurulacak.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #636 : 02 Kasım 2019, 12:20:26 »
Ben dün kötü oynadığımızı düşünmüyorum, en azından iyi mücadele ettik ama ust uste kaybedilen maçlardan sonra takımda o kadar baskı oluştu ki son anlarda acemice hareketler  ve tercihlerle maci verdik. Isin acı tarafı da daha çok bu aslında. Iyi oynayıp iyi mücadele ettiğimiz bir maçı dahi ortalama bir takıma karşı evimizde kaybetmemiz. Takımdaki o büyük takım havası, winner takım havası yavaş yavaş kayboluyor.
De colo geldiğinde çok sevinmiştim ama takımdaki taşları baya yerinden oynatmış gördüğüm kadarıyla. De colonun bunda suçu var demiyorum ama şu 6 maçta de colosuz oynasaydık min 3 galibiyetimiz vardı. Bunu iddia ediyorum. Burda iş diğer oyunculara düşüyor. Ya mevcut rollerini kabul edip ona gore oynayacaklar yada sonuçlarına katlanacaklar ve seneye de colo etrafında bir takım kurulacak.

Allen Iverson'ın Pistons'a geldiği dönemi hatırladım bir an. Hakan abinin hafızasında tazeliğini koruyordur o sene yaşananlar. Billups'ı verip Iverson'ın alınma mantığı takıma bir 'yıldız' kazandırmak, playoff'larda artık bir adım ötesini görebilmek ve taze kan değişimiydi. Ama ne kan ne doku tutmadı. Iverson'la beraber çöküş süreci de başladı, ki onun saha içi performansı da kötü değildi ama yan parçalar hiçbir şekilde işlemez olmuştu. Yıllar sonra Rasheed Wallace da Iverson'ın gelişinden dolayı takımı bir nevi sabote ettiklerini itiraf etmişti.

Bizde böyle bir şey var demiyorum yanlış anlama olmasın sadece takım sporlarında bu tip durumlar da yaşanabiliyor.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #637 : 02 Kasım 2019, 12:36:40 »

Ama Denizli ve Trabzon maçı kadar içimden çıkmayan maç, o gece sabaha kadar uyuyamadığım maç, 2009 Efes final serisi 3.maçıydı. 2-0 önde olduğumuz seri 3-0 olmak üzereydi. Son çeyreğe 15 sayı kadar farkla önde girip, inanılmaz hakem kıyımları, artı Solomon, artı Tanjevic, artı DOPİNG sebebiyle vermiştik. İçime doğmuştu oradan serinin gideceği. Çünkü 2006'da Miami Dallas'tan benzer bir senaryoda şampiyonluk çalmıştı. Aha dedim, bir şeyler oluyor, gidecek şampiyonluk... Ve gitmişti. O üçüncü maç içimden çıkmaz. :(

Salondaydım ağbi. Solomon un dallamalıklarını ve kenarın müdahale edememesini görünce ben de hissetmiştim olacakları. Hatta on beş sayı öndeyken yanımdaki arkadaşa maç gidiyor demiştim. Olacakları hissedip elinin kolunun bağlı olması ve işgüzarlıklara müdahale edememek. Maç sonunda yığılıp kalmıştım koltuğa. Şu anda da benzer durumdayım. Olan bitenin koçla, basketbolcularla ve oyunla ilgili olmadığını hissediyorum. Gece uyuyamadım. Ne desek boş. Kendimize verdiğimiz zararı rakipler veremedi...
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2019, 12:37:04 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #638 : 02 Kasım 2019, 13:15:38 »
Westermann'ı değiştirip Sloukas'a da alternatif bir pg almazsak maalesef gidişat çok değişmez. 2 ileri 1 geri mehter takımı gibi oynarız 

Çevrimiçi akıllıdeli

• Üye
  • Yer: ankara
Ynt: FENERBAHÇE / Euroleague 2019-20 Sezonu
« Yanıtla #639 : 02 Kasım 2019, 15:19:30 »
Ben daha önce ömrü hayatımda bu kadar saçma bir sezon planlaması daha görmedim.Takımda tek bir uzun forvetin yok tek bir tane,sen bir de Melli gibi fiziğiyle takımı taşıyan bir oyuncuyu gönderip yerine 3 temelli bir oyuncuyu 4'e çekmeye çalışıyorsun,rakiplerin de çubuk zaten çok zorlanacaklar öyle bir uzunu(?) savunmaya çalışırken.Takımda tek bir uzun var o da Vesely.Bundan daha acı verici bir durum olamaz,o da daha sakatlıktan yeni döndü zaten.Güvenebileceğin tek bir uzun,mazallah o da sakatlansa tekrar gitti koca sezon.Bir de De Colo geldi diye hemen şampiyonluk favorisi oluyor takım.Adamlar uzun rotasyonunda 7 oyuncu tutuyor 7.Biz de oynatmadığımız Ahmet'leri,Stimac'ları sayarsak anca 4 kişi oluyoruz,ondan sonra ''De Colo kurtarsın bizi'',al bak kurtarıyor De Colo seni.Yazıklar olsun ya,o kadar övüyoruz takımın gayretini ama sezon başından uzun rotasyonunu bu kadar dar tutmak basit bir tabirle ''Salaklık'' tır kimse kusura bakmasın.Gidip sloukasa o kadar yüklü kontrat vereceğine git ortalama bir guard bul yerine,ama ne yap et o uzun rotasyonunu geniş tut.Hadi bunu bir tarafa bıraktık diyelim,bu seferde skor yükünü çekebilecek yardımcı isim eksikliği ortaya çıkıyor.Geçen sene zerre beğenemediğim Guduric'in yanına bile Erick Green gibi ortalama şutu olan,en azından sıkıntılı maçlarda skor katkısı verebilecek bir isimi kadrona kattın gayette mantıklı yaptın.Peki şimdi De Colo'yu aldıktan sonra ne diye o bölgede tek bir adam bırakıyorsun,yazık değil mi adama kaç maçtır 32 dk ortalamayla oynuyor,o kenara gelince yerine kim giriyor peki Leo Westermann,daha da kötüsü biz bu adam için bir de buyout ödedik.Yemin ediyorum küfretmemek için kendimi zor tutuyorum.Şu an içinde bulunduğumuz durum fikstürle falan açıklanamaz,felaket ağır bir takımız.10 dk adam akıllı savunma yaptıysak geri kalan sürede oyun içindeki isimlerin yarısı parkede kaçırdıkları adamın nerede olduğunu aramasıyla geçiyor.Çıldırmamak elde değil.Bu sene adam akıllı bir kısa veya uzun alınmadığı sürece Final four'u bırak playoff bile hayal,bu kadar da net söylüyorum
Uzun yorumuna katılıyorum, ama kisa konusunda herkes skor yükü diyor, aslinda ayaklari hizli savunma yapabilen oyuncu eksiğimiz var de colo zaten atiyor, o ve sloukas sahadayken savunma aciklarini kapatmakta zorlaniyoruz.. tarık ta o nedenle sahadaydi verimlide olduğuna inanıyorum

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #640 : 02 Kasım 2019, 15:34:06 »
Ben daha önce ömrü hayatımda bu kadar saçma bir sezon planlaması daha görmedim.Takımda tek bir uzun forvetin yok tek bir tane,sen bir de Melli gibi fiziğiyle takımı taşıyan bir oyuncuyu gönderip yerine 3 temelli bir oyuncuyu 4'e çekmeye çalışıyorsun,rakiplerin de çubuk zaten çok zorlanacaklar öyle bir uzunu(?) savunmaya çalışırken.Takımda tek bir uzun var o da Vesely.Bundan daha acı verici bir durum olamaz,o da daha sakatlıktan yeni döndü zaten.Güvenebileceğin tek bir uzun,mazallah o da sakatlansa tekrar gitti koca sezon.Bir de De Colo geldi diye hemen şampiyonluk favorisi oluyor takım.Adamlar uzun rotasyonunda 7 oyuncu tutuyor 7.Biz de oynatmadığımız Ahmet'leri,Stimac'ları sayarsak anca 4 kişi oluyoruz,ondan sonra ''De Colo kurtarsın bizi'',al bak kurtarıyor De Colo seni.Yazıklar olsun ya,o kadar övüyoruz takımın gayretini ama sezon başından uzun rotasyonunu bu kadar dar tutmak basit bir tabirle ''Salaklık'' tır kimse kusura bakmasın.Gidip sloukasa o kadar yüklü kontrat vereceğine git ortalama bir guard bul yerine,ama ne yap et o uzun rotasyonunu geniş tut.Hadi bunu bir tarafa bıraktık diyelim,bu seferde skor yükünü çekebilecek yardımcı isim eksikliği ortaya çıkıyor.Geçen sene zerre beğenemediğim Guduric'in yanına bile Erick Green gibi ortalama şutu olan,en azından sıkıntılı maçlarda skor katkısı verebilecek bir isimi kadrona kattın gayette mantıklı yaptın.Peki şimdi De Colo'yu aldıktan sonra ne diye o bölgede tek bir adam bırakıyorsun,yazık değil mi adama kaç maçtır 32 dk ortalamayla oynuyor,o kenara gelince yerine kim giriyor peki Leo Westermann,daha da kötüsü biz bu adam için bir de buyout ödedik.Yemin ediyorum küfretmemek için kendimi zor tutuyorum.Şu an içinde bulunduğumuz durum fikstürle falan açıklanamaz,felaket ağır bir takımız.10 dk adam akıllı savunma yaptıysak geri kalan sürede oyun içindeki isimlerin yarısı parkede kaçırdıkları adamın nerede olduğunu aramasıyla geçiyor.Çıldırmamak elde değil.Bu sene adam akıllı bir kısa veya uzun alınmadığı sürece Final four'u bırak playoff bile hayal,bu kadar da net söylüyorum
Melli gibi bir oyuncuyu biz mi gönderdik ?

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #641 : 02 Kasım 2019, 15:40:16 »
hiç bir felaket tek başına gelmiyor. Bundan daha kötüsü olmaz dediğimiz anda evren yok daha seninle işim bitmedi diyor. Dünkü maçta son 1:30 da maçın 1000 farklı gidişi varsa sadece birinde Zalgirisin kazanma olanağı vardı ve iki taraf içinde bütün ihtimaller bu yönde gerçekleşti. O bölümde herhangi bir durumda farklı bir olay gerçekleşse bile maçı kazanacaktık. Hatta en alakasız olan top kaybında De colo pozisyonu bırakıp faul yapmasa bile yine kazanamazdı Zalgiris. Bence pozisyonlara da oyunculara takılmanın bir anlamı yok. Olayın artık psikolojik olduğu ortada. Hem bizim hem de oyuncular için. Ben gerçekten bir yerde rüzgarın döneceğine gerçekten inanıyorum. Bunu saf bir iyimserlikle de yapmıyorum. Bu takım bir yerde ayağa kalkacak.

Çevrimdışı Scorpionur

• Üye
« Yanıtla #642 : 02 Kasım 2019, 17:10:54 »
Melli gibi bir oyuncuyu biz mi gönderdik ?

Gerçekten mi?Onca yazdığım şey arasında sadece buna mı takıldınız,yanlış yazmışım demek ki ama farkındaysanız yanına da alınması gereken oyuncu tipinden bahsetmişim,böyle bir şeyi yazdığıma göre sizce melli'yi bizim mi gönderdiğimizi düşünüyorum
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2019, 17:11:18 Gönderen: Scorpionur »

Çevrimdışı Scorpionur

• Üye
« Yanıtla #643 : 02 Kasım 2019, 17:14:27 »
Uzun yorumuna katılıyorum, ama kisa konusunda herkes skor yükü diyor, aslinda ayaklari hizli savunma yapabilen oyuncu eksiğimiz var de colo zaten atiyor, o ve sloukas sahadayken savunma aciklarini kapatmakta zorlaniyoruz.. tarık ta o nedenle sahadaydi verimlide olduğuna inanıyorum
Zaten dünkü maçın son dakikalara kadar başabaş gitmesindeki temel sebeplerden biriydi tarığın savunması.Savunma yapabilen oyuncu diyince akla direk doğuş gibi isimler geldiği için ben sadece savunmayla değil,en azından şutunada bir nebze güvenebileceğimiz birisinin olmasını isterim açıkçası

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Fenerbahçe Beko:90 Bayern Münih:82 | Euroleague 7. Hafta
« Yanıtla #644 : 05 Kasım 2019, 10:05:42 »
Metin Eloğlu – Uyan

"Hadi uyan
 Aydınlığa çık da çil gözlerin ışısın
 İlkyazlar sıcağı biriksin yüreğine
 Yoksul olsan da uyan
 Garip olsan da uyan
 Madem ki güzelsin, güzeli yaşatmak için
 Madem ki iyisin, iyiliği yaşatmak için
 Madem ki umutlusun, umudu yaşatmak için"

Daha fazla üzme bizi Fenerbahçem, hadi uyan...

« Son Düzenleme: 08 Kasım 2019, 23:12:26 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis